Dodaj do ulubionych

Serwer i moju numeru IP ?

IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 19:41
Chciałabym się dowiedzieć czy jest do wykrycia móju numeru IP.
Chodzi mi o to, żeby czytać, pisać na różnych FORACH trzeba być
zarejestrowanym i czy po takiej rejestracji jest widoczny mój numeru IP?
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: Serwer i moju numeru IP ? 29.09.04, 20:13
      Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Chciałabym się dowiedzieć czy jest do wykrycia móju numeru IP.

Zawsze i o każdej porze.

> Chodzi mi o to, żeby czytać, pisać na różnych FORACH trzeba być
      > zarejestrowanym i czy po takiej rejestracji jest widoczny mój numeru IP?

To zależy od polityki forum, na jednych może pisać każda przybłęda, na innych
      tylko zarejestrowany, na jeszcze inne trzeba być zaproszonym.

Na forum będzie zwykle zpisane Twoje IP, lub IP proxy z którego skorzystałaś.
      Jest to robione aby można było namierzyć osoby które dopuszczają się gróźb
      karalnych, lub pomówień. To czy administracja forum udostępnia (częściowe) IP
      każdemu, czy tylko organom ścigania, to już wolny wybór administracji.

Pozdrawiam, trzymaj się cieplutko :-)
      • Gość: Ewa Re: Serwer i moju numeru IP ? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:35
        Dziękuję za szybką odpowiedź, czy TP udostępnia każdemu administratorowi forum IP?
        Przepraszam za literówkę w temacie.
        • Gość: Ewa Re: Serwer i moju numeru IP ? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 20:41
          Jeszcze jedno, czy jak to FORUM ma tylko udostępniony (przepłwa, nie wiem jak to nazwać)serwer, to też będzie do wykrycia?
        • user0001 Re: Serwer i moju numeru IP ? 29.09.04, 21:59
          TP nie musi nic udostępniać, to dzieje się w ramach protokołu, trzeba się
          namęczyć żeby udostępniać czyjeś, a nie własne ;-)

Poczytaj o serwerach proxy :-) co parę tygodni wypływa jakiś wątek o tym.

Drugiego pytania nie rozumiem, napisz innymi słowami czego się chcesz dowiedzieć.
          • Gość: sibi Re: Serwer i moju numeru IP ? IP: 212.244.168.* 01.10.04, 17:35
            gdzie tu anonimowosc
            • user0001 Re: Serwer i moju numeru IP ? 01.10.04, 20:08
              Nikt nie gwarantował Tobie anonimowości. Jak chcesz być anonimowym to załóż
              kominiarkę i idź do kawiarenki z daleka od Twojego miejsca zamieszkania. Jeżeli
              chcesz względnej anonimowości to zastosuj proxy (nie przekazujące informacji
              korzystającym), z którym byś się łączył się po szyfrowanym łaczu.
              Jeżeli masz dynamiczne IP, to dopóki nie robisz czegoś sprzecznego z prawem,
              firmy będą miały problemy z wyciągnięcim od operatora mapowania z adresu IP do
              użytkownika.
              • Gość: Ewa Re: Serwer i moju numeru IP ? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 22:13
                A czy jest trudniej do wykrycia (numer IP) np. jak się wchodzi do internetu przez modem lub z sieci osiedlowej?
                • Gość: ass Re: Serwer i moju numeru IP ? IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.04, 23:34
                  Obojetnie jakie programy zainstalujesz to i tak pokaze na serwerze
                  twoje IP przy wlaczonej JAVIE.
                  Miau
                • piecyk.gazowy Re: Serwer i moju numeru IP ? 04.10.04, 23:44
                  Gość portalu: Ewa napisał(a):

> A czy jest trudniej do wykrycia (numer IP) np. jak się wchodzi do internetu
                  prz
                  > ez modem lub z sieci osiedlowej?

Trudniej będzie dotrzeć w Sieci osiedlowej, bo "na zewnątrz" będziesz miała IP
                  bramy, IP Twego komputera będzie niewidoczne.

Ale załóżmy hipotetyczną sytuację - ktoś jest w sieci osiedlowej i popełnia
                  jakieś wykroczenie. Policja namierza IP sieci osiedlowej, administrator sieci
                  ustala wtedy (jeśli potrafi), komputer o który konkretnie w takim przypadku
                  chodzi (sprawcy w sieci wewnęrznej).
                  • Gość: ass Re: Serwer i moju numeru IP ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.04, 00:19
                    <piecyk gazowy napisal:
                    13-letni gimnazjalista, początkujący haker>
                    a Korea Polnocna wyszkolila 600 hakerow.
                    To dopiero jest wesolo w necie.
                    Miau
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka