Dodaj do ulubionych

Dwa bastiony TP SA

IP: *.icpnet.pl 12.08.06, 04:13
Brawo! "Anna, Anna - trzymaj się!" ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: dosc.monopoli TPSA i PKP - na dno !!! Im szybciej tym lepiej. IP: 206.54.158.* 12.08.06, 06:54
      Dosc mam indolencji francuskiej TPSA (Blekitna Linia) i wiecznego "niedasie" w
      syfiastym "zwiazkowym" PKP, ktorym niedlugo tylko kolejarze "zwiazkowcy" z
      Warszawy do Poznania jezdzic beda, bo inne linie padna lupem zlomiarzy.

Nie ma drugiej takiej pary w naszej gospodarce. Ale PKP bije wszelkie rekordy.
      • Gość: kamil3d Re: TPSA i PKP - na dno !!! Im szybciej tym lep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:48
        Super.
        Nareszcie założe sobie neo, bo do tej pory starsi nie chcieli sie zgodzić.
      • Gość: ens Re: TPSA i PKP - na dno !!! Im szybciej tym lep IP: *.chello.pl 13.08.06, 14:07
        jeszcze poczta polska i orange ekstraklasa do tej listy. a i sluzba zdrowia.
      • magia34 Re: TPSA i PKP - na dno !!! Im szybciej tym lep 13.08.06, 15:43
        Ktoś kto ma mózg to rezygnuje z tepsy i ma problem z głowy,któś kto nie mózgu
        czyli TY,siedzi w tepsie i wyje jak zarzynane prosie.
        • imprezagt Brawo!! Komuna się kończy , bastiony padają! 13.08.06, 22:54
          Kończy się akcepacja chamstwa i bezczelności w tepsie, zaraz przyjdzie pora na
          PKP, pocztę polską i służbę zdrowia. PZPN przed wielkim sprzątaniem :))

Tyle lat czekaliśmy ale w końcu się zaczęło. BRAWO RAZ JESZCZE!!!
    • Gość: ANTY-ENION Brawo!!! Na ENIONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 06:54
      Pani Streżyńska jest bardzo potrzebna do zrobienia porządków w energetyce. Jak
      tylko upora się Pani z TP S.A. to gorąco zapraszamy na objęcie nowego urzędu i
      zrobienie porządków z tą ....
    • spawacz.aluminiowy Ta dziewczyna to jasny punkt w obecnej ekipie 12.08.06, 07:45
      Ma determinację żeby zmienić polski rynek telekomunikacyjny i na pewno dopnie swego.
      Ciekawe czy Jarosław dalej nie ma do niej zaufania?
      ____
      Blog okrętowy
    • gobi03 Re: Dwa bastiony TP SA 12.08.06, 07:45
      Tak właśnie trzeba działać: trzymiesięczna pensja raz, za parę miesięcy inny
      problem i wkrótce trzymiesięczna pensja znów... Niech wreszcie francuski moloch
      zacznie działać dla dobra Polski!
    • mhensler Mam serdecznie dość monopolu TP SA 12.08.06, 08:21
      Płaciłem za "zainstalowanie linii" pierwszego telefonu. Sciągnięto za mnie
      haracz przy - po przeprowadzce - po "zinstalowaniu" drugiego telefonu.
      Abonament i tzw. impulsy doprowadzały ofiarę TP do panicznego strachu, żeby
      nawet gdy trzeba, nie dzwonić. Internet via telekomunikacja sypał się zaraz po
      wejściu, do tego seria idiotycznych spamów... Komu to się może podobać? Niech
      zejdą raz na zawsze, koniecznie dopomóż im Bóg!
      • Gość: Netiowiec Jak za darmo dzownic z komórki na stacjonaren IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:42
        Drodzy forumowicze opisze pokrótce modle darmowego dzwonienia z telefonu
        komórkowego do np Stanów Zjednoczonych Lub Wilekiej Brytanii
        Otóż mozna zakupic sobie telefon ssieci orangeee ly=ub grejphrut
        i tam są w niektórych abinamnetach darmwoe połączenia które iles tam ksoztują
        Moja rodzina któa mieszka i w usa i Wielkiej Bytani i Niemczech wykupiła sobie
        na skype numer tlefonyu z kierunkowym do Polski
        +48 i woje np ślaskie 032 i dalej 567 89 00 np
        i onisa w usa bądź Londynie a ja z komóreczki na skype i gadamy za darmo bo mam
        taki banoment w orange lub grejprucie ( noteben sa w grupei tpsa) i tak wlae ich
        w jajo nie musze dzownic za 1,20 gr za min do usda z telefonu tepsa
        ROZBIC TEN MONOPOL
        • Gość: art Re: Jak za darmo dzownic z komórki na stacjonaren IP: *.acn.waw.pl 13.08.06, 22:10
          a mógłbyś jeszcze raz to napisać tylko po polsku?
          • cajoj Re: Jak za darmo dzownic z komórki na stacjonaren 14.08.06, 08:49
            no... i co właściwie znaczy "darmowe połączenia, co ileś tam kosztują"?
            chodzi o jakąś promocję, że płacisz za darmowe połączenia? ciekawe ^^
            • hatake Re: Jak za darmo dzownic z komórki na stacjonaren 14.08.06, 09:05
              cajoj napisał:

> no... i co właściwie znaczy "darmowe połączenia, co ileś tam kosztują"?
              > chodzi o jakąś promocję, że płacisz za darmowe połączenia? ciekawe ^^

A jakżeby inaczej :>
              Obecnie mam abonament 35 PLN a cały rachunek rzadko przekracza 60-70 złoych.
              Proponowano mi "obniżenie" rachunk, poprzez zamówienie naliczania sekundowego.
              Abonament wzrósłby do 80 PLN. Taaaaak, naprawdę się opłaca ]:->
    • Gość: precz z monopolem Ciężko monopoliście rozstać się z potężną kasą . IP: *.c27.msk.pl 12.08.06, 08:38
      A już największą bezczelnością jest tłumaczenie na "Błękitnej Linii", że nie da
      się zamówić samej neostrady, bo aby mieć internet trzeba mieć linię
      telefoniczną. Na moje stwierdzenie, ze przecież mam taką linię i płacę
      abonament socjalny za 28,03, panienka nie umie znaleźć odpowiedzi, a tylko
      powtarza, że muszę mieć abonament za 50 zł. Dodaje przy tym z radością, że
      przecież w tym abonamencie będę miał 60 minut za darmo. To "za darmo" to jest
      oczywiście 50pln :60 min = 83 grosze za minutę, czyli bandycko drogo (dla
      porównania w Sami Swoi jest 24 grosze a w Taktaku przy Megapakiecie - 20 groszy
      za minutę) Reasumując ci bezwzględni bandyci rzeźbią polskiego klienta
      Neostrady na 71,98 + 50 = 121,98 pln miesięcznie, co stanowi kuriozum w
      świecie. Pani Anno, polski niewolnik francuskich złodzieji, życzy pani wiele
      zdrowia!
      • Gość: ala Re: Ciężko monopoliście rozstać się z potężną kas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 12:13
        zawsze możesz sobie kupić internet w innej firmie niż bezczelna tp, idź
        poszukaj tańszej... powodzenia
        • Gość: jsulik Re: Ciężko monopoliście rozstać się z potężną kas IP: *.chello.pl 12.08.06, 22:03
          No i kupiłem w UPC.Jest taniej i szybciej (internet) no i mam kabelTV.
          Podzielam opinię o nispotykanej wprost pazerności francuskiej TP SA.
          • maruda.r Re: Ciężko monopoliście rozstać się z potężną kas 13.08.06, 00:02
            Gość portalu: jsulik napisał(a):

> No i kupiłem w UPC.Jest taniej i szybciej (internet) no i mam kabelTV.

Spróbuj wziąć z UPC internet bez pakietu telewizyjnego. Często gęsto odmawiają.

• wroob_l Re: Ciężko monopoliście rozstać się z potężną kas 13.08.06, 00:37
              A to ciekawe. Nigdy jeszcze o podobnej sytuacji nie słyszałem. Zresztą sam mam
              Chello... bez kablówki.
            • Gość: KeRaD Re: Ciężko monopoliście rozstać się z potężną kas IP: *.chello.pl 13.08.06, 12:10
              ja wlasnie mam bez kablowki. zalozyli mi po 2 (dwoch) dniach od zlorzenia
              zamowiena. obsługa była bardzo uprzejma, a samo załorzenie trwało jakies 10
              minut...a pozniej jeszcze dzwonili do mnie aby sie upewnic czy jestem
              zadowolony (na wstepie rozmowy zapytali mnie czy mogą sie zapytac:). ta firma
              pokazuje ze jej zależy na kliencie i nie traktuje ludzi jak petentow.
              wspolczuje tym ktorzy musza miec do czynienia z tpsa. ja kiedys mialem i teraz
              ich nie dotkne nawet kijem przez szmate! tp sprawia wrazenie jakby nam łaske
              robila ze wogole mozemy byc ich petentami!
      • Gość: AEREK Re: Ciężko monopoliście rozstać się z potężną kas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:44
        Tak jest bojak masz telefon z tpsa to panienka nan blekintej lini am 22 lata
        jest po0m liecnacjecie zarabia 800 nareke na umowe zlecenie i ma cały program co
        i jak nalezy gdze mówic ona ma tyle płacone i za to odpowiada
      • Gość: wrr Re: Ciężko monopoliście rozstać się z potężną kas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:46
        "TP SA poinformowała jedynie UKE, że wyznaczony termin "jest zbyt krótki dla
        przeprowadzenia głębokich zmian systemowych koniecznych dla realizacji ww. zaleceń""
        Ale chrzania glupoty, systemy taryfikacji rozmow telefonicznych + rozliczanie
        abonamentu sa oddzielnym systemem w stosunku do systemu obslugi neostrady, wiec
        zadnych zmian nie trzeba by bylo wprowadzac.
        A w zwiazku z taka a nie inna budowa tych systemow juz od dawna jest mozliwe
        "zrobienie sobie" neo bez telefonu, co szczegolowo mi kumpel tepsiarz tlumaczyl
        spory kawalek czasu temu.
    • shedows1969 Re: Dwa bastiony TP SA 12.08.06, 08:39
      Gość portalu: Bogdan napisał(a):

> Brawo! "Anna, Anna - trzymaj się!" ;-)

POPIERAM precz z francuskimi inwestorami to co robią w TP robią w Wyborowej
      Orbisie itp. To my ratujemy francuskie socjale. To oni zachowują się jak w
      Afryce. Ciekaw jestem kiedy prokuratorzy przyjrzą się jak sprzedawano TP,
      Wyborową czy Orbis.Takich inwestorów ze stanów wygoniono.Pracownicy np. PKP Też
      chcieliby normalnie spokojnie pracować, to nie ich wina że jest bałagan i żeby
      nie związki tobyśmy się już pozabijali
      • Gość: Henryk 56 Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:50
        Mam duże wątpliwości czy Anna wytrwa,Żydzi francuscy jej tego nie wybaczą.To
        jest udeżenie w interesy w/w grupy.Oni są zwarci i gotowi.Zaraz się okaże ,że
        Jarek nie ma do niej zaufania.
        • Gość: Olek Re: Dwa bastiony TP SA IP: 62.69.207.* 12.08.06, 09:39
          Również nie wybaczą i tobie twojego wpisu tutaj.
          Wybiła twoja godzina.
          • Gość: SSemita Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 12:27
            Nie ważne,że Ty lubisz żydów, jesteś antysemitą bo oni Ciebie nie lubią.W ty
            cały problem.

Gość portalu: Olek napisał(a):

> Również nie wybaczą i tobie twojego wpisu tutaj.
            > Wybiła twoja godzina.
            • Gość: Kangoor Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.visp.energis.pl 13.08.06, 14:35
              Ale z was muszą być nieudacznicy skoro macie takie kompleksy!
              Mimo wszystko nie zrobię wam tej przyjemności i nie powiadomię moderatora.
    • jurek7 Re: Dwa bastiony TP SA 12.08.06, 09:33
      "TP SA zaczęła też grozić, że w odpowiedzi może podnieść cenę stałego łącza
      oferowanego bez telefonu, np. o równowartość miesięcznego abonamentu
      telefonicznego. Tyle że nowego cennika UKE może nie zatwierdzić."

Szkoda tylko, że UKE nie ma podstawy prawnej do zatwierdzania bądź nie
      zatwierdzana cennika Neostrady.
    • Gość: zzz Aż trudno uwierzyć, że w tym beznadziejnym kraju IP: *.magma-net.pl 12.08.06, 09:34
      znalazł się człowiek, który nie udaje, że walczy o interes okradanych obywateli
      lecz odważył się przeciwstawić złodziejskiej telekomunikacyjnej mafii. Moje
      najwyższe wyrazy uznania dla p. Anny. Dzięki takim ludziom rodzi sie nadzieja,
      że może jeszcze nie wszystko tu jest zgniłe i jest jakaś przyszłość z
      perspektywą normalności.
    • Gość: arpk Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:58
      wczoraj dzwoniłem na blueline i probowałem zamówic neostrade bez telefonu,
      niestety pani powiedziała ze nie ma takiej możliwości, ale pracują nad tym i
      poleciła mi zadzwonić w najblizszym czasie.
      więc jakieś swiatelko w tunelu widac ;-)
    • Gość: Tomek i Beata Anna - współczesny rycerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:17
      Ania, 3mamy za ciebie kciuki! Niech TP.SA nareszcie rozstanie sie z monopolem!
    • anwb Re: Dwa bastiony TP SA 12.08.06, 10:37
      Wg inforamcji prasy, czlonkowie tej komisji sa rowniez wlascicielami sporej
      ilosci akcji TPSA - co podobno nie przeszkadza. Stad sadze, ze skonczy sie jak
      zwykle: kary zostana anulowane. Inne rozwiazanie: rozpocznie sie akcja
      oklamywania spoleczenstwa jak w przypadku zerowego VATu za interent. VAT nie
      trafil do panstwowej kasy (w sumie naszej) a cena za interent, z punktu widzenia
      TPSA, sie nie zmienila. A ja moge placic 400% VAT z internet ale niech kosztuje
      zlotowke. Ale nas nabieraja!
    • Gość: Gość Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:57
      A co z innymi operatorami ? Przecież oni oprócz opłaty za internet pobierają
      również abonament np za telewizję kablową . Ja na przykład nie chcę kablówki a
      muszę za nią płacić bo mam internet przez kablówkę . Jak ma być sprawiedliwie
      to niech to dotyczy wszystkich operatorów a nie tylko TPSA
      • Gość: st Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.chello.pl 12.08.06, 20:15
        eee... ja mam internet przez kablówkę - sam, bez kablówki.
      • Gość: KeRaD Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.chello.pl 13.08.06, 12:37
        IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

i co kłamiesz nedzny podrzegaczy z tpsa??? twoj IP cie zdradza! wcale nie masz
        netu przez kablowke! bo przez kablowke mozna miec net BEZ kablowki!
        • Gość: Gosć Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 15:01
          Ale jesteś palant .teraz są wakacje i z netu korzystam w domu wypoczynkowym
    • Gość: kocham Panią Annę Anna Streżyńska na prezydenta ! IP: *.promax.media.pl 12.08.06, 10:58
      • Gość: kaz Re: Anna Streżyńska na prezydenta ! IP: 212.160.172.* 14.08.06, 15:37
        Ze sposobu postępowania UKE i Pani Streżyńskiej widać, że nasz rząd potrzebuje
        dużo pieniędzy - to pirwszy aspekt sprawy, ale brak wiedzy urzędników - to
        drugi aspekt tej samej sprawy. Pierwotnie głoszony zamiary UKE to deklarowane
        zmuszenie najmocniejszych na rynku do obniżenia cen dostepu do internetu. Teraz
        następuje próba odwrócenia deklaracji i usunięcia korzystnej oferty z rynku.
        Wiele jest sprzeczności w deklaracjach i próbach gromadzenia pieniędzy dla
        rządu. Ale nie myślcie sobie Państwo, że dotknie ono tylko operatorów
        telekomunikacyjnych. Wszyscy za to zapłacimy. Po co ? Miedzy innymi po to , aby
        tworzyły się następne urzędy w ministerstwie.
        Drugi aspekt. Nie wspomina się, że do udostępnienia usługi potrzebne jest
        medium : przewód lub radio. Za medium wszędzie trzeba płacić. Czy UKE zna
        sposób na uniknięcie bałąganu, jaki może powstać po dowolnym przydzieleni
        mediów operatorom ( brak wiedzy i wybraźni !!!). Znamy reklamę PiS'u o
        wspaniałych fachowcach w kazdym resorcie . Już tego doświadczyliśmy. Jeżeli
        tylko na drodze prawnej będą podejmowane decyzje, bez liczenia się z realiami,
        to nastąpi skłócenie ludzi. Moim zdaniem poza planowaniem trzeba określić
        zakres i pomyśleć o konsekwencjach. Dobrze by było, aby w tej kwestii
        wypowiedził się niezalezny expert, który oceniłby co jest realne , a co nie i w
        jakim terminie. Nieprzemyślanym działaniem mozna wiele zepsuć.
    • Gość: Kwiczoł Anna Streżyńska - to współczesny Janosik ! IP: *.promax.media.pl 12.08.06, 10:59
    • Gość: Sly Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.cg.shawcable.net 12.08.06, 11:21
      Wreszcie sie biora za najwiekszego zlodzieja w Polsce!!! Nadzieja w UKE,ze
      wreszcie beda "normalne" ceny polaczen tel, a TPSA-France Telekom-do
      Francji!!!-tam ich miejsce!!!
    • Gość: Fakej UKE pilnuj swojego odbytu IP: router.kraszewskiego* / *.chello.pl 12.08.06, 11:38
      Jako akcjonariusz TPSA protestuję przeciwko nierównemu traktowaniu mojej firmy
      w konfrontacji z innymi operatorami. Żyjemy w wolnym kraju z gospodarką rynkową
      i każda firma ma prawo przedstawiać swoim klientom ofertę według własnego
      uznania, czy z niej skorzystają czy nie to ich wybór.
      • Gość: k Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: *.radiolan.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 11:41
        wszystko sie zgadza, zapomniales tylko ze w gospodarce rynkowej monopole sa
        zabronione :) i jakbys sie troszke zastanowil to dla ciebie jako akcjonariusza
        TPSA jej monopol tez sie nie oplaca :) chyba ze liubisz placci drogo za internet
        i telefon
        zapraszam do lektury to na prawde pomaga :)
        • Gość: fakej Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: router.kraszewskiego* / *.chello.pl 12.08.06, 12:01
          > wszystko sie zgadza, zapomniales tylko ze w gospodarce rynkowej monopole sa
          > zabronione :)

Raczysz bredzić i to straszliwie, monopol to TPSA miała zapewniony ustawowo np.
          na połączenia międzynarodowe do 2003 roku ( tinyurl.com/qzvdb ),
          natomiast teraz nikt Ci nie broni kupić miliona kilometrów kabli,paru tysięcy
          central i założyć własną firmę telekomunikacyjną. A skoro Streżyńska chce karać
          finansowo członków zarządu firmy, to ciekawe ile kasy ze swojej pensji zamierza
          przeznaczyć na rekompensatę dla podatników za przegrane w sądzie procesy.
          • Gość: myk Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 13:15
            A jakim prawem TP uznaje za własne kable miedziane na odcinku klient-centrala ?
            Przecież przy zakładaniu telefonu klienci za nie słono zapłacili. A skoro tak to
            mają prawo oddać je do dyspozycji dowolnemu operatorowi i nie trzeba ciągnąć nowych.
            • Gość: Fakej Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: router.kraszewskiego* / *.chello.pl 12.08.06, 13:23
              > A jakim prawem TP uznaje za własne kable miedziane na odcinku klient-centrala ?
              > Przecież przy zakładaniu telefonu klienci za nie słono zapłacili.

Te kable (razem z wszelakiego rodzaju studzienkami i całą infrastrukturą) TPSA
              dostała od państwa w prezencie podczas prywatyzacji. Czy słusznie, czy nie to
              inna sprawa, ale teraz już trochę za późno aby to rozpamiętywać. Jeśli chodzi o
              nowe kable, to jeśli klient w umowie na instalację zawarł z TPSA zapis, że kable
              od niego do centrali są własnością klienta, to oczywiście ma do nich prawo, w
              przeciwnym wypadku opłata instalacyjna pokrywa jedynie koszt usługi TPSA.
              • Gość: Smierc TPSA Fakej- pilnuj swojego odbytu. IP: *.promax.media.pl 12.08.06, 14:29
                i lepiej milcz,pracowniku złodziejskiej firmy . !
                • Gość: ogon Re: Fakej- pilnuj swojego odbytu. IP: *.os1.kn.pl 12.08.06, 20:43
                  morda cioto!
                  • Gość: Edek Re: Fakej- pilnuj swojego odbytu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:52
                    Sam jestes ciota
                    i anweet wujek pilnuj swoje złodzieskiej
                    firmy
                    kto na tym forum broni tposa NIKt bo akzdy wie ze to ejst złfdsiejsa firma i jak
                    zadzwonisz na bluline to najwyzej zes studentem sobie pogadasz na lini co robi
                    za 800 mieiseicznie i tyle
          • Gość: kolega Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:50
            kolego drogi ja moge kupic na 2 tys km kabla na telekominikacyje usługi i
            postawic jakies tam szafy itpm
            Ale maja tek tpsa pochodzi komuny kedys cały naród budował ta firm bo był jeden
            operator w karju to nie jakis tam prywatny majatekl ale narodowy kolego tak jak
            zamek królewskiw waszawie tylkow bandycki sposob sprywatyzowana jest ta tpsa
            przez żabojadow wykupiona i nie pieprz głupot ze sobie moge zrobic firme
            telkomnikacyjan bo jak oniz aczynali to nei było zandego wolengo rynku tylko
            rowy kopalismy pdo kable jeszczew latach 90 tych sopdaj
            • Gość: Fakej Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: router.kraszewskiego* / *.chello.pl 13.08.06, 10:23
              Gość portalu: kolega napisał(a):

> kolego drogi ja moge kupic na 2 tys km kabla na telekominikacyje usługi i
              > postawic jakies tam szafy itpm
              > Ale maja tek tpsa pochodzi komuny kedys cały naród budował ta firm bo był
              > jeden operator w karju to nie jakis tam prywatny majatekl ale narodowy
              > kolego tak jak zamek królewskiw waszawie tylkow bandycki sposob
              > sprywatyzowana jest jest ta tpsa

O! nie było Cię Kolego przy korycie w trakcie prywatyzacji? Strasznie mi z tego
              powodu przykro. To fakt, że prywatyzacja była przeprowadzona na nierównych
              zasadach, ale jeśli tak to zróbmy wyrównanie rachunków otwarcie. Powiedzmy:

"Akcje TPSA były niektórym podmiotom wyprzedane po preferencyjnych cenach za
              bezcen, cała infrastruktura typu kable, studzienki itd, które jako państwowe
              powinny były zostać przekazane gminom, a one dzierżawiłyby na równych zasadach
              wszystkim firmom telekomunikacyjnym - zostały podarowane w prezencie TPSA,
              następnie do roku 2003 TPSA miała niczym nie uzasadniony monopol na połączenia
              międzynarodowe dzięki czemu doiła naród ile wlezie i dlatego teraz TPSA
              zapłaci np. 1 mld zeta wyrównania i zamknijmy na zawsze ten temat"

Bo na razie wygląda to tak, że TPSA nie może stworzyć własnej oferty dla
              klientów, bo jakaś dziwka sobie tak wymyśliła. Dziwne, że działalność
              pozostałych telekomów nie podlega podobnym obostrzeniom. Tylko czemu ja, który
              za uczciwie zarobione pieniądze kupiłem akcje bandyckiej TEPSY na giełdzie
              muszę teraz ponosić koszta jakiś pijackich wybryków pewnej paniusi i jej
              folwarku?

[*]tak jak teraz monopol na przesyłki listowe ma poczta polska i to w
              majestacie ..ego prawa, ciekawe czemu tym się nie zajmą te tłuste urzedasy?

PS do oszołoma z promax.media.pl
              Nie jestem pracownikiem TEPSY tylko jej akcjonariuszem
              • Gość: pb Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:51
                Fakej napisał(a):
                Tylko czemu ja, który
                > za uczciwie zarobione pieniądze kupiłem akcje bandyckiej TEPSY na giełdzie
                > muszę teraz ponosić koszta jakiś pijackich wybryków pewnej paniusi i jej
                > folwarku?

Nikt ci nie kazał kupowac akcji złodziejskiej firmy.
                • Gość: fakej Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: router.kraszewskiego* / *.chello.pl 13.08.06, 12:28
                  Gość portalu: pb napisał(a):

> Nikt ci nie kazał kupowac akcji złodziejskiej firmy.

Na LEGALNIE funkcjonującej giełdzie mam prawo kupić akcje KAŻDEJ firmy i nie
                  powinienem się stresować tym czy zaraz jakiś US, UKE czy inna skorumpowana
                  instytucja w sztuczny sposób nie zaniży wartości tej spółki.
                  • Gość: pacal sztuczny sposób? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 13:56
                    w sztuczny sposób to był utrzymywany monopol TPSA.
                    Z pewnością wiesz o tym doskonale.
                    To już twój problem, że liczyłeś na to, że ta sytuacja potrwa wiecznie.

> Na LEGALNIE funkcjonującej giełdzie mam prawo kupić akcje KAŻDEJ firmy i nie
                    > powinienem się stresować tym czy zaraz jakiś US, UKE czy inna skorumpowana
                    > instytucja w sztuczny sposób nie zaniży wartości tej spółki.

Oczywiście, masz prawo na giełdzie kupić akcje KAŻDEJ firmy, i masz prawo na
                    nich zyskać lub stracić.
                    Natomiast jako akcjonariusz powinieneś się stresować tym, czy firma nie łamie
                    prawa, co może skutkować nałożeniem kar - tak że zgłaszasz pretensje pod
                    niewłaściwym adresem.
                    To, co robi Streżyńska to nie żadne "sztuczne zaniżanie", tylko zmuszanie TPSA
                    do przestrzegania prawa, które m.in. zakazuje sprzedaży wiązanej.

Cóż - widocznie tym razem stracisz - pech (albo niedostatki w antycypacji)...
                    • Gość: fakej Re: sztuczny sposób? IP: router.kraszewskiego* / *.chello.pl 13.08.06, 14:05
                      Gość portalu: pacal napisał(a):

> Oczywiście, masz prawo na giełdzie kupić akcje KAŻDEJ firmy, i masz prawo na
                      > nich zyskać lub stracić.
                      > Natomiast jako akcjonariusz powinieneś się stresować tym, czy firma nie łamie
                      > prawa, co może skutkować nałożeniem kar - tak że zgłaszasz pretensje pod
                      > niewłaściwym adresem.
                      > To, co robi Streżyńska to nie żadne "sztuczne zaniżanie", tylko zmuszanie TPSA
                      > do przestrzegania prawa, które m.in. zakazuje sprzedaży wiązanej.
                      >
                      > Cóż - widocznie tym razem stracisz - pech (albo niedostatki w antycypacji)...

Żeby była jasność - ja wcale nie jestem przeciwny temu żeby TPSA była karana za
                      nieprzestrzeganie obowiązującego prawa, ale jeśli ma ona ponosić konsekwencje
                      to niech ponosi je na równi z wszystkimi telekomami, podczas gdy póki co mamy
                      miejsce z nagonką skierowaną wyłącznie przeciwko TPSA, co konkurencję stawia w
                      uprzywilejowanej pozycji.
                      • Gość: thor Pleciesz...tepsa ciagnie z klienta ile wlezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:40
                        w bardzo perfidny sposob. Wiesz jak funkcjonuje takie np. Tele 2? Zapewniam
                        cie, ze nie maja wcale duzo wlasnej infrastruktury, korzystaja z istniejacej,
                        gdyz rozbudowa jest bardzo kosztowna.
                        Co do twoich zmartwien o inne telekomy: mam nadzieje, ze problem konkurencji na
                        rynku komorkowym takze zostanie rozwiazany. Problem ma podobne podloze: brak
                        konkurrencji spowodowany wysoka bariera w postaci kosztow rozbudowy
                        infrastruktury. Sprawqdz, ilu wirtualnmych operatorow zglosilo chec oferowania
                        uslug, ale nie zdolalo sie ze swoimi pomyslami przebic dzieki erze, plusowi,
                        oraz Orange (gdzie tepsa ma od jakiegos czasu blisko 100% kontroli).
                        • Gość: fakej Re: Pleciesz...tepsa ciagnie z klienta ile wlezie IP: router.kraszewskiego* / *.chello.pl 13.08.06, 21:51
                          Gość portalu: thor napisał(a):

> w bardzo perfidny sposob. Wiesz jak funkcjonuje takie np. Tele 2? Zapewniam
                          > cie, ze nie maja wcale duzo wlasnej infrastruktury, korzystaja z istniejacej,
                          > gdyz rozbudowa jest bardzo kosztowna.
                          > Co do twoich zmartwien o inne telekomy: mam nadzieje, ze problem konkurencji
                          > na rynku komorkowym takze zostanie rozwiazany. Problem ma podobne podloze:
                          > brak konkurrencji spowodowany wysoka bariera w postaci kosztow rozbudowy
                          > infrastruktury. Sprawqdz, ilu wirtualnmych operatorow zglosilo chec
                          > oferowania uslug, ale nie zdolalo sie ze swoimi pomyslami przebic dzieki
                          > erze, plusowi, oraz Orange (gdzie tepsa ma od jakiegos czasu blisko 100%
                          > kontroli).

Ojej, ojej! To po prostu straszne, że jak firmy zainwestowały miliardy w
                          rozbudowę infrastruktury to teraz nie chcą pierwszemu z brzegu obdartusowi
                          udostępniać ich za bezcen. A, że ciągną z klienta ile wlezie? TPSA/ERA/PLUS to
                          nie PCK żeby upuszczać sobie krwi, bo ktoś jest biedny i głodny. To firmy,
                          które mają dostarczać szeleszczących papierków i brzęczących monet swoim
                          akcjonariuszom.
      • Gość: Dreid Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.08.06, 15:56
        Gadasz jak dresy z pałami. Albo płaisz dwie duże bańki,albo dostajesz pałą w
        łeb. Jaką ofertę byś wybrał? TP ŁAMIE PRAWO!!!
      • Gość: miernota Re: UKE pilnuj swojego odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 12:15
        Fakej IP: router.kraszewskiego* / *.chello.pl: ty gosciu, jak jestes
        akcjonariusz to czemu nie masz neta z tepsy, ty glabie jeden zycze ci
        wszystkiego najgorszego i neta z tespy z malym limitem, bueheheheheh
    • Gość: Kazimierz Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.chello.pl 12.08.06, 12:01
      Jako były pracownik tej firmy popieram działania zamierzające ukrócić ten
      monopol. Sam zrezygnowałem ze wszystkich świadczeń TPSA i mam przez to co misiąc
      spore oszczędności i nie nabijam kieszeni prezesom różnych maści i doradcom TPSA
      z Francji.
      • Gość: ycbo Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 12:09
        A ja myślę że nikomu nie zależy na malutkim klienciku - są to PISowskie gry
        pozorów - my wam karę - a my odwołanie - to my pogrozimy palcem - a my nie mamy
        możliwości.
        W streszczeniu to ta pani może tepsie skoczyć na pukiel.
        Oni piszą pisma a My płacimy.
    • Gość: ala Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 12:07
      Anna, a mnie się zdaje, że samochody też w Polsce sa za drogie...szczególnie
      Mercedesy. Mnie nie stać!!! Nakaż by koncerny samochodowe sprzedawały o połowe
      taniej!!! Proszę!!!!
    • mietowe_loczki Re: Dwa bastiony TP SA 12.08.06, 12:41
      TP SA kłamie. Nie wiem, jakie to problemy techniczne stoją na przeszkodzie,
      żeby abonentowi zablokować wszelkie rozmowy przychodzące i wychodzące, kiedy
      ten będzie chciał zrezygnować z pustego abonamentu, i zostawić neostradę. Wtedy
      uczciwie będzie można powiedzieć, że linia telefoniczna nie jest używana do
      rozmów i faktycznie korzysta się tylko z internetu. Obawiam się jednak, że
      szefowa UKE w ostatecznym rozrachunku da się nabrać na mętne tłumaczenie
      monopolisty, że "na razie nie można".
      • Gość: sunset Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.chello.pl 12.08.06, 12:48
        Żadne problemy nie stoją na przeszkodzie rodzielenia telefonu i neostrady. Sam
        jestem tego przykładem - wyłączyli mi telefon, a net nadal działał bez żadnych
        problemów (przez pół roku).
        • mietowe_loczki Re: Dwa bastiony TP SA 12.08.06, 13:02
          No proszę. Pewnie przez ich przeoczenie, ale fakt jest faktem.
    • Gość: F,Y.M [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 13:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bu2m Re: Dwa bastiony TP SA 12.08.06, 13:37
      A może UKE zajęłoby się innymi operatorami? Netia też nie rozdziela usługi Net24
      (odpowiednika Neostrady) z abonamentem telefonicznym. Ale o zabraniu się za
      tyłek Netii jakoś nie słychać.
      • szefunio1 Re: Dwa bastiony TP SA 12.08.06, 20:11
        > może UKE zajęłoby się innymi operatorami? Netia też nie rozdziela usługi Net2
        > 4
        > (odpowiednika Neostrady) z abonamentem telefonicznym.

Teoretycznie nie rozdzieliła ale:
        1. Net24 jest dostępny dla każdego niezależnie od tego jak niski abonament płaci
        2. Jeśli kupisz Net24 otrzymujesz 10 - 20zł (w zależności od wykupionej
        przepistowości) zniżki do płaconego abonamentu telefonicznego
        3. Najtańszy abonament w Netii kosztuje 20zł
        Jeśli zatem kupisz najdroższy Net24 i wybierzesz najtańszy abonament będziesz
        płacił 0 zł abonamentu telefonicznego.
    • Gość: jes Re: Dwa bastiony TP SA IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 13:39
      koleje należy zlikwidować, należy stawiać na busy prywatne (mamy przecież wolny
      rynek).
    • Gość: Jacenty Aj low Anię S., jedyną z jajami w pisuarze :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:31
      • mietowe_loczki Re: Aj low Anię S., jedyną z jajami w pisuarze :- 12.08.06, 14:52
        Może poczekajmy z zachwytami, aż ta pani faktycznie coś od nich wyegzekwuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka