Dodaj do ulubionych

Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom

IP: *.toya.net.pl 12.09.04, 19:01
hihihi, ja mam skypea już od jakiegoś czasu. Na pohybel telekomunikacji!
Ludzie nie pozwólcie się okradać. Za każdym razem kiedy TP.SA oferuje mi
WYJĄYTKOWĄ promocję ogarnia mnie śmiech. Z telefonią komórkową jest tak samo,
gdyby nie weszło heyah, to w polsce nadal płacilibyśmy po 2.5 zeta za minutę
rozmowy, a operatorzy reagowali by zdziwieniem na utyskiwania klientów.
Instalujcie sobie skypea. Howgh!
Obserwuj wątek
    • Gość: lmark Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: 195.205.16.* 12.09.04, 19:04
      Wreszcie Bat na TP sa Tele 2 czy innych złodzieji. Oby jak najprędzej
      zbankrutowali krwiopijcy.
      • Gość: Energy Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.chello.pl 12.09.04, 20:50
        OK, Skype jest cool. Na razie to bardzo fajna opcja, ale poniewaz w Polsce
        wiekszosc sieci i tak korzysta z laczy TPSA to taka sytuacja nie potrwa dlugo,
        straty z telekomu, TPSA z pewnoscia zrekompensuje sobie przez oplaty za ilosc
        przeslanych danych. Tak jak za prad i za wode, wkrotce bedziemy placic za ilosc
        przeslanych/sciagnietych bajtow. A propos, czy ktos wie kiedy bedzie mozna
        przez internet sciagnac sobie troche taniej, ekologicznej energii do uzytku
        domowego?
        • Gość: Andrzej precz z monopolistą TPSA! IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 11:26
          precz z monopolistą TPSA!
        • Gość: Kazio Tlen.pl polski nastepaca Skype IP: *.mennica.com.pl 13.09.04, 11:27
          W Polsce mamy jeszcze lepszy probram dostepny na www.tlen.pl.
          Rozmawiaćmożna i oglądać obraz z kamery drugiej osoby. Połączenia na telefony w
          innych sieciach będą pewnie dostępne za kilka dni.
          • Gość: Krzysiek Re: Tlen.pl polski nastepaca Skype IP: *.itpp.pl 13.09.04, 14:31
            jak wróble będą po 2 kilo ważyły :)
            chłopcze - ochłoń deko. Tlen ssie i kropka.
            • Gość: Shch00r Re: Tlen.pl polski nastepaca Skype IP: *.se.com.pl 13.09.04, 15:55
              Hueh, wlasnie sam go chcialem uziemic... Tlen pod wzgledem VoIP ssie na calej
              linii. Do skype'a mu daleko jak diabli.
              • Gość: Prezes TPSA Re: IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.04, 15:35
                Chuj wam wszystkim w dupe, chwala nam i naszym kolegom!
          • Gość: tatus Re: Tlen.pl polski nastepaca Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 01:48
            Kaziu

Nie mecz ojca!
          • Gość: robert Re: Tlen.pl polski nastepaca Skype IP: *.delaval.local / 62.20.88.* 14.09.04, 16:08
            pobaw się SKYPE a zejdziesz na ziemię.
          • Gość: chybaś oszalał Re: Tlen.pl polski nastepaca Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 07:04
            widziałeś jaki zapęd ma tlen przez rozmowe głosową i gg ja już wole albo
            romawiać przez telefon albo założyć skypa, polski następca hahhaa widziałeś żeby
            kiedyś coś polskiego zastoąpiło coś z zachodchodu, moze i zastąpi aqle jaką
            jakością
            :Dbuahahaha
    • Gość: mp3player.pl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 19:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Antispam Re: mp3player.pl - e-sklep z odtwarzaczami mp3 IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.09.04, 19:19
        Zajeb?scie drogi jest ten sklep!!! I jeszcze ta chamska, spamerska reklama !
      • Gość: Pom Nawet nie stać ich na baner, więc zaśmiecają forum IP: 195.205.63.* 13.09.04, 03:20
        Jacyś szmaciarze albo oszuści
      • Gość: arab mp3player.pl - juz NIC wiecej u was nie kupie !! IP: 213.201.177.* 13.09.04, 10:10
    • Gość: skypeONE Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.04, 19:16
      no niestety rozmowa z Wenezuelą przez skype nie jest najwygodniejsza,
      a tez identyfikatory słowne zamiast numerków to spora wada
      • Gość: zgryzliwy Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:26
        Gość portalu: skypeONE napisał(a):

> no niestety rozmowa z Wenezuelą przez skype nie jest najwygodniejsza,

niby dlaczego - co za roznica czy Wenezuala czy np. Maroko ?

> a tez identyfikatory słowne zamiast numerków to spora wada

he he he
        lepiej miec w notesiku numer i nazwisko ?????
        ciekawe czemu w komorkach wszyscy korzystaja z tych identyfikatorow
    • Gość: diridom mam skype, polecam IP: *.com.pl 12.09.04, 19:23
      swietny program, instalacja trwa moze minute - kazdy sobie poradzi

do tego jakosc dzwieku niespotykana nigdzie indziej. Przy dobrym łączu spokojnie mozna mowic o jakosci telefonicznej neizaleznie od odleglosci. (jakkolwiek przy bardzo obciazonym badz slabym moga byc problemy

Obciazaenia lacza z tego co pamietam to po okolo 5 kilobajtow w kazda strone. oznacza to ze mozna miec komfortowe warunki uzywania na kazdym stalym laczu - nie testowalem na modemach, nie wiem jak na nich skype sobie radzi.

Nie ma serwerow posredniczacych - testowalem w LAN, aby rozmawiac ze znajomymi nie musielismy wyjsc poza siec lokalna i lacze internetowe obciazac

I jeszcze jedna bardzo fajna opcja :) telekonferencje :) niedawno testowalem w zestawieniu Polska (ja) + znajomi z USA i Holandii - rewelacja :)

To wszystko za darmo :) Czasem trudno uwierzyc jak fajne rzeczy mogą byc tak latwo dostepne
      • Gość: Artur Katowice Re: mam skype, polecam IP: *.welnowiec.net 12.09.04, 23:25
        Ja również polecam.
        Jednak uważam, że jesli obaj są za fiorewallami albo mają IP nieroutowalne,
        skype łączy się poprzez serwery pośredniczące. Infrastruktura jest.
        W LAN oczywiscie ze nie wykorzystywałeś.

Skype'a oczywiście polecam :-)
        • Gość: loky Re: mam skype, polecam IP: *.netinfo.pl 13.09.04, 08:31
          no to źle uważasz :P
      • Gość: D Re: mam skype, polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:58
        Rozmowy nie są całkiem za darmo.
    • Gość: usatysfakcjonowany Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 19:44
      mam skype'a od 2 dni,jestem wniebowziety,Polecam wszytskim! łatwy w
      obsłudze,opoznienie głosowe minimalne,jeśli macie dość płacenia za telefon i
      Wasi przyjaciela maje stałke to:
      WWW.SKYPE.COM
      i dzwonimy,nie spimy:)
      • Gość: kamil Re: rozmowa za 9 groszy IP: *.acn.pl 16.09.04, 02:16
        ludzie właśnie zapłaciłem skype 11,5 euro i mogę dialować na prawie każdy
        telefon na świecie ( także komórkowy )przez ponad 500 minut ( dotyczy
        stacjonarnych) . Opłaty do większości cywilizowanych krajów: 2 eurocenty (
        około 9 groszy ) na stacjonarne za minutę rozmowy, na komórki na całym świecie
        0,2 euro ( niecała złotówka ). Przy założeniu że realizuje połączenie w TP SA w
        tej samej strefie muszę zapłacić nie mniej niż 0,35 PLN co powoduje że nawet
        koszt rozmowy w tej samej strefie jest ponad trzykrotnie tańszy, o
        międzymiastowych i międzynarodowych nie wspomnę ( kilkaset razy taniej !!! ).
        Dla obywateli spoza strefy euro nie trzeba płacic 1,5 euro taxu. Jestem
        wniebowzięty.
    • Gość: użytkownik i fan Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 20:30
      rozmawiam z Kanadą Niemcami Hailbron,Lublincem i Katowicami ,Gliwicami Ruda
      Ślaską, Nowe Miasto prowadzę telekonferencje.Z artykułu wynika ze chyba
      niedługo za darmo ,ale na razie oszczędzam duzo grosza .
    • Gość: Jan Kowalski Skype jest rewelacyjny - wszystkim polecam !!! IP: *.k1.pl 12.09.04, 20:45
      Skype jest rewelacyjny - wszystkim polecam !!!
      • zorianx Re: Skype jest rewelacyjny - wszystkim polecam !! 12.09.04, 21:10
        ... no chyba nie wszystkim nie chodzi na win 98, a nie stronie Skype nie ma:( języka Polskiego chociaż jest Litewski czy Bułgarski.

• Gość: windziarz Re: Skype jest rewelacyjny - wszystkim polecam !! IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.09.04, 21:38
          Skype działa pod WIn98 - sprawdzałem. Faktycznie w opisie programu , jako
          obsługiwane sysytemy wymieniają tylko XP i 2000, ale pewnie tylko dlatego że nie
          spodziewają się zastać u kogoś 98 :)
          • Gość: TakMaByc? Re: Skype jest rewelacyjny - wszystkim polecam !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:48
            W ME tez dziala - nie dzialalo przy 2 kolejnych wersjach chyba od 1.0...
            Teraz juz jest OK - nawet sami o tym pisali na skype.com
    • Gość: ggggg Uzywam SkypeOut i place... IP: 213.13.204.* 12.09.04, 22:36
      2 centy za minute, jakosc dobra i bardzo dobra, jak w domu mam wiecej niz 1
      komp podlaczony do interku w sieci to slychac poglos. Najwazniejsze jednak jest
      dobry mikrofon i sluchwki. Dzwonie SkypeOut z Portugalii do Gdanska na
      stacjonarny telefon TPSA
      • Gość: Fan Re: Uzywam SkypeOut i place... IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.09.04, 08:18
        Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego skype out odrzuca płatności Visą Electron
        twierdzac że brak śroków kiedy są. A po 4 nieudanych próbach blokuje możliwość wykupienia np 10 czy 25Euro
        • Gość: mati Re: Uzywam SkypeOut i place... IP: 80.48.240.* 14.09.04, 10:30
          ta karta nie mozna placic
    • Gość: autochton Re: Pobierac uczciwe oplaty za dostep do internetu IP: *.idea.pl 13.09.04, 08:35
      Zauwazcie, ze problem wynika z niesprawiedliwego pobierania oplat przez
      telekomy: uzytkownicy szerokopasmowi (internetu) sa faworyzowani!
      Oplata za kanal glosowy czyli marne 3,4 k wynosi 20% oplat za kanal 300 razy
      szerszy (download). Jesli by telekomy pobieraly oplaty za wykorzystane pasmo
      (co byloby najbardziej sprawiedliwie i dotkenlo przede wszystkim dupkow
      sciagajacych czyli kradnacych filmy i mp3) to cala telofonia VoiP nie mialaby
      najmniejszych szans. Tym bardziej, ze jest bardzo rozzutna i zuzywa o wiele
      wiecej resorsow niz tradycyjna telefonia glosowa.
      To tak jak by benzyna dla samochodow osobowych kosztowala 1 grosz za litr ale
      dla autobusow 3 zlote. Wtedy tez wzzyscy by chcieli jezdzic samochodami
      osobowymi tylko kto by placil za budowe drog? i z czego by te drogi powstawaly?
      Wszyscy piszacy i mowiacy o internecie nie powinni zapominac ze tak najprawde
      sa pasozytami infrastruktury zbudowanej wlasnie przez te nielubiane telekomy.
      Pozdrawiam
      • r306 Re: Pobierac uczciwe oplaty za dostep do internet 13.09.04, 08:51
        No, a juz myslalem, ze nikt tego nie napisze...
        Najbardziej zabawne sa glosy ludzi uzywajacych neostrady i brzmiace
        tak: "pierdzielic tepse" heh
      • Gość: Gosciu Re: Pobierac uczciwe oplaty za dostep do internet IP: 213.25.190.* 13.09.04, 10:38
        Bronisz telekomow, bo dla nich pracujesz (Idea). A telekomy w Polsce ceny uslug
        maja takie jak na zachodzie, a oferuja polowe tego. A srednie zarobki sa 4 razy
        nizsze niz na zachodzie. Cztery lata temu bedac w USA za komorke w abonamencie
        za 20$ mialem 500 minut darmowych. A u nas?.................. Ciekaw jestem
        kiedy Idea wprowadzi takie ceny..............
        • Gość: jajor TEN ARTYKUL TO STEK BZDUR IP: *.de.ibm.com 13.09.04, 11:21
          do kogo nalezy Internet?
          do telekomow.

VoIP via Internet to tylko uzupelnienie "normalnej" telefonii, a nie
          konkurencja. Spadek uzytkownikow sieci stacjonarnych w USA, powodowany jest
          przechodzeniem na komorki, a nie na Internetowy VoIP.

Internet nie daje takich uslug ani gwarancji jak "normalne" telefony.
          Bo do tego potrzebna jest wlasnie infrastruktura.

Telekomy przechodza stopniowo do VoIP w miare zuzywania sie 4ESS i 5ESSow.

• Gość: Aker Re: Pobierac uczciwe oplaty za dostep do internet IP: *.dyn.optonline.net 15.09.04, 00:50
          A w USA za rozmowy przychodzące minuty liczą się tak, jak za wychodzące, więc
          te 500 minut trzeba podzielić przez 2...
      • praptak Zgadzam się, a nawet jestem przeciw :-) 13.09.04, 11:03
        1. Zgadzam się, że prędzej czy później czeka nas opłata za przesłane dane, albo
        ryczałt, ale dużo wyższy niż dzisiaj, po prostu dlatego, że ludzie zaczęli
        wykorzystywać 100% przydzielonego pasma 24 godziny na dobę (kazaa i inne p2p).

2. Nie sądzę, żeby to zabiło VoIP, oczywiście jako konkurencję dla rozmów
        międzynarodowych. Jak sam piszesz, po dupie dostaną (i słusznie) użytkownicy P2P
        (ściągacze plików, oglądacze telewizji internetowej itp.). VoIP jest usługą
        relatywnie lekką, taki np. Speex przy 6 kilobitach/s jest całkiem zrozumiały
        (www.speex.org/audio/samples/male_speex_6.wav), 6 kilobitów/s daje 45
        kilobajtów/minutę. To jest rozmiar średniowypasionej strony WWW. Czyli żeby
        wyrównać ceny, ściągnięcie strony WWW musiałoby kosztować tyle co minuta rozmowy
        (międzynarodowej). Nie sądzę, żeby ceny dobiły do tego poziomu.

3. Co do użycia słów "niesprawiedliwe" i "pasożyty". "Pasożytami" czyni
        użytkowników TPSA, ustalając ceny tak, a nie inaczej. Co do "niesprawiedliwości"
        - tak, jest tutaj niesprawiedliwość, ale nie w niskich cenach internetu, tylko w
        wysokich telefonii - p. wyżej. Ciekawe, dlaczego telefonia jest taka droga -
        czyżby efekt monopolu? TPSA monopolem? Nieee, niemożliwe :-)
      • Gość: wredny Re: Pobierac uczciwe oplaty za dostep do internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 11:10
        Gość portalu: autochton napisał(a):

> Zauwazcie, ze problem wynika z niesprawiedliwego pobierania oplat przez
        > telekomy: uzytkownicy szerokopasmowi (internetu) sa faworyzowani!
        > Oplata za kanal glosowy czyli marne 3,4 k wynosi 20% oplat za kanal 300 razy
        > szerszy
        >
        > Wszyscy piszacy i mowiacy o internecie nie powinni zapominac ze tak najprawde
        > sa pasozytami infrastruktury zbudowanej wlasnie przez te nielubiane telekomy.

ale p.....sz
        to tak jakbys twierdzil,ze na drucik na ktorym wisi telefon nie mozna bylo
        dodatkowo juz nic wiecej wrzucic i pobierac za to DODATKOWYCH oplat.

• ozpol Autochton - to sie nazywa postep 15.09.04, 00:54
        drogi budowali ludzie ktorzy mieli wozy drabiniaste.
        Tradycyjne firmy telefoniczne przespaly swoja szanse i teraz dostaja w dupe.
        Moze dla ludzi w Polsce to abstrakt ale coraz wiecej firm Internetowych buduje
        swoje okablowanie i olewaja skore zdzierajaca z nich firmy telefoniczne.
        I jak to w zyciu jest jedni beda mieli wszystko co jest dobre z szybkim
        Interentem a drudzy beda mieli tradycyjne telefony i beda waleni w dupe poprzez
        tradycjyjna telekomunikacje.
        A co do twoich porownan to mam nadzieje ze placisz za komputer tysiace zloty bo
        taki bylby przelicznik, bo przeciez konfiguracje komputerow poszly do przodu a
        ceny spadly.
        Niech zyje brak wyobrazni.
    • Gość: Zielony Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.238.98.127.adsl.inetia.pl 13.09.04, 08:43
      A gdzie to się ściąga?
      • Gość: s Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.mlyniec.gda.pl 13.09.04, 09:21
        zielony www.skype.com
        czytaj dokładnie posty
        • Gość: Bartek Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 13.09.04, 09:25
          Ale ja czegos nie rozumiem - sorki. To jak ja to sobie zainstaluje (sluchawki i
          mikrofon oczywiscie mam oraz dostep do sieci:-)) to sie bede mogl przez to
          komunikowac tylko z innymi uzytkownikami sieci czy na telefon tez?

Z gory dzieki za zyczliwa odpowiedz kogos obeznanego,
          Bartek
          • jaszynek Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom 13.09.04, 09:59
            po zainstalowaniu skype mozesz komunikowac sie (za darmo!) z innymi
            uzytkownikami skype'a. Jesli poprzez strone intrnetowa wykupisz sobie (za
            minimum 10 Eur) usługę Skype Out, mozesz wtedy za pomocą tego programu dzwonic
            na zwykłe telefony, zarówno stacjonarne, jak i komórkowe, praktycznie na całym
            świecie. opłata wyglada jak pre-paid, najpierw wpłacasz kase, a potem po każdym
            połączeniu na zwykłe telefony potracają ci opłatę za rozmowę.
            Taki prosty przykład:
            Dosc czesto dzwonie do Rosji. Rozmowa poprzez Telekomune kosztuje mnie ok. 2 zł
            za minute połączenia. Jak dzwonie przez Skypa, za te cene rozmawiam około 10
            minut! naprawde sie opłaca.
            • Gość: Maverick Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: 82.139.9.* 13.09.04, 10:16
              Ja rozmawiam przez Skype już prawie rok.
              Drynie do CH , GB , USA , SK , D , ....oraz bloku obok.
              Jestem w 100% zadowolony.Muszę spróbować jeszcze z skype out.Ale nie wiem jak
              się płaci - bo nie mam k.kredytowej ( tej wypukłej )
            • Gość: Fan Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.09.04, 08:29
              Ok pod warunkiem że uda ci się tą usługę wykupić np przy pomocy Visy Electron
              A póki co innej możliwości wykupienia minut nie ma - nie możesz wysłać przelewu czeku etc. i to jest chore. bo powinno być dostępne jak kazdy inny prepaid.
              A mnie moją Vise odrzucili twierdząc że nie ma śroków na koncie które osobiście uzupełniałem dzień wcześniej. A może oni nie honorują złotówek tylko Eura to co musze założyć konto walutowe Oświeć mnie proszę
              • Gość: emplo Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:05
                O ile sie nie myle, to zeby zaplacic za SkypeOut trzeba miec wypukla karte
                kredytowa.
              • Gość: mar Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.hlphys.uni-linz.ac.at 14.09.04, 12:06
                W internecie za rozne rzeczy (telefony pre-paid, zakupy na eBay, bilety
                lotnicze, oplaty za mieszkanie, bilety kolejowe, zakupy w warzywniaku ;-) )mozna
                placic kartami kredytowymi (tzn wypuklymi), a nie bankomatowymi. Karta Visa
                Electron jest karta bankomatowa, a nie kredytowa. Karta kredytowa jest np karta
                Visa czy MasterCard. Pozdrawiam
                • Gość: Tomek Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.comarch.pl 15.09.04, 07:10
                  Płaską kartą Visa Elektron wydawaną przez Inteligo można płacić. Można też
                  płacić "wirtualną" e-kartą wydawaną przez mBank.
                • Gość: kierownik Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.du.simnet.is 15.09.04, 10:06
                  zwykła karta nosi nazwę "debetowa" i w żadnym wypadku nie jest ona
                  kartą "kredytową"!
            • kombinator.sse do JASZYNEK 14.09.04, 12:55
              Z tego co napisałeś nie bardzo rozumiem jednej rzeczy. Czy wpłacając owe 10Euro
              to jest to już kasa do wydzwonienia? Czy owe 10Euro to jedynie opłata za
              możliwość korzystania z usługi w ogóle (a za doładowanie konta musisz dodatkowo
              zapłacić)?
              • jaszynek Re: do JASZYNEK 14.09.04, 15:44
                Oczywiscie to jest kasa do wydzwonienia. Jest jakis tam limit czasu (teraz jak
                wpłaciłem w sierpniu, to bodajze do konca lutego musze to wydzwonic ;-)), ale
                nie placi sie nic za aktywacje czy abonament. Wszystko działa jak pre-paid.

Odpowiadając Fanowi i Maverickowi... niestety, teraz jedyną możliwością jest
                płatnośc kartą kredytową (tzw. wypukłą, dostępna płatność Visą,
                Euro/Masterkardem i Dinersem).. wybiera sie opcję 10, 15 lub 20 Euro, a dalej to
                standard płatnosci internetowych (numer karty itd., operatorem płatnosci jest
                bibit.com)

Chyba jedynym wyjsciem, jak sie nie posiada samemu karty kredytowej, to poprosic
                jakiegos nie bojącego sie zakupow w internecie kumpla czy kolezanke, wlasciciela
                takiej karty, o zakup "jednostek" ;-)

Pozdrawiam i zycze aby udalo sie Wam jakos opłacic Skype Outa i miec nasza
                kochana telekomune w głebokim "poważaniu".

P.S. jakosc rozmow na zwykłe telefony faktycznie jest dobra, jednak czasem
                (pewnie w godzinach szczytu ruchu sieciowego) ma sie wrazenie, jakby rozmowa
                szła przez satelite, tzn. jest lekkie opóźnienie. przypomina to wywiad z
                dziennikarzem w USA, kiedy pytanie ze studia dociera do niego po mniej wiecej
                sekundzie :-) ale to drobna niedogodnosc majac na uwadze naprawde tanie rozmowy.

P.P.S. przy dosc ciezkich kombinacjach udaje sie zainstalowac Skypa na Windozie NT!
                • Gość: Fan Re: do JASZYNEK IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.09.04, 18:24
                  Niezła jazda pogadałem sobie z Paulą na chatcie i na razie dostanę forularz do mojego banku o blokade kasy - takie stałe zlecenie. Przy okazji dobra rada dla przyszłych Skypeowców zalogować sie na ich stronce wybrać live help (trochę trzeba poczekać)i jak znasz angielski dogadasz się bez problemu i rozwiąża twój problem - predzej niz po polsku ze skurwiałą "Błekitna Linią". Pozdrawiam
                • Gość: kierownik Re: do JASZYNEK IP: *.du.simnet.is 15.09.04, 10:11
                  Sa dostępne karty płatnicze np.Visa na które wpłaca się określoną sumę tak aby
                  nikt nie miał okazji dobrać się do reszty twoich pieniędzy.Polecam.
    • Gość: pol Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: 194.88.12.* 13.09.04, 10:38
      polecam wszystkim
      jest w wersji pl
      • Gość: hrabius Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:16
        A gdzie niby ta wersja pl?
    • Gość: Belfi Skype promuje firmę Plantronics i jej słuchawki. IP: *.kontel.pl 13.09.04, 10:59
      Wraz ze słuchawkami tej firmy w EMPIK'u otrzymałem kod na 120 minut rozmowy z
      USA i 25 innymi krajami za darmo. I to na numery stacjonarne i komórkowe !
      Dzwoniłem już w kilka miejsc i naprawdę działa.

W IDG.pl przeczytałem że Skype działa nawet przez modem i to prawda !

Słuchawki .Audio20 kosztują w EMPIK tylko 74 PLN a 120 minut z USA po stawce
      TPSA to ok. 175PLN. Najdroższe słuchawki Plantronics dla graczy kosztują tam
      199zł. Wyliczenie jest proste ! Dopłacili mi żebym używał.

Producent Plantronics twierdzi że słuchawki mają specjalny mikrofon z redukcją
      szumów otoczenia dzieki czemu do komputera dociera tylko mój głos a po drugiej
      stronie lepiej mnie słychać. No i słychać bardzo dobrze polecam wszystkim.
      • Gość: TakMaByc? Re: Skype promuje firmę Plantronics i jej słuchaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 11:19
        Gość portalu: Belfi napisał(a):

> Wraz ze słuchawkami tej firmy w EMPIK'u otrzymałem kod na 120 minut rozmowy z
        > USA i 25 innymi krajami za darmo.

Czy jest jakies ograniczenie czasowe na wykorzystanie tych darmowych 120 min.?
        • Gość: Belfi Re: Skype promuje firmę Plantronics i jej słuchaw IP: *.kontel.pl 13.09.04, 11:58
          Ograniczenie czasowe na wykorzystanie darmowych minut SkypeOut dołączanych
          aktualnie do słuchawek Plantronics to 31. Marca 2005 roku !
          Więcej info www.plantronics.net.pl
    • Gość: KR$ Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 13.09.04, 12:20
      Ale te paliaki zapoznione... A o YM! to nie slyszaly?
      • Gość: wredny Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:15
        Gość portalu: KR$ napisał(a):

> Ale te paliaki zapoznione... A o YM! to nie slyszaly?

sie nieumywa do Skype
        • Gość: edyta Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: 82.139.9.* 13.09.04, 14:08
          A co to to ym! ????
          • etom Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom 13.09.04, 14:15
            Yahoo Messenger
            • Gość: edyta Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: 82.139.9.* 13.09.04, 14:49
              A...tak.Nie skojarzyłam.Ale tam jakość trochę gorsza i np.na czacie same
              Araby!!!!Wystarczy sie zalogować i spokoju ni ma :-)

Ostatnio rozmawiałam przez tele aikon.Płatny telefon 20 gr.min.Jakość taka
              se.....
    • Gość: hormon Bezrozumny autor kopiuje z agielskiego IP: *.polkomtel.com.pl 13.09.04, 15:21
      Nie wie o czym pisze. "Placi sie za zakonczenie rozmowy" - co za bzdura.
      Placi sie za ostatnia czesc zestawionego polaczenia (last mile).
      Prztlumaczyl jakis artykul z angielskiego, w branzy na ktorej sie nie zna.

Niestety, redktorowie naczelni coraz czesciej zlecaja pisanie tekstow dyzurnym
      pismakom, bo dziennikarze sa za drodzy.

A potem kwiatki w rodzaju: "Sa dwie firmy produkujace procesory: Interpentium i
      Celeron"

• Gość: alberto Re: Bezrozumny autor kopiuje z agielskiego IP: *.stacje.agora.pl 13.09.04, 16:21
        Jesteś zupełnym matołem hormonie. Obciążenie sieci jest różnie dzielone. I w
        internecie płaci się za czyste "termination", a nie za "last mile". Przyczepiasz
        terminy infrastrukturalne.
        Nie wiem skąd wziąłeś cytat z Interpentium i Celeronem. Jak jesteś sfrustrowany
        i czepiasz się rzeczy, których nie ma w tekście, to czepiaj się tam, gdzie
        występują.
        Jak jesteś taki bystry to publikuj sobie swoje gnioty na jakiś prywatnych
        stroniczkach frustrata-onanisty.
    • Gość: kasia Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 15:57
      skype jest super mam go od lutego-polecam
    • Gość: Dari Pobożne życzenia albo .... ? IP: *.4net.pl 14.09.04, 01:11
      Autor artykułu wykazał się małą znajomością rzeczy lub dociekliwością.
      Skype'a w obecnej formie NIE JEST żadnym zagrożeniem dla telekomów, w obecnej
      formie to ślepa uliczka. Wymienię parę fundamentalnych wad skype'a, z których
      część jest nieusuwalna.
      1. Łączność jest JEDNOKIERUNKOWA i taka pozostanie - do użytkownika skype'a NIE
      MOŻNA się dodzwonić z tradycyjnych sieci, podczas gdy dla użytkowników
      niektórych sieci opartych na SIP czy h.323 - np. eteria.net - można, bo każdy
      dostaje swój numer telefonu z tradycyjnej sieci.
      2. Korzysta z darmowego kodeka o nazwie ilbc. Niestety kodek ten nie ma żadnego
      wsparcia u producentów sprzętu - telefonów IP, bramki, centralki IP itp. - więc
      pozostają jedynie rozmowy przez wszelkiego typu komputery.
      Dla firm to rozwiązanie nie do przyjęcia. Także dla ludzi, którzy nie chcą mieć
      ciągle włączonego komputer by móc dzwonić. Prąd kosztuje w takim przypadku z 40
      zeta miesięcznie.
      3. Ma dziury, przez które wchodzą - przypadkowo? - wirusy i różne szpiegi.
      Jeżeli ktoś nie ma komputera za NATem to... cienko go widzę.
      4. Gdy telekomy poczują się naprawdę zagrożone to zbiją ceny do takich, że
      nikomu się nie będzie chciało kombinować w zabawę w program, komputer itp.
      Niestety - prekonfigurowany sprzęt, sprzęt i jeszcze raz sprzęt jest jedną z
      kluczowych spraw, a nie oprogramowanie.

Bzdurą jest, że tylko skype radzi sobie z firewallami i NATem.
      Inne rozwiązania także sobie z tym doskonale radzą i chyba już wszystkie
      telekomy w Polsce używają VOIP, łącznie z GSMowymi co widać było po ostatniej
      dwudniowej awarii sieci IDEA we Wrocławiu.

pozdrawiam
      Dari

• Gość: Gall Anonim Re: Pobożne życzenia albo .... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:19
        Niestety nie do konca moge sie zgodzic - tak sie sklada, ze od paru tygodni mam zainstalowanego Skype na moim iPAQu, znajoma w Houston ma Skype tez na jakims PDA. Rozmawiamy niemal codziennie, na zasadzie telefonu komorkowego, ktory jest za darmo (czasem - w moim przypadku za mala oplata, ale i tak nikla w porownaniu z telefonem). Ta wlasnie sobie pomyslalem, czy popularnosc urzadzen przenoscnych i Internetu bezprzewodowego bedzie malec czy rosnac? Raczej rosnac, nawet w panstwie zapoznionym technologicznie jak Polska. Co wiecej, sa takie miejsca - jak Tajwan - przeciez nie zapozniony w branzy IT, gdzie Skype ostro konkuruje z tradycyjna telefonia. Wiecej mozna sobie poczytac tu: www.digitimes.com/news/a20040913A5036.html A jako ciekawostke podam pierwsza piatke krajow uzywajacych Skype:USA,Tajwan,Polska,Brazylia i Chiny.
        • Gość: Dari Re: Pobożne życzenia albo .... ? IP: *.4net.pl 14.09.04, 13:58
          Toż mówiłem, że skype wymaga posiadania komputera. iPAQ to przecież komputer i
          to wcale nie tani.
          Przez zwykłe komórki nie pogadasz przez skype'a, a dzięki technlogii SIP - tak.

pozdrawiam
          Dari
        • Gość: kierownik Re: Pobożne życzenia albo .... ? IP: *.du.simnet.is 15.09.04, 10:29
          No bracie,nie doczytałeś uwaznie.Tajwan na trzeciej pozycji za USA i Polską w
          kategori dziennego downladingu softwaru.
      • Gość: Ciekawski Re: Pobożne życzenia albo .... ? IP: *.crowley.pl 14.09.04, 13:18
        Ale eteria.net nie jest za darmo.
        • Gość: Dari Re: Pobożne życzenia albo .... ? IP: *.4net.pl 14.09.04, 14:02
          Skype też nie jest za darmo gdy chcesz dzwonić na telefony.

pozdrawiam
          Dari
    • Gość: arcapone Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:52
      Każdy wróg moich wrogów jest moim przyjacielem, a +GSM i TP.Sa golą mnie na
      kilkaset złotych miesięcznie :-/ Oby jak najszybciej rozprzestrzenił się w
      polsce, jeszcze nie mam , ale zaraz ściągnę.
    • Gość: Dark Korzyści dla klienta? IP: *.polkomtel.com.pl 14.09.04, 13:06
      Niestety, wszystko to przybliża globalny krach. Dlaczego? Bo pieniądze nie
      mnożą się, tylko przepływają. Proste. Tańsze połączenia = szukanie oszczędności
      = niższe pensje = mniejsza siła nabywcza >>> oczekiwanie na tańsze usługi -
      koło się zamyka.
      • joly.roger Re: Korzyści dla klienta? 14.09.04, 20:08
        Gość portalu: Dark napisał(a):

> Niestety, wszystko to przybliża globalny krach. Dlaczego? Bo pieniądze nie
        > mnożą się, tylko przepływają. Proste. Tańsze połączenia = szukanie
        oszczędności
        >
        > = niższe pensje = mniejsza siła nabywcza >>> oczekiwanie na tańsze
        > usługi -
        > koło się zamyka.

Tia wiadomo ze Babilon upadnie i nastanie krolewstwo Jah, ale nie pisz juz po
        paleniu Swietego Ziola. :P
      • Gość: wert Re: Korzyści dla klienta? IP: *.master.pl / *.master.pl 18.09.04, 09:18
        Hahaha Śmieszne rzeczy opowiadasz.
        Tańsze samochody = szukanie oszczędności = niższe pensje = mniejsza siła
        nabywcza i tak ze wszystkim pewnie nie. Czyli im taniej i wiecej produkujemy to
        mamy mniej tak? Zrozum ekonomia to walka z ograniczonością zasobów jeśli może
        być czegoś więcej to tym lepiej. A co by było gdyby rozmowy były za free? A
        gdyby było tak dużo telewizorów i samochodów, że były by prawie za free?
        A co do samych pieniędzy to jednak się mnożą a to za sprawą banków
        centranlnych, taki kontrolowany dodruk :) A pozatym ilość pieniędzy nie ma
        żadnego znaczenia bo one są tylko wspólnym minownikiem wszystkich towarów.
        A tak wogóle to wypożycz książki najlepiej austriaków, oni ci wytłumaczą.
    • Gość: Sebastian a ja mam problemy ze SKYPE!!! pomozcie prosze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 13:49
      problem polega na tym, ze kiedy lacze sie z druga osoba to ja ja slysze
      doskonale...ale ona mnie nie...lub bardzo szczatkowo i z duzym opoznieniem...

macie podobne problemy? udalo Wam sie je rozwiazac? prosze o pomoc...
      • etom Re: a ja mam problemy ze SKYPE!!! pomozcie prosze 15.09.04, 00:08
        Polacz sie z echo123 - sluzy do ustawienia mikrofonu
    • Gość: dorka szczecin Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: 213.77.27.* 14.09.04, 14:28
      jedyne co mozna zarzucic to poglos - i to czasami - tylko wowczas jak na kompie
      pracuje na paru programach - normalnie ze zwalnia, ale uwierzcie mi: rozmowa o
      21 - ja w szczecinie, siostra w chicago a brat w venezueli.... odlot. i tak
      sobie gadamy codziennie, nawet z poglosem i gadamy i gadamy i gadamy... cos
      niesamowitego:-) telefon się nie umywa bo sie placi szmal wielki a z normalnego
      telefonu konferencji sie nie zrobi... polecam i zapraszam dorka, szczecin
      • Gość: valdi310 Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 17:13
        TPSA umożliwia bez dodatkowych opłat zorganizować telekonferencję, płacisz
        tylko za rozmowy. Jeśli ktoś nie wie jak to może poszukać na stronie TPSA,
        spytać w Telepunkcie i wziąć ulotkę z małą ściągą lub zadzwonić na błękitną
        linię. Osobiście polecam wizytę w Telepunkcie.
    • Gość: kiki Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.09.04, 14:41
      Ludzie skype jest cudowny ,mam go od jakiegoś czasu,TP SA to banda
      oszustów ,skype to rewelacja !
      ~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: tubu5000 Skype jest cool, ale nie do konca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:32
      Skype to fajna opcja. Ale jest maly problem: sa opoznienia przy rozmawianiu co
      jest dosc denerwujace. To jest ogolnie problem technlogi VoIP (np. karty
      TeleRabat korzystaja z tego)
      • etom Re: Skype jest cool, ale nie do konca 15.09.04, 00:10
        Uzywam Skype prawie od roku i nigdy nie mam poglosu czy innych klopotow.
      • Gość: Dari Re: Skype jest cool, ale nie do konca IP: *.4net.pl 15.09.04, 00:13
        To nie jest problem technologii VOIP.
        Chyba wszystkie telekomy w Polsce używają VOIP i ludzie nawet o tym nie wiedzą.
        A GSMy wykorzystują to nawet do roamingu co dla mnie jest już ewidentnym
        oszustwem .
        Zainstaluj sobie program ze strony www.eteria.net/download/setup.exe i
        zaloguj sie jako użytkownik: test hasło: test i zobacz, że opóźnienia to nie
        jest standard.

Dari
    • Gość: SkypeFan Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.ecwybrzeze.pl / *.crowley.pl 15.09.04, 10:23
      Może mało istotne, ale: w przypadku korzystania z SkypeOut pierwsze 5 sekund
      połączenia nie jest taryfikowane. Kiedyś rozwiązanie takie stosowała ERA (tzw.
      pięciosekundówki, zmora odbierających telefony, wysłuchujących wykrzyczane
      jdnym cięgiem byleby zmieścić się w pięciu
      sekundach "wstawiajkartofleizupęzarazbędęwdomupatwojażabcia").
      Taryfikacja działa od piątej sekundy, więc pierwsze cztery mówimy "za free".
      • Gość: malach Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.one.pl / 213.199.255.* 15.09.04, 10:38
        skype uzywam od kilku miesiecy bez przerwy z usmiechem na ustach - takie to
        wspaniale narzedzie
        ale mam male pytanko odnosnie SkypeOut
        czy można przez to dzwonic na polskie komórki ???
        i czy ktos moglby mi powiedziec jaki wychodzi przelicznik euro/pln przy placeniu
        karta visa w internecie bo ten przelicznik jest jakis dla mnie niejasny, na
        stronach mBank np. nie moge znalezc ile wynosi realny przelicznik, kiedys
        slyszalem ze jezeli tranzakcja jest w euro to najpierw jej suma jest przeliczana
        na dolary a potem dopiero zlotowki i stawki nie zaleza od banku ktory wydal
        karte ale od jej operatora czyli VISA
        czy ktos z Was ma doswiadczenie na tym polu? moze ktos ostatnio placil w
        internecie i moze sprawdzic ile wynosi realny przelicznik
    • Gość: misiu Re: Ojcowie KaZaA zagrażają telekomom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:59
      super
      • Gość: kamil za 9 groszy IP: *.acn.pl 16.09.04, 02:16
        ludzie właśnie zapłaciłem skype 11,5 euro i mogę dialować na prawie każdy
        telefon na świecie ( także komórkowy )przez ponad 500 minut ( dotyczy
        stacjonarnych) . Opłaty do większości cywilizowanych krajów: 2 eurocenty (
        około 9 groszy ) na stacjonarne za minutę rozmowy, na komórki na całym świecie
        0,2 euro ( niecała złotówka ). Przy założeniu że realizuje połączenie w TP SA w
        tej samej strefie muszę zapłacić nie mniej niż 0,35 PLN co powoduje że nawet
        koszt rozmowy w tej samej strefie jest ponad trzykrotnie tańszy, o
        międzymiastowych i międzynarodowych nie wspomnę ( kilkaset razy taniej !!! ).
        Dla obywateli spoza strefy euro nie trzeba płacic 1,5 euro taxu. Jestem
        wniebowzięty.
        • Gość: TakMaByc Re: za 9 groszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:07
          Cennik
          www.skype.com/products/skypeout/rates/all_rates.html#listing-G
        • Gość: Dari Jeśli już to za 13 groszy, Eteria jest tu tańsza IP: *.4net.pl 16.09.04, 14:36
          Zle policzyleś, bo ceny są w euro nie w dolarach.
          Taniej wychodzi Eteria 12 gr i na komórki 60 gr.
          W skype - ponad 1 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka