Dodaj do ulubionych

neostrada plus to g****

12.11.02, 19:23
Ludzie, ostrzegam Was, nie zakladajcie sobie tego, bo jak na razie to od
poltorej tygodnia mi nie dziala a w tepsie mowia ze wszystko im sie sypie i
nie maja mi kogo do domu przyslac co by sprawdzic co sie dzieje. A jak mi
jeszcze przysla rachunek to pojde i Pani w Telepunkcie (bardzo ladna nazwa do
tej niekompetencji) wlozego w d***
Pozdrawiam
PS
Sorka za ostre slowa ale mam nadzieje ze wybaczycie w tej sytuacji
Obserwuj wątek
    • Gość: jap Re: neostrada plus to g**** IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.11.02, 20:57
      polokokt napisał:

> Ludzie, ostrzegam Was, nie zakladajcie sobie tego, bo jak na razie to od
      > poltorej tygodnia mi nie dziala a w tepsie mowia ze wszystko im sie sypie i
      > nie maja mi kogo do domu przyslac co by sprawdzic co sie dzieje. A jak mi
      > jeszcze przysla rachunek to pojde i Pani w Telepunkcie (bardzo ladna nazwa
      do
      > tej niekompetencji) wlozego w d***
      > Pozdrawiam
      > PS
      > Sorka za ostre slowa ale mam nadzieje ze wybaczycie w tej sytuacji
      Witam ponownie. Widzę, że "ogólnie zadowolony" tydzień temu - dziś jest innego
      zdania ;-)
      Proszę pozdrowić ode mnie TPSA - to moja wielka miłość! Na szczęście ostatnio
      coraz mniej mam z nią do czynienia, bo zbyt bliskie przebywanie ze sobą źle
      wpływa na współżycie.
      • Gość: mariano Re: neostrada plus to g**** IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 23:59
        podzielam opinie przedmowcy moja niechec nasila sie kiedy listonosz przynosi mi rachunek za te dobrodziejstwa
    • Gość: Iris Re: neostrada plus to g**** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.02, 10:45
      No, jeśli myślisz,że rachunek otrzymasz taki na jaki zasługujesz, to się
      mylisz. Ja czekam od lipca na rozliczenie nadpłaty za abonament pomijając fakt
      setki chyba reklamacji. Jest listopad, a oni chyba wciąż mają wakacje. Musisz
      się niestety przyzwyczaić do tego, że TPSA nikt palcem nie kiwnie. Myślę, że to
      nie sprawa urządzeń, lecz ludzi niekompetentnych, którym ktoś załatwił pracę na
      której się nie znają. Wyobraź sobie, że gdy zgłasza się im awarię, to radzą
      włączać i wyłączać modem! I na dodatek przysłali mi pismo z przeprosinami od
      prezesa. A gdy sobie czytałam to pismo, wyłączyli mi neta.
    • Gość: polokokt Re: neostrada plus to g**** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.02, 15:32
      Wielkii sukces
      po poltorej tygodnia usunieto mi awarie, ale chyba tylko dlatego ze dzwoniac
      poraz kolejny pod infolinnie trafilem na fachowa osobe i ta powiedziala co
      zrobic, a do tego zalatwila na goraco z sieciowcami aby ci zresetowali moje
      konto. I po poltorej godzinie wiszenia na info linni zaczelo dzialac :)
      pozdrawiam
    • polokokt Re: neostrada plus to g**** 24.11.02, 15:11
      Kolejna przewra w dzialaniu
      od wczoraj od godz. 19 do dzis do godziny 14
      za kazdym razem (dzwonilem co godzina - dwie, z przerwa na spanie) pan na info
      linni mowil ze za gora godzine bedzie dzialac.
      W tym watku bede wpisywal wszystkie awarie, ich terminy i dlugosc jakie u mnie
      wystapily, co by wszyscy zobaczyli jaka to wspaniala usluga.
      pozdrawiam
      • Gość: jap Re: neostrada plus to g**** IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.11.02, 17:49
        Przecież wszyscy w TPSA mają teraz ważniejsze sprawy, niż twoja neostrada. Aż
        im palce zbielały od trzymania stołków. I tym razem nie mówię tego złośliwie.
        Niektórych ludzi mi żal, bo odkąd nastali Francuzi, nic tam nie można
        załatwić. Wcale nie jest powiedziane, że nowi będą lepsi, bo boją się tak
        samo. Jeśli reorganizacja ma polegać tylko na tym, że się wyrzuca (a
        donosicielstwo kwitnie), to widzę ciemność!
    • Gość: Gosia Re: neostrada plus to g**** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.02, 19:03
      A miało być tak pięknie. Zamieniłam SDI na tę cholerną neostradę i cżęściej
      ona nie działa niż pracuje. Też ponad tydzień wydzwaniałam do TPSA (o ile w
      ogóle dało się połączyć), a teraz regularnie w piątek wieczorem zapala się
      czerwona dioda i dupa blada aż do niedzieli lub poniedziałku.
      Jeśli chodzi o rachunki to ostatnio dostałam hurtem od sierpnia ok. 800 zł.
      Oczwiście co miesiąc przysyłali fakturę za SDI ale teraz nawet nie raczyli
      skorygować należności, może mają nadzieję, że w ciemno zapłacę. Do tego od
      czasu do czasu dzwoni ktoś z telekomunikacji i namawia na założenie neostrady
      plus. Jest bardzo zdziwiony, kiedy słyszy, że mam ją od sierpnia.
      Jednym słowem gigantyczny bałagan
    • polokokt Jak obiecalem - KOLEJNA AWARIA 27.11.02, 08:12
      Wczoraj od 18:50 niemoznosc polaczenia sie z netem. Pomimo ze bylem polaczony
      to mnie rozlaczylo. Pan na info linni nie byl w stanie udzielic mi info kied
      bedzie usunieta usterka. Ostatnia proba logowania okolo 23, oczywiscie bez
      powodzenia. A dzis o 7:30 juz dziala. Ale niestety wczoraj wieczorkiem mialem
      czas posiedziec, a teraz musze wychodzic :( wiec place za to ze mam pudelko w
      domu, bo jak wieczorem jestem w domu to juz nie dziala.
      Pozdrawiam
      • Gość: Dzidka Widzę, że niepotrzebnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 16:46
        Założyłam osobny wątek n/t NeoPlus. Ale byłam tak rozżarta tą serią awarii, że
        nie spojrzałam nawet, czy ktoś już wcześniej o tym nie napisał. Przepraszam za
        niepotrzebne mnożenie wątku.
    • polokokt 27.11.2002 - Awaria 28.11.02, 08:46
      Czesc
      Caly wieczor nie bylo netu. Jak wrocilem ze szkoly o 20 to do 23 nie naprawili.
      Czyli zaplacilem za caly dzien i nie moglem skorzystac wtedy kiedy chcialem. Na
      infolinnie techniczna nie mozna sie bylo dodzwnic, na szczecie pani z ogolnej
      milo mnie poinformowala ze padlo to co zwykle pada od dluzszego czasu (jakis
      ruter ktorego nazwa wyleciala mi z glowy).
      Pozdrawiam
      • polokokt Re: 28.11.2002 - Koniec awari 28.11.02, 14:27
        No wiec awaria byla od conajmiej 27.11 od godz 20:00 (o tej wrocile do domku)
        do 28.11 do godz 14:15. Ile bedzie dobrze, zobaczymy. Ale nie omieszkam
        poinformowac
        A o dodzwonieniu sie na info. techniczna moza chyba juz zapomniec. juz nie
        pamietam kiedy mi sie udalo do nich dodzwonic, wiecznie zajete.
        Pozdrawiam
        • Gość: Dzidka Re: 28.11.2002 - Koniec awari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.02, 17:43
          polokokt napisał:

> No wiec awaria byla od conajmiej 27.11 od godz 20:00 (o tej wrocile do
          domku)
          > do 28.11 do godz 14:15.

O? A u mnie zaczęło działać już wczoraj po 15-tej?

> A o dodzwonieniu sie na info. techniczna moza chyba juz zapomniec. juz nie
          > pamietam kiedy mi sie udalo do nich dodzwonic, wiecznie zajete.

A tak. O tym wspomniałam w osobnym wątku.
          • polokokt Re: 28.11.2002 - Koniec awari 28.11.02, 19:50

> O? A u mnie zaczęło działać już wczoraj po 15-tej?

nie no poczekaj. We wtorek byla wieczorkiem awaria. Wiec moze w srode o 15 ja
            usuneli. Ale ja w srode wieczorkiem jak wwrocilem do domu juz netu nie mialem i
            wiem ze ta awaria trwala do dzis do godziny chyba okolo 14 (oj juz nie
            pamietam, napisalem wczesniej). Wiec moze zrobili o 15 a o 20 juz szlag trafil
            cala naprawe? :)

Pozdrawiamy Panow technikow z tepsy :)
            • Gość: Dzidka Nowa awaria :-### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.02, 20:43
              Wxzoraj co prawda siedziałam w necie do północy... ale za to przed chwilą
              przez godzinę byłam odcięta. Pan w Neo powiedział, ze tak, jest awaria, na co
              pogratulowałam im operatywności (cełe 24 godziny bez awarii!! klękajcie
              narody!!), życzyłam, oby tak dalej i odłożyłam słuchawkę. Pan się pewnie
              sfrustrował, ale mam to tam, gdzie słońce nie dochodzi. A teraz popracuję nad
              tym, zeby zniechęcić internautów do zakładania sobie Neostrady ;-))
              Pozdrawiam brata w nieszczęściu
              • polokokt Re: Nowa awaria :-### 28.11.02, 21:02
                :) a ja caly czas mialem neo (ale od 18 do 20 bylem na basenie), ale nic mi nie
                wiadomo o awarji.
                Co do panow w info to mysle ze te wszystkie teksty po nich splywaja. Jest ich
                tam dwostu i pewnie tyle co sie dziennie nasluchaja ......... :) Ja na ich
                miejscu jednym uchem bym to wpuszczal a drugim wypuszczal. W sumie to zaczyna
                mi sie ich zal robic. Przeciez oni sa najmniej winni. Ani nie dotykaja
                urzadzen, ani nic, tylko gadaja z klientem. W tej sytuacji ja juz sie
                przestalem na nich wyzywac.
                Pozdrawiam
                • Gość: Dzidka Re: Nowa awaria :-### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.02, 21:15
                  > Co do panow w info to mysle ze te wszystkie teksty po nich splywaja. Jest
                  ich
                  > tam dwostu i pewnie tyle co sie dziennie nasluchaja ......... :) Ja na ich
                  > miejscu jednym uchem bym to wpuszczal a drugim wypuszczal. W sumie to
                  zaczyna
                  > mi sie ich zal robic. Przeciez oni sa najmniej winni. Ani nie dotykaja
                  > urzadzen, ani nic, tylko gadaja z klientem. W tej sytuacji ja juz sie
                  > przestalem na nich wyzywac.

Ja byłam bardzo grzeczna :) O tym że nie można się do nich dodzwonić, też nim
                  nigdy nie powiedziałam, bo to też nie ich wina. Ale mnie ulżyło takie masowe
                  wypuszczenie z siebie ironii.
                  Ale wiesz, jakby mi ktoś opowiadał o 6 awariach na stałce w ciągu tygodnia, to
                  pomyślałabym, że konfabuluje. Trudno w to uwierzyć. A jednak...

No to - do następnego razu ;-))))))
                • Gość: autor Re: Nowa awaria :-### IP: 193.110.121.* 12.12.02, 09:25
                  z tymi dwustoma to przesadziles :))) pozdrawiam...
                  • polokokt Re: Nowa awaria :-### 12.12.02, 14:30
                    wiesz ja w tym pokoju nie bylem. Tak mi powiedzial kiedys jeden z tych gosci,
                    ze ich tam jest dwostu, bo ja chcialem rozmawiaz z tym co gadal moj ojciec
                    kilkanascie minut wczesniej. A on mi na to ze nas to jest prawie dwostu. Czy to
                    prawda to nie wiem.
                    ozdrawiam
    • Gość: 29.11.2002 Ponowny problem z dzialaniem IP: 80.50.244.* 30.11.02, 17:51
      Zaczal sie okolo 22:30 a do ktorej trwal to nie wiem. Ale rano 30.11 juz
      wszystko dzialalo.
      Pozdrawiam
      • Gość: Dzidka Wynika z tego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.02, 19:50
        Ze awarie są że tak powiem "regionalne" - np. ja wczoraj korzystałam od 20-tej
        do 1-szej w nocy i nie było żadnych problemów.
        Ale pociecha to nie jest.
        • Gość: polokokt Re: Wynika z tego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.02, 23:42
          No ja wczoraj wlasnie mialem tak ze korzystalem i nagle wszystko stanelo deba.
          Zadna stronka nie chciala sie ladowac, nawet te ktore mialem juz otwarte po
          odswiezeniu juz sie wyswietlilo ze nie ma takiej stronki. Zreszta to widac na
          takiej malej ikonce ze moj komp wysyla pakiety a ja nie dostaje zadnej
          odpowiedzi. Wiec w tej sytuacji sie rozlaczylem i chcialem sie ponownie
          polaczyc. Niestety jak zwykle w takiej sytuacji nie chcial. Juz nie dzwonilem
          do nich, bo i po co. Wylaczylem wszystko i poszedlem sobie filmik obejrzec. A
          rano juz wszysko dzialalo.
          Pozdrawiam :)
    • polokokt 2.12.2002 awaria usunieta o 13:30 02.12.02, 14:09
      tak tak, juz chcialem dzis napisac ze dawno nie bylo jakiejs awarji az tu
      wracam do domku i nie dziala. Ale o 13:30 juz usuneli :) Od kiedy nie dzialala,
      nie wiem. Ale wczoraj o 23:50 jeszcze chodzila.
      Pozdrawiam
    • Gość: Iris Re: neostrada plus to g**** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.02, 19:38
      No i wróciła rodzinka do domu i ucieszyła się, że gównostrada działa już od 26
      XI. Wydało się to wielce dziwne,gdy wtem nas rozłączono i od 18.00 do 19.30 nie
      było. Chyba nauczę się klnąć przez to neoG____!
      • Gość: Iris Re: neostrada plus to g**** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.02, 22:45
        Durnowata neo, znów od godziny nie miałam neta. I za chwilę zaś rozłączy się ta
        dziadostrada. Widocznie u was działa.
    • polokokt 05.12.2002 05.12.02, 22:58
      Awaria od okolo 19:00 do 22:00
      A wykrakalem ze juz najwyzsza pora, bo przez mniej wiecej 5 dni praktycznie nic
      sie nie dzialo :)
      pozdrawiam
      • Gość: Iris Re: 05.12.2002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.02, 23:26
        A ja znowu wydzwaniałam dziś do bok-u, bo już grudzień, a nie zwrócili nam
        nadpłaty za abonament,bo płaciliśmy za neo 256 a mieliśmy płacić za neo+.
        Przecież nie podaruję im 100 zł. To ciągnie się od lipca.Powinni zwrócić
        jeszcze za wszystkie moje telefony do nich w tej sprawie i odsetki i
        odszkodowanie za nasze nerwy, acha i za wszyskie awarie. Nie wiem co te babska
        w tym naszym boku takie niekumate. Jutro znowu zadzwonię, bo jaśnie pani
        obiecała oddzwonić z informacją,lecz znowu sprawę olała.A mój mężuś już napisał
        pismo ze skargą, ale jakoś jeszcze nie miał czasu wysłać.
        Jeśli więc to czytają pracownice boku w Katowicach drżyjcie, bo dni wasze w
        tepsie policzone i już możecie rozglądać się za nową pracą.
        • Gość: Azazel Re: 05.12.2002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.02, 00:00
          A wiecie panstwo ja jestem zadowolony z neo:) prosze tylko nie besztac... Chyba
          raz mialem awarie w ciagu miesiaca a takto luzik:> Ostatnio z tego co sie
          zdarzylem zorientowac pada im serwer autoryzacyjny. Rozwiazanie jest proste =
          zalogowac sie rano wlaczyc jakies pliczki (patrz. filmy itp.) isc sobie do
          swoich zajec, a wieczorkiem po powrocie wszystko bedzie git.. Naprawde nie ma
          co narzekac.. a moze jest? Ale spojrzmy na to z innej strony drodzy koledzy
          przeciez to "TPSA" a jak na nia niezle sie sprawuje.. Bywalo gorzej bym
          powiedzial. No dobrze zycze milego surfowania i jak najmniej awarii.

Azazel
        • Gość: polokokt Re: 05.12.2002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.02, 09:09
          O to z oddzwonieniem i zalatwianiem spraw w Telepunkcie (taki BOK w wydaniu
          TPSA, bo teraz wszystkie BOK-i zmieniaja na Telepunkty) moj kolega tez mial
          troche przejsc. Po pierwsze milej pani zajelo piec dni napisanie umowy na ISDN.
          Pomimo ze jak mniemam maja gotowe juz formularze, tylko wypelnic. No i tez
          kiedys do nich dzwonil i miala oddzwonic. A skonczylo sie na tym ze kolega
          zadzwonil na drugi dzien sam. Wiec to chyba standardowa polityka firmy: jak nie
          masz co powiedziec to nie dzwon.
          Pozdrawiam
    • polokokt PYTANIE?????? 06.12.02, 11:12
      Mam pytanko. Czy wam tez nie wiadomo skad wlanczaja sie jakies okna? Mi na
      przyklad czesto wlancza sie takie okno na 1/4 ekranu gdzie jest piec pan bez
      glow (ubranych, co by nie bylo skojarzen) a zamiast tych glow sa znaki
      zapytania. Jak sie najedzie na ten znak zapytania to sie glowa pokazuje. I
      trzbe a tak po sylwetce zgadnac co to za pani. A teraz mi sie wlaczylo jakies
      okno z reklama ERY GSM. Nie wiem czy to tylko tak u mnie, czy to ogolnie tak
      moze tepsa znalazla sobie sposob na dodatkowe dorobienie.
      Pozdrawiam
      • Gość: Azazel Re: PYTANIE?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.02, 12:39
        Nic takiego nie wystepuje u mnie.. moze masz jakies programiki poinstalowane..
    • Gość: Iwona Przede wszystkim Wanadoo to g**** IP: *.27-151.libero.it 08.12.02, 23:29
      Zauwazylam, ze 90% problemow z Neostrada bierze sie z tego koszmarnego
      programu do laczenia sie. Odkad posadzilo mi system tak, ze musialam zrobic
      restore do sprzed miesiaca uzywam tylko recznie skonfigurowanego polaczenia w
      Windowsach (jak ktos nie wie jak skonfigurowac to mozna zadzowic do chlopakow
      spod darmowego numeru). Od tej pory dziala powiedzmy, ze nie najgorzej i
      dzialalo nawet wtedy, gdy serwis twierdzil, ze jest awaria.
      • Gość: polokokt Re: Przede wszystkim Wanadoo to g**** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.02, 23:36
        Tak tak, tez to zauwazylem i juz od jakiegos czasu tylko z windosowskiego
        polaczenia korzystam :)
        I fakt ze nawet to chlopaki z infolinni mi pierwszy raz konfigurowali, wiec nie
        sa tacy zli :)
        Pozdrawiam
    • Gość: polokokt 9.12.2002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.02, 21:44
      A wiec dzis o 18:30 jak padlo to podnioslo sie dopiero o 21:30 (chlopaki chyba
      dochodza do wprawy, bo zajmuje im to coraz mniej czasu :). Ale co mnie
      zaskoczylo. Jak zwykle dzwonie pod dobrze mi znany numer 0-801-102-102
      (calkowicie z pamieci, z zadnej kartki :) a tu.......... sekretarka,
      automatyczna zreszta jakze milym glosem informuje mnie ze maja awarie z
      autoryzacja (to standard) i pracuja nad tym aby ja usunac :). Chyba juz im sie
      znudzilo po okolo dwoch miesiacach i stwierdzili ze to nie ma sensu utrzymywac
      infolinni z okolo 200 pracownikami (tyle pracuje w technicznej na jednej
      zmianie), bo taniej wyjdzie zatrudnic automat :)
      Pozdrawiam
      • Gość: autor Re: 9.12.2002 IP: 193.110.121.* 12.12.02, 09:47
        hmm... co do twojej pamieci to chyba jednak nie jest az tak dobra, z tego co
        mi wiadomo to nr infolinii jest nastepujacy 0800 102 102 :)) pozdrawiam
    • Gość: julo Re: neostrada plus to g**** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.02, 16:03
      TePSA się tłumaczy, że mają niedobre routery (jakiejś firmy, co już wypadła z
      biznesu bodaj; gdzie oni mają głowy!). Jak nawala router, to
      najczęściej "zawiesza się" ten modem, co go masz w domu (SpeedStream 5660 w
      moim przypadku). Czasem (ale tylko CZASEM) wystarczy go "zresetować" (po prostu
      wyłączyć na minutę zasilanie).
      Jeśli ci to pomoże - napisz do mnie na ForumBest, na którym spotkasz mnie
      codziennie:

www.forumbest.150.pl
      • Gość: julo Uzupełnienie: Re: neostrada plus to g**** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.02, 16:10
        Gość portalu: julo napisał(a):

> TePSA się tłumaczy, że mają niedobre routery (jakiejś firmy, co już wypadła z
        > biznesu bodaj; gdzie oni mają głowy!). Jak nawala router, to
        > najczęściej "zawiesza się" ten modem, co go masz w domu (SpeedStream 5660 w
        > moim przypadku). Czasem (ale tylko CZASEM) wystarczy go "zresetować" (po
        prostu
        >
        > wyłączyć na minutę zasilanie).
        > Jeśli ci to pomoże - napisz do mnie na ForumBest, na którym spotkasz mnie
        > codziennie:
        >
        > www.forumbest.150.pl

Zapomniałem dodać, że za każdym razem warto telefonicznie zgłosić awarię na
        linię bezpłatną (chyba 0800 102 102) i kazać sobie zarejestrować to zgłoszenie.
        Potem można napisać do TPSA, żeby Ci obniżyli rachunek, powołując się na te
        konkretne zgłoszenia. U mnie to poskutkowało - wprawdzie uznali 15% zamiast 17,
        których się domagałem i dopiero po trzech miesiącach, i jeszcze przysłali
        montera, żeby sprawdził, czy nie ma "lewych" podłączeń - ale uznali i rachunek
        obniżyli.
    • Gość: gość "stara" neostrada też G..., IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.12.02, 18:11
      odkąd wprowadzono N+ !
    • Gość: polokokt a jednak, 23.12.2002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.02, 12:04
      Przerwa od okolo 18 do okolo 24. Zdalny komputer nie odpowiedzial. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka