Dodaj do ulubionych

telewizor jako monitor

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.08.02, 16:08
Jak mozna w najprostszy sposob podlaczyc telewiozor do kompa,zeby sluzyl za monitor? Jesli jest to smieszne pytanie, to z gory przepraszam.
Obserwuj wątek
    • Gość: FRANZ_MAURER Re: telewizor jako monitor IP: *.hcm.com.pl / 9.67.96.* 20.08.02, 10:46
      Nie ma glupich pytan, moga byc jedynie glupie odpowiedzi ale postaram sie zeby
      moja nie byla glupia tylko pomocna:-)) Otoz najprostszym rozwiazaniem jest
      kupno karty graficznej z wyjsciem TV i sprawa zalatwiona. Tak karte mozna juz
      dostac za ok 250zl. PZDRW www.slaskczat.prv.pl
      • Gość: Cadbury Re: telewizor jako monitor IP: *.piaski.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 12:52
        Podłączyć oczywiście można o ile karta ma wyjście s-video. Tylko teraz problem
        do jakich celow ma to sluzyc bo jesli chodzi o granie to bedzie znośnie. Jesli
        zaś chodzi o internet lub ogólnie praca z tekstem to juz gorzej.
        Przede wszystkim trzeba się zaopatrzyć w programik tv-tool. Pozwala on usunąć
        przeplot, ustawić rozmycie i zmniejszyc miganie... Przy dobrych ustawieniach
        praca nawet na telewizorze z drobnym tekstem moze sie okazac mozliwa (choć nie
        polecam).
        Telewizor najlepiej wykorzystywac do oglądanie filmów i grania... inne opcje
        raczej odpadają... Mówię to z własnego doświadczenia.
    • Gość: Mariusz Re: telewizor jako monitor IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 21.08.02, 13:04
      Przy Przeniesieniu obrazu na Telewizor strata jakości obrazu będzie zawsze
      istniała.
      Jeżeli zamysłem jest by mieć większy ekran
      To czy nie lepiej kupić używany monitor 21 20 cali
      bez problemu można takie monitory kupić włodzi lub w warszawie są Gazety w
      których co tydzien są ogłoszenia z takimi monitorami .Zagrożenie że taka
      dwudziestocalówka przestanie grac po tygodniu napewno jest wielkie .....
    • Gość: budgie Re: telewizor jako monitor IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 15:43
      dzieki wszystkim za info. Okazalo sie, ze mam karte graficzna z wyjsciem tv (taka ze mnie blondynka!), tylko jak to polaczyc. W karcie jest wyjscie svideo, w tv mam tylko eurozlacze. Mozna to polaczyc razem do kupy? Jaki kabel kupic?
      Z gory dziekuje za podpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka