johate
14.03.14, 09:43
Od pół roku korzystam z internetu bezprzewodowego w sieci PLAY. Działa nawet dobrze, jest trochę powolny ale mnie to nie przeszkadza. Sieć PLAY ma takie piękne reklamy w TV, takie wspaniałe propozycje swoich produktów, ok. Tylko dlaczego nie dba o swoich klientów w należyty sposób? Na czym to polega? Zaraz wyjaśnię.
Od jakiegoś czasu na mojej skrzynce sms pojawiają się smsy z propozycjami usług erotycznych. Widocznie sieć PLAY współpracuje z jakąś agencją towarzyską skoro takie smsy przysyła.
Ktoś powie "i co takiego się stało, nie szalej człowieku". Ano to się stało, że jeżeli ja sobie nie życzę tego rodzaju propozycji otrzymywać, to dlaczego ktoś bez mojej zgody na moją prywatną skrzynkę przysyła wiadomości. Prywatność jest bardzo ważna i uważam, że nikt nie ma prawa jej naruszać. Moja prośba w centrali sieci o zablokowanie tego rodzaju działań skutkowała tym, że powiedziano mi , że można to samemu wyłączyć. Jakie przyjąć stanowisko w takiej sytuacji? Dlaczego my abonenci jesteśmy narażeni na tego typu zdarzenia?