Gość: aukcjoner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hektor_wektor Czy ktoś Cie zmusza? 30.06.06, 23:14 Czy Allegro przymusza Cię do korzystania ze swoich usług? Jeśli tak, to składaj pozew, być może wygrasz dużo kasy. h_w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: openmind.desk.pl nie używam allegro, są tańsze serwisy lub darmowe IP: *.jjs.pl 01.07.06, 08:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRC Re: nie używam allegro, są tańsze serwisy lub dar IP: *.devs.futuro.pl 01.07.06, 09:32 Tyle, że nikt na nie nie zagląda. Jesli mam przygotować ofertę po to żeby sie nie sprzedało to dziękuję. A jeśli chodzi o eBay to darmowty tylko do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol inne serwisy są do niczego IP: *.e-wro.net.pl 01.07.06, 14:01 świstak: nędza i oszuści którzy nie mają racji bytu na Allegro, ebaj.pl: podobnie, zresztą za darmo do czasu. Inne krajowe albo zdechły albo nikt nie zagląda Wolę płacić 5% prowizji i mieć pewność że mam kilka milionów potencjalnych klientów. Dla porównania odrobina własnej statystyki: świstak: 3 tygodnie atrakcyjnego towaru i oglądalność 500 przez cały czas, jedna osoba zainteresowana Allegro: ten sam towar i 300 wejść na dobę w ciągu 6 dni, zainteresowanych i biorących udział w licytacji ponad 30. Ebaj.pl: po tygodniu bylo 100 wejść Serwisy zagraniczne jak na razie są jeszcze trochę za drogie a krajowe dopóki nie nauczą się reklamy, jakości nie osiągną niczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Kto to jest Dudziak? (znam tylko Arjana Bakkera) IP: *.icpnet.pl 01.07.06, 00:29 Arjan Bakker... do tej pory nie wiem, czy to totalny loser, czy geniusz. Przechylałbym się jednak w tę pierwszą stronę. Cadena, poprzednia firma, mu padła. Przewały tam odchodziły kosmiczne, wspólnik go robił, a on zajmował się planowaniem. Głowa w chmurach, chociaż kilka fajnych pomysłów miał. Chociaż jak na Holendra, to przynajmniej miły jest. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Cokolwiek by o nim nie powiedziec .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 07:26 to na pewno jest lepszy niz jakas glupia koza od reklamy pampersow ktora zarzadza teraz najwieksza porazka i wstydem polskiego internetu: ebay.pl. Te dziady pograzaja sie z dnia na dzien coraz bardziej, admini allegro to przy nich mistrzowie pr i kultury. ebay.pl smierdzi tak ze az ciezko uwiezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
araya To nie były pampersy... 01.07.06, 18:24 Alina Prawdzik-Bazylko była "brand managerem" marki Blend-a-med. Później prowadziła akcję Podaruj dzieciom słońce. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Czy to zmienia fakt ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:27 że jest kretynką? Czy tylko go potwierdza? Żałosny stan w którym jest ebay.pl, takowoż, nie zmienia się :-> Ja mógłbym o tym dlaczego tak jest, co powinno być, a nie jest, itd. tu referat napisać. No ale. Kogo to interesuje, kto by to przeczytał ... Dzieciom słońce, indeed. I have her where sun dosn't shine! Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Czy to zmienia fakt ... 02.07.06, 00:16 Ona to jest pikuś! Prawdziwym hitem w ebaju.pl jest dyrektor "od marketingu"! To jest dopiero wzorzec ... Powinni go postawić obok wzorca metra pod Paryżem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Ten zapluty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 02:44 Też komedia. To byłoby smieszne gdyby nie było tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Znalezienie czegokolwiek na ebauyto koszmar. 02.07.06, 16:39 Gość portalu: zatara napisał(a): > to na pewno jest lepszy niz jakas glupia koza od reklamy pampersow ktora zarzad > za teraz najwieksza porazka i wstydem polskiego internetu: ebay.pl. Te dziady p > ograzaja sie z dnia na dzien coraz bardziej, admini allegro to przy nich mistrz > owie pr i kultury. ebay.pl smierdzi tak ze az ciezko uwiezyc. Muszę przyznać Ci rację. Jeśli chodzi o ebay (nie tylko PL), to napisałbym to sami (minus te bluzgi ;). Ebay działa mi na nerwy swoją przesadną chciwością wciśnięcia mi czegokolwiek z aukcji, co powoduje, że nic nie mogę znaleźć. Po prostu wyszukiwarka w ebayu "sucks eggs": zawsze zwraca za dużo, "nie rozumie" prostego reg-expa, w ogóle dno. Jak pisałem, znalezienie tam czegokolwiek to makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuniu Tu masz kim jest IP: 85.198.213.* / 85.198.213.* 01.07.06, 18:51 klikaj: www.allegro.pl/country_pages/1/0/marketing/about.php Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor hhe 01.07.06, 07:44 Allegro juz nie jest Polskim serwisem a tylko serwisem po polsku... Niby mala roznica a jak wazna... Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: hhe 01.07.06, 12:47 a tojota nie jest japonskim samochodem tylko napisy nie sa po czesku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Lips Re: hhe,Bravo dla Ricardo!! IP: 88.134.91.* 19.07.06, 23:15 Pomimo dobrej reklamy Ricardo dla Allegro,male szanse na sukces w Europie,pomijajac dyskryminacja dla polskiego sprzedajacego. Mark Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: engelbert Re: Bitwa o Allegro zakończona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 10:19 TAK TPSA PRZEJĘLI FRANCUZI ,ALEGRO BRYTYJCZYCY MAJĄ ONI WSPÓLNĄ CECHE TO SA ZDRAJCY(1939 ROK ) TCHÓRZLIWI ZDRAJCY ,PASOZYCI-PATRZ PROWIDENT ANGLIESKI ZLODZIEJ. CZAS ZREZYGNOWAĆ Z ALEGRO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobke Re: Bitwa o Allegro zakończona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 10:28 no tak, jedyna dziedzina w ktorej polska nie jest ru..a, to pasterstwo owiec - tam kapitalu obcego nie ma ;) chlopie zrozum, ze skonczyly sie czasu panstw i kapitalow narodowych Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Bitwa o Allegro zakończona 01.07.06, 12:50 a przydalby sie tam nowozelandzki albo czeczenski Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Bitwa o Allegro zakończona 01.07.06, 16:24 Gość portalu: engelbert napisał(a): > TAK TPSA PRZEJĘLI FRANCUZI ,ALEGRO BRYTYJCZYCY MAJĄ ONI WSPÓLNĄ CECHE TO SA > ZDRAJCY(1939 ROK ) TCHÓRZLIWI ZDRAJCY ,PASOZYCI-PATRZ PROWIDENT ANGLIESKI > ZLODZIEJ. > CZAS ZREZYGNOWAĆ Z ALEGRO. PI..RZ SIE Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: Bitwa o Allegro zakończona 01.07.06, 17:45 jesteś taki ograniczony czy tylko udajesz? To przecież Polacy Brytyjczyków wyciućkali z interesu, Allegro w rodowodzie ma brytyjskie korzenie. tepsa mogła się nie sprzedawać i za to masz pretensję do francuzów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuniu Re: Bitwa o Allegro zakończona IP: 85.198.213.* / 85.198.213.* 01.07.06, 18:44 heheh misiopatysio: moje.aukcje24.pl/misiopatysio chyba czas się zwijać z aukcje24 - qxl ricardo chyba nie będzie dalej utrzymywało tej przechowalni dla rodzinki i znajomych :) pozdro600 Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Bitwa o Allegro zakończona 02.07.06, 00:19 misio_patysio napisał: > jesteś taki ograniczony czy tylko udajesz? To przecież Polacy Brytyjczyków > wyciućkali z interesu, Allegro w rodowodzie ma brytyjskie korzenie. > Allegro powstało od podstaw jako polskie. Następnie przyleźli ci z QXL jako "Inwestor strategiczny". A po zmianie prawa spółek handlowych zostali wydymani przez Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: Bitwa o Allegro zakończona 02.07.06, 15:54 oki, przyznaje się do pomyłki, myślałem że Allegro bylo od początku Brytyjskie. To jednak nie zmienia faktu że brytyjczycy zostali wyru### z interesu Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Bitwa o Allegro zakończona 01.07.06, 16:55 O co Ci wiec chodzi ? Ktos Ci reke wykreca bys korzystal z Allegro.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: Bitwa o Allegro zakończona 01.07.06, 17:45 skąd infromacja żę QXL Ricardo tonie w długach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuniu Gazeta super reflex - news jest z 28.VI.2006 IP: 85.198.213.* / 85.198.213.* 01.07.06, 18:55 Super refleks w dostarczaniu informacji. News jest stary porozumienie było 3 dni temu 28.06 info na ten temat było na bloombergu, akcje QXL ricardo na londyńskiej giełdzie zyskały tego dnia prawie 6%. Obszerne info i szczegóły porozumienia są trż na stronie QXLa www.qxl.co.uk/contents/uk/qxlmediacenter/Articles/060629_PL_Settlement_Press_Release.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: Gazeta super reflex - news jest z 28.VI.2006 02.07.06, 15:56 heh... przecież gazeta.pl współpracuje zAllegro więc nie przyzna od razu otwarcie żę jedne z partnerów dał ciała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzeźwy Czyli hucpa pozostanie. IP: *.chello.pl 01.07.06, 21:56 I nie będzie żadnych zmian - dalej oszuści będą przejmowali władzę nad serwisem w weekendy, a uczciwi będą sekowani przez personel firmy. Jakież to polaczkowate... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: Bitwa o Allegro zakończona IP: *.prospect.pl / 82.115.76.* 02.07.06, 08:22 Jaki ty biedny, jaki biedny.... Pozdrawiam MichalM Odpowiedz Link Zgłoś
rybolog Re: Bitwa o Allegro zakończona 02.07.06, 10:57 Skad masz takie informacje ze QXL tonie w dlugach? Prosze, ich balance sheet. W dodatku ich wartosc na gieldzie wynosi okolo £200mln (GB Pounds) Consolidated balance sheet 2006 2005 Audited Audited * #000's #000's Assets Non-current assets: Intangible assets - - Property, plant and equipment 363 237 Financial assets 3 3 Trade and other receivables 29 22 395 262 Current assets: Trade and other receivables 2,553 1,298 Deferred tax assets 127 237 Cash and cash equivalents 3,269 1,064 5,949 2,599 Liabilities Current liabilities: Trade and other payables (3,344) (2,914) Net current assets/(liabilities) 2,605 (315) Non-current liabilities: Borrowings (219) (207) Other non-current liabilities (28) (28) (247) (235) Net assets/(liabilities) 2,753 (288) Shareholders' equity Ordinary shares 1,767 1,728 Share premium 240,648 240,124 Other reserves 9,137 9,137 Retained (deficit) (248,867) (251,236) Shareholders' equity/(deficit) 2,685 (247) Equity minority interests 68 (41) Equity/(deficit) 2,753 (288) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerim PayPal IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 16:08 Na tym rynku wszystko jest jeszcze do wziecia - ten kto pierwszy wprowadzi paypala zgarnie przynajmniej polowe klientow, i to tych sprzedajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Niby jest... 02.07.06, 16:42 Gość portalu: Kerim napisał(a): > Na tym rynku wszystko jest jeszcze do wziecia - ten kto pierwszy wprowadzi > paypala zgarnie przynajmniej polowe klientow, i to tych sprzedajacych. Allegro ma swojego paypala. Istnieje tylko pytanie: po co paypal? W Polsce istnieje coś takiego jak przelew, jak chcesz w tej sytuacji wprowadzić paypal? W Ameryce są problemy z przelewami z konta na konto, ZTCP odbiorca musi się na czeku podpisać, że przyjmuje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talia na razie nie ma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.06, 15:53 PayPal to płatność online, bardzo ważny w biznesie, szczególnie, jeżeli fizycznie jest się od siebie oddalonym. Np. ja przewożę towar z Berlina do Gdańska, mój zleceniodawca siedzi w Londynie, a ja w Warszawie. Transport trwa 9 godzin, na ogół z popołudnia na rano, przelew idzie 3 dni, ew. kontrahent z Gdańska 1 dzień, nie wcześniej niż o 13.00 (bezwładność elixiru). Oddam towar i szukaj wiatru w polu. PayPal załatwia sprawę płatności w kilka sekund, bez wychodzenia z domu. Niby jest WesterUnion, ale nie pracują wieczorem i obaj z kontrahentem musimy nieść gotówkę przez miasto. Nie mówiąc o wysokiej prowizji. Zgadzam się z przedmówcą, że kto pierwszy wprowadzi PayPala, albo obejdzie polskie miejsce zamieszkanie, zgarnie miód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzulw Re: Bitwa o Allegro zakończona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.06, 19:21 no to teraz ramię w ramię będą robić nas w balona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekwiwal Allegro to korzyści bez odpowiedzialności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 21:32 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andygarcia Re: Bitwa o Allegro zakończona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:20 Krótko mówiąc Angole odpalili działkę złodziejom, zeby odzyskać swoją własność, bo na sąd i prokuraturę nie było co liczyć. A to Polska właśnie... Niech żyje III RP Odpowiedz Link Zgłoś
gelbo Re: Bitwa o Allegro zakończona 05.07.06, 20:30 No ale od poczatku wiadomo bylo, ze to walek byl. -- Allegro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CelPal Ciekawe co teraz z serwisem aukcje24 ? IP: *.icpnet.pl 24.07.06, 20:48 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Na czym polegało oszustwo Polaków? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.06, 10:48 Na czym polegało oszustwo Polaków? W jaki sposób wydymali Anglików? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: Na czym polegało oszustwo Polaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:38 Gó.. mnie obchodzi kto jest właścicielem - jak chce coś kupić albo sprzedać to wchodzę na Allegro i czuje się jak w największym sklepie w Polsce. Na eBayu mam konto i po zmianie operatora GSM powiązanego z moim adresem email chciałem zmienić na nowy adres w serwisie eBay, a tam system każe mi wpisać nr karty kredytowej (po jaką cholerę im mój nr karty) mam debetową więc wpisuje a system odrzuca i chce kredytową - mam ich w dupie. Allegro - tam się handluje jak na bazarze i mnie to pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś