Dodaj do ulubionych

PROSZE O POMOC!!!

IP: 82.160.104.* 06.05.05, 14:39
Mam stałe łącze radiowe jak narazie byłem z niego zadowolony sciąganie stron
szło szybko tak samo jak i otwieranie ich jednak chciałem korzystać również
programów typu Kazaa, Emule, Shareaza jednak udaje mi sie jako tako korzystać
z Kazy Rewolucji a emule i np. shareaza niech ca działać e- mule nie chce
podłączyć sie do sieci a shareaza podłącza sie wyszukuje pliki jednak nie chce
sciagac od czego to zależy ze kaza działa a inne programy nie ... (mam wew. ip)
Obserwuj wątek
    • dino22 Re: PROSZE O POMOC!!! 06.05.05, 20:58
      Na wewnętrznym IP sciaganie z P2P raczej mija się z celem. Owszem sciagac się
      da tylko że transfer jest taki że można zwatpic. Z tego co piszesz wydaje mi
      się że w twojej sieci tego typu programy są blokowane. Nie jest tajemnicą ani
      nowością to że lokalnie sieci takie jak z malutkich telewizji kablowych i sieci
      radiowe blokują wszelkiego rodzaju P2P. Jest to spowodowane chęcią zwiększenia
      sobie zysku. Podam przykład: Masz łacze 128 Kbps. Jeśli twoj dostawca
      udostępnia tobie internet to albo kożysta z DSL albo POLPACK. załóżmy że ma
      łacze 2 Mbps. Jak łatwo policzyć na 1 takim łaczu można podpiąć 15 ludzi. Fakt
      jest taki że tych 15. Jak wiadomo każdy nigdy nie wykorzystuje całego transferu
      jaki ma. Dzięki temu dostawca może podpiąć nawet 2 razy tyle ludzi co powinno
      byc. Jesli jednak ktos kozysta z P2P to wykorzystuje cale swoje pasmo ktore mu
      sie nalezy i za ktore placi. Dostawcy jest to nie na reke, bo jesli ma
      podpietych 2 razy tyle ludzi co ma byc a kilka osob regularnie kozysta z
      wspomnianych P2P to powoduje to obiazenie sieci i wtedy w godzinach w ktorych
      najwiecej ludzi siedzi przed komputerami internet dziala 2 razy wolniej przez
      co rozdzwaniaja sie telefony. Niestety jest oszustwo, bo zazwyczaj w umowie nie
      jest nic napisane o jakichkolwiek blokadach. Jestem swiecie przekonany ze to co
      u ciebie sie dzieje wynika z blokady, gdyz sam mialem cos takiego i
      interesowalem sie tym troszke. Plusem lokalnych sieci są małe oplaty ale za to
      awaryjnosc i roznego rodzaju blokada i problemy sa nieuniknione. Jak wiadomo
      kazdy chce miec jak najwiecej zysku i to sie objawia wlasnie takim czyms o czym
      piszesz. Proponuję zoobaczyć jak sciaga sie cos u twoich kolegow, bo byc moze
      ze masz cos zle ustawione czy cos. Jesli u kilku ludzi bedzie to samo to
      jednoznacznie mozna stwierdzic to co napisalem. Wlasciciela raczej sie nie
      pytaj czy blokuje to za co placisz bo i tak ci nie powie a dowiesz sie ze "to
      tylko sie tak u pana dzieje" Znam to z życia :D Tak na marginesie internet
      radiowy od malutkich dostawcow jest jedna z najgorszych uslug dostepu do
      internetu. Fakt ze jest tani ale jesli masz mozliwosc podpiac sie do jakiegos
      normalnego operatora to nawet wydajac troche wiecej nie pozalujesz. Pozdrawiam!
    • dino22 Re: PROSZE O POMOC!!! 06.05.05, 21:04
      Z tego co widze to jestes z sieci AIRNET z Opola :D Miło mi, bo ja jestem z
      okolic :P Oferta z tego dostawcy wyglada interesujaco, zreszta jak wiekszosc, z
      czasem dopiero sie czlowiek dowiaduje ile to jest wart :-)
      • Gość: wstaci Re: PROSZE O POMOC!!! IP: 82.160.104.* 07.05.05, 00:51
        dzieki :) i teraz w koncu nie wiem co zrobic bo nie znam innych osób
        korzystających z tej sieci;/ a szkoda niby mozna miec tam globalne ip ale czy
        to sie opłaca????
        • Gość: wstaci Re: PROSZE O POMOC!!! IP: 82.160.104.* 07.05.05, 01:03
          A tak poza tym co sądzisz o tej firmie??? czyli o AIRNECIE??
          • dino22 Re: PROSZE O POMOC!!! 07.05.05, 13:57
            Hm nie wiem co myśleć o tej firmie bo nie mieszkam bezpośrednio w opolu, tylko
            w okolicach. Wydaje mi się jednak że nie roznią się oni od wszystkich
            pozostałych, gdzie 80% takich dostawcow blokuje P2P lub wymysla cuda żeby
            zniechęcić do ściagania plików, dzięki czemu należacy się tobie transfer jest
            dzielony miedzy kilka innych osób. Czytałem na ich stronce porownania cenowe z
            Netią i z TP SA i już widze że pisza bzdury czyli jednym słowem oszukuja
            klientow. Jeśli na wstępie widze takie cos to juz wszystko wiem. Jesli masz tam
            dostep do Netii to byloby to nalepsze rozwiazanie. Transfer 128 Kb/s, bez
            limitow i bez problemow. Sam tez jstem w sieci radiowej i tylko czekam az sie
            pojawi normalny dostawca, zeby to przepisac, bo naprawde szkoda moich nerwow. W
            mojej sieci szczegolnie wkurzajca jest ignorancja klientow przez tego dostawcy.
            Mam wybor Neostrade z limitami za bardzo kozystna cene ponad 70 zł co jest juz
            zupelnie smieszne albo to co mam czyli 128 Kbps z wieczynymi problemami i
            uzeraniem sie z dziadem. Pozdrawiam!
    • xxx131 Re: PROSZE O POMOC!!! 07.05.05, 13:59
      co za orginalny temat!!!!!
      • Gość: wstaci Re: PROSZE O POMOC!!! IP: 82.160.104.* 07.05.05, 23:36
        hmmm?? a ty nie piszesz na ten orginalny temat...;/;/ ciekawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka