Dodaj do ulubionych

Internet w Play

19.02.15, 09:06
Obecnie posiadam taryfę "lubię to" a tam rzekomo jest po doładowaniu półtora GB szybkiej transmisji danych a ja miałem po doładowaniu jeden GB. Pytałem się w biurze obsługi dlaczego tak jest, powiedziano mi że miałem przejście z play fresh i dlatego tylko jeden GB.
Muszę zmienić taryfę na "nowy play lubię to", ale dopiero po wykorzystywaniu jednego bo przepadnie.
Tak samo jest z dokupieniem dodatkowych pakietów, w dotychczasowym "lubię to" jeden GB kosztuje 25zł a w "nowym lubię to" za 1GB płacimy 9zł na 30 dni. Tylko czy na tym samym urządzeniu obsłużyć można "nowe play lubię to"? Obie taryfy są 3g? Jeżeli jest 4g, to telefon z 3g nie obsłuży ale czy będzie obsługiwać 4g jako 3g?
Obserwuj wątek
    • mariner4 Re: Internet w Play 21.02.15, 13:02
      Mam Play dla firm 3 telefony i 30GB transferu LTE + Router.
      4g z routerem. Telefon ma tylko 3 g ale mam internet i potrąca mi to z limitu ogólnego. Kompatybilność w dół zachowana.
      Czy o to chodzi?
      M.
      • piotr111981 Re: Internet w Play 21.02.15, 18:47
        Tak właśnie chodzi mi czy telefonem wyposażonym z 3g można korzystać z oferty 4g w zakresie 3g.
        • mariner4 Mam Samsung Galaxy s2 22.02.15, 05:00
          Mam opcje.
          !. przez operatora Play łączę się z netem, wtedy 3g
          2. przez WiFi i modem Huawei, wtedy 4g.
          Obydwa sposoby obciążają jedno konto w Play, czyli miesięcznie 30 GB, co jest nie do zjedzenia.
          Miałem zamiar zmienić smartfona na nowszy z 4g, ale odstąpiłem od tego zamiaru, bo ten stary ma wszytko, czego potrzebuje, a 4g mam z routera kieszonkowego.
          Mieszkam niemal na wsi i osiągam 40 mb/s
          M.

• piotr32167 Re: Internet w Play 02.03.15, 10:23
      korzystałem z playa na lapku, ale zmiemilem na netie i jestem duzo bardziej zadowolony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka