Dodaj do ulubionych

Dziury w Gadu-Gadu

• Gość: WikiATsf-f.pl Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:51
      Statystyki są MSZ mocno niedokąładne.
      Przecież większość użytkowników Tlenu ma - jak ja na przykłąd - równolegle wpisany numer GG, jako że to właśnie zapis GG 123456 jest wprost rozpoznawany...
      Podobnie jest z użytkowniakmi Mirandy, Jabbera i innych... Całkiem mozliwe zatem, że od procentów przypisanych GG należy odjąć tych od Tlenu, Mirandy czy Jabbera...
    • Gość: nubs Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.jetstream.xtra.co.nz 17.12.04, 22:28
      zapomnieli dodac ICQ i MSN ktore sa najbardziej znanymi komunikatorami na swiecie
    • Gość: szpox zapraszam na konnekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:53
      www.konnekt.info
      zapraszam dla kazdego cos sie znajdzie. Konnekt podlaczas sie pod gg, tlena i
      jabbera, a niedlugo tez irc
      a no oczywiscie jest to polski projekt
      tylko pewnie drogie lamy sie nie polapia jak to dziala i zaczna wybrzydzac i
      bluzgac na mnie
      • Gość: zPiotrW Re: zapraszam na konnekta & & #35; 62;& & #35; 62; czy IP: *.stacje.agora.pl 13.01.05, 09:13
        czy ten komunikator pozwala rozmawiać z innymi uzytkownikami GG, bezposrednimi, bo zauważyłem że GG nie pozwala na rozmowę z innymi uzytkownikami podłączającymi się do GG z innego komunikatora (z reguły jest to chyba komunikat - użytkownik nie posiada karty muzycznej umożliwiającej romowe głosową) - zpiotrw@yahoo.com
    • Gość: lex Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:37
      A dokladnie - 7 dziur:
      secunia.com/advisories/13450/
      bez komentarza.
    • Gość: pjfry Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.12.04, 23:45
      GG, Tlen? Panie i Panowie JABBER to przyszłość.
    • Gość: spaf Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.gizycko.mm.pl 18.12.04, 00:50
      mozna porownac Gadu-Gadu i tlen jak trabant i ferrari

gg szajs !
    • Gość: trans@ Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 00:51
      odkąd mam linuxa i zamiast gg - kopete albo gaim, nie musze przejmowac sie dziurami ani az tak bardzo virusami, polecam wszystkim - WWDP czyli wywal windows do piwnicy, i problem z glowy.
      • Gość: maniac Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 02:19
        jezu co wy za bzdury gadacie? az zal sie was robi. ja mam windowsa xp i zadnego
        wirusa nie mialem od miesiecy. a gg jeszcze ani razu nie zwiesilo mi komputera.
        urzywam gg i nigy nie zamienie go na zaden inny z prostej przyczyny - ma
        najlepszy wyglad i emotki i nikt nigdy mi sie tam nie wlamal ani nic innego.
        inne komunikatory w tym tlen i ten swietny wpk sa obrzydliwe a wpk zajmuje
        czasem i 30mb pamieci lol. urzywam jako drugiego komunikatora konnekta - jest
        calkiem niezly ale glownym komunikatorem na zawsze pozostanie gg - ze wzgledu
        na kultowy wyglad i prosta obsluge.

a wszyscy marudnicy mozecie mnie pocalowac w d.... urzywajcie tego waszego
        syfnego linuksa, tlena i czego tam chcecie i zostawcie ludzi w spokoju - kazdy
        urzywa czego sobie chce. choc zgodze sie ze od dawna niczego nie zmienili w gg
        i za to maja minusa ale i tak bede urzywal gg.
        • Gość: trans@ Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:52
          linux nie jest "syfny" maniac'u tylko mniam-mniam hehe, poza tym, zapewne Masz LICENCJĘ na XP-eka ;) za ktorą zaplaciles 4 stówy i zapewne wiesz ze po zmianie jakiejkolwiek czesci w kompie powinienes kupic nową licencję ;) hehe, nOOoo , chyba ze masz wersje boxową !!! no to chylę czoła przed Panem, bo nie kazdy ma ochote wywalić 1 200 zl na sys. hehe <rotfl> (-znasz?)
          Zapewne jednak maniac'u masz zwyklego pirata z jarmarku lub skiopiowanego u kolegi ( hehe !!) ale pamietaj, Wielkie Oko Wielkiego Brata patrzy i wszystko widzi.
    • Gość: wojtas i co to jest nowa łata???? hahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 02:28
      Pobierz Gadu-Gadu 6.1 [16.12.2004 poprawiony błąd z zawieszaniem przy
      odbieraniu wiadomości graficznych]
    • mike79 DLACZEGO WYBIÓRCZA DOKOPALA GADU-GADU 18.12.04, 02:53
      oto przyczyna dlaczego gazeta wybiórcza kopie lezacego, tzn umieszcza na
      pierwszej stornie portalu artykul gadu-wkradu, przeciez rozniw dobrze taki
      artyklu mogl sie pojawic w dziale gospodarka lub komputery itd, ale tak zawsze
      mozna przeciez dokpac 'konkurentowi' ! dlaczego konkurentowi ?! moze ten link
      wam to wyjasni, najwyrazniej dla zwiekszenia uzyszkodnikow tlena z ktorym
      wybiórcza ma podpisane umowy trzeba troszke zaszkodzic gadugadu

serwisy.gazeta.pl/tlen/1898727,45769.html
      • Gość: TomQ Re: DLACZEGO WYBIÓRCZA DOKOPALA GADU-GADU IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 18.12.04, 05:56
        Tak cos od poczatku mi to pachnialo zwalczaniem konkurencji! Robota
        specjalistow od "czarnego Public Relations". Swoją drogą chciałbym aby
        niezależni potwierdzili tudzież zdementowali opisane "niedoskonałości"

Pozdrawiam
      • Gość: Aule Re: DLACZEGO WYBIÓRCZA DOKOPALA GADU-GADU IP: 81.15.254.* 18.12.04, 15:37
        IMO miała do ego prawo. Zresztą, gdyby GG nie miało dziur, których ma aż nadto,
        to by nie pisali. Takie życie...
    • Gość: dark Re: Dziury w Gadu-Gadu AlterNETywy - np. ICQ IP: *.icpnet.pl 18.12.04, 04:06
      To komunikator, na którym uczyłem sie internetu....wciąż chyba dość popularny,
      choć ostatnio przeładowany "wodotryskami"

www.poznan.aglomeracja.info
    • Gość: pazur84 Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 04:45
      maly cytacik oki " umożliwiały np. przejęcie hasła do komputera"
      panowie to bzdura jak wlanczam kompa to leci system a jak wpisuje chaslo do profilu to moge dac lape urwac ze xxx nie jest wlaczone w tym momencie!!!
      a jesli chce przejac haselko to winXP zapisujac je na dysku szyfruje (przy twozeniu loginu i chasla oczywiscie xxx jesli jest wylaczone to nie ma obawy)
      a przy kolejnym logowaniu do systemu nie ma takiej mozliwosci bo najpierw sie logujemy a potem wlanczamy xxx no chyba ze gosc piszacy artukul robi to na odwrot i jestem ciekaw jak??
      • Gość: muka! Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.chello.pl 18.12.04, 05:43
        Fajnie, ale może teraz napisz to samo jak należy, bo na razie to od twojej
        ortografii plomby w zębach mogą rozboleć
    • Gość: Niestyty Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: 84.217.0.* 18.12.04, 08:43
      w Polsce duzo ludzi nie zna angielskiego i nie bedzie znalo dopoki nie zaczna
      uzywac programow uzywanych ma swiecie. Na swiecie kommunikuje sie w jezyku
      angielskim...
      Na swiecie uzywa sie MS messenger, Hotmail, ICQ, Yahoo messenger.

• Gość: Anka Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.astro.net.pl 18.12.04, 09:13
        Ja nie wiem czy wy wszyscy jestescie az tak tepi czy tylko takich udajecie.
        Wszyscy zachwalaja Tlena Kadu itp i twierdza ze w nich nie ma tzn "dziur".
        Gowno prawda nie znam zadnego programu na swiecie ktory by nie mial zadnego
        niedociagniecia czy bledu. Kazdy ma swoj rozum i mimo waszego zachwalania
        innych komunikatorow wybieze i tak tyo co bedzie uwazal za stosowne. A Ci
        wszyscy co twierdza ze programy ktorych oni uzywaja sa najlepsze nigdy sie nie
        psuja itp sa w wielkim bledzie. Fakt gadu moze i troche szwankyuje ale to nie
        jest powud dla ktorego powinniesice wszyscy takgo potepiac mimo ze do tej pory
        nikt nie nazekal na niego. Dopiero po tym artykule pojawilo sie jakies ALE.
        Zastanowcie sie czasem zanim cos napiszecie czy powiecie.
        Pozrawiam.....
        • Gość: Niestety Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: 84.217.0.* 18.12.04, 09:31
          Niektorzy uzywaja "dosadnego" jezyka zamiast argumentow. Powiedzcie mi prosze w
          czym jest GG (polski i bardzo prosty w uzyciu ale bardzo duzo reklamy!)lepsze od:
          Internet Messenger (MS)
    • Gość: dr ja przez gg musiałem przeinstalować system IP: *.aster.pl 18.12.04, 09:48
      objawy j.w Teraz korzystam z "innego" komunikatora i jest ok
    • Gość: KT05 Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.pronet.lublin.pl 18.12.04, 09:50
      Poruszmy kilka wątków na raz :)

Nie no. Całkowicie zgadzam się ze stwierdzeniem, że nie ma programu bez błędów.
      Takie coś po prostu nie ma prawa istnieć ("zawsze jest jeszcze jeden błąd" jak
      to stwierdził pewien programista). Dlatego można zachwalać Tlena, Kadu czy inne
      klienty, ale na pewno one mają błędy. Niewiadomo czy tak poważne, jak te wykryte
      w GG, ale błędy mają. Tak samo wszystkie AIM, YIM, ICQ czy inne Konnekty. To
      prawda, że błędy w GG są rzadko naprawiane, dawno nie było nowej wersji GG z
      jakimiś rewolucyjnymi zmianami. Ale żę sms-express zareagowało w ciągu paru dni
      wypuszczając poprawkę na znalezione błędy - brawo. Microsoft działa wolniej :)

Sprawa druga. Dlaczego w Polsce nie przyjęły się inne komunikatory jak w
      większośći innych krajów? Akurat Gadu-Gadu jest podobno szóstą siecią pod
      względem ilości użytkowników na świecie. Akurat u nas powstało GG i my go
      używamy. Mieliśmy zdolnego programiste który to stworzył. I ten komunikator się
      przyjął. Bo był prosty. I co najważniejsze - był po polsku. I dlatego mamy swój,
      a nie cudze AIM czy ICQ. Też dobrze. A potem się nam namnożyło komunikatorów -
      powstał Tlen, WPKkontakt, OnetKomunikator, Konnekt, AQQ, Hel, Papla i jeszcze
      parę innych. Komunikatorów jest w Polsce tyle co dystrybucji Linuxa co najmniej :)

Sprawa trzecia. Gadu-Gadu jest mimo wszystko programem o mełej ilości funkcji. A
      jak są te funkcje to działają różnie - wspomnę chociaż rozmowy głosowe i
      przesyłanie plików - wymagające połączenia p2p. Bo tak najłatwiej to było
      zrobić. W innych komunikatorach zostao to lepiej zrobione na przykład. Ale GG
      jest bardzo proste w użyciu, dużo ludzi go ma, od niego zaczynało. Kwestia
      przyzwyczajenia? Nie wiem skąd bierze się przekonanie o wyższośći GG nad innymi
      komunikatorami, ale nieważne. Jak ktoś chce używać to niech używa. Najwyżej nie
      zobaczy mojego opisu bo ma ograniczenia do iluśtam znaków, nie odbierze plików.
      Będę musiał posłużyć się e-mailem.

Sprawa kolejna. Mimo wszystko chyba przyszłość leży w rękach JEDNEGO dobrze
      opracowanego protokołu. I ważne jest, aby to nie był protokół zamknięty, lecz
      tworzony otwarcie, jak HTTP czy FTP na przykład. Dlatego SIP/SIMPLE porponowany
      przez Microsoft i AOL chyba odpada. Zresztą on jest bardziej nastawiony na
      multimedialnośc. Mam nadzieję i wrażenie że to się stanie, że protokołem
      przyszłości będzie XMPP, rozwinięcie Jabbera.

Ach zapomniałem. Jakim cudem w tej sondzie jest powiedziane, że 10% ludzi używa
      OnetKomunikator? W życiu nie widziałem osoby korzystającej z tego wynalazku,
      nierozwijanego od dwóch lat, stworzonego tylko w celu przeciwstawienia się WPK.
      To chyba jakaś pomyłka? Przynajmniej się cieszę, że "innego" komunikatora używa
      tyle samo ludzi co Tlena :)
    • Gość: obserwator Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.chello.pl 18.12.04, 10:03
      Za jakiś czas dowiemy się z Gazety, że istnieje komunikator, który nie ma wad
      Gadu gadu i w ogóle jest cudowny. Wtedy będziemy wiedzieli, kto zapłacił za
      obecny artykuł. Dziennikarze GW to prostytuty, które napiszą wszystko za
      odpowiednio dużą łapówkę.
    • Gość: antixionc dziurawa ta sonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 10:33
      A co jeśli korzystam z 2 lub większej ilości komunikatorów? Dlaczego w sondzie nie można zaznaczyć np. "Tlenu" i "z innego"?
    • Gość: Szwartzeckreker Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.bb.netvision.net.il 18.12.04, 10:36
      Najwyzszy czas przejsc na powazny program ...
      np. Yahoo messenger albo Windows messenger
      wtedy rowniez mozna prowadzic konferencje
      audio i video in" real time "
      NU.............
    • Gość: aa Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 11:57
      GG jest do du.py zawiesza się i wogóle, totalna porażka! TLEN jest the best,
      instalujcie tlena
    • Gość: Stanley Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.trainnet.trzepak.pl / *.trainnet.trzepak.pl 18.12.04, 11:58
      Ja sie tam nei martwie dziurami nic ciekawego w kompie niemam konta bakowego
      internetowego ani zadnych haseł tez niemam jak sie ktos włamie do mojego kompa
      to zasatnie pustke wielko nic mu sie tu nie przyda ...
    • Gość: grabek d(-_-)b Dziury w Gadu-Gadu śmieszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 12:19
      ludzie kożystają z tego programu hoho ile już czasu ale teraz to dopiero
      odkryto /a tak wogule to wnecie jest pełno takich programow przez które można
      Archiwóm czy HASŁO do gg sciągnać ............
    • Gość: paf Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: 192.84.135.* 18.12.04, 12:20
      a moze by tak ktos opisal technicznie ten blad zamiast jeczec, co? chetnie bym
      przeczytal specyfikacje techniczna...:-)))
    • Gość: piecyk gazowy Fołtyn czy Foltyn? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.12.04, 13:11
      W tym artykule jest Fołtyn, a w tym:
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,42584,1251431.html
      Foltyn...
    • Gość: Piotr S MIRANDA :) IP: *.kki.krakow.pl 18.12.04, 13:26
      Jest najlepsza
      • Gość: Aule Re: MIRANDA :) IP: 81.15.254.* 18.12.04, 15:39
        Napewno lepsza od GG. Chociaż przyznaje, ilość dostępnych pluginów szokuje.
    • Gość: Magda Re: Dziury w Gadu-Gadu IP: *.icpnet.pl 18.12.04, 14:54
      Moje dane w kompie nikogo obcego nie zainteresują ale...hm mojego męża
      tak...wiec koniecznie muszę coś z tym zrobić...:)
    • siwa Use Jabber, Luke... 18.12.04, 17:54

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka