Dodaj do ulubionych

NEOSTRADA-opinie

IP: 212.160.152.* 10.01.05, 18:05
zamieżam założyś sobie internet - czy neostrada jest dobra proszę o
opinie???
Obserwuj wątek
    • Gość: erty Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 18:52
      Ja nie mam technicznych problemów z neostradą.
      Mam już neostrade od maja 2004 i tylko raz sama się rozłączyła i trzy razy były
      problemy z połączeniem.
      Trzeba natomiast dopilnować formalności i na wszystko mieć potwierdzenia.
      O błękitnej lini zapomnij.
      Przed założeniem neo miałem pakiet internetowy i przez 2 miesiace naliczali mi
      równolegle za neo i za pakiet. Całe szczęście, że miałem papier na to że w dniu
      zamówienia neo odmówiłem pakiet. Wszystko zostało wyrównane co do grosza.
      No i trzeba uważać przy podłączeniu neostrady na wirusy. Ja po 5 min. od
      podłączenia miałem mnóstwo różnego rodzaju robactwa.
    • 2paco Re: NEOSTRADA-opinie 11.01.05, 17:18
      ja od września mam neo 640 i bardzo jestem zadowolony. jeśli chodzi o wirusy to wejdą na każdy komputer, jeśli nie będzie firewalla i antywira. polecam neo w ciemno! tylko najlepiej kup osobiście w telepunkcie, bo z tego co wiem, po zamówieniu telefonicznych można bardzo długo czekać (moja mam w 20 minut wsio załatwiła w telepunkcie).
      pzdr!
      • Gość: Roolf Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:35
        Z Neo kożystam od pażdziernika i jestem na prawdę zadowolony. Co prawda to
        opcja tylko 128kb/s i na sciąganie to za mało ale na normalne kożystanie z
        internetu to wystarcza.
    • Gość: okrek Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 23:07
      Podpisuje się obiema rękoma pod kolegami i tym co powiedzieli. Bez firewalla
      nie podłaczaj bo stawianie sytemu murowane :] Wiem cos o tym... :D

Pozdrawiam
      • m.gregor Re: NEOSTRADA-opinie 11.01.05, 23:20
        Ja tez mam Neo640. Od czerwca 2004 moze lacznie nie dzialala 3 godziny (raz byla
        awaria w centrali i cala dzielnica nie miala internetu a 2 razy zawiesil sie
        port). Zadnych problemow. Zanim sie podlaczysz to przynajmniej wlacz zapore
        systemowa i wgraj poprawki z www.windowsupdate.com . Inaczej szybko wrocisz na
        forum proszac o pomoc w usunieciu wirusow i trojanow. Potem doinstaluj
        antywirusa (np. Avast'a) i porzadnego firewall'a (np. Kerio 2.1.5). Skad
        sciagnac? Wszystko powie Ci forumowa wyszukiwarka:
        szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html
        • Gość: dolphin Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:34
          a ja mam pytanko co do tych ograniczeń nałożonych przez tpse. są czy jest to
          tylko pic na wodę??? przy podpisywaniu umowy powiedzieli mi że przy 512 jest
          ograniczenie do 15 GB przy ściąganiu a potem prędkość spada do modemowej.
          prawda czy fałsz???
          • m.gregor Re: NEOSTRADA-opinie 15.01.05, 00:10
            Prawda. 32 kb/s czyli mniej niz przez modem (56 kb/s). Jednostki to kilobity a
            nie kilobajty. Wiec po przekroczeniu limitu masz 4 kilobajty/s
    • Gość: piecyk gazowy Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.01.05, 23:33
      Ostatnio po południu muli jak cholera (nie da się ściągnąć poczty, załączników
      itp.), dzwonię do debili na 0800 102 102 i tam mi mówią, że moja wina, bo mam
      wirusy. Obecność wirusów stwierdzają na podstawie pingów na moje IP. Ręce
      opadają...

W nocy (np. teraz) chodzi OK.
    • Gość: uhuhu Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:22
      Mam neo 320 i jak już się rozbujała to jest ok. No, z różnymi takimi wyjątkami.
      Ale szczerze odradzam jakiekolwiek kontakty z tepsą. Banda aroganckich debili,
      którzy na szkoleniu dowiedzieli się że mają wyłudzać pieniądze od naiwniaków.
      Przez kilka miesięcy mogą nie uwzględniać internetu w rachunku, za to potem jak
      naliczą to z odsetkami za pięć lat... Jeżeli nie ma innego rozwiązania to
      jesteś skazany na tepsę, ale jak nie musisz, to wiej od nich!
      • user0001 W sprawie rachunku. 24.01.05, 13:07
        Mnie przez pięć miesięcy nie przysyłali rachunku za neostradę, a po pięciu
        miesiącach przysłali całość wraz z fakturami korygującycmi.

Z kalkulatorem w ręce podliczyłem. Nie naliczyli żadnych odsetek, zapłaciłem
        dokładnie tyle ile miałem zapłacić, tyle tylko że na raz, a nie co miesiąc.
    • Gość: beznikogo Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:49
      mam neo od 2 lat w opcji bez limitu transferu.

opinia:
      technicznie - ok.
      ale rachunkowo - DYSKWALIFIKACJA !!!

i TYLKO dlatego przejde na ster city, gdy zrobia okablowanie budynku.
      mam dosc ciaglego wydzwaniania do tp sa i prostowania rachunkow.
      totalny balagan, ignorancja i praktyki monopolistyczne - i TYLKO z tego powodu odradzam.
    • userid Re: NEOSTRADA-opinie 24.01.05, 12:55
      technicznie - do zaakceptowania
      cenowo - rozbój !!!
      zdalna obsługa techniczna - kompletne dno (według nich każdy problem to twoja
      wina)
      • Gość: Gajnek Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:17
        Jesli o neta to duzych problemów nie ma.
        Niestety ich pomoc techniczna to straszne dno.
        Miałem problem i jak zadzwoniłem do nich to baba niewiedziała co mi powiedziec i
        po chwili sie rozłaczyła.
        • Gość: Gosia Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:59
          Cześć.Nieśmiało tylko wtrącę,że z tą pomocą techniczną to zależy na kogo się
          trafi...jak chyba w sumie ze wszystkim ;).Ja akurat korzystałam i facet naprawdę
          poświęcił mi dużo czasu,sprawdzając wszystko dokładnie.I nawet muszę przyznać,że
          pomogło:)No ale wiadomo...ludzie są różni. A jeśli chodzi o neo, to ogólnie
          mówiąc jestem zadowolona.Jak się doszukiwać, to chyba wszędzie są jakieś plusy
          i minusy. Pozdrawiam.
          • neder Re: NEOSTRADA-opinie 24.01.05, 15:05
            Zgadzam się co do pomocy technicznej z Gosią- zależy na kogo sie trafi. Ja
            gadałam z jakimś gostkiem przez telefon chyba z godzinę i nawet ani razu nie
            dał mi do zrozumienia, że powinnam pójść z moim problemem w diabły. Ale może
            miał po prostu dobry dzień:)/pzdr.
    • Gość: beznikogo Re: NEOSTRADA-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:44
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=19980178&a=20008840
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka