men21 19.06.05, 13:09 jak zrobic w tym programie jak umieszczam button i po jego kliknieciu pojawi mi sie strona internetowa?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w++ Re: delphi IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 18:06 men21 napisał: > jak zrobic w tym programie jak umieszczam button i po jego kliknieciu pojawi mi > sie strona internetowa?? np. tak: procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin ShellExecute(handle,'open','www.gazeta.pl',0,0,SW_SHOWNORMAL); end; i koniecznie dopisać do uses po implementation moduł SheelApi Np.: implementation uses ShellApi; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w++ Re: delphi IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 18:10 Troche sie porąbało z powodów specifiki forum :) w apostrofach (tam gdzie czerwone się zaczyna) adres internetowy kompletny tzn. z http, dwukropkiem i dwoma slashami ne początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men21 Re: delphi IP: *.crowley.pl 19.06.05, 18:17 jak wkleilem ten pierwszy link odnosnie strony i uruchomilem to wyskoczyl ze jest blad w tej lini?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w++ Re: delphi IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 18:27 :)))) ShellExecute(handle,'open','marchewka_karotka://www.gazeta.pl',0,0,SW_SHOWNORMAL); Wpisz jak powyżej, a póżniej zamiast marchewka_karotka wpisz http. I będzie działać. Nie zapomnij o tym ShellApi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men21 Re: delphi IP: *.crowley.pl 19.06.05, 18:25 jak mozesz to napisz na gg 3851548 bo tu za bardzo nie da sie rozpisywac oczywiscie jak mozesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men21 Re: delphi IP: *.crowley.pl 19.06.05, 20:06 ok dziala ale mialbym jeszcze jedno pytanie odnosnie jak zrobic takie cus: jak klikam w button to pokazuje sie ta sama ramka tylko ze teraz jest nowe okno z innymi butonami :) albo podalbys mi jakas stronke oczywiscie jak jest gdzie mozna znaleźć takowe rzeczy z gory thx za zmarnowany czas ze mna ale jestem początkujacym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men21 Re: delphi IP: *.crowley.pl 19.06.05, 20:12 i jeszcze jedno taka rzecz jak zrobilem sobie okienko z przesuwakiem gora dol i chcialbym teraz zeby pojawily sie jakies napisy np media player , winamp i jak sie na nie nacisnie to wyskoczy np download albo wlaczy sie takowa przegladarka albo jak nacisne na dana nazwe (bedzie to np jakis adresik strony ) Odpowiedz Link Zgłoś