umfana 20.03.05, 18:07 Odbieram normalnie, ale nie mogę wysłać.Co jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gajowy_marucha Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap IP: *.block.alestra.net.mx 20.03.05, 18:12 a ja odwrotnie, wysylam a nie moge odebrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap IP: *.ppp.tiscali.fr 20.03.05, 19:45 Nie jestes sam szukam na to sposobu juz od dwoch tygodni nikt nie potrafi mi pomoc to jakis KOSZMAR Moze ty masz cos innego sproboj skonfigurowac konto smtp moze sie pomyliles przy konfiguracji!! Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap 20.03.05, 20:08 Najśmieszniejsze jest to, że większość poleca te programy :o) a teraz jak są potrzebni to ich nie ma .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berdyczow Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:01 Napisz na jakiej poczcie Tobie nie odbiera.Czy sprawdzałeś ustawienia POP i smtp wpisanymi w Twoim koncie z tymi na stronie np.poczty WP,onet itp. w zależności jaką masz. Daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap 21.03.05, 19:10 umfana napisała: > Najśmieszniejsze jest to, że większość poleca te programy :o) a teraz jak są > potrzebni to ich nie ma .... zabawniejsze jest to że po napisaniu: "Odbieram normalnie, ale nie mogę wysłać.Co jest?" chcesz żeby Ci ktoś napisał co zmienić, niby jak? napisz jakie masz ustawienia serwera SMTP, bo o niego chodzi, to może komuś się uda postawić poprawną diagnozę p_em Odpowiedz Link Zgłoś
umfana serwery POP ; smtp 21.03.05, 21:58 serwer poczty POP nazwa serwera_____pop3.wp.pl____port 110 serwer poczty wychodzacej: smtp.wp.pl ___________port 25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy_marucha Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap IP: *.block.alestra.net.mx 20.03.05, 22:47 Blad niewatpliwie gdzies musi byc, bo inaczej skrzynka pocztowa dzialaby w obydwie strony. Problem w tym, ze wyprobowalem wszystkie mozliwe konfiguracje, nawet te niedorzeczne i nic z tego. Korzystalem z wielu programow pocztowych bardziej rozbudowanych niz Thunderbird (np. TheBat! Pro) i nigdy nie mialem problemow z konfiguracja poniewaz doskonale wiem jakie powinny byc ustawienia mojego konta (SSL + serwer wymaga autoryzacji). A tu nic z tego. Takie ustawienia nie dzialaja. Wiadomosci sa wysylane, ale nie sa pobierane (opcja "od razu pobieraj wiadomosci z serwera" jest zaznaczona) i co najlepsze, nie ma zadnego komunikatu o bledzie, braku polaczenia, itp. Tak jakby konto zostalo sprawdzone i nic nie bylo do pobrania. No czeski film. W zasadzie moglbym machnac reka, gdyz w innych programach sciagam poczte bez problemu, ale chetnie przerzucilbym sie na Thunderbird, bo jest bez prosty i bezplatny. No i meczy mnie, gdzie jest u licha blad? Odpowiedz Link Zgłoś
berdyczowpiszdomnie Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap 20.03.05, 23:02 prosze napisz o jakie konto chodzi i jak msz je skonfigurowane Odpowiedz Link Zgłoś
berdyczowpiszdomnie Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap 20.03.05, 23:03 bo może o O2 to może być ciężko bo ono chyba ostatnio coś słabuje samo i nie pracuje dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy_marucha Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap IP: *.block.alestra.net.mx 20.03.05, 23:22 nie, nie o2. chetnie wysle ci gifa ze zrzutem okna konfiguracji. Co dwie glowy to nie jedna, moze wpadniesz na jakis pomysl, bede wdzieczny ;-). ale to za chwil kilka, bo peceta kaspersky teraz przelatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
berdyczowpiszdomnie Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap 21.03.05, 11:45 Bede czekał na tego gifa a przy okazji jak człowiek myśli to przychodzą mu do głowy ciekawe rzeczy,być może zablokowałeś program przez firewall'a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy_marucha Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap IP: *.dsl.pipex.com 21.03.05, 14:03 wyslalem gify, dzieki za chec pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap 21.03.05, 12:43 do mnie też możesz wysłać, sobie popatrzę co trzy głowy... p_em Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy_marucha Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap IP: *.dsl.pipex.com 21.03.05, 14:04 zatem wysylam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Nie mogę wysyłać poczty Thunderbird i Netscap 21.03.05, 19:00 Gość portalu: gajowy_marucha napisał(a): > zatem wysylam ;-) "zerkłem" (czyli szybko zernkąłem) i... próbowałeś bez SSL? p_em Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Komunikat Thunderbird i Netscap wysyłanej poczty 21.03.05, 21:46 To jest komunikat jaki mam przy próbie wysłania poczty z Thunderbird: Wysyłanie wiadmości nie powiodło się. Nie można otworzyć pliku tymczasowego: C:\DOCUME~1\UMFANA\USTAWI~1\TEMP\nsmail.html. Sprawdź ustawienia katalogu roboczego i ponów próbę. Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Komunikat Thunderbird i Netscap wysyłanej poc 21.03.05, 22:26 no widzisz teraz lepiej, tutaj piszą że to "stary problem": mozillapl.org/forum/viewtopic.php?p=49033 no i rozwiązanie jest a tutaj więcej: www.mozillapl.org/forum/about-10725.html&highlight=nsmail+html powodzenia p_em Odpowiedz Link Zgłoś