Dodaj do ulubionych

Onet.pl platne konto email

31.12.04, 10:14
Mam płatną skrzynkę pocztową na Onecie, ale wbrew temu, co można przeczytać na stronie głównej Onetu nie mogę się skontaktować z żadną pomocą techniczną, tymczasem mam problem.
Moja skrzynka odbija maile. Całkiem przypadkowo zresztą - jedne odbija, inne nie. Nadawcy piszący do mnie dostają zwrotkę, że poczta nie została dostarczona i na tym to się kończy.
Jednym słowem bezużyteczne konto mailowe.
Może ktoś spotkał się z czymś podobnym? Może to wina jakichś moich ustawień?
Załączam treść takiej zwrotki:

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

***@onet.pl

SMTP error from remote mailer after MAIL FROM:<***@onet.pl> SIZE=2099:
host mx.poczta.onet.pl [213.180.130.86]: 530 4.7.1 For MAIL FROM address <***@onet.pl> policy analysis reported:
Nieprawidlowa KONFIGURACJA programu pocztowego, wlacz AUTORYZACJE:
poczta.onet.pl/autoryzacja/
----
Obserwuj wątek
    • mmaly Re: Onet.pl platne konto email 31.12.04, 10:17
      Aha, dodam tylko, że autoryzacja SMTP jest WŁĄCZONA.
      • Gość: Toudi Re: Onet.pl platne konto email IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:46
        Z czego Ty korzystasz, ja kiedyś miałem darmową skrzynkę na onecie, miałem
        jakies 20 wiadomości, pewnego razu wchodzę sobie do skrzynki u tu nie ma nic w
        poczcie. Ktoś mi usunął wszystkie listy. I z folderu nowe, wysłane, kosz i
        wogóle ze wszystkich. Myślałem, że ktoś mi się włamał do skrzynki, ale przecież
        hasło i pytanie pomocnicze zostało takie samo, więc to sprawka admina.
        Natychmiast usunąłem to konto jednocześnie się obrażając na onet. Mam konto na
        WP i na Gazecie. Wp ma Zespół Obsługi Klienta, który odpowiada na KAŻDY mail,
        są bardzo uprzejmi. Nowa poczta jest co prawda w fazie testów, ale jest
        stabilniejsza od Onetu czy innych tam. Masz kilka skórek do wyboru (w tym
        firmowa Snickersa), nie zawiesza się, nie ma żadnych problemów z serwerem. To
        tylko opinia o darmowej skrzynce, a nie wiem jakie są płatne, myślę, że jeszcze
        lepsze. Reklamy przychodzą bardzo rzadko, mi np. WP złożyła życzenia
        świąteczne :) Na interii ta nowa poczta co oferuje 1 gb jest cieńka, co z tego
        że cool wygląd, ale musisz kliknąć 50 razy na list aby go otworzyć, pomoc
        techniczna wogóle nie odpowiada na maile (specjalnie żebyś zadzownił pod ich
        numer 0700 co to niby kosztuje 35 gr za minutę połączenia), dookoła różne
        reklamy, a codziennie przychodzą do ciebie cztery reklamy w postai maili.
        Powtarzam: CZTERY REKLAMY DZIENNIE. Polecam Wirtualną Polskę, jest najbardziej
        solidna, uczciwa i rzetelna.
        • mmaly Re: Onet.pl platne konto email 31.12.04, 23:41
          Mam skrzynkę na WP, nawet ją opłaciłem jako komercyjną, ale przestałem jej już używać.
          To prawda, że obsługa klienta działa, ale tam z kolei denerwowało mnie, że nie mają własnej obsługi domen, tylko obsługuje im domeny zewnętrzna firma, przez co gdy masz domenę kupioną w wp, to w rzeczywistości obsługa jest bardzo ograniczona.
          Jestem wymagającym klientem, aż do bólu :-)
          • Gość: Toudi Re: Onet.pl platne konto email IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 15:31
            I tak WP jest najlepsza. :) A inne serwisy, np home.pl ?
            • mmaly Re: Onet.pl platne konto email 01.01.05, 18:21
              Ja dochodzę do wniosku, po spróbowaniu płatnych usług na Interii, WP i Onecie, że to jest wszystko totalna chała, że to się niczym nie różni od darmowych usług tak naprawdę i nie można tego porównywać z własnym komercyjnym serwerem wirtualnym chociażby w porządnej firmie, która z tego żyje. Portale z usług hostingowych nie żyją, zaniżają tylko ceny na rynku hostingowym, a świadczą usługi na dennym poziomie.
              Myślałem, że Onet będzie lepszy niż porządna firma hostingowa, ale się myliłem. Okazało sie, że nawet strona z ustawieniami pełna jest błędów i wystarczy zacząć ustawiać filtry, powiadomienia i inne opcje, by co chwile otrzymywać komunikat o błędzie.
              W sumie dobrze, że zachowałem odpowiedni dystans i ostrożność i cały czas posługuję się mailem na własnej wirtualce pod własną domeną.
              • kell99 Re: Onet.pl platne konto email 01.01.05, 18:34
                podeslij swojego maila na moj adres gazetowy, wysle tobie (o ile chcesz)
                zaposzenie na google mail i twoje problemy z dennymi kontami sie skoncza;)
                • mmaly Re: Onet.pl platne konto email 01.01.05, 20:08
                  Maila wysłałem.
                  Muszę przyznać, że nie pogardziłbym kontem na GMail, bo i tak jak dotąd najbardziej jestem zadowolony z konta na Yahoo, a to Google zainspirował ich do uelastycznienia się i otwarcia na klienta.
                  Pozdrawiam,
                  • mmaly Re: Onet.pl platne konto email 03.01.05, 20:13
                    Faktycznie rewelka.
                    Odwdzięczę się dając zaproszenie kolejnym osobom. Jeśli ktoś chce, proszę pisać
                    do mnie na mój adres gazetowy i nie przejmować się autoresponderem.
                    • Gość: Rozczarowany Re: Onet.pl platne konto email IP: *.mpips.gov.pl 04.01.05, 17:10
                      Ja mam duze problemy z kontem darmowym na o2.pl, skasowali mi wszystkie maile w
                      skrzynce odbiorczej, we wszystkich folderach, w ogole beznadzieja, bo to nie
                      jedyny problem... szkoda w ogole to opisywac. Oczywiscie oni umywaja rece,
                      najchetniej przekonaliby mnie, ze sam to skasowalem! Lepiej omijac ich szerokim
                      lukiem.
                      A tak w ogole, to jak mozna napisac do mmalego na adres gazetowy?
                      mmaly@gazeta.pl?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka