Dodaj do ulubionych

internet bezprzewodowy

25.06.06, 18:12
muszę zrezygnować z neostrady, wezmę internet do laptopa, jaka sieć i opcję
polecacie: Era, iPlus czy Orange
Obserwuj wątek
    • mucha_na_dziko1 Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 19:24
      Najpierw sie dowiedz ile bedziesz placic za minute surfen. Zaraz ci ochota
      odejdzie.
      • rfima Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 20:02
        wiem: są dwie możliwości- 1. kupuje kartę w cenie do 900zł i płacę abonament
        miesięcznie np 50zl, 2- karta za 120zł iabonament miesięcznie 120zł
        czyli im większy wkład w kartę PCIMCIA tym niższy abonament
        • mucha_na_dziko1 Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 20:08
          Brzmi pienkbie, tylko zapominasz o jednym. A mianowiie o b.szybkim rozwoju
          technologi komputerowych. Wsadzisz kase w droga karte i za kilka miesiecy
          bedziesz mogl ja sobie oprawic w ramki o powiecic w piwnicy.
          Znajac uklady, nawet na zachodzie malo kto cos takiego uzywa bo jest za drogie.
          Tylko DSL + Flarate.
          • rfima Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 20:09
            nie mam wyjścia, przeprowadzam się i jedynym sposobem na internet jest ten
            bezprzewodowy, wiem ze niektorzy z forum go używają, dlatego pytam
            • m0by Re: internet bezprzewodowy 25.06.06, 22:24
              Polecam iPlus - abonament za jakieś 50 zł, do tego modem od 1 do 100 zł i
              internet działa.
              Ja osobiście korzystam od czasu do czasu z usługi SimData - działa podobnie jak
              Simplus - kupuje się kartę za 20 zł z numerem telefonu (i 20 zł do
              wykorzystania) i płaci się 3 grosze za 100KB. W razie potrzeby można doładować
              zwykłą zdrapką Simplus albo przez internet. Do tego oczywiście trzeba było
              kupić modem - na Allegro nowy na gwarancji za 200 zł.
    • Gość: bez_kabla Re: internet bezprzewodowy IP: *.centertel.pl 26.06.06, 19:13
      Ten temat był wielokrotnie wałkowany, zwłaszcza przez pryzmat teoretycznej niekompatybilnosci procesorów AMD (istniejącej wg niektórych operatorów) z modemami. Dlatego na tym forum (na 'Komputer' chyba też) wyszukaj postów niejakiego 'hippeastrum', któryo tym pisał w kilku wątkach.

Ja sam jestem Pomarańczowy.
    • marcinek22m Re: internet bezprzewodowy 27.06.06, 23:56
      Ja mam np. w Orange dokładnie modem gc85 w laptopie i mi śmiga i to nieżle ale musze płacić 120 miesiecznie.Zakupić musiałem go za 99zł, tylko że ja to robiłem z pół roku temu. Z pośród wszystkich operatorów najlepszy dla mnie.Blueconnect na problemy z modemami bo mam znajomych co maja to.A Iplus ma ograniczenia ze po wykorzystaniu limitu transferu musisz płacić dodatkowo kase, naliczanie za kb/s.A w Orange mam limit transferu 1 GB i mi w zupełnoscią starczy a śmiga mi do 250 kb/s.ale nie zawsze. A mieszkam na wsi poza miastem gdzie w koło jest dużo lasów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka