krzysiekpn 09.08.05, 22:22 Posiadam Neostradę 512 i chciałbym rozdzielić ją na 2 komputery. Jaki powinienem kupić router? Chciałbym przeznaczyć na to maksymalnie ok. 250 zł. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szewciu Re: Router 10.08.05, 00:08 właśnie też myślę o podziale neostrady na 2 kompy. znalazłem jeden router w sklepie internetowym. co o nim sądzicie? www.acris.pl/produkt.jsp?pid=3041 A tak poza tym, jak się podzieli internet na kilka kompów, to prędkość połączenia też jest dzielona? (tzn. jak mam neo 786 to jak podlacze do dwoch kompow to bede mial na jednym i na drugim po 393?)POMOCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: Router 10.08.05, 09:10 Nie znalazłeś routera, ale modem ADSL podłączany do karty sieciowej. Abyś mógł podzielić łącze potrzebowałbyś dodatkowego urządzenia lub dwóch (router i switch). Jeśli chcesz redukować koszta, to poszukaj urządzenia zawierającego w jednej obudowie modem ADSL, router i switch. W przypadku D-Link jest to model DSL-504T. Ale proponowałbym pomyśleć o urządzeniu firmy US Robotics, USR 9105. Odpowiedz Link Zgłoś