Dodaj do ulubionych

KE chce zwiększenia dostępu do internetu

21.03.06, 15:20
Nie wiedziałem, że aglomeracje polskie są terenami wiejskimi... Ciekawa ta KE.
Obserwuj wątek
    • konikoni KE chce zwiększenia dostępu do internetu 21.03.06, 15:21
      Przykład u mnie : modem czy "radiówka" to przezytek minionego wieku.
      Niestety firma telekomunikacyjna tj. TP SA nie chce zmienic 700 m kabla w
      ziemi na odpowiedni - bo jej sie to nie oplaca.

mieszkam 11 km od Czestochowy
      • Gość: Gucio Re: KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.06, 15:33
        > mieszkam 11 km od Czestochowy

To nie ma sie czemu dziwic !!!

• Gość: KBB TPSA nie chce wymienić 700 m kabla IP: *.itl.waw.pl 21.03.06, 15:44
        I nic dziwnego. Wymienią ten kabel, poniosą koszty, a następnie do Twoich drzwi
        zapuka akwizytor z Tele2 lub innej firmy żyjącej z "uwolnienia pętli lokalnej"...
        A frajerzy z TPSA, którzy zainwestowali (nikt z "konkurentów" tego nie robi)
        zostaną z kosztami do spłacenia, za to bez płacącego klienta.
        Tylko ciekawe, kto nam sieć szerokopasmową na wsi zbuduje. W stronę TPSA zezować
        nie warto. To se ne vrati.
        • Gość: konikoni Re: TPSA nie chce wymienić 700 m kabla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:09
          1. wszystkie wiochy w promieniu 5 kilometrow moga miec kazda neostrade i DSL
          wlacznie z DSL 15000 - tylko dwie moja i sasiednia nie.

2. Gdzie indziej wszystko wymienili - u nas nie

3. Wszystkie prace przy zakladaniu wykonali mieszkancy - tepsa tylko polozyla
          ów feralny kabel laczacy nas z centrala
          • Gość: KBB Re: TPSA nie chce wymienić 700 m kabla IP: *.itl.waw.pl 21.03.06, 16:31
            Prawdopodobnie w innych wsiach mieli szczęście - zostali podłączeni w odpowiedni
            sposób - chodzi o przekrój kabla i maksymalną odległość od centrali, zanim
            dyrekcja TPSA nacisnęła mocniej na inwestycyjny hamulec. Nie wiem, czy będziesz
            pocieszony, ale to samo dzieje się w Warszawie. Po prostu zero inwestycji w sieć
            dostępową i już. Inaczej mówiąc, "wyrównanie poziomu inwestycji TPSA do poziomu
            wyznaczonego przez konkurencję", jeśli wolisz marketingowy bełkot zamiast
            normalnego języka.
            Mnie to nie dziwi - każdy biznes musi zarobić. Po uwolnieniu pętli lokalnej za
            urzędowe stawki, inwestycja w kable sensownego dochodu nie przynosi, a bank
            swego procentu za kredyt żąda i już.
            Punkt 3: to jest właśnie model przyszłości. Operatorzy nic nie zainwestują,
            wszystko będzie budowane na koszt samorządów lub z budżetu państwa, oni będą
            tylko prowadzić bieżące utrzymanie. Tyle, że drogo zapłacimy za tę tanią
            łączność według modelu URTiP/UKE.
            • Gość: ja - rozsierdzony Re: TPSA nie chce wymienić 700 m kabla IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.06, 18:31
              A moze by sie wzieli za cos, co w ich rozumieniu jest niebywale niezbywalne?
              Osobno siec i osobno telefonia?
              Poki co trza miec plefefon Sepsy, zeby zamowic neostrade. Niech mi skocza z taka
              polityka:P
        • koczisss Re: TPSA nie chce wymienić 700 m kabla 21.03.06, 18:29
          W niektórych wsiach neostrada jest:)
          Wsiach to nawet zbyt dużo powiedziane, stoją dwie chaty w polu i net chodzi.
          A jest tak w moim województwie, czyli podlaskim. Byłem jakiś czas na takiej wsi,
          bo mnie poproszono o skonfigurowanie kompa. Jest to około 30 km od Białegostoku:)
          Wynika z tego, że jednak jak tepsa chce to potrafi:)
          • anna-dark Baba na zdjęciu jest straszna !!! A i tak Skype ru 21.03.06, 18:33
            Baba na zdjęciu jest straszna !!! A i tak Skype rulez !!!

koczisss napisał:

> W niektórych wsiach neostrada jest:)
            > Wsiach to nawet zbyt dużo powiedziane, stoją dwie chaty w polu i net chodzi.
            > A jest tak w moim województwie, czyli podlaskim. Byłem jakiś czas na takiej wsi
            > ,
            > bo mnie poproszono o skonfigurowanie kompa. Jest to około 30 km od Białegostoku
            > :)
            > Wynika z tego, że jednak jak tepsa chce to potrafi:)
      • Gość: mixer Afrykańskie zarobki i jedne z najwyższych cen! IP: *.icpnet.pl 21.03.06, 18:34
        Za szeroko pojęte tzw. "nowe technologie". I jak tu ma być rozwój? W kraju
        gdzie wiele milionów ludzi ma problem z zaspokojeniem zupełnie podstawowych
        potrzeb życiowych?
    • Gość: Gorbi Re: KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: 83.147.134.* 21.03.06, 19:02
      I jak to sie ma do nakazu podwyzszenia stawki VAT z internet w Polsce? Byla
      obnizona a jest podstawowa... Brak konsekwencji ze strony KE.
      • Gość: ep Re: KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: *.media4.pl 21.03.06, 19:42
        smieszne sa ceny dostepu w polsce. dziekujemy ci tp. wiecej monopoli a
        konsumenci beda mieli sie doskonale.
        • Gość: MJ Internet w Wioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:59
          Wiecie czemu Amerykańska Mafia tak chwali sobie internet.
          1. Można w nim napisać kompletną bzdurę bez żadnej odpowiedzialności. Nikt nie podpisuje się elektronicznie.
          2. Drodzy Internauci wchodzą do Matrixa, zamiast oglądać prawdziwe widoki, architekturę i kobiety, ogladąją żędy literek które mówią że wszystko się rozwija. Poczytajcie se archiwalne numery CD Action
          3. Mają was na talerzu jeśli urzywacie pirackiego oprogramowania. Wystarczy potem wpaść do mieszkania i poszukać pirackich kompaktów.
          4. Ludzie ściągają gotowce na prace dyplomową i nic się nie uczą.
          Ja wiem że internet ma także zalety. Napszykład szybkie wyszukanie interesującej nas oferty. Ale do tego potrzebny jest tylko i wyłacznie telefon komurkowy z WAPem. Przy pomocy takiego telefonu wygodniej i szybciej. Nie zapominajcie koledzy i koleżanki o tym że nabawiacie się krutkowzroczności( kiedyś ten problem dotyczył moli książkowych) teraz dotyczy właśnie ciebie nawet jeżeli grasz w Queaka pozatym patszysz się w oscylator który cały czas miga. Nie mrugasz oczami, spojówka z roguwką wysychają (i mogą peknąć !). Po za tym jaka jest szansa że ktoś odwiedzi twoją stronę internetową. Ich jest po prostu za dużo. Trafisz na 100 miejsce w przeglądarce i nikt cię nie odwiedzi tyle roboty po nic.
          • Gość: MC Re: Internet w Wioskach IP: *.softel.elblag.pl 21.03.06, 21:12
            Czy ktoś już to wysłał do JoeMonstera ?
    • Gość: . KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:04
      Szanowna, wszystkowiedząca Komisjo Europejska, przecież to takie proste, aby
      wszyscy mieli dostęp do netu. Wystarczy tylko nakazowo zmniejszyć liczbę
      operatorów (najlepiej jedna koncesja dla każdego z krajów członkowskich),
      podwyższyć opodatkowanie tej usługi (to, które jest obecnie jest stanowczo zbyt
      niskie), podwyższyć cła i podatki na częsci komputerowe i gotowe zestawy (za te
      te wszystkie pieniądze można tworzyć kolejne strategie rozwoju społeczeństwa
      informatycznego) i dalej do przodu. Za parę lat znowu się stwierdzi, że poziom
      informatyzacji jest niewystarczający i opracuje się nową stategię. Głównym
      punktem może być zwiększenie opodatkowania, aby pozyskać środki na nowe
      strategie. I tak dalej, i tak dalej. Tylko jak długo ? W końcy chyba ludzie
      przestaną wierzyć w te pierdoły produkowane przez kochaną Unię ?
    • Gość: wamp Re: KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:59
      bzdura...
      s9.bitefight.pl/c.php?uid=57386

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka