obywatel_korowiow 20.05.06, 21:37 najszybciej ściągnąć muzykę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obywatel_korowiow Re: Jakim programem 21.05.06, 18:01 Ano mam emule. Podają z "zawrotną" prędkoscią 3kbit/s jak nie wolniej ( o ile podają ) ;). Mam szybkie łącze, ale co z tego jeśli nie mogę z niego korzystać. Są jakieś programy prócz emule, kazaa, ew. Lime Wire? Szukałem w Google, znalazłem DC++ ale nie radzę sobie z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torrencik TURBO Re: Jakim programem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 18:45 obywatel_korowiow napisał: > Ano mam emule. Podają z "zawrotną" prędkoscią 3kbit/s jak nie wolniej ( o ile > podają ) ;) Od razu nie będzie szło z maksymalną szybkością łącza. :) > Mam szybkie łącze To nie ma wielkiego wpływu na szybkość ściągania - jak sam się przekonałeś. :) Możesz spróbować z torrentami, czyli program Azureus. Torrenty są dobre do dużych plików, czyli całych płyt a nie do pojedyńczych piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_korowiow Re: Jakim programem 23.05.06, 10:47 Dobra, ściągam Azureusa, zobaczymy co będzie :). Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_korowiow Re: Jakim programem 23.05.06, 10:53 No to ściągnąłem i mam komunikat: "BŁĄD Mapowanie kliencki port trackera UDP (numer) nieudane" I tu moja wiedza się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz0 Re: Jakim programem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:46 www.emule-project.net/home/perl/help.cgi?l=20&ga=1 Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs77 Re: Jakim programem 22.05.06, 09:59 polecam e-mule przy łączu 128kb/s powinnien zasysać ok 8-15max kb/s przy 512kb/s około 15-45kb/s tylko uwaga program musi sie "rozpędzić" niepobiera od razu kom musi troche pochodzić i musisz cos udostepnic innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Jakim programem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:00 rumcajs77 napisał: > tylko uwaga program musi sie "rozpędzić" niepobiera od > razu Co ty powiesz ??? A mi pobierał zaraz po zainstalowaniu go i to w porywach z maksymalną szybkością jaką ma moje łącze. :) > musi troche pochodzić U mnie nie musiał ! :) > i musisz cos udostepnic innym Przecież jak coś ściągasz to jednocześnie udostępniasz ! :) Ja jak ściągnę coś w całości to NIGDY nie udostępniam dalej tego i jakoś nie mam żadnych problemów z dalszym ściąganiem. :) Mam taką oto CUDOWNĄ radę dla wszystkich co używają tych programów do ściagania: * więcej praktyki a mniej teorii ! * :) Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_korowiow Re: Jakim programem 22.05.06, 10:09 Dzięki wszystkim. Otworzyłem się na świat i cała moja muza należy już do sieci. Zostawiam włączonego kompa i zmykam do pracy. (ciekawy jestem co zastanę po powrocie ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: Jakim programem 22.05.06, 10:41 Bearshare, Ares -ze wskazaniem na ten drugi. emule- ratuje go tylko to ze ma ogromna ilosc zasobow. Znajdziesz na nim praktycznie wszystko. Jesli chodzi o predkosc to zdecydowanie najwolniejszy. Do tego dochodza torrenty, Azureus, Bitcomet itp w zasadzie tylko do nowosci, duzo cierpliwosci wymaga poszukiwanie torrentow, ale jak juz znajdziesz i do tego dobrej jakosci (duzo seedow-udostepniajacych) to jest diabelnie szybki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Jakim programem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:05 obywatel_korowiow napisał: > Zostawiam włączonego kompa i zmykam do pracy. (ciekawy jestem co zastanę po po > wrocie ;) ) Jak ci: - dostawca internetu NIE ROZŁĄCZY połączenia z internetem ; - nie będzie przerwy w dopływie prądu (albo blisko burzy z piorunami !) - nie nawali mechanicznie dysk twardy ; ...to wyniki będą widoczne ! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipek Re: Jakim programem IP: *.meskonet.pl 22.05.06, 12:03 bartek proponuje wizyte u specjalisty ale od głowy ..te forą sa po aby komuś pomóc a twoje komentarze ...no własnie pozostawiam bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Jakim programem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:40 Gość portalu: filipek napisał(a): > te forą sa po aby komuś pomóc a twoje komentarze Moje posty są bardziej pomocne niż twój komentarz !!! NIC nie napisałeś konkretnego a komentujesz bez związku z tematem ! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Kot Behemot Re: Jakim programem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 07:58 obywatel_korowiow !!! Jak tam poszło to ściąganie ??? Napisz nam koniecznie ! ;) Są wyniki czy nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_korowiow Re: Jakim programem 23.05.06, 10:44 Coś robię źle. Wróciłem i zero wyników. Wszystkie pozycje mają status "czaka". Najdziwniejsze jest to, że kiedyś korzystałem z Emule (bez szczególnej kjonfiguracji) i udało mi się nawet ściągnąć co nieco (tyle, że bardzo wolno). Teraz, po zmianie łącza na szybsze emule zamurowało. Coś tam ściągnie ale np. wczoraj przez cały dzień jeden kawałek. Ki diabeł??? ;) Dziś włączyłem kompa raniutko i do teraz zero ruchu. Nie pobiera, nie podaje. Może jest źle skonfigurowany??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Kot Behemot Re: Jakim programem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:32 obywatel_korowiow napisał: > Coś robię źle. Wróciłem i zero wyników. Buuu ! :( > Teraz, po zmianie łącza na szybsze emule zamurowało. A te zainstalowane teraz Emule to jest to samo co przed zmianą łącza na szybsze ? > Nie pobiera, nie podaje. Może jest źle skonfigurowany??? Chyba tak ! :( A podłączasz się do wybranego serwera po uruchomieniu Emule ??? :) Tu się podłączasz ? . img93.imageshack.us/img93/3895/behemot1ph.png. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Kot Behemot Re: Jakim programem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:33 Poprawny link TU: img93.imageshack.us/img93/3895/behemot1ph.png Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_korowiow Re: Jakim programem 23.05.06, 14:46 Próbowałem różnych serwerów. Łączy mnie automatycznie z pierwszym wolnym. Siedzę w pliku pomocy i walczę ale jakoś bez szczególnych rezultatów . Dziś udało mi się ściągnąć 1 (słownie - jeden) plik 3,6 mb, . Nawet na początkującego emulowicza to niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Kot Behemot Re: Jakim programem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 16:21 obywatel_korowiow napisał: > Próbowałem różnych serwerów. Łączy mnie automatycznie z pierwszym wolnym. TO PODSTAWOWY BŁĄD !!! Nie ustawiaj żadnego automatycznego łączenia bo cię wypierdzieli w kosmos ! ;D Sam wybieraj serwer ! Najpierw wybieraj te serwery, które mają jak najwięcej PLIKÓW ! Jak masz Low ID to od razu się rozłączasz z tym serwerem i łączy z innym gdzie od razu masz High ID. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_korowiow Re: Jakim programem 23.05.06, 16:38 Dzięki. Klopot w tym, że test tcp nie przechodzi (nie wiem jaki to ma związek ale stoi bykami, że test musi zakończyć się powodzeniem, by można było korzystać z programu). Zaraz przybędzie mi siwych włosów. Poza tym ikonka w pr dolnym rogu pokazuje coś innego niż w pliku pomocy. Im więcej czytam , tym mniej wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_korowiow Re: Jakim programem 23.05.06, 16:40 Nie wiem, czy to istotne, ale mój IP port zaznaczony jest jako nieznany. Odpowiedz Link Zgłoś
marex59 Re: Jakim programem 24.05.06, 10:19 Daj se spokój z emule , zainstaluj dc++ lub jego kienta strong dc , tam działa wszystko bez problemów a transfery są przeważnie maksymalne Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_korowiow Re: Korowiow!Bo cię Woland z Behemotem op... 02.06.06, 09:02 zamiast op.. wzięli by się za coś pożytecznego (np. pomogliby do diabła ustawić piekielne emule ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Najlepiej tym programem. 01.06.06, 12:33 foreach(plyta in listaZyczen) { __extern account posiadaneSrodki; __extern shop sklep; __plyta.SprawdAktualnaCena(); __if (plyta.AktualnaCena > posiadaneSrodki.saldo) { ____posiadaneSrodki.odloz(zarob(potrzebnaKasa)); __} __kolekcjaPlyt.dodaj(sklep.zdejmijZPolki(plyta)); __posiadaneSrodki.zaplac(plyta.AktualnaCena, sklep); } Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_korowiow Wychodzi na to, 02.06.06, 09:00 że muszę przekierować porty połączeń przychodzących. Test TCP nie przechodzi a emule ślimaczą się w tempie +- 3kB/sek. Cały czas mam lowID (wszędzie stoi bykami, że powinno być highID). Nijak nie mogę sobie poradzić z tym przekierowanie na routerze. Staram się postępować zgodnie z instrukcją w pliku pomocy emule ale chyba trzeba być informatykiem, żeby sobie z tym poradzić ;). Odpowiedz Link Zgłoś