business3 21.03.06, 15:20 Nie wiedziałem, że aglomeracje polskie są terenami wiejskimi... Ciekawa ta KE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konikoni KE chce zwiększenia dostępu do internetu 21.03.06, 15:21 Przykład u mnie : modem czy "radiówka" to przezytek minionego wieku. Niestety firma telekomunikacyjna tj. TP SA nie chce zmienic 700 m kabla w ziemi na odpowiedni - bo jej sie to nie oplaca. mieszkam 11 km od Czestochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.06, 15:33 > mieszkam 11 km od Czestochowy To nie ma sie czemu dziwic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBB TPSA nie chce wymienić 700 m kabla IP: *.itl.waw.pl 21.03.06, 15:44 I nic dziwnego. Wymienią ten kabel, poniosą koszty, a następnie do Twoich drzwi zapuka akwizytor z Tele2 lub innej firmy żyjącej z "uwolnienia pętli lokalnej"... A frajerzy z TPSA, którzy zainwestowali (nikt z "konkurentów" tego nie robi) zostaną z kosztami do spłacenia, za to bez płacącego klienta. Tylko ciekawe, kto nam sieć szerokopasmową na wsi zbuduje. W stronę TPSA zezować nie warto. To se ne vrati. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konikoni Re: TPSA nie chce wymienić 700 m kabla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:09 1. wszystkie wiochy w promieniu 5 kilometrow moga miec kazda neostrade i DSL wlacznie z DSL 15000 - tylko dwie moja i sasiednia nie. 2. Gdzie indziej wszystko wymienili - u nas nie 3. Wszystkie prace przy zakladaniu wykonali mieszkancy - tepsa tylko polozyla ów feralny kabel laczacy nas z centrala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBB Re: TPSA nie chce wymienić 700 m kabla IP: *.itl.waw.pl 21.03.06, 16:31 Prawdopodobnie w innych wsiach mieli szczęście - zostali podłączeni w odpowiedni sposób - chodzi o przekrój kabla i maksymalną odległość od centrali, zanim dyrekcja TPSA nacisnęła mocniej na inwestycyjny hamulec. Nie wiem, czy będziesz pocieszony, ale to samo dzieje się w Warszawie. Po prostu zero inwestycji w sieć dostępową i już. Inaczej mówiąc, "wyrównanie poziomu inwestycji TPSA do poziomu wyznaczonego przez konkurencję", jeśli wolisz marketingowy bełkot zamiast normalnego języka. Mnie to nie dziwi - każdy biznes musi zarobić. Po uwolnieniu pętli lokalnej za urzędowe stawki, inwestycja w kable sensownego dochodu nie przynosi, a bank swego procentu za kredyt żąda i już. Punkt 3: to jest właśnie model przyszłości. Operatorzy nic nie zainwestują, wszystko będzie budowane na koszt samorządów lub z budżetu państwa, oni będą tylko prowadzić bieżące utrzymanie. Tyle, że drogo zapłacimy za tę tanią łączność według modelu URTiP/UKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja - rozsierdzony Re: TPSA nie chce wymienić 700 m kabla IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.06, 18:31 A moze by sie wzieli za cos, co w ich rozumieniu jest niebywale niezbywalne? Osobno siec i osobno telefonia? Poki co trza miec plefefon Sepsy, zeby zamowic neostrade. Niech mi skocza z taka polityka:P Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: TPSA nie chce wymienić 700 m kabla 21.03.06, 18:29 W niektórych wsiach neostrada jest:) Wsiach to nawet zbyt dużo powiedziane, stoją dwie chaty w polu i net chodzi. A jest tak w moim województwie, czyli podlaskim. Byłem jakiś czas na takiej wsi, bo mnie poproszono o skonfigurowanie kompa. Jest to około 30 km od Białegostoku:) Wynika z tego, że jednak jak tepsa chce to potrafi:) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Baba na zdjęciu jest straszna !!! A i tak Skype ru 21.03.06, 18:33 Baba na zdjęciu jest straszna !!! A i tak Skype rulez !!! koczisss napisał: > W niektórych wsiach neostrada jest:) > Wsiach to nawet zbyt dużo powiedziane, stoją dwie chaty w polu i net chodzi. > A jest tak w moim województwie, czyli podlaskim. Byłem jakiś czas na takiej wsi > , > bo mnie poproszono o skonfigurowanie kompa. Jest to około 30 km od Białegostoku > :) > Wynika z tego, że jednak jak tepsa chce to potrafi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Afrykańskie zarobki i jedne z najwyższych cen! IP: *.icpnet.pl 21.03.06, 18:34 Za szeroko pojęte tzw. "nowe technologie". I jak tu ma być rozwój? W kraju gdzie wiele milionów ludzi ma problem z zaspokojeniem zupełnie podstawowych potrzeb życiowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: 83.147.134.* 21.03.06, 19:02 I jak to sie ma do nakazu podwyzszenia stawki VAT z internet w Polsce? Byla obnizona a jest podstawowa... Brak konsekwencji ze strony KE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep Re: KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: *.media4.pl 21.03.06, 19:42 smieszne sa ceny dostepu w polsce. dziekujemy ci tp. wiecej monopoli a konsumenci beda mieli sie doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Internet w Wioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:59 Wiecie czemu Amerykańska Mafia tak chwali sobie internet. 1. Można w nim napisać kompletną bzdurę bez żadnej odpowiedzialności. Nikt nie podpisuje się elektronicznie. 2. Drodzy Internauci wchodzą do Matrixa, zamiast oglądać prawdziwe widoki, architekturę i kobiety, ogladąją żędy literek które mówią że wszystko się rozwija. Poczytajcie se archiwalne numery CD Action 3. Mają was na talerzu jeśli urzywacie pirackiego oprogramowania. Wystarczy potem wpaść do mieszkania i poszukać pirackich kompaktów. 4. Ludzie ściągają gotowce na prace dyplomową i nic się nie uczą. Ja wiem że internet ma także zalety. Napszykład szybkie wyszukanie interesującej nas oferty. Ale do tego potrzebny jest tylko i wyłacznie telefon komurkowy z WAPem. Przy pomocy takiego telefonu wygodniej i szybciej. Nie zapominajcie koledzy i koleżanki o tym że nabawiacie się krutkowzroczności( kiedyś ten problem dotyczył moli książkowych) teraz dotyczy właśnie ciebie nawet jeżeli grasz w Queaka pozatym patszysz się w oscylator który cały czas miga. Nie mrugasz oczami, spojówka z roguwką wysychają (i mogą peknąć !). Po za tym jaka jest szansa że ktoś odwiedzi twoją stronę internetową. Ich jest po prostu za dużo. Trafisz na 100 miejsce w przeglądarce i nikt cię nie odwiedzi tyle roboty po nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Internet w Wioskach IP: *.softel.elblag.pl 21.03.06, 21:12 Czy ktoś już to wysłał do JoeMonstera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:04 Szanowna, wszystkowiedząca Komisjo Europejska, przecież to takie proste, aby wszyscy mieli dostęp do netu. Wystarczy tylko nakazowo zmniejszyć liczbę operatorów (najlepiej jedna koncesja dla każdego z krajów członkowskich), podwyższyć opodatkowanie tej usługi (to, które jest obecnie jest stanowczo zbyt niskie), podwyższyć cła i podatki na częsci komputerowe i gotowe zestawy (za te te wszystkie pieniądze można tworzyć kolejne strategie rozwoju społeczeństwa informatycznego) i dalej do przodu. Za parę lat znowu się stwierdzi, że poziom informatyzacji jest niewystarczający i opracuje się nową stategię. Głównym punktem może być zwiększenie opodatkowania, aby pozyskać środki na nowe strategie. I tak dalej, i tak dalej. Tylko jak długo ? W końcy chyba ludzie przestaną wierzyć w te pierdoły produkowane przez kochaną Unię ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wamp Re: KE chce zwiększenia dostępu do internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:59 bzdura... s9.bitefight.pl/c.php?uid=57386 Odpowiedz Link Zgłoś