Dodaj do ulubionych

Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od płyty

• Gość: MEF Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.outsourcing.atman.pl 24.05.05, 10:34
      I BARDZO DOBRZE. oby tak dalej. ja narazie mam wszysktkie pliki za darmo, bo
      korzystam z roznych do tego celu stworzonych programow. Przedstawiona w
      artykule polityka tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze moje piractwo jest
      usprawiedliwione.

Pozdrawiam bardzo serdecznie takich matołów!!!!!
    • Gość: IoN Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.net 24.05.05, 10:42
      Chętnie kupiłbym płytę, która mi się podoba, ale:
      - para idzie w kocioł a nie w koła; artyści i ludzie zajmujący się tworzeniem muzyki dostają ochłapy po różnych biurokratycznych filtrach,
      - cena płyt jest przerażająca,
      - nie ma taniej (legalnej) alternatywy.
    • tppiotr Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł 24.05.05, 11:30
      Oni już swoje zarobili,dlatego tak "cięzko" u nich z myśleniem.
    • arim Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł 24.05.05, 11:44
      Piotr Tchórzewski dobrze zapracował na swoje nazwisko.
    • Gość: ad do tego działa tylko w exploderze ten ich player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:58
      moze jeszcze niech prowadza segregacje wg koloru skory? Ale super, sami robia
      pod siebie.
      • Gość: nie działa w IE Re: do tego działa tylko w exploderze ten ich pla IP: *.bazapartner.pl 24.05.05, 23:20
        Gorzej, w MSIE też nie działa; żeby działało to trza nie mieć żadnych
        zabezpieczeń ustawionych, a wtedy zjedzą cię wiruchy...
    • Gość: realista Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:58
      1. Piotr Kabaj, dyrektor EMI Music, Polska zaznacza w oficjalnym komunikacie Onetu: Uważam, że ceny płyt polskich artystów są na odpowiednim poziomie, a płyty artystów zagranicznych są za drogie, ale wynika to z kosztów licencji, na które mamy niewielki wpływ. Cena piosenki w granicach czterech złotych jest do przyjęcia zarówno dla: autorów, wykonawców, producentów (firm fonograficznych) oraz dystrybutorów muzyki."

Panie Kabaj, a gdzie tu miejsce dla klientów? Towar się sprzeda jak będzie klient. W motoryzacji postawili na producentów, projektantów, przedstawicielstwa i dealerów... i okazało się że właśnie plajtują.

2.Piotr Tchórzewski z Onet.pl: dlaczego OnetPlejer działa tylko pod IE
      Nie popieramy niczyjego monopolu technologicznego. Popieramy wygodny dostęp do dobrodziejstw sieci i komfort internautów. Zapewniam, że chcemy - i jest to bardzo silna motywacja - udostępnić nasze usługi jak największej liczbie użytkowników. A użytkownicy Internet Explorera stanowią ponad 80% rynku: nie będziemy gonić za trendami, modami, bawić się w swoiście pojmowaną "political correctness" na siłę. Co nie znaczy, że położymy krzyżyk na innowacyjności: będziemy pracować nad udoskonalaniem oferty.

Panie Tchórzewski, tak się składa że ci co korzystają z wszelakich usług w sieci akurat własnie nie korzystają z MSIE. Alternatywne przeglądarki to nie pogoń za modą ale konieczność. Ciekawym komentarzy po plajcie OP z powodu braku klientów.
    • Gość: squordek Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 24.05.05, 12:23
      heheh wychodzi na to ze polska muzyka w internecie jest drozsza niz zagraniczna :D.Mozna przeciez znalesc w internecie utwory zagraniczne za 49 centow :)I gdzie tu regulacja rynkowa? :)
      • muklo No tak. Ale w USA ma 280 mln. mieszkańców. 24.05.05, 13:48
        No tak. Ale w USA ma 280 mln. mieszkańców - potencjalnych klientów.
        A my mamy 38 mln. Z tego prosty rachunek, że piosenka w Polsce powinna być ok. 7-8 razy droższa.

Proszę tego nie brać tak super poważnie ;)
        Ale wielkość rynku na pewno ma wpływ na cenę. Między innymi dlatego sprzęt elektroniczny jest w USA tańszy.
    • b00g13 Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł 24.05.05, 12:26
      Zainteresowanym tym tematem polecam lekturę. W założeniach dotyczy rynku
      amerykańskiego, ale jak widać powoli zaczyna być i u nas aktualna.

www.futrega.org/wk/
    • Gość: daro Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:06
      Ja tam nadal zostanę przy piratach, nie ma co dawać łobuzom zarobić:-)
    • Gość: pedro EMI to kopeć i kabaj! IP: *.students.uni-bocconi.it 24.05.05, 13:20
    • Gość: dr_muerte EMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:25
      Dont' judge a book just by the cover unless you cover just another
      And blind acceptance is a sign of fucking fools who stand in line
      like

EMI...

(cytat z repertuaru SEX PISTOLS)
    • Gość: Peter Piosenka w portalu 4 zl... IP: 62.253.234.* 24.05.05, 14:32
      ...a na Emule za darmo.
      Na pohybel chciwym korporacjom.
    • Gość: Poldek Na szczescie nie musze sluchac Wilkow !!! IP: *.example.net / 62.111.216.* 24.05.05, 16:35
      Nie musze sluchac polskich garazowych wypocin !!! W zyciu piosenka zespolu
      wilki nie goscila na moim komputerze jak i w plytotece. Jesli ktos jest tak
      naiwny i za banalna muzyczke zaplaci tyle kasy to jego sprawa. Ja mam to
      gleboko gdzies. Swoja droga to polski przemysl muzyczny zginal przez oszolomow
      z polskich wytworni muzycznych !!! To co proponuj to jeden wielki kit.
    • Gość: ONET CENZURA Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.promax.media.pl 24.05.05, 18:00
      A ja na onet nie wchodzę w ogóle, bo to przydupasy legii warszawa usuwające
      wszystkie niekorzystne i nieprzychylne legii posty, tak wygląda wolność słowa
      według ITI. jedyna słuszna przeglądarka i kiepska oferta to najlepszy powód by
      olac plejera
    • Gość: gość Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:23
      walcie onet! to syf który dba tylko i wyłącznie o swoją kase! bojkot onetu!
    • s49roman Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł 24.05.05, 18:32
      I jak tu nie piracić?Przez tych imbecyli zmuszony jestem kupować pirackie
      płytki.Oszołomy OPAMIĘTAJCIE SIĘ ja zarabiam w Polsce a nie na zachodzie!!!!!
    • Gość: macko 3pm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:22
      najlepsza muzyka.najlepsi artyści

Pozdrowienia dla Mikiego
    • Gość: paweł Ot, Polska właśnie IP: *.chello.pl 24.05.05, 20:48
    • Gość: artex Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:16
      tak sobie myślę,że należałoby może rozpocząć od instytucji
      promujących i prowokujących do piractwa, takich jak EMI
      Przecież to jest walka ze skutkiem a nie z przyczyną.
    • r0b0l Gratulacje, ja nadal wolę tradycyjnie u piratów 24.05.05, 23:22
      a jak sciągam to z ruskich serwerów po 10 centów za utwór.
      No i decydenci będą jęczeć że nikt nie kupuje a czarny rynek kwitnie...
      na pohybel temu krajowi
    • Gość: krakus-nietypowy Re: Muzyka w sieci po polsku: pliki droższe od pł IP: *.nyc.res.rr.com 25.05.05, 00:04
      W zaistnialej sytuacji proponuje bojkot tego wrednego interesu. Sa sposoby. Sa
      jeszcze (gdzies) czarne plyty ze starymi nagraniami: wrocmy do nich, stworzmy
      drugi (trzeci) obieg muzyki - przeciez sami mowicie, ze wiele z tych nowych, po
      cztery NPL za piosenke, to badziewie. Zainteresujmy sie olbrzymia iloscia
      utworow z lat 60., 70., 80., 90., ... Wymieniajmy sie, sluchajmy wspolnie. To,
      co proponuje to nie ironia, lecz jedyna skuteczna strategia walki z
      nienasyconym fonograficznym molochem. Cholera, kiedys kupienie w sklepie
      najnowszej plyty ulubionego zespolu bylo malym swietem, a jezeli ktos wszedl i
      wyniosl plyte bez placenia, byl normalnym zlodziejem. Teraz jakis Wielki Brat
      doprowadzil do tego, ze nie wiadomo, kto kradnie, a kto walczy o wolnosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka