Dodaj do ulubionych

Internet drogą radiową?

06.01.06, 09:02
Mam neostardę, ale jest dla mnie juz zbyt droga. Kablówki nie mam, bo nie
mieskzam w mieście. Internet jest mi potrzebny. Proszę, poradzcie mi, czy
droga radiowa jest droga, czy warto zmienić, zrezygnować z neostrady? Kie są
koszty? jak to wygląda?
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: Internet drogą radiową? 06.01.06, 11:30
      koszty sa porownywalne do neostrady zazwyczaj tylko roznica jest w tym ze na
      radiowce brak jest limitow a i czesto jest symetryczny transfer (tyka sama
      predkosc przy sciaganiu jak i przy wysylaniu). Ale sa tez wady, jesli w twojej
      okolicy sa kiepscy operatorzy takiego radiowego internetu (tak jak np w mojej
      okolicy) to niestety taki internet nie bedzie dzialal najlepiej. U mnie w
      miescie mamy 4 lub 5 operatorow radiowego internetu i chyba nie ma osoby ktorej
      dzialalbny stabilnie. A jak awaria zadrzy sie w piatek po poludniu to jej
      usuniecia mozna sie spodziewac dopiero w poniedzialek rano. Generalnie z moich
      znajomych wszyscy przezli na neostrade i naprawde kazdy sobie chawali (glownie
      za stabilnosc polaczenia na duuuuzo wyzszym poziomie, a do granicy limitu i tak
      nikt sie nie zbliza. No i jeszcze to ze jak wezmiesz neostrade w opcji 512 to
      faktycznie takie predkosci masz, a w radiowce jak wzieli 256 to niestety przez
      wiekszosc czasu predkosc oscylowala w okolicach polowy tej wartosci.
      Poprostu musisz sie zorietowac w opinni uzytkownikow radiowki w Twojej okolicy,
      duzo zalezy od operataora jak podchodzi do sprawy, u mnie niestety jeszcze nie
      najlepiej.
      Pozdrawiam
    • Gość: Makav Re: Internet drogą radiową? IP: *.pl / 83.16.230.* 07.01.06, 12:48
      Odradzam ci zakladanie tego internetu bo sam mam taki i mnie szlak trafia.Za
      podłączenie płacisz w granicach 270zł i co miesiąc wychodzi ci koło 40zł.W
      skład ceny wchodzi karta internetowa oraz antena dzięki której będziesz
      odbierał neta.
    • m_spider Re: Internet drogą radiową? 07.01.06, 19:37
      Nie bierz radiówki,łącze symetryczne to mzonki,połaczenie raz jest-raz nie,brak limitu to jest jakis plus ale i tak jak ci bedzie zrywac połaczenie to bedziesz sie wsciekał.Nie warto ,ja mam i niedługo wezme neo jak bedzie jakas fajna promo.Ogólnie nie polecam a nawet odradzam.
      • Gość: wilk Re: Internet drogą radiową? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 10:53
        Mam radiowke i jestem zadowolony.
        Polecam bo jest bezpieczna.
        • Gość: Antek Re: Internet drogą radiową? IP: *.acn.waw.pl 19.01.06, 18:26
          > Polecam bo jest bezpieczna.

Do czego zmierzasz?
    • Gość: Mazepa Re: Internet drogą radiową? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:19
      ja mam taki net. 200 kosztuje 52zł i jest to firma MATCOM ze Szczytna. narazie jest w porządku.
    • Gość: mariuszsta02@tlen. Re: Internet drogą radiową? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:07
      jest duzo tanszy bez abonamentu jak w przypadku neostrdy 50zl warunek a
      szybkosc łacza zadawalajaca.jestem zadowolony.
      • Gość: macis radiowka - nigdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:23
        przez rok uzywalem tej cudownej radiowki - jak tylko pojawila sie mozliwosc
        przejsci ana Neostrade od razu to zrobilem.

MINUSY RADIOWKI
        - calkowita niestabilnosc
        - duzy wplywa pogody na szybkosc internetu
        -...niestabilnosci
        -...i niestabilnosc

NEOSTARDA
        + stabilnosc!!!!!

docenisz to jak bedziesz potrzebowal netu a tu wolno chodzi bo cos sie zje...lo
        provider nie moze od razu tego naprawic itp historie.

Neostrada jest droka ale warto zaplacic za swoj spokoj.
        • nessuno Re: radiowka - nigdy 19.01.06, 22:04
          Łomatko,łojezu!Jaka ta neło wspaniała.Kolejny fan i wielbiciel tepsy.Nie
          przeginaj koleś,jeśli nie masz pojęcia.Jest mnóstwo radiówek,które chodzą
          całkiem przyzwoicie.Tylko czemu tak się onanizujesz tą neostradą?Jaka to rewelacja?
          • Gość: mmx Re: radiowka - nigdy IP: *.acn.waw.pl 19.01.06, 22:20
            On przynajmniej wymienil jakies konkrety a ty poza jadem i pluciem na tepse
            niczego sensownego nie napisales.
            • Gość: duch Re: radiowka - nigdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:15
              Ja mam radiowy internet,na początku bylo kiepsko ale potem dokladnie wszystko
              ustawili jestem b.zadowolona i tanio!
              • Gość: Akostia Re: radiowka - nigdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:25
                Ja akurat najpierw miałem radio rok czasu teraz NEO.
                Jak bedziesz miał dużo szczeęścia to radio będzie przyzwoicie działać.
                Ja tego szczęścia nie miałem.
      • missiaczek Re: Internet drogą radiową? 21.01.06, 00:17
        tragedia,sciaganie dno,niestabilnosc.jak w toto lotku.,CZESTOCHOWA,SPIDERNET
        • Gość: wiew Re: Internet drogą radiową? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.02.06, 10:16
          ja korzystam z iPlus 60.nie jest to szczyt marzen wszystko zalezy od
          oczekiwan.nie mam innych mozliwosci korzystania z internetu.gdyby byla wieksza
          stabilnosc.dla podstawowych potrzeb moze byc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka