Dodaj do ulubionych

Konta w ksef

18.01.26, 21:47
Macie już temat chociaż zaczęty?
Ja zabieram sie od świąt i nie mogę się zabrać.
W sumie będzie mnie obowiązywał od kwietnia, ale faktury kosztowe np za paliwo to już od lutego.

Dostawca kasoterminala mnie za to zmotywował do wypowiedzenia umowy bo model jaki mam nie będzie wspierany jeśli chodzi o ksef więc postanowiłam zrezygnować a jestem w stanie sobie poradzić bez.
Obserwuj wątek
    • dekoderka [...] 18.01.26, 22:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • profes79 Re: Konta w ksef 18.01.26, 22:26
        Jak widać zrozumienie zasady działania KSEF kucfederatów przerasta, podobnie jak zrozumienie systemu kaucyjnego tongue_out
    • eva_evka Re: Konta w ksef 18.01.26, 23:07
      Certyfikaty już mam, łatwo się pobiera, wgrałam do aplikacji udostępnionej przez ksìegowego. 1 lutego ma działać, więc bede mogla pobierać swoje kosztowe faktury. Wystaqiac bede od kwietnia, ale ja mam niewiele sprzedazy. Martwi mnie troche kwestia zaliczek, bo trzeba bedzie podawac od poerwszej zaliczki kwote ostatecznej umowy, a u mnie sie to czasem zmienia, jak dochodzą rózne porpawki projektow. Ale do ogarnięcia.
      Ja jestem na tak, w koncu nie trzeba bedzie latać z tymi papierami i potem tego przechowywac.
      • kk345 Re: Konta w ksef 19.01.26, 09:31
        Ale z tego, co rozumiem, na razie ma się certyfikat do konta testowego, a od 1 lutego trzeba wygenerować nowy, prawdziwy. Mylę się?
        • babilon_noon Re: Konta w ksef 19.01.26, 09:40
          smile
          Pewnie wszystko jest w szkoleniu online od księgowej. Znając siebie to 31 stycznia obejrze.
        • eva_evka Re: Konta w ksef 19.01.26, 10:43
          kk345 napisała:

> Ale z tego, co rozumiem, na razie ma się certyfikat do konta testowego, a od 1
          > lutego trzeba wygenerować nowy, prawdziwy. Mylę się?

Nie, certyfiakt masz jeden smile a w zasadzie dwa, bo jeden ppdstawowy i drugi do trybu offline (o tym jedzcze nuc nie wiem, wyjdzie w praniu co to).
      • partytura2026 Re: Konta w ksef 19.01.26, 09:52
        Ja też widzę większość pozytywów. I jeden minus związany właśnie z brakiem możliwości poprawy faktury i koniecznością wystawiania korekt na każdą pie....
        Ale już np dla księgowych rozliczających karty firmowe - błogosławieństwo. Skończy się gubienie dokumentów, konieczność wydzwaniania i proszenia o duplikaty itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka