Gość: MEF Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.outsourcing.atman.pl 24.05.05, 10:34 I BARDZO DOBRZE. oby tak dalej. ja narazie mam wszysktkie pliki za darmo, bo korzystam z roznych do tego celu stworzonych programow. Przedstawiona w artykule polityka tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze moje piractwo jest usprawiedliwione. Pozdrawiam bardzo serdecznie takich matołów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IoN Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.net 24.05.05, 10:42 Chętnie kupiłbym płytę, która mi się podoba, ale: - para idzie w kocioł a nie w koła; artyści i ludzie zajmujący się tworzeniem muzyki dostają ochłapy po różnych biurokratycznych filtrach, - cena płyt jest przerażająca, - nie ma taniej (legalnej) alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł 24.05.05, 11:30 Oni już swoje zarobili,dlatego tak "cięzko" u nich z myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
arim Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł 24.05.05, 11:44 Piotr Tchórzewski dobrze zapracował na swoje nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad do tego działa tylko w exploderze ten ich player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:58 moze jeszcze niech prowadza segregacje wg koloru skory? Ale super, sami robia pod siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie działa w IE Re: do tego działa tylko w exploderze ten ich pla IP: *.bazapartner.pl 24.05.05, 23:20 Gorzej, w MSIE też nie działa; żeby działało to trza nie mieć żadnych zabezpieczeń ustawionych, a wtedy zjedzą cię wiruchy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:58 1. Piotr Kabaj, dyrektor EMI Music, Polska zaznacza w oficjalnym komunikacie Onetu: Uważam, że ceny płyt polskich artystów są na odpowiednim poziomie, a płyty artystów zagranicznych są za drogie, ale wynika to z kosztów licencji, na które mamy niewielki wpływ. Cena piosenki w granicach czterech złotych jest do przyjęcia zarówno dla: autorów, wykonawców, producentów (firm fonograficznych) oraz dystrybutorów muzyki." Panie Kabaj, a gdzie tu miejsce dla klientów? Towar się sprzeda jak będzie klient. W motoryzacji postawili na producentów, projektantów, przedstawicielstwa i dealerów... i okazało się że właśnie plajtują. 2.Piotr Tchórzewski z Onet.pl: dlaczego OnetPlejer działa tylko pod IE Nie popieramy niczyjego monopolu technologicznego. Popieramy wygodny dostęp do dobrodziejstw sieci i komfort internautów. Zapewniam, że chcemy - i jest to bardzo silna motywacja - udostępnić nasze usługi jak największej liczbie użytkowników. A użytkownicy Internet Explorera stanowią ponad 80% rynku: nie będziemy gonić za trendami, modami, bawić się w swoiście pojmowaną "political correctness" na siłę. Co nie znaczy, że położymy krzyżyk na innowacyjności: będziemy pracować nad udoskonalaniem oferty. Panie Tchórzewski, tak się składa że ci co korzystają z wszelakich usług w sieci akurat własnie nie korzystają z MSIE. Alternatywne przeglądarki to nie pogoń za modą ale konieczność. Ciekawym komentarzy po plajcie OP z powodu braku klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: squordek Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 24.05.05, 12:23 heheh wychodzi na to ze polska muzyka w internecie jest drozsza niz zagraniczna :D.Mozna przeciez znalesc w internecie utwory zagraniczne za 49 centow :)I gdzie tu regulacja rynkowa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
muklo No tak. Ale w USA ma 280 mln. mieszkańców. 24.05.05, 13:48 No tak. Ale w USA ma 280 mln. mieszkańców - potencjalnych klientów. A my mamy 38 mln. Z tego prosty rachunek, że piosenka w Polsce powinna być ok. 7-8 razy droższa. Proszę tego nie brać tak super poważnie ;) Ale wielkość rynku na pewno ma wpływ na cenę. Między innymi dlatego sprzęt elektroniczny jest w USA tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł 24.05.05, 12:26 Zainteresowanym tym tematem polecam lekturę. W założeniach dotyczy rynku amerykańskiego, ale jak widać powoli zaczyna być i u nas aktualna. www.futrega.org/wk/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:06 Ja tam nadal zostanę przy piratach, nie ma co dawać łobuzom zarobić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr_muerte EMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:25 Dont' judge a book just by the cover unless you cover just another And blind acceptance is a sign of fucking fools who stand in line like EMI... (cytat z repertuaru SEX PISTOLS) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Piosenka w portalu 4 zl... IP: 62.253.234.* 24.05.05, 14:32 ...a na Emule za darmo. Na pohybel chciwym korporacjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poldek Na szczescie nie musze sluchac Wilkow !!! IP: *.example.net / 62.111.216.* 24.05.05, 16:35 Nie musze sluchac polskich garazowych wypocin !!! W zyciu piosenka zespolu wilki nie goscila na moim komputerze jak i w plytotece. Jesli ktos jest tak naiwny i za banalna muzyczke zaplaci tyle kasy to jego sprawa. Ja mam to gleboko gdzies. Swoja droga to polski przemysl muzyczny zginal przez oszolomow z polskich wytworni muzycznych !!! To co proponuj to jeden wielki kit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONET CENZURA Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.promax.media.pl 24.05.05, 18:00 A ja na onet nie wchodzę w ogóle, bo to przydupasy legii warszawa usuwające wszystkie niekorzystne i nieprzychylne legii posty, tak wygląda wolność słowa według ITI. jedyna słuszna przeglądarka i kiepska oferta to najlepszy powód by olac plejera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:23 walcie onet! to syf który dba tylko i wyłącznie o swoją kase! bojkot onetu! Odpowiedz Link Zgłoś
s49roman Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł 24.05.05, 18:32 I jak tu nie piracić?Przez tych imbecyli zmuszony jestem kupować pirackie płytki.Oszołomy OPAMIĘTAJCIE SIĘ ja zarabiam w Polsce a nie na zachodzie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko 3pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:22 najlepsza muzyka.najlepsi artyści Pozdrowienia dla Mikiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artex Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:16 tak sobie myślę,że należałoby może rozpocząć od instytucji promujących i prowokujących do piractwa, takich jak EMI Przecież to jest walka ze skutkiem a nie z przyczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Gratulacje, ja nadal wolę tradycyjnie u piratów 24.05.05, 23:22 a jak sciągam to z ruskich serwerów po 10 centów za utwór. No i decydenci będą jęczeć że nikt nie kupuje a czarny rynek kwitnie... na pohybel temu krajowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus-nietypowy Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.nyc.res.rr.com 25.05.05, 00:04 W zaistnialej sytuacji proponuje bojkot tego wrednego interesu. Sa sposoby. Sa jeszcze (gdzies) czarne plyty ze starymi nagraniami: wrocmy do nich, stworzmy drugi (trzeci) obieg muzyki - przeciez sami mowicie, ze wiele z tych nowych, po cztery NPL za piosenke, to badziewie. Zainteresujmy sie olbrzymia iloscia utworow z lat 60., 70., 80., 90., ... Wymieniajmy sie, sluchajmy wspolnie. To, co proponuje to nie ironia, lecz jedyna skuteczna strategia walki z nienasyconym fonograficznym molochem. Cholera, kiedys kupienie w sklepie najnowszej plyty ulubionego zespolu bylo malym swietem, a jezeli ktos wszedl i wyniosl plyte bez placenia, byl normalnym zlodziejem. Teraz jakis Wielki Brat doprowadzil do tego, ze nie wiadomo, kto kradnie, a kto walczy o wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś