rfima 25.06.06, 18:12 muszę zrezygnować z neostrady, wezmę internet do laptopa, jaka sieć i opcję polecacie: Era, iPlus czy Orange Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mucha_na_dziko1 Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 19:24 Najpierw sie dowiedz ile bedziesz placic za minute surfen. Zaraz ci ochota odejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rfima Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 20:02 wiem: są dwie możliwości- 1. kupuje kartę w cenie do 900zł i płacę abonament miesięcznie np 50zl, 2- karta za 120zł iabonament miesięcznie 120zł czyli im większy wkład w kartę PCIMCIA tym niższy abonament Odpowiedz Link Zgłoś
mucha_na_dziko1 Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 20:08 Brzmi pienkbie, tylko zapominasz o jednym. A mianowiie o b.szybkim rozwoju technologi komputerowych. Wsadzisz kase w droga karte i za kilka miesiecy bedziesz mogl ja sobie oprawic w ramki o powiecic w piwnicy. Znajac uklady, nawet na zachodzie malo kto cos takiego uzywa bo jest za drogie. Tylko DSL + Flarate. Odpowiedz Link Zgłoś
rfima Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 20:09 nie mam wyjścia, przeprowadzam się i jedynym sposobem na internet jest ten bezprzewodowy, wiem ze niektorzy z forum go używają, dlatego pytam Odpowiedz Link Zgłoś
m0by Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 22:24 Polecam iPlus - abonament za jakieś 50 zł, do tego modem od 1 do 100 zł i internet działa. Ja osobiście korzystam od czasu do czasu z usługi SimData - działa podobnie jak Simplus - kupuje się kartę za 20 zł z numerem telefonu (i 20 zł do wykorzystania) i płaci się 3 grosze za 100KB. W razie potrzeby można doładować zwykłą zdrapką Simplus albo przez internet. Do tego oczywiście trzeba było kupić modem - na Allegro nowy na gwarancji za 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_kabla Re: internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 26.06.06, 19:13 Ten temat był wielokrotnie wałkowany, zwłaszcza przez pryzmat teoretycznej niekompatybilnosci procesorów AMD (istniejącej wg niektórych operatorów) z modemami. Dlatego na tym forum (na 'Komputer' chyba też) wyszukaj postów niejakiego 'hippeastrum', któryo tym pisał w kilku wątkach. Ja sam jestem Pomarańczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek22m Re: internet bezprzewodowy 27.06.06, 23:56 Ja mam np. w Orange dokładnie modem gc85 w laptopie i mi śmiga i to nieżle ale musze płacić 120 miesiecznie.Zakupić musiałem go za 99zł, tylko że ja to robiłem z pół roku temu. Z pośród wszystkich operatorów najlepszy dla mnie.Blueconnect na problemy z modemami bo mam znajomych co maja to.A Iplus ma ograniczenia ze po wykorzystaniu limitu transferu musisz płacić dodatkowo kase, naliczanie za kb/s.A w Orange mam limit transferu 1 GB i mi w zupełnoscią starczy a śmiga mi do 250 kb/s.ale nie zawsze. A mieszkam na wsi poza miastem gdzie w koło jest dużo lasów. Odpowiedz Link Zgłoś