Dodaj do ulubionych

Przedziwne zachowanie systemu - reset profilu

07.05.21, 14:57
Witam.

Pacjent to Win 8.1 pro.

Może zacznę od poprzedniego problemu który był podobny.


Pewnego razu komp mi spowolnił, przestał normalnie otwierać niektóre aplikacje, uszkodziło zdj profilowe profilu, potem wywaliło tapete oraz wszystko z menu start, (wszystkie kafelki) włącznie z wyczyszczeniem listy wszystkich zainstalowanych programów. AVG mimo zaostrzenia skanowania nic nie wykrył. AdwCleaner nic nie wykrył. Malwarebytes także nic nie wykrył.
Także puściłem format i postawiłem nowy system.

Zainstalowałem wszystko to co poprzednio, i przez ponad 3miesiące był spokój.

Komputer u mnie pracuje jako router więc pracuje dużo czasu.
Kilka dni temu wróciłem do domu, i syn mi mówi że wifi mu zrywa i nie może być na lekcjach.
Podszedłem do kompa, niby komp się nie zawiesił ale nie mogłem nic uruchomić, więc walnąłem restart.
Z 5min się wyłączał i już nie wstał. Wystartowała automatyczna naprawa i nic więcej.
Na początek z cmd odpaliłem chkdsk /f, zrobiło i nic.
Potem spróbowałem odświeżyć system podłączając pamięc z systemem, zaczęło młócić i błąd.
Pomyślałem że może padły pliki rozruchowe więc z cmd wykonałem naprawę ale nic nie dało.

Więc postawiłem nowy system.
Zainstalowałem większość jak zwykle, i chciałem najpierw zrobić sobie kopie obrazu dysku by póżniej mniej mieć zabawy z instalacją. Zaczekałem do kolejnego dnia, odpalam kompa a tu wyskoczyło "Witaj... Instalowanie aplikacji ze sklepu..." i bum... menu start puste, zresetowało znów cały profil.
Postanowiłem zrobić skan AVG na rozruchu, AVG pobrał sobie specjalną baze do tego, puściłem restart kompa, i jedyne co ujrzałem do automatyczna naprawa która nic nie naprawia.. czyli jak wcześniej....
Z cmd próbowałem dodać nowe konto, zostało normalnie dodane ale nie przypisane do grupy lokalnej. Załączyłem widoczność konta admina z cmd ale system od razu wchodzi w automatyczną naprawę.

Dodam że nie odpalałem neta bez antywirusa, i nie logowałem się w przeglądarce (synchro)...
Zresetowałem też oba biosy bo wszędzie wirus mógł wpaść, i będę stawiał znów system...

Gdzie może leżeć problem? :(
Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka