Dodaj do ulubionych

Kaspersky kontra symantec

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:42
Mam zainstalowanego na kompie kasperskiego (z ostatniego entera) i kerio, przy
sprawdzaniu jego podatnosc na ataki (przez serwer symanteca) informuje mnie
symantec ze moj antywir nie spelnia swoich zadan i moze to byc dla mnie klopot
(mam uaktualnione bazy wirusow na biezaco) kerio jest ok nic nie przepuszcza
Czy zmienic antywira na cos innego ? oto jest moje pytanie
Obserwuj wątek
    • Gość: hihi Re: Kaspersky kontra symantec IP: 194.42.116.* 15.04.05, 19:07
      I pewnie masz zainstalować oprogramowanie Symanteca, żeby być w 100% bezpiecznym?
      Ludzie są naiwni... :S
      • Gość: baileys Re: Kaspersky kontra symantec IP: *.block.alestra.net.mx 15.04.05, 20:12
        Dokladnie. Nie przejmuj sie zbytnio wynikami scanu online ze strony Symanteca. Zebys byl
        zabarykadowany nie wiem jak, to zawsze ci w wyniku wyjdzie, ze masz cos niezabezpieczonego i
        narazonego na atak, o ile nie uzywasz ichniego produktu.

Podobny przypadek mialam z pewnym programem any spyware'owym (niestety, nie pamietam nazwy,
        bo zaraz go odinstalowalam). Reklama na stronie "free scan", ok, instaluje, skanuje (tuz po
        czystkach w systemie w wykonaniu Ad-aware SE Lavasoftu). Program wykryl jakies dwa niebezpieczne
        wpisy w rejestrze (ktorych w ogole nie bylo, o czym sie przekonalam pozniej) i rownie straszny plik
        (ktory wcale taki grozny nie byl). Ale aby zostaly usuniete, wymagana jest rejestracja programu. Ok,
        klikam na przycisk "register now" i laduje na stronie... "buy now, only $20".

Wkurzaja mnie takie praktyki.
    • Gość: piecyk gazowy Re: Kaspersky kontra symantec IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.04.05, 21:00
      Zainstaluj antywirusa Symanteca, to wtedy Symantec napisze, że Twój program AV
      spełnia wymagania. ;-)
      • Gość: marek Re: Kaspersky kontra symantec IP: *.chello.pl 15.04.05, 21:36
        Dzieki
        • Gość: piecyk gazowy Re: Kaspersky kontra symantec IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.04.05, 22:43
          Oczywiście żartowałem. Zostaw KAV.
    • Gość: pracownik symantec Re: Kaspersky kontra symantec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 23:43
      nie instalujcie tego badziewia to jes t program sterujacy waszymi komputerami to
      ze cos on zabezpiecza to zluda a i jeszcze jedno wiem ze irlandczycy pracuja
      mocno na sexem bo to katolicy i wiocha i niewiadom czy pracuja dla FBI badz CIA
      • Gość: barteek Re: Kaspersky kontra symantec IP: *.elex.pl / *.elex.pl 03.05.05, 18:55
        ale chodzi ci o kasperskyego czy o symanteca??
    • Gość: pracownik symantec Re: Kaspersky kontra symantec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 23:44
      to jest adwer w czystym wydaniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka