if_ona 05.10.05, 14:42 Problem prozaiczny: otwieram w zakładkach folder A, a potem folder B. Chciałabym, żeby folder A automatycznie się "zwinął". W ustawieniach nie mogę znaleźć takiego triku ;) Poproszę o naprowadzenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 21:08 kombinujesz... musisz poszukać, może co znajdziesz: addons.mozilla.org/extensions/?application=firefox Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 21:13 Kombinuję? No przecież w IE tak jest ;) Męczy mnie samodzielne zamykanie kilku otwartych folderów.. Stronkę znam, ale nie napotkałam takiego rozszerzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 22:01 if_ona napisała: > Kombinuję? No przecież w IE tak jest ;) noo to już wiem czemu mam problemy ze zrozumieniem o czym piszesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 22:07 blekot napisał: > > noo to już wiem czemu mam problemy ze zrozumieniem o czym piszesz :-) Czyli? Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 22:45 czyli, że np. ja też nie rozumiem o co Ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 15:07 neder napisała: > czyli, że np. ja też nie rozumiem o co Ci chodzi Mam w Zakładkach kilkadziesiąt folderów z adresami "ulubionych" stron. Otwieram np. folder "Muzyka" i wybieram jakiś adres. Potem przechodzę do folderu "Film" i również go otwieram, by wybrać jakąś stronę. W tym momencie mam otwarte 2 foldery "Muzyka" i "Film", w związku z czym lista zakładek się wydłuża. A ja chciałabym, żeby po przejściu do folderu "Film" zamknął się automatycznie folder "Muzyka", który wcześniej otworzyłam. Zamykanie ręczne kilkunastu otwartych folderów jest dla mnie nużące. A nawiązałam do IE, ponieważ z tego co pamiętam, foldery Ulubionych tak właśnie tam sie zachowują. Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 15:15 a korzystasz z menadżera zakładek w FF? (zakładki/menadżer zakładek) bo tam jest tak, że wystarczy kliknąć na katalog z zakładkami (po lewej) i po prawej stronie widać zakładki, masz okazję wybrać co tam chcesz potem po lewej znowu klikasz - inny katalog (tamten znika!), wybierasz itd o to chodzi? jak nie to poddaję się a może ty masz za dużo zakładek? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 15:31 blekot napisał: > a korzystasz z menadżera zakładek w FF? (zakładki/menadżer zakładek) ano zapomniałam dodać, że chodzi mi o zakładki z tzw. sidebar :) nie przyzwyczajonam do korzystania z Zakładek w menu.. > > a może ty masz za dużo zakładek? :-)) wyrabiam przeciętną krajową :) szkoda, że nie mogę nic znaleźć na ten temat.. a tyle dziwnych rozszerzeń ludzie wymyślają.. dzieki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 19:11 ja uzywam firefoxa od niedawna... czy moze mnie ktos oswiecic, czy jest jakis wygodny skrot z klawiatury do przelaczania sie pomiedzy panelami w tym samym oknie? [tak jak do przelaczania samych okien jest alt+tab] leniwiec ze mnie;) Pauli -- Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy. Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 19:19 ctrl+tab albo ctrl+kolejny numer karty od lewa licząc (ctrl+1 ctrl+2 ...) to drugie lepsze troche bo można przeskoczyć do którejśtam bez konieczności przekliknięcia się przez inne tyle że trzeba policzyć która to w kolejce :-P Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 23:04 wielkie dzieki:)) kurcze, taka latwa kombinacja, ze moglam na nia chociaz przypadkiem trafic;) (mam nadzieje, ze z liczeniem jakos sobie poradze... do 6 licze bez wiekszych pomylek, a jak bede miala wiecej paneli, to otworze sobie drugie okno, zeby znowu miec nie wiecej, niz 6;))) Pauli -- Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy. Odpowiedz Link Zgłoś
blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 19:22 if_ona napisała: > szkoda, że nie mogę nic znaleźć na ten temat.. a tyle dziwnych rozszerzeń ludzi > e wymyślają.. szkoda, spróbuj jeszcze na forum mozilli www.mozillapl.org/forum Odpowiedz Link Zgłoś