02.04.06, 15:31
Witam i pytam:
co robić kiedy firma dostarczająca internet nie dostarcza
faktur?za ubiegły rok brakuje faktur w tym roku jeszcze nie dostarczyli ani
jednej pomimo terminowych opłat?
Brak faktur za ubiegły rok już odpuściłem ,bo chyba musiałbym się z fiskusem
rozliczyć w czerwcu,czekając aż przyślą
Może jest tutaj ktoś kto zna się na tym od strony prawnej
będę wdzięczny za sugestie jak wymusić na firmie te faktury
Obserwuj wątek
    • Gość: podatnik Re: faktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 15:34
      jaka to firma?może nie sa płatnikiem vat.
    • Gość: kujon19 Re: faktury IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 21:28
      są podatnikiem Vat ponieważ za niektóre miesiące faktury
      wystawilii nie wszystkim klientom brak faktur,ci co nie płacili póki nie
      dostali faktur to je mają,a ci co płacili i cierpliwie czekali aż im przyślą to
      w większości nie dostali wszystkich
      • mucha_na_dziko1 Re: faktury 02.04.06, 21:55
        Czy ty masz wogole dowod jakiejkolwiek wplaty? Wyciag z konta? To rozlicz to z
        finansowych w ten sposob.
        • jan-w Re: faktury 02.04.06, 22:45
          Tak nie można rozliczyć ulgi na internet. Muszą być faktury. Natomiast
          niewystawienie faktury w ciągu 7 dni od daty sprzedaży jest poważnym
          przestępstwem. Możesz z dostawcą zrobić wszystko. Napisz ostre pismo z kopią i
          dostarcz, prosząc o poświadczenie.
          • Gość: kujon19 Re: faktury IP: *.aij.pl 03.04.06, 12:06
            pismo napisalam ,kopię tego pisma mam ,kwity wpłaty rónież ,nie ma odzewu na
            moje i innych klientów monity, co robić dalej?
            • jan-w Re: faktury 03.04.06, 13:57
              Bardzo istotne pytanie zadał ci gość:podatnik. Czy oni doliczają ci vat ?
              Co prawda jeśli nie masz faktur, skąd masz wiedzieć. A masz chociaż jakąś umowę
              z warunkami ? Czy to pan Ziutek z bloku 8b dzieli neostradę na kilka mieszkań ?
              • Gość: kulon Re: faktury IP: *.aij.pl 03.04.06, 14:39
                Vat jest naliczany ponieważ mam faktury od pażdziernika do grudnia ,natomiast
                od marca kiedy wprowadzino 22%vat do września faktur nie przysłali,nie jestem
                sama z brakującumi fakturami jest więcej takich osób na osiedlu ,ale wszyscy
                boją się ,że jak będą wojować to firma zablokuje internet
                • Gość: podatnik Re: faktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:47
                  a niech zablokuje ! przecież macie umowy?zbierzcie się w paru (zawsze raźniej)
                  oczywiście musza to być osoby na które jest umowa (pełnoletnie)i dochodźcie
                  swoich praw.
                  proponuję,i to jak najszybciej,w pierwszej kolejności uderzyć w urząd skarbowy
                  ze skargą że nie wystawiaja Vat-u.
                  Ludzie przeciez nie są oni jedyną firmą internetową a wy piszecie jakby wam oni
                  łachę robili.
                  nie dajcie się ,to są wasze pieniądze !
                • jan-w Re: faktury 03.04.06, 16:35
                  Ta firma AIJ to jakiś przekręt. Wydają wam blankiety wpłat, nazywają to opłata
                  abonamentowa, faktur nie wystawiają (muszą w ciągu 7 dni). Odrazu kierujcie
                  sprawę do US. Nie ma co się bać że odetną internet i tak padną.
                  www.aij.pl/?id=infa
                  • jan-w Re: faktury 03.04.06, 16:36
                    A firma która ma tylko 1 telefon i to komórkowy, to jakiś pan Ziutek.
                    www.aij.pl/?id=kon
        • Gość: Nick Zwany Nik Re: faktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 07:45
          mucha_na_dziko1 napisała:

FAJNY NICK !!!

• Gość: gość Re: faktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:48
      Jaka to firma?
      • Gość: kujon 19 Re: faktury IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 17:34
        firma nazywa się AME dzisiejsze posty były pisane z nie mojego komp
        i dlatego wyświetliła sie inna nazwa firmy
        • jan-w Re: faktury 03.04.06, 18:00
          Ci na potentatów też nie wyglądają, ale płatnikami VAT zapewne są. Próbowałeś
          zapytać osobiście dlaczego nie chcą wystawiać faktur, sugerując w razie oporu,
          że łamią prawo ?
          • Gość: kujon19 Re: faktury IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 18:11
            próbowałam kilka razy ,ale nie udaje mi sie dorwac szefa firmy
            rozmawiam z pracownikiem ,ktory tłumaczy sie mgliście że " to nie ja to szef" ,
            każdorazowo "faktury są przygotowane do wysyłania",niestety do nas one nie
            docierają wczoraj wysłałam dodatkowo do szefa maila z ponagleniem,ale też brak
            reakcji
            • jan-w Re: faktury 03.04.06, 18:15
              Trochę to wygląda jakby byli już na etapie: podatków,ZUS,VAT nie płacą, szef
              ukrywa się przed dłużnikami i jeszcze chce trochę pieniędzy ściągnąć, przed
              upadkiem firmy. Chyba jedyna rada: rozejrzyj się za nowym dostawcą.
          • Gość: kujon 19 Re: faktury IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 18:13
            zagroziłam ,ze nie będę płacić abonamentu póki nie dostanę do ręki faktury
            • Gość: podatnik Re: faktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 18:48
              Ty jeszcze płacisz? to chyba jest jakiś super internet za małą kasę
              • Gość: kujon 19 Re: faktury IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:00
                Płacę i to systematycznie ,choć sąsiadka poddająć pomysł nie płacenia ,sama nie
                płaciła im przez ten kwartał ,chcąc wymusić faktury ,ale nic nie
                wskórała,faktury za ten rok za cały kwartał przyszly pocztą 31marca.
                Ubiegłorocznych niestety nie przysłali
                koszt to 60zł mieś
                pozdrawiam
                • Gość: podatnik Re: faktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:04
                  a za te 60 zloty jaka masz szybkość? tak z ciekawości.
                  • Gość: kujon19 Re: faktury IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:20
                    10 Mb/s
                    ale to jest chyba teoretycznie
                    • Gość: podatnik Re: faktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:35
                      to jest szybkosc sieci lan. tutaj mozesz sprawdzić www.twojeip.wp.pl/.?
                      ticaid=115d3 jaka masz szybkość.
                      • Gość: kujon 19 Re: faktury IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:43
                        dokładnie,przed chwilą mialam:593,8kb/s
                        ale dzisiaj jest wyjątkowo dobrze
                        • Gość: podatnik Re: faktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:13
                          niezle jezeli tak masz cały czas.pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka