Dodaj do ulubionych

Internet mobilny

19.12.21, 18:15
Jeżeli możecie to pomóżcie. Jaki macie internet mobilny w telefonie? Sieć orange. Potrzebuję netu w telefonie, do przeglądania stron, do ogląda filmów ponieważ mój dostawca domowego neta daje d... to postanowiłam z mojego tel zrobić router i w ten sposób uzyskiwać połączenie. Czyli korzystam z laptop ale internet daje mi telefon. Mam w tej chwili pakiet, ale on się o północy kończy. Polećcie mi coś sensownego. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Internet mobilny 19.12.21, 18:24
      A czemu chcesz się bawić z udostępnianiem telefonu, zamiast za kilkadziesiąt złotych kupić abonamentowy mobilny router z osobnym numerem, tylko do netu? Bo jak to widzisz- ty wychodzisz z domu a domownicy tracą internet, bo zabrałaś telefon ze sobą?
      • amanda.5 Re: Internet mobilny 19.12.21, 18:31
        Tylko ja używam netu w domu. Nie chcę już się wiązać żadną umową, mam dość. Płacę za internet a go nie mam, ciągle jakieś awarie, więc chciałam korzystać z pakietu w telefonie ale żeby mnie to finansowo nie zeżarło, to pytam was o opinię i proszę o radę, może ktoś używa takiego netu i mi coś doradzi.
        • kk345 Re: Internet mobilny 19.12.21, 18:42
          To kup sobie router i starter na doładowania do tego routera. O pakiety spytaj obecnego operatora i testowo-trzech pozostałych i sobie porównaj.
    • niemaznaczenia Re: Internet mobilny 19.12.21, 19:03
      Ogładać filmy na telefonie???
      • amanda.5 Re: Internet mobilny 19.12.21, 20:25
        A co w tym dziwnego? Lubię sobie leżeć i oglądać filmy i seriale na telefonie, przez wi fi do tej pory ale ostatnio są problemy z tym dostawcą, zresztą nie tylko z tym bo już przerabiałam rożnych. Dlatego szukam alternatywy.
        • droch Re: Internet mobilny 22.12.21, 09:48
          A co w tym dziwnego

Może nietypowa wielkość ekranu...?
      • homohominilupus Re: Internet mobilny 22.12.21, 12:27
        Tez nie wiem jak to można robić ale dużo ludzi praktykuje.
        Dla mnie najmniejszy akceptowany ekran to ekran laptopa.
        • niemaznaczenia Re: Internet mobilny 22.12.21, 12:33
          Raczej dziwne. To tak jakbym usiłowała jeździć na trojkołowcu 4-letniego dziecka.
    • buldog2 Re: Internet mobilny 22.12.21, 09:34
      W Orange spróbuj "Odnawialne bez limitu + 15GB"
      Kod tej usługi:
      *102*75#

Na koncie musisz mieć 25 czy 30 zł (miesięczny koszt usługi)
      Otrzymujesz rozmowy i SMSy bez limitu plus 15GB, ale wiem, że ludzie którzy to mają dostają od kilkudziesięciu do ponad 100 GB miesięcznie ponad to, co Orange obiecał. Może za staż.
    • zlota-klamka Re: Internet mobilny 22.12.21, 14:08
      na allegro sprzedawcy mają karty orange z internetem na rok albo nawet na 2 lata, np takie: allegro.pl/oferta/internet-na-karte-starter-orange-free-55-gb-na-rok-10463510490

uruchamianie tego jest trochę upierdliwe bo instrukcja co jak jakie kody wklepać to cała strona A4 ale działa
    • heniek.8 Re: Internet mobilny 22.12.21, 14:48
      jak masz orange na abonament to zainstaluj sobie apkę mój orange w której można było aktywować pakiet 300GB ważny miesiąc (nie wiem czy nadal to jest bo jakiś tydzień temu aktywowałem)
      w sam raz na wyjazdy na święta i sylwestry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka