Dodaj do ulubionych

Problem z outlook express

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 08:13
Podczas załączania pokazuje mi sie komunikat że trwa uwierzytelnianie i
pojawia się okienko z moją nazwą i hasłem jak naciskam ok to nic nie pomaga a
hasło i nazwa się zgadza. W błędach mam taka informację: wystapił problem
przy logowaniu się do Twojego serwera pocztowego. Twoje hasło zostało
odrzucone. Kontp poczta.o2.pl. Serwer 127.0.0.1. Protokół: POP3, Odpowiedź
serwera: '-ERR Brak dostępu za pomocą protokołu POP3. POP access disabled.',
Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu:
0x800CCC92.
I taki sam komunikat pojawia się z wp.pl
Co się stało pomózcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: klex Re: Problem z outlook express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 09:44
      Owórz kolejno narzędzia, konta, zakładka "wszystko", zaznacz swoje konto,
      otwórz właściwości, zkładka ogólne zaznacz "uwzglednij konto przy odbieraniu
      poczty i synchronizacji" następnie zakładka serwery i zaznacz opcję "zapamietaj
      hasło" oraz "sewer wymaga uwierzytelnienia" powinno pomóc. Pzdrawiam
      • Gość: ania Re: Problem z outlook express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:02
        tam wszystko jest zaznaczone i dalej nic.
        pozdrawiam
    • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z outlook express IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.10.04, 09:54
      Instalowałaś jakiegoś antywirusa, antyspama?
      • Gość: Ania Re: Problem z outlook express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 09:59
        instalowałam avasta
        • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z outlook express IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.10.04, 10:17
          Restartowałaś system? Avast jest uruchomiony (są dwie niebieskie ikonki przy
          zegarku)? To powinno działać.

Jeśli będą kłopoty, proponuję ponowne skonfigurowanie skrzynek w OE
          (poprawienie lub skasowanie obydwu i przeprowadzenie ich konfguracji od nowa).
          • Gość: Ania Re: Problem z outlook express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 11:52
            mam tylko jedną ikonkę koło zegara.
            Spróbuję jeszcze raz skonfigurować skrzynki.
            dam znać czy mi się udało.
            pozdrawiam
          • Gość: ania Re: Problem z outlook express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 11:57
            nie zauważyłam tej drugiej ikonki, mam je obie. zrobię konfigurację od nowa i
            zobaczę.
          • Gość: ania Re: Problem z outlook express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:01
            zapomniałam jeszcze dodać że mam konto na gazeta.pl i działa poprawnie
    • Gość: rita Re: Problem z outlook express IP: *.wroc.net 10.10.04, 11:14
      ja od rana mam to samo i maoja kolezanka tez , własnie siedzimy jak sieroty i
      próbujemy...juz wszystkie opcje wypróbowałysmy...a moze to kłopot z tlenem
      dzisiaj jest?
      swoja droga jak wczesniej konfigurowałam poczte tak jak podaja na stronach o2,
      to nic nie chodziło....
    • amon-ra Re: Problem z outlook express 10.10.04, 11:42
      Sprawdź we właściwościach konta, czy zarówno adres serwera POP3 jak i SMTP to poczta.o2.pl. Ewentualnie skonfiguruj konto ponownie.
      • Gość: rita Re: Problem z outlook express IP: *.wroc.net 10.10.04, 13:24
        konfigurowałam juz i z serwerami poczta.o2.pl, i pop3.tlen.pl, pop3.o2.pl/-
        wszystko na nic- nie wysyła poczty mimo ze serwer jest uwierzytelniony :(
        • piecyk.gazowy Re: Problem z outlook express 10.10.04, 13:25
          A wyłącz uwierzytelnianie i sprawdź...
          • Gość: rita Re: Problem z outlook express IP: *.wroc.net 10.10.04, 13:26
            HA!!!! wyłaczyłam jak mówiłes uwierzytelnianie i poszło elegancko!!!
          • Gość: rita Re: Problem z outlook express IP: *.wroc.net 10.10.04, 13:30
            ...to chyba tak z przypadku poszło bo teraz mam juz info :
            Nie można wysłać wiadomości, ponieważ serwer odrzucił adres e-mail nadawcy.
            Adres e-mail nadawcy to: „...”. Temat '', Konto: 'GOSIA TLEN',
            Serwer: 'poczta.o2.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '554 <r...@tlen.pl>:
            Sender address rejected: SERWER poczta.o2.pl WYMAGA UWIERZYTELNIENIA. Zobacz
            pomoc.o2.pl/poczta/autoryzacja/ i skonfiguruj poprawnie program
            pocztowy.', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 554, Numer
            błędu: 0x800CCC78
            • piecyk.gazowy Re: Problem z outlook express 10.10.04, 13:33
              Zaloguj się do poczty przez WWW i zobacz czy masz włączone czy wyłączone
              uwierzytelnianie.
              • Gość: ania Re: Problem z outlook express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:54
                Spróbowałam wykasować konta i od nowa je skonfigurować i cały czas pojawia się
                ten sam błąd. Wystąpił problem przy logowaniu się do Twojego serwera
                pocztowego. Twoje hasło zostało odrzucone. Konto: 'Pop3.wp.pl',
                Serwer: 'Pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR Skrzynka jest w
                użyciu. Spróbuj pózniej. Unable to lock maildrop.', Port: 110, Zabezpieczenie
                (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC92
                Ale konto z o2 już działa tylko to z wp.pl nie chce zadziałać co mam jeszcze
                zrobić?
              • Gość: ania Re: Problem z outlook express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:58
                Wykasowałam je jeszcze raz i zadziałało, mam nadzieję że już teraz będzie
                wszystko w porządku. Wielkie dzięki za zainteresowanie moim problemem i pomoc.
                Pozdrawiam
                • Gość: rita Re: Problem z outlook express IP: *.wroc.net 10.10.04, 14:05
                  i u mnie zaczeło działac...wpisałam wszystko jak podaja na tlenie czyli serwery
                  poczta.tlen.pl, uwierzytelniłam i działa....moze dzisiaj poprostu byl problem z
                  serwerami tlenu ...w kazdym razie dzieki i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka