pabloo_86 01.10.05, 20:58 Witam. Mam pytanko....mam net w chello z ograniczeniem 15gb.Tak sie zastanawiam czy jak sie slucha radia przez net to to tez sie liczy do limitu?Jesli tak to takie radio duzo sciaga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: Radio w chello 01.10.05, 22:58 liczy sie do limitu a co do ilosci sciaganych danych to zalezy w jakiej jakosci sluchasz. Dla 128 kbps to jest jakies 16kB/s Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasia6 Re: Radio w chello 02.10.05, 11:32 Limity są na pobieranie danych na dysk, a nie na słuchanie. Najlepiej sprawdzić samemu. Przecież to jest b. proste. Odpowiedz Link Zgłoś
fugazzi Re: Radio w chello 02.10.05, 12:47 Bzdura. Limity są na przepływ danych. Nikogo nie obchodzi czy je magazynujesz czy nie. Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio6 1/2 Re: Radio w chello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:04 jasia6 napisał: > Limity są na pobieranie danych na dysk, a nie na słuchanie. A słuchanie radia przez połączenie internetowe to jest nic innego jak POBIERANIE DANYCH ! Tak jak WSZYSTKO z internetu :) Przeglądanie stron internetowych to też pobieranie DANYCH ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio6 1/2 Re: Radio w chello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:14 pabloo_86 napisał: > Witam. Mam pytanko....mam net w chello z ograniczeniem 15gb.Tak sie zastanawiam czy jak sie slucha radia przez net to to tez sie liczy do limitu? LICZY SIĘ !!! Jak WSZYSTKO co robisz w internecie - nawet zwykłe oglądanie stron internetowych :) > Jesli tak to takie radio duzo sciaga? Jak to jest radio z bitrate np. 128 to 1 minuta słuchania takiego radia to ok. 0.90 MB danych czyli: = 1 godzina to 55 MB danych : = 18 godzin to 1 GB danych : ...tak około ;) Żeby wykorzystać 15 GB limitu to musiałbyś słuchać CODZIENNIE 9 godzin dziennie takiego radia przez miesiąc :) Odpowiedz Link Zgłoś
pabloo_86 Re: Radio w chello 02.10.05, 19:39 dzieki wielkie za tak szczegolowa odp...:) Odpowiedz Link Zgłoś