Dodaj do ulubionych

Firefox - foldery w zakładkach

05.10.05, 14:42
Problem prozaiczny: otwieram w zakładkach folder A, a potem folder B.
Chciałabym, żeby folder A automatycznie się "zwinął". W ustawieniach nie
mogę znaleźć takiego triku ;) Poproszę o naprowadzenie ;)
Obserwuj wątek
    • blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 21:08
      kombinujesz...
      musisz poszukać, może co znajdziesz:
      addons.mozilla.org/extensions/?application=firefox
      • if_ona Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 21:13
        Kombinuję? No przecież w IE tak jest ;) Męczy mnie samodzielne zamykanie kilku
        otwartych folderów.. Stronkę znam, ale nie napotkałam takiego rozszerzenia..
        • blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 22:01
          if_ona napisała:

> Kombinuję? No przecież w IE tak jest ;)

noo to już wiem czemu mam problemy ze zrozumieniem o czym piszesz :-)
          • if_ona Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 22:07
            blekot napisał:

>
            > noo to już wiem czemu mam problemy ze zrozumieniem o czym piszesz :-)

Czyli?
            • neder Re: Firefox - foldery w zakładkach 05.10.05, 22:45
              czyli, że np. ja też nie rozumiem o co Ci chodzi
              • if_ona Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 15:07
                neder napisała:

> czyli, że np. ja też nie rozumiem o co Ci chodzi

Mam w Zakładkach kilkadziesiąt folderów z adresami "ulubionych" stron. Otwieram
                np. folder "Muzyka" i wybieram jakiś adres. Potem przechodzę do folderu "Film" i
                również go otwieram, by wybrać jakąś stronę. W tym momencie mam otwarte 2
                foldery "Muzyka" i "Film", w związku z czym lista zakładek się wydłuża. A ja
                chciałabym, żeby po przejściu do folderu "Film" zamknął się automatycznie folder
                "Muzyka", który wcześniej otworzyłam. Zamykanie ręczne kilkunastu otwartych
                folderów jest dla mnie nużące. A nawiązałam do IE, ponieważ z tego co pamiętam,
                foldery Ulubionych tak właśnie tam sie zachowują.
                • blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 15:15
                  a korzystasz z menadżera zakładek w FF? (zakładki/menadżer zakładek)
                  bo tam jest tak, że wystarczy kliknąć na katalog z zakładkami (po lewej) i po
                  prawej stronie widać zakładki, masz okazję wybrać co tam chcesz
                  potem po lewej znowu klikasz - inny katalog (tamten znika!), wybierasz
                  itd

o to chodzi? jak nie to poddaję się

a może ty masz za dużo zakładek? :-))
                  • if_ona Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 15:31
                    blekot napisał:

> a korzystasz z menadżera zakładek w FF? (zakładki/menadżer zakładek)

ano zapomniałam dodać, że chodzi mi o zakładki z tzw. sidebar :) nie
                    przyzwyczajonam do korzystania z Zakładek w menu..

>
                    > a może ty masz za dużo zakładek? :-))

wyrabiam przeciętną krajową :)

szkoda, że nie mogę nic znaleźć na ten temat.. a tyle dziwnych rozszerzeń ludzie
                    wymyślają..

dzieki za pomoc :)
                    • heart_of_ice Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 19:11
                      ja uzywam firefoxa od niedawna...
                      czy moze mnie ktos oswiecic, czy jest jakis wygodny skrot z klawiatury do
                      przelaczania sie pomiedzy panelami w tym samym oknie? [tak jak do przelaczania
                      samych okien jest alt+tab]

leniwiec ze mnie;)

Pauli
                      --
                      Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy.
                      • blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 19:19
                        ctrl+tab albo ctrl+kolejny numer karty od lewa licząc (ctrl+1 ctrl+2 ...)
                        to drugie lepsze troche bo można przeskoczyć do którejśtam bez konieczności
                        przekliknięcia się przez inne
                        tyle że trzeba policzyć która to w kolejce :-P
                        • heart_of_ice Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 23:04
                          wielkie dzieki:))
                          kurcze, taka latwa kombinacja, ze moglam na nia chociaz przypadkiem trafic;)
                          (mam nadzieje, ze z liczeniem jakos sobie poradze... do 6 licze bez wiekszych
                          pomylek, a jak bede miala wiecej paneli, to otworze sobie drugie okno, zeby
                          znowu miec nie wiecej, niz 6;)))

Pauli
                          --
                          Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy.
                    • blekot Re: Firefox - foldery w zakładkach 06.10.05, 19:22
                      if_ona napisała:
                      > szkoda, że nie mogę nic znaleźć na ten temat.. a tyle dziwnych rozszerzeń ludzi
                      > e wymyślają..

szkoda, spróbuj jeszcze na forum mozilli www.mozillapl.org/forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka