jasia6 22.06.15, 17:27 W windows 8 zniknął kosz. Ktoś musiał skasować. Proszę o pomoc jak przywrócić skasowany kosz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madopar50 Re: Pilna pomoc potrzebna 23.06.15, 08:32 Prawy klawisz myszki klik na pulpicie, z menu kontekstowego wybrać "personalizacja" a potem "zmień wskaźniki" myszy i zaznacz kosz Odpowiedz Link Zgłoś
thanathos4 Re: Pilna pomoc potrzebna 23.06.15, 20:28 Jak przywrócić ikony pulpitu w prosty sposób opisuje artykuł einformatyka.com.pl/Artykuly/42.pdf . Co prawda jest przeznaczony dla Windows 7 lecz w 8 robi się to tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kot404 Re: Pilna pomoc potrzebna 24.06.15, 20:22 Windows, brrrrrr!!!! obrzydlistwo! Odpowiedz Link Zgłoś
thanathos4 Re: Pilna pomoc potrzebna 24.06.15, 20:33 Co prawda jądro Linux-a jest znacznie bardziej stabilne podczas długotrwałej pracy. Poza tym Większość jego dystrybucji jest darmowa lecz nie można jednoznacznie określić który system jest lepszy. Systemy z rodziny Unix znakomicie sprawdzają się w serwerach lecz dla zwykłego użytkownika jest dość trudny. Więc dla stacji końcowych i użytkowników prywatnych lepszy jednak jest Windows. Odpowiedz Link Zgłoś
kot404 Re: Pilna pomoc potrzebna 24.06.15, 20:57 Oczywiście, że nie można jednoznacznie stwierdzić, który z systemów: linux, windows czy macOS jest lepszy na desktop. Powiem tak: od roku 2000 używam różnych dystrybucji linuksa w pracy. To już ponad 14 lat! Oni, Microsoft Office a ja Libre(Open) Office - żadnych skarg! Wszystko OK.!!!! Eeech mam taki jeden program, który lubię a jest windowsowy, no to zainstalowałem VM i używam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kot404 Re: Pilna pomoc potrzebna 24.06.15, 21:00 VM w wesji Open Source rzecz to jasna Odpowiedz Link Zgłoś
thanathos4 Re: Pilna pomoc potrzebna 24.06.15, 21:01 Spróbuj zainstalować Wine dla aplikacji Windowsowych. Nie obciąża systemu jak wirtualna maszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kot404 Re: Pilna pomoc potrzebna 24.06.15, 21:03 zainstalowałem i wywaliłem. nic mi po Wine Odpowiedz Link Zgłoś
thanathos4 Re: Pilna pomoc potrzebna 24.06.15, 21:11 Nie wiem jaki program próbujesz uruchomić. Wine z większością programów dobrze sobie radzi lecz jest to niedopracowany projekt więc może nie działać zgodnie z oczekiwaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kot404 Re: Pilna pomoc potrzebna 24.06.15, 21:23 www.einformatyka.com.pl Serwis wprawdzie podstawowy ale przygotowany rzetelnie. Czytam z przyjemnością aczkolwiek wiele spraw jest mi znanych. Jednak zawsze można coś znaleźć nieznanego. Parę spraw już znalazłem, nieznanych mi!!! Podziwiam jakby to powiedzieć: "chcenie"? Odpowiedz Link Zgłoś
thanathos4 Re: Pilna pomoc potrzebna 24.06.15, 22:52 Niestety faktycznie Wine kiepsko radzi sobie z Statistica 10. ps. Dzięki. Jeśli chodzi o serwis to na razie dostosowywuję go dla potrzeb przeglądarek przez co mam niewiele czasu na pisanie nowych artykułów a nie chcę zamieszczać czegoś czego nie sprawdziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kot404 Re: Pilna pomoc potrzebna 25.06.15, 20:37 O Statistica na Wine w wersjach 8, 9,10 wiem, że są kłopoty z grafiką. A zaletą pakietu Statistica to właśnie grafika. Nie ma tego nawet w R. Dlatego wolę VM z Win7 i voila!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kot404 Re: Pilna pomoc potrzebna 25.06.15, 20:41 Wine to wine to tylko api. Lepiej jednak odpalać pełny system, gdy komputerki pozwalają na tyle zasobów. Odpowiedz Link Zgłoś
kot404 Re: Pilna pomoc potrzebna 25.06.15, 20:53 Pisz dalej, Twój serwis jest potrzebny! Odpowiedz Link Zgłoś