Dodaj do ulubionych

AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo

08.09.06, 21:47
W Polsce przydałoby się rosyjskie podejście w sprawie leków :)
Każdy powinien mieć prawo do tanich generyków

---
religiapokoju.blox.pl/2006/09/Kazimiera-Szczuka-przywalila-w-morde.html
Obserwuj wątek
    • Gość: pirat?? Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 00:42
      >>Prawo ma luki, które pozwalają działać legalnym piratom.<< To zdanie jest wewnętrznie sprzeczne. Nadto, bardzo dobrze, że ktoś gra na nosie (nawet w .mp3) chciwym i wygodnym potentatom.
    • Gość: ads ZSSR: z czym do WTO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 02:23
      Całe ruskie, za Uralem cywilizacja się kończy i prawo nie działa.
      • gacek65 My mamy do uralu daleko 09.09.06, 06:59
        a prawo jeszcze gorsze
        • Gość: asd Re: My mamy do uralu daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:56
          Prawdziwy znawca prawa z Ciebie ;)
          • frant3 Re: My mamy do uralu daleko 09.09.06, 12:20
            Na prawo patrz, a równaj w lewo!

--
            Frant - humor, satyra, krytyka
      • b467 Dobrze ze na swiecie Rosja I Chiny sa niezalezni 09.09.06, 13:35
        Od swiatowych bandytow.
        Musi byc jakis balans inaczej wszyscy bedziemy chodzic po smietnikach w imie
        profitu dla bogaczy
    • Gość: Bart Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.lanet.net.pl 09.09.06, 07:26
      serwis dla rosjan a ceny podane w dolarach...
    • s0ber AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo 09.09.06, 09:43
      Hehehe no nie wytrzymam! Miałbym płacić za MP3, które jest muzycznym ochłapem,
      kiedy mogę ściągnąć sobie płytkę w formacie bezstratnym, a co za tym idzie w
      jakości takiej samej jak na oryginalnym CD?! MP3 nie chciałbym nawet za darmo,
      po co mi pierdzenie i metaliczne szlesty?
      • Gość: el_triste Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 09:58
        Odwiedź allofmp3.com a zobaczysz, że pliki są tam kodowane z bezstratnego źródła
        na życzenie w kilku różnych formatach, w dowolnych bitrate itd. Możesz
        oczywiście ściągnąć również te bezstratne źródło, bez tych jak to określiłeś
        "pierdzeń i metalicznych szelestów". A przy okazji jaka satysfakcja, że zakupu
        dokonało się legalnie (według rosyjskiego prawa ale jednak).
        • s0ber Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo 11.09.06, 00:58
          No na pewno są kodowane z bestratnego źródła, inaczej by to sensu nie miało. Ale
          ja tam innych formatów poza MP3 nie widziałem, niemniej jednak sprawdzilem i
          rzeczywiście część albumów jest dostępna nawet w nieskompresowanych WAV-ach.
          Także zwracam honor! Ale zdanie o kupowaniu MP3 podtrzymuję ;)
    • uklad_wcielony AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo 09.09.06, 10:57
      Internetowe sklepy z muzyka (legalnie lub nie) to zawracanie glowy. I tak
      wszyscy korzystaja z P2P. Idea ta sama, co kiedys przegrywanie pozyczonej od
      kolegi plyty na kasete, tyle ze na wieksza skale i bez utraty jakosci. P2P
      stopniowo usmierci fonograficznych King Kongow i pies z kulawa noga po nich nie
      zaplacze.
      • Gość: Gay Is OK:) czy ktoś ma pojęcie jak się używa albo mógłby łopa IP: *.stb.ubr10.croy.blueyonder.co.uk 09.09.06, 12:05
        tologicznie wytłumaczyć-co i jak kliknąć, żeby korzystać z tzw. Torrentów??
        • Gość: marianek mogę IP: *.devs.futuro.pl 09.09.06, 17:40
          ściągnij sobie przegladarke Opera opera.com która ma wbudowana możliwość sciagania tzw torrentów - wiec jak na stronie zobaczysz torrenta to klikasz i sie sciaga jak normalny plik.
    • Gość: deadlipstick Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.kalisz.mm.pl 09.09.06, 13:18
      "Darmowe piosenki będą miały jakość zbliżoną do nagrań na taśmie magnetofonowej i będą chronione przed dalszym kopiowaniem technologią DRM."
      prawie jak mp3. :]
    • Gość: k AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.satfilm.net.pl 09.09.06, 14:31
      jakosc tasmy magnetofonowej to sie w Rosji chyba sprzeda tylko
      • Gość: daniel Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:30
        kaseta magnetofonowa ma o wiele lepszą jakość, bo nie kompresuje cyfrowo danych tak jak mp3 :)
        • s0ber Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo 11.09.06, 01:08
          Gość portalu: daniel napisał(a):

> kaseta magnetofonowa ma o wiele lepszą jakość, bo nie kompresuje cyfrowo danych
          > tak jak mp3 :)

Na pewno kaseta jest lepsza od MP3, ale czy od oryginalnego CD, to bym się kłocił :]
    • Gość: de niro AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.realestate.net.pl 09.09.06, 15:33
      Faktycznie - ceny mają jak marzenie :)
    • student.kielce.pl Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo 09.09.06, 15:39
      Polecam www.zvuki.ru tam nie trzeba płacić. I po co w ogóle całe to halo z
      legalnymi zakupami?
    • rudy_rudolf a kiedy będzie taki polski serwis 09.09.06, 16:24
      dlaczego mamy pobierać muzykę z amerykańskich lub rosyjskich serwisów??Kiedy
      bpojawi się pierwszy, profesjonalny polski serwis z muzyką, klipami i filmami??

kolorowa strona życia na
      www.asiaq.pl
      wygraj darmowe szkolenie na
      www.grupa-kreatywna.pl
    • ququ777 Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo 09.09.06, 18:27
      "W Polsce przydałoby się rosyjskie podejście w sprawie leków :)
      Każdy powinien mieć prawo do tanich generyków"
      Wypraszam sobie...Jestem z branzy farmaceutycznej i chcialbym, abym lek, ktory
      opracuje meczac moja mozgownice byl dostarczycielem forsy do mojej
      kieszeni...Skoro cos wymyslilem pracujac dla firmy, to nalezy mi sie kasa
      kasa...Chcialbym godnie zyc (a nie kupowac w tesco), odpowczywac w czasie
      urlopu np. na SZESZELACH :), wiec mam do tego prawo...A wszystko zalezy od
      firmy, jesli ceny beda za wysokie, to po prostu ktos leku nie kupi lub NFZ nie
      podpisze umowy na refundowanie...Proste..mamy wolny rynek a czasy robinhoodow
      byly kilkaset lat temu...Ale dam rade, jak mozna wykiwac firme farmaceutyczna:
      czasem wystarczy zjesc jednego schabowego mniej, wiecej pobiegac, rzucic
      palenie i podwojna ulga w portfelu gwarantoeana (nie bedzie wyrzucania kasy ani
      na zbedne leki, ani np. na trujace fajni)...Proste...Jak drut...
      • Gość: Alter_Egon Re: AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.06, 19:32
        Na szczescie przed toba droga do celu jest dluga i wyboista. Zaiste, problem
        jaki masz usilujac sklecic jedno sensowne zdanie moze swiadczyc o tym, ze
        piszac o meczeniu mozgownicy nie minales sie z prawda.

Lepiej SZE pojedz na te "SZESZELE". Odpocznij.
    • Gość: Kiodo AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:58
      SZOK 2-6 dolarów za płytę super sprawa....
    • Gość: zgrzyt Mozna powiedzieć, że są na PRAWIE IP: *.acn.waw.pl 09.09.06, 22:03
      Mozna powiedzieć, że są na PRAWIE, a zachodnie koncerny boją się konkurencji. :)
    • Gość: ere AllofMP3: było za grosze, będzie za darmo IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.06, 23:07
      czy ktos korzystał z tego serwisu ? Właśnie dzisiaj chciałam ściągnąć od nich
      piosenki , ale mam obawy przed płaceniem kartą kredytową u nich .
    • kolargolo generyki 18.10.06, 18:06
      a jaka motywacje miala bedzie firma farmaceutyczna zeby stworzyc nowy lek?
      Kosztuje to bardzo duzo a skoro i tak wszyscy moga kopiowac do woli to po co
      sie meczyc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka