pani_dj 26.12.05, 21:25 jesli sie rozwiazuje umowe z neostrada, a ma sie tam maila, to czy razem z umowa przepada adres mailowy? jest jakis sposob zeby go zatrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T-800 Re: mail w neostradzie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.12.05, 22:06 Przepada. Ja nawet go nie próbowałem używać - w wersji Neostrady, którą mam 128 kbps (obecnie 256 kbps) Tepsa daje 5(!) MB miejsca na skrzynkę! :-DDD I jeszcze porada w stylu "musztarda po obiedzie": nie warto przywiązywać się do skrzynki, którą oferuje dostawca Internetu (nawet jakby dawał i 10 GB), i już sama wiesz dlaczego. ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_dj Re: mail w neostradzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.05, 22:31 dzieki za odp. chcialam sie tylko upewnic, i tak nie chodzi o mojego maila, ja do operatorow sie nie przywiazuje ;)) jeszcze raz thx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CC do pani_d IP: *.acn.waw.pl 27.12.05, 04:11 Z mailem w neostradzie jest tak. To jest usługa dodatkowa do usługi dodatkowej jakąjest telefon w tpsa. Do telefonu dodatkiem jest internet a do internetu skrzynka. 5 mb jrst w 128,256 20, jest bodajze w 340 - ju chyba nie ma 512- zaczynaja sie usługi hostingowe, mozliwość załozenia strony w domenie neostrada oraz więcej niiż jedno konto. POczte odbieramy albo z outlooka albo przez www.ewbmail.neostrada.pl po wpisaniu ;oginu i hasła. Teraz co się dzieje, jak zmieniamy predkość - mail zostaje taki sam, Co się dzieje jak rezygnujemy z usługi. Nasze konto w systemie jest zarchivizowane, i po ok 30 dniach od formalnej rezygnacji i odłączenia, konto przepada. Żeby w miedzyczasie załozyć tą samą skrzynkę z tym samym mailem, trzeba: zadzwonić na 0800102102 i podac stary numer ID. Konsultant przemianuje nowy adres z nowej rejestracji na ten stary. Maikle na kącie przepadną. Konto warto posiadać, bo macie caodobowy serwis. NA o2,onet, czy wp - jak wam coś padnie to co? maila wyslecie. W neostradzie zadzwonicie o 3:00 w nocy to odbieże konsultant i albo pomoże albo doprowadzi syt do rychłego rozwiązania. Jasne 5 MB - to ja sobie na pen drivie moge wiecej zapisać. Ale za darmo to tylko w Polsce można po mordzie dostać :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś