krzysztof_skwarczyk 03.10.15, 11:15 Poszukuję platformy ERP+B2B, która usprawni działanie mojej firmy, polecicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_rabczewski Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 04.10.15, 10:16 Firma WILKSOFT ma w swojej ofercie kilka perełek, które ściągnęły moją uwagę i jestem zachwycony! Dzięki platformie sprzedażowej KAMELEON.B2B moja firma pnie się w górę, a zarządzanie firmą poprzez KAMELEON.ERP stało się dziecinnie proste. Wszelkie informacje mam teraz w jednym miejscu, dzięki czemu organizacja mojej firmy to teraz bułka z masłem. Wszelkie informacje o transakcjach, zakupach czy sprzedaży na jednej platformie to spełnienie marzeń. Na dodatek oprogramowanie jest proste w obsłudze i ciągle aktualizowane. Mogę polecić z całego serca! Nie zawiedziesz się :) Odpowiedz Link Zgłoś
tosiek564 Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 25.11.15, 10:18 Krzysztofie, firma Kamee z Krakowa robi dedykowane systemy ERP i platformy B2B - wszystko zintegrowane w jeden system. Zadzwoń poproś o konsultację (darmową), dane dostępowe do przykładowych aplikacji. Aplikacja są w 100% dopasowane do potrzeb firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauraaa Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? IP: *.centertel.pl 24.11.15, 11:59 My korzystaliśmy w firmie z AuraBusiness, za który odpowiada poznańska firma Questy. Potrzebowaliśmy prawdziwego kombajnu - wiele funkcjonalności, sporo rzeczy wymagało ogarnięcia - sprzedaż, obsługa klienta, obsługa posprzedażna. Jest teraz tak, jak być powinno od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
literaturasautee Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 07.12.15, 11:35 Moi znajomi integrują B2B z różnymi systemami ERP, ale musisz zrobić głębszy reserach, bo to nie jest pytanie na odpowiedź w pięć minut: aurabusiness.pl/rozwiazania/rozwiazania-ecommerce/b2b-e-commerce/ Odpowiedz Link Zgłoś
opalencja Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 14.01.16, 05:34 Cóż, lubimy te piosenki, które znamy więc polecę Comarch ERP Altum a do tego Comarch ERP Pulipt Kontrahenta. Systemy wdrażała firma Infortes z Wrocławia - infortes.pl/ . Same plusy - dodatnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renetta Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.16, 08:37 Tylko Sykof - śmiga aż miło. Zero problemów i kompetentni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saraj Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.16, 22:04 Zgadzam się. Sykof jest bardzo dobrym programem przynajmniej jeśli chodzi o księgowość i kontroling szeroko pojęty. A dla mnie ma duże znaczenie to że mają nielimitowany helpdesk - płacę ryczałt i można dzwonić i pisać ile się chce i naprawdę szybko reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
julias123 Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 18.03.16, 12:24 Tekst linka Jeśli zastanawiasz się, jak usprawnić działanie swojej firmy, zerknij do tego artykułu: automicob2b.pl/sprzedaz-hurtowa-b2b/. Zawiera on kilka przydatnych informacji! Odpowiedz Link Zgłoś
platinum_ar Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 06.07.16, 11:43 Comarch ERP Altum zdecydowanie nie polecę... Szczegóły naszej przygody poniżej: Szanowni Państwo, Minął rok od kiedy wdrożyliśmy altum w pierwszym oddziale. Uznaliśmy, że daliśmy Comarchowi i parterowi wystarczająco dużo czasu na usunięcie poważnych usterek z którymi borykamy się do dnia dzisiejszego. Nadszedł więc czas na poinformowanie o tym fakcie szerszego grona osób zainteresowanych systemem Comarch ERP Altum, tak aby byli świadomi tego na co się decydują. Poniżej przedstawiam listę napoważniejszych problemów jakie w znaczący sposób utrudniają firmie normalne funkcjonowanie: 1. Wolna praca altum - większość prostych operacji trwa od 6s wzwyż. Operacje związane z zatwierdzeniem dokumentów, przekształcaniem ich, generowaniem nowych - potrafią trwać po 40s. W efekcie mając do wystawienia lub zatwierdzenia 50 dokumentów, można stracić 1,5h na samo wpatrywanie się w ekran. Próbowaliśmy wielu porad i sposobów, niestety nie jesteśmy wstanie przyspieszyć działania chociażby o kilka sekund. 2. Fiskalizacja - altum nie jest przystosowany do pracy z drukarką fiskalną z poziomu terminali, tzn. fiskalizacja via internet oznacza lawinę problemów. Comarch oferuje Altum ERP "w chmurze" ale jeżeli posiadacie Państwo punkty sprzedaży detalicznej to zdecydowanie odradzam. 3. Procesy BPM - procesy BPM, które miały być największym atutem altum okazały się udręką. Są ciężkie, utylizują sporo zasobów, potrafią się zawieszać i blokować kolejkę. Ponad to jeżeli w skrzynce zadań BPM leży sporo wiadomości to dochodzi do ekstremalnych przesyłów danych (kilkaset Mb/s) między serwerem SQL a serwerem z aplikacją Altum. 4. Zawieszanie się sesji - Zdawać by się mogło trywialny problem, który doprowadza nas do białej gorączki od pół roku. Jedynym poprawnym sposobem zamknięcia Altum jest kliknięcie przycisku Wyloguj. Każdy inny powoduje zawieszenie sesji użytkownika i blokuje ponowne odpalanie altum. Tzn. wylogowywanie użytkowników terminalowych po np. 30 min bezczynności powoduje problemy z powrotem do altum i konieczność interwencji administratora it. Co więcej, użytkownicy zgłaszają, że czasem po użyciu magicznego przycisku Wyloguj problem również występuje. To zaledwie 4 najpoważniejsze wady systemu ERP Altum. Do tego dochodzi cała seria nieobsługiwanych wyjątków, przekłamań przy generowaniu dokumentów (ilości na WZ nie zgodne z FS), zawieszanie się itd. To zmusza nas do tworzenia coraz to nowych procesów BPM i raportów do wyłapywania tych błędów mogących mieć poważne konsekwencje finansowe. Jak mamy wytłumaczyć 50 pracownikom, że ten nowoczesny system, który miał usprawnić pracę we wszystkich obszarach działalności firmy, działa wolniej niż Sage sprzed 10 lat a i z funkcjonalnością zdaje się być o krok do tyłu? Czasu poświęconego na długie godziny analizowania problemów z wydajnością już nikt nam nie zwróci... Przed nami aktualizacja do wersji 2016.5 - podzielę się wrażeniami po pierwszych kilku dniach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_kow Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 10.05.17, 15:04 Firma w której pracuje wykorzystuje polski system Modus ERP. Początkowo wydawało mi się że to tylko przysporzy nam dodatkowej pracyj i o ile początkowo tak było bo trzeba było wszystko wprowadzić. To teraz nie wyobrażam sobie pracy bez tego systemu;) Odpowiedz Link Zgłoś
leechu84 Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 14.06.17, 15:45 Bardzo dobrym i niezawodnym oprogramowaniem tego typu jest na pewno Comarch ERP Optima wraz z e-sklepem, który posiada taką funkcjonalność o której Pan pisze. Zachęcam do zapoznania z możliwościami tego oprogramowania magazynowego, które posiada nie tylko w pełni zintegrowany e-commerce ale również aplikację mobilną dla handlowców oraz szerokie możliwości analityki biznesowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciex Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 14.03.19, 09:12 Z perspektywy czasu i użytkowania kilku rozwiązań takich jak Comarch ERP, Subiekt i kilku innych uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z ofert firm, które zajmują się wyspecjalizowaną dziedziną. Tak jak system ERP tak i panel B2B muszą być stale rozwijane i z autopsji wiem, że jedna firma nie jest w stanie tego ogarnąć. Zawsze będzie jakiś produkt wiodący oraz taki, który przez producenta jest delikatnie mówiąc zaniedbany. Właśnie dlatego uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z ofert dwóch producentów. Systemem ERP powinna zajmować się firma, która ma go w głównej ofercie, natomiast platforma B2B powinna zostać powierzona firmie, która ma w tym doświadczenie. Ja osobiście korzystam z rozwiązania B2B-Online firmy Lena Software. W międzyczasie zmieniałem system ERP z Comarch ERP Optima na Subiekt i nic nie stało na przeszkodzie, żeby się przepiąć. Nie jestem uzależniony od żadnej firmy na płaszczyźnie całej działalności i to jest piękne! Szczerze powiedziawszy B2B Online jest bardzo rozwojowym rozwiązaniem, dzięki czemu wiem, że moja firma nie stoi w miejscu i dzięki niemu system ERP nie jest tu żadnym ograniczeniem. Szczerze polecam wszystkim, którzy myślą o dalszym rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
crem Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 01.04.19, 13:28 U mnie w firmie wykorzystuje się CRM ITcube - mi się dobrze na tym pracuje, wiem w sumie tyle, że pracodawca może dobierać moduły według potrzeb. Tzn ma funkcje, takie, jakie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1978 Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 25.07.19, 15:39 Ja korzystam z platformy Redbay Integrator, najlepsze w niej jest to, że daje mi też integrację z Allegro dzieki czemu nie potrzebuje tracić marży na dropshipperach. No a do tego cały system jest bardzo prosty, intuicyjny i przejrzysty, moim klientom sie bardzo podoba a to chyba najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszpan29 Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 31.07.19, 11:49 Polecam bowwe.com Odpowiedz Link Zgłoś
dominika.skarbinska57 Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 23.03.22, 14:03 Polecam inTradus firmy Insolutions! Odpowiedz Link Zgłoś
m.mazurek57 Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 25.03.22, 14:33 Dużo zależy od branży, w której działasz. Czasami jednak warto zainwestować w odpowiednio skrojone na miarę oprogramowanie Firma bshub.pl/ tworzy aplikacje mobilne dla przedsiębiorców - małych i dużych. Potrzebujesz eCommerce ? Proszę bardzo. BSHub przeprowadzi Cię za rękę od pomysłu na biznes do kampanii marketingowych. Osoby, które napisały program specjalnie dla Ciebie nie oleją Twoich pracowników przy wdrożeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
leechu84 Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 25.02.23, 16:24 Comarch ERP Optima to kompleksowe oprogramowanie dla firm, które umożliwia zarządzanie wieloma dziedzinami działalności. Oto niektóre z głównych zalet programu: Integracja modułów - Comarch ERP Optima umożliwia integrację wielu modułów, co pozwala na automatyzację wielu procesów biznesowych. Dzięki temu firma może zaoszczędzić czas i zwiększyć efektywność pracy. Dostępność informacji - Program umożliwia łatwe dostarczanie i przetwarzanie informacji, co pozwala na szybkie podejmowanie decyzji. Dzięki temu firma może skutecznie reagować na zmiany w rynku i wewnętrzne potrzeby. Bezpieczeństwo danych - Comarch ERP Optima zapewnia bezpieczeństwo danych firmy, dzięki zastosowaniu różnych mechanizmów ochrony, takich jak szyfrowanie i autoryzacja dostępu. Dzięki temu firma może uniknąć utraty danych i naruszeń prywatności. Elastyczność - Program Comarch ERP Optima jest elastyczny i może być dostosowany do różnych potrzeb firmy. Możliwość wyboru modułów, a także konfiguracja ustawień, pozwala na optymalne wykorzystanie programu. Wsparcie dla e-commerce - Comarch ERP Optima umożliwia integrację z różnymi platformami e-commerce, co pozwala na łatwe zarządzanie sklepami internetowymi i sprzedażą online. Automatyzacja procesów - Program umożliwia automatyzację wielu procesów, takich jak księgowość, kadry i płace czy zarządzanie magazynem. Dzięki temu firma może zaoszczędzić czas i uniknąć błędów ludzkich. Raportowanie - Comarch ERP Optima umożliwia generowanie różnych raportów i analiz, co pozwala na monitorowanie efektywności firmy i podejmowanie decyzji na podstawie rzetelnych danych. Podsumowując, Comarch ERP Optima to kompleksowe i elastyczne oprogramowanie, które pozwala na automatyzację wielu procesów biznesowych, zwiększenie efektywności pracy, poprawę bezpieczeństwa danych oraz łatwe zarządzanie różnymi dziedzinami działalności. więcej informacji oraz możliwość zakupu daje ten sklep internetowy: optima-sklep.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
robert_rho Re: platformy ERP+B2B- co polecacie? 07.04.25, 11:12 Polecam Modus ERP. Program składa się z modułów, które dopasowujesz do potrzeb firmy. Są moduły do złożonej produkcji powtarzalnej ale także do zarządzania projektami. Oprócz podstaw takich jak CRM, zakup, sprzedaż, magazyn są narzędzia analityczne i prognozujące. Oprogramowanie tworzy zespół polskich programistów dla polskich firm. Oczywiście do wdrożenia jak i po nim oferują szkolenia i wsparcie na każdym kroku. Gorąco polecam firmę RHO z Krakowa: rho.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś