Dodaj do ulubionych

E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han...

• Gość: Odbiorca E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... IP: *.chello.pl 28.01.10, 19:01
      Jeżeli podaje wam się numer telefonu i godz obecności w domu to po jakiego grzyba przyjeżdzacie 3 godziny wcześniej.
      Potem dzwoni do mnie taki i informuje że mogę sobie odebrać paczkę
      w Warszawie 30km od miejsca zamieszkania obok firmy która ją wysłała
      i zapłacić za dostawe.
      • ves-tax Re: E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem h 03.02.10, 19:31
        Bo tak mu łatwiej a w raporcie napisze, że nie zastał. :) Cóż polska mentalność
        robić tak by się nie narobić. A spróbuj tylko złożyć zażalenie, że nie było
        kuriera o umówionej godzinie.
    • Gość: Odbiorca E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... IP: *.iel.waw.pl 03.02.10, 14:32
      Praca taka jaką sobie wybrałeś i nie ma co się żalić że trzeba dostarczać paczki.
      Jeżeli przyjmuje się zlecenie to nie róbcie łaski bo nie jeździcie za dziękuje i można by wykrzesać odrobinę grzeczności.
      Trzeba mieć tupet żeby wymagać od klienta by pojechał 30 km po przesyłkę za której dostarczenie zapłacił.!!!
      • Gość: kurier dpd Re: E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 11:27
        Witam. Praca jak każda inna z tym że jest pewne ale. przykład: proszę
        pani będę w godz 14-14.30 czy będzie pani w domu? Tak tak ja nigdzie
        nie wychodze dziś. o 14.10 jestem u pani a tu?? ja teraz jestem u
        lekarza ale już wracam..no to poczekałem do 14.45 i pojechałem do
        apteki bo pani tam jest i zabierze paczuszke,a na miejscu mówi ze mam
        zawieść paczke do domu bo ona zapłaciła za przesyłke to po drodze ją
        zawioze" kobieta 30 lat!!!nie staruszka.O godz 14.00 jadąc do niej
        umówiłem się z następnym klijentem na godz 14.30-15.00 przyjechałem o
        15.10 i usłyszałem w tel.że teraz to jego niema bo miałem być
        wczesniej.Ale to nic pewien pan chciał żeby zawieść go do bankomatu
        bo paczka za pobraniem. jakieś 8 km było do bankomatu. tak jest
        prawie co dzień. To teraz pomyśl kto ma tupet. za jedną paczke mam
        około 2.75 pln. Pozdrawiam
    • Gość: WERONA Siódemka najlepszą firmą kurierską IP: *.centertel.pl 13.02.10, 18:29
      mają fajne ceny, miłego przedstawiciela, serwis ok, mili kurierzy ja
      jestem zadowolona
    • Gość: mart E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... IP: *.ntlworld.ie 17.02.10, 16:34
      Gów...na firma. Towar zamiast do docelowego mieszkania dostarczony został sąsiadowi. I to już po raz drugi. W centrali nawet nie zamierzali przeprosić.A co, gdyby należało spisać protokół szkody?
    • Gość: Michał Unikajcie siódemki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.10, 13:31
      FIRMA kurierska SIÓDEMKA. JAk ktos czeka na paczke to sie nie
      doczeka. czekam na paczke juz dwa dni, dzwonilem do firmy siodemkka
      w gdansku i uslyszalem takie slowa: " WIE PAN CO PACZKA TA ZNAJDUJE
      SIE W GDANSKU, ALE PRZEZ POMYLKE CHLOPAKI NA MAGAZYNIE WYSLALI JA DO
      TORUNIA." Nastepny powod dzien wczesniej tez dostalem paczke od tego
      przewoznika byla zamowiona w poniedzialek okazalo sie ze doszla w
      czwartek. Paczka byla cala zablocona wymazana w psiej kupie i kurier
      bardzo nie mily.
    • Gość: Kris Sódemka przesyłki expresowe IP: *.chello.pl 01.03.10, 19:46
      STANOWCZO ODRADZAM KORZYSTANIE Z USŁUG FIRMY KURIERSKIEJ
      SIÓDEMKA.SKANDALICZNIE NISKI POZIOM OBSŁUGI.TO JAKO KLIENT MUSIAŁEM
      SZUKAĆ PRZESYŁKI.FIRMA TŁUACZYŁA SIĘ ,ZE KURIER BYŁ 2X I AWIZOWAŁ
      PRZESYŁKĘ, TYLKO,DZIWNYM TRAFEM NIE ZOSTAWIŁ DWUKROTNIE!!!!!!!!!
      ŻADNEGO AWIZA.Moje doświadczenia z innymi firmami są duzo
      lepsze,kurierzy zadzwonią,ze jadĄ z przesyłką ,mozna ustalić
      pasujący obu stronom termin odbioru, a w Siódemce TOTALNA
      PORAżKA.SIÓDEMKA NIGDY,PRZENIGDY PONOWNIE.BOJKOTUJCIE SÓDEMKĘ!!
    • Gość: basieniek E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 09:27
      Ja czegoś w tym wszystkim nie rozumiem. Rozwiązanie b. wielu problemów leży
      jak na dłoni. Samo sie nasuwa! Dlaczego nikt tego nie stosuje ?
      Należy wprowadzić 2 zmianowy system pracy ! Przy czym praca kuriera na
      2 zmianę musiałaby być wyżej wynagradzana, a każdy kurier sam by ocenił i
      zdecydował, czy ważniejsze jest dla jego osobistej sytuacji pracować 8-16, czy
      po południu aż do 23 za wyższe wynagrodzenie. Wolna wola !
      Również klient (odbiorca) powinien mieć wybór i wg. wolnej woli (!) decydować,
      czy woli regularną przesyłkę za dana cenę x, czy tez przesyłkę
      popołudniowo-wieczorną za cene x+ np 5 zł, które to 5 zł (przykładowo) godzi
      się dopłacić odbiorca. Wola odbiorcy, co wybierze !
      Ja np zarabiam nieco więcej na 1h niż 5 zł (chyba każdy). Jak mam się zwalniać
      z pracy w celu obioru przesyłki w godz 8-16 i siedzieć kilka godzin w domu
      czekając na kuriera, to ile stracę kasy ? Znacznie więcej niż wynosiłaby
      dopłata 5 zł, czy nawet 10 zł !
      Dużo kupuję na allegro. Po moich doświadczeniach i przygodach z przesyłkami
      kurierskimi (zawsze konflikt godziny dostawy i mnóstwo kłopotów z tego
      wynikających!!!) NIE KUPUJĘ ŻADNYCH przedmiotów, które wysyłane są
      wyłącznie kurierem. Zapewniam!
      Akceptuję tylko przesyłki Poczty Polskiej.
      Bo jak mnie nie ma w domu (zazwyczaj), kiedy przychodzi paczka, to Poczta
      Polska ma rozbudowaną infrastrukturę, tj najbliższą pocztę mam 2 ulice dalej.
      Mam awizo i całych 14 dni czasu na to, kiedy sobie na tę pocztę podskoczę
      odebrać swoją paczkę. To jest wolność i swoboda ! Idę, kiedy mi pasuje,
      zaledwie 2 ulice dalej. Za to firmy kurierskie mają zazwyczaj swoje magazyny w
      jakimś Pćimiu Dolnym (a ja z Warszawy), gdzie stracę cały dzień + mnóstwo
      benzyny, żeby paczkę odebrać, po tym jak była oczywiście nieudana próba
      dostawy w godz 8-16, kiedy jestem w pracy.
      Dlatego generalnie BOJKOTUJĘ wszelkie przesyłki kurierskie, bez względu, która
      firma.
      Mnie, jako klienta (odbiorcę) wzruszy jedynie taka firma kurierska, która
      wprowadzi 2-gą zmianę dostaw za dopłatą, którą chętnie uiszczę.

Również sprzedawcy, sklepy powinni w tym względzie coś pomyśleć, że oferując
      wyłącznie przesyłkę kurierską, przy aktualnym stanie i systemie usług
      kurierskich tracą wielu klientów, obroty, zyski z uwagi na tę wieczną zabawę
      8-16. Ludzie (jak ja) kupią gdzie indziej, aby było wysłane pocztą.
    • Gość: basieniek E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 09:41
      DO FIRM KURIERSKICH:

Ja klient, błagam was - WEŹCIE ODE MNIE MOJĄ KASĘ !!! Tylko wprowadźcie
      dostawy popołudniowo-wieczorne. Ja zapłacę WIĘCEJ ! Niech tylko mam WYBÓR.
      Pieniądze leżą na ulicy, tylko się schylić. Taka ogromna luka w rynku. Nie
      widzicie tego?
    • wk-1 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 23.04.10, 12:36
      UWAŻAJCIE NA SIÓDEMKĘ TA FIRMA TO KOMPLETNA PORAŻKA
      JEST DOKŁADNIE TAK JAK KTOŚ O NICH JUŻ NAPISAŁ TO ZWYKLI OSZUŚCI
      PRZYWIEŻLI JĄ RAZ DO MNIE I ZOSTAWILI AWIZO ŻE MOGĘ SOBIE JĄ ODEBRAĆ W ICH
      SIEDZIBIE 10 KM DALEJ I PRZEZ NASTĘPNE DNI CZEKALI AŻ ODBIORĘ POMIMO ZE
      WYDZWANIALEM DO NICH PO KILKA RAZY DZIENNIE Z PROŚBĄ O PONOWNE DOSTARCZENIE AŻ
      ODESŁALI JĄ Z POWROTEM.MAJA KLIENTÓW GENERALNIE W DUPIE A SZCZYTEM CHAMSTWA SĄ
      ICH PRZEWOŻNICY ( PO PROSTU MI NAUBLIŻALI CO NIE MIEŚCI MI SIĘ W GŁOWIE DO TEJ
      PORY I GROZILI ŻE PRZESYŁKA MOŻE SIĘ PRZYPADKOWO ZNISZCYĆ)
    • wk-1 E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 23.04.10, 12:37
      SIÓDEMKA TO OSZUŚCI
    • basja_kk E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 16.05.10, 14:42
      Witam wszystkich, trudno chyba stwierdzić, która firm jest najlepsza. Raczej
      radziłabym się kierować w stronę pytania która firma jest najlepsza w mojej
      konkretnej sytuacji - bowiem ceny zależą przecież od wielu czynników.
      natoamiast co do ogólnych info znalzałam ciekawe zestawienie cenników na
      strone pocztowokurierski może się przyda. Pozdr dla wszytskich
    • piteronly E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 21.06.10, 12:04
      Ja nie mam dużo złych doświadczeń z kurierami, prędzej z naszą Pocztą Polską Wiadomo, iż każda firma ma swoje wady i zalety. Każdej firmie zdarzają się wpadki, jednym częściej innym rzadziej. ale co ciekawe, a wielu forach internetowych szerzy się negatywny wizerunek największych na rynku kurierów. Wynika to zapewne z zasady, że niezadowolony klient powie o swoich doświadczeniach średnio 10-12 osobom, a zadowolony poleci produkt lub usługę jedynie 5 innym. Gorąco polecam na ten temat artykuł: www.alarado.pl/artykuly/satysfakcja-klientow-firm-kurierskich.html
    • gadki.dwa Trans Serwis z Wrocławia-odradzam 26.08.10, 18:35
      NIE POLECAM.Pierwsza przesyłka dotarła do mnie po 5 dniach druga po półtorej
      miesiąca.Pani Anna Senyszyn jedyna osoba zbierająca zamówienia,nie była nawet
      w najmniejszym stopniu przejęta zaistniałą sytuacją.Ani razu przez 2 m-ce nie
      wykonała do mnie telefonu z informacją o moich paczkach.Odmówiła mi również
      podania jakichkolwiek telefonów kontaktowych do właścicieli firmy czy
      sortowni.Usłyszałam tylko że to wina sortowni i że nic na to nie poradzi.To
      czy przesyłka dotrze zależy tylko od szczęścia.Zdaje się że ta Pani jest
      podwykonawcą i nie bierze za nic odpowiedzialności.Wysłałm do nich kilka
      e-maili na różne działy.Na żaden nie otrzymałam odpowiedzi.Zwrot kosztów
      zależy od pani Anny Senyszyn, dyspozytorki która siedzi w biurze na
      Słowiańskiej.Podejżane choć na internecie wygląda profesjonalnie.
    • anna8605 firma Opek - odradzam!!! 22.10.10, 13:38
      Niestety jestem zmuszona negatywnie ocenic firmę Opek. Obsługa klienta jest żenująco beznadziejna. Wszyscy robili łaskę, że w ogóle mnie obsłużą. Żadnej inicjatywy, brak zaangażowania i miłej atmosfery. Poza tym, co najgorsze, czas oczekiwania na przelew wynosi 14 dni roboczych. W XXI w to po prostu nie do pomyślenia. Dodatkowo nikt nie odbierał telefonów w godzinach, w których biuro obsługi klienta pracuje. Nigdy więcej nie skorzystam z usług tejże firmy. Jeśli ktoś chce oszczędzic sobie niepotrzebnych nerwów i długiego oczekiwania na własne pieniądze, którymi owa firma przez ten czas obraca to szczerze odradzam !!!
    • kampelka E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 21.12.10, 11:06
      Przesyłka dotarła po 7 dniach ijej wygląd i sposob dostarczenia poostawiają wiele do życzenia. Przesylkę musiałam odebrac w miejsowosci odległej o kilkanaście kilometrów, gdyż kurier stwierdził, że pytał ludzi w mojej miejscowości i nikt mnie znał, co jest absurdem, bo mieszkam w małej wsi i wszyscy tu doskonale się znają. Gdybym jej tam nie odebrała to wg niego przesyłka dotarłaby po świętach. Wracając do wyglądu: karton był podziurawiony, oko zabawki było oderwane. Gdybym tego nie odbierała na ulicy sprawdziłabym zawartośc, niestety nie miałam do tego warunków. Tragedia. Z gorszą firmą kurierską się w życiu nie spotkałam.
    • siwa_a00 kurjerzy.pl 31.01.11, 20:09
      Nie wysyłam tylu paczek co sklepy internetowe ale kilka razy na miesiąc zdarzy się coś wysłać :) Na jednym z forów polecili pośrednika kurjerzy.pl no i spróbowałam. Firma bardzo solidna. Jak na razie nie miałam z nimi żadnych kłopotów. Korzystają z UPS i DHL więc firm z renomą. Nie muszę z nikim podpisywać żadnych umów co jest oczywiście na plus. Wypełniam formularz i już wszystko z mojej strony :)
      • 9elwira Re: kurjerzy.pl 06.11.14, 20:54
        A jak ceny u nich??? Nie sa drożsi niż inni? Poczytałam sobie opinie o nich (LINK) i zastanawiam się. nie znam tej firmy. Myslicie, ze można im zaufac?
    • niezadowolonyy E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 04.04.12, 12:25
      Potwierdzam że firma kurierska Siódemka to kłamcy i oszuści.Wmawiają klientowi że byli u niego,że dzwonili a w domu nikogo nie było i nie odbierałem telefonu.Straciłem dwa dni na czekaniu na kuriera a on uparcie twierdzi że był.Mało tego kłamią również jego przełożeni że tak właśnie było.Kłamią również że odebrali przesyłkę a wcale jej nie odebrali i prawdopodobnie jeśli mają dokument potwierdzający że odebrali przesyłkę z moim podpisem to jest to fałszerstwo bo ja takiego dokumentu nie podpisywałem.Jeśli macie coś przesłać to wybierzcie każdą inną firmę tylko nie Siódemkę.
      • zespol_siodemka Re: E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem h 05.04.12, 13:42
        Szanowny Panie, przykro nam, że ma Pan złe doświadczenia we współpracy z naszą firmą. Zależy nam jednak bardzo aby nasz serwis spełniał oczekiwania Klientów. Dlatego firma nieustannie się rozwija, a Państwa opinie – także te negatywne są dla nas cennym źródłem informacji zwrotnych i wskazują obszary działalności wymagające usprawnień. Mamy nadzieję, że będzie miał Pan okazję do zmiany przekonań dotyczących jakości świadczonych przez nas usług.
        Z wyrazami szacunku,
        Zespół Siódemka
    • marek-poznan E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 11.05.12, 15:18
      Najgorsza firma kurierska jaka istnieje – zdecydowanie odradzam i nie polecam.
      Ponieważ miarka się przebrała, postanowiłem opisać tego furmana nazywającego siebie Kurierem.
      A do przodujących w tej opinii oddziałów należy zaliczyć Krosno ( w podkarpackim ) i Warszawę.
      Pominę 2 zdarzenia na przełomie 05 do 07.2011 kiedy to przesyłka '' KURIERSKA'' jechała 3 dni a załoga warszawskiego OPEKU tuszując swoją ( inaczej chyba nie można tego nazwać ) głupotę próbowała wmówić że przesyłka została uszkodzona i musiała być ''przepakowana'' . I owszem przesyłka została przez nich owinięta z kolei czarnym streczem, ale na miejscu w Poznaniu po dostarczeniu do mnie i otwarciu-zdjęciu ich czarnego streczu w obecności kuriera-kierowcy OPEKU , okazało się że przesyłka wcale nie była uszkodzona – żadna etykieta, taśma z logiem i znakami dostawcy , nawet najmniejszy cm przezroczystego streczu dostawcy nie był draśnięty.
      Następne zdarzenie : z 11.08.2011 ( nadanie 09.08.2011, dostarczenie 11.08.2011 w dodatku w godz. popołudniowych) - Nr listu 60785873 – przesyłka składająca się z 3 paczek . Dotarłą na 3 dzień, a na pytanie dlaczego po wielkim hałasie otrzymałem taką oto odpowiedź ( na kartce papieru ) : ''Przesyłka nie została doręczona z powodu wstrzymania jednej z paczek w sortowni WAW. W podpisie kierownik magazynu POZ''
      A teraz coś bardziej aktualnego – nadanie z 27.04.2012 nr listu 71846951 . Przesyłka powinna być w Poznaniu 30.04.2012 – proszę nie pytać kiedy dotarła ( dysponuję całą korespondencja pomiędzy OPEK Poznań a OPEK Krosno ) - to czysta kpina z klienta.
      Następne - jeszcze świerzynka – nadanie 08.05.2012 ( nr listu 71846903 ), dostawa 10.05.2012 godz. 16:05 .Mało że opakowania na palecie uszkodzone przez wózek widłowy to , w żadnym z tych przypadków ani pocałuj mnie w ..upę ani przepraszamy za opóźnienie lub coś w tym stylu (nie wspominając nawet o umniejszeniu kosztów ) .
      Większość tych przesyłek dotyczy OPEK Krosno - to ma być kurier ? Toć za czasów Gierka furmanki z węglem po Poznaniu kursowały dużo szybciej .
      ZDECYDOWANIE ODRADZAM Z KORZYSTANIA Z TEJ FURMANKI.
    • sigib E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 16.05.12, 09:45
      Tragedia, porażka, badziewie. Zapomniałem i ponownie się nadziałem na pal. Chciałem wysłać przesyłkę szybko (hi), to mam dwa dni w plecy. Opłacone, telefon do firmy na następny dzień - przelew dostaliśmy o 11,czyli dziś nikt nie odbierze paczki( no oki, późno przelew). Następny dzień przykuty do fotela czekam na kuriera (odbiór ustalony do godz.12), kuriera brak ??? Telefon od kuriera o godz.17.20, czy ktoś będzie o godz.18. Angażuję żonę (ja nie mogę). Cisza, dzwonię do żony, czeka.Kuriera brak. Mam teraz nr.telefonu- dzwonie o godz.18.30 do kuriera-" tak byłem ". Teraz nie wiem komu wierzyć, pewnie żona mnie okłamywała całe 30 lat. Umawiam się na następny dzień, czy będzie po odbiór paczki do godz.12 ( przecież nie będę dwa dni siedział w domu i oczekiwał )-" TAK, CHYBA BĘDĘ ??? "stwierdził kurier. Totalna olewka klientów. SZOK
    • stop_siodemka E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 25.07.12, 15:10
      Nie nadązają za zachowaniem godnym firmy usuługowej - www.facebook.com/pages/Nie-Lubi%C4%99-Si%C3%B3demka-Przesy%C5%82ki-Kurierskie/415842608465812
    • dsadowsk E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 21.11.12, 12:16
      Ta firma jest jakims zartem. Wisialem na telefonie po 10-20 minut jako pierwszy w kolejce po czym na samym koncu zostaje rozlaczony - sredni koszt takiego polaczenia to 6zl. Kontakt na stronie nie dziala rowniez wyrzucajac blad strony. Zamowienie online kuriera nie dziala z powodu blednej walidacji daty tzn. oczekuje znaku - a kalendarz wstawia /. Nie ma mozliwosci przejscia do nastepnego etapu zamowienia.
      Po podaniu dokladnego zrodla oraz celu dla przesylki wyliczona kwota przez pania zostala zawyzona o 35% podczas odbioru przez kuriera. Jako powod podal "dodatkowa kilometrowka". Oddzial - Elblag.
    • kilarskir E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 14.01.13, 20:27
      Jest to nie rzetelna firma i nieumiejąca przyznać się do błędu, zawsze będzie starała się dowieść, że wina leży po stronie klienta, ni by ubezpieczenie paczki to tylko ściema i pewnie wyciagnięcie dodatkowych kosztów od osoby wysyłającej. Z całym szacunkiem więcej nie skorzystam z usług tej firmy.
    • czarnalistapracownikow Nieuczciwi podwykonawcy firmy siódemka!!!fakty 30.01.13, 09:39
      SIÓDEMKA JAKO FIRMA ZATRUDNIŁA SOBIE PODWYKONAWCÓW, CZYLI PARTYZANTÓW Z DZIAŁALNOŚCIĄ I KILKOMA ZIOMKAMI!
      SPRAWDZONE FAKTY!
      PRODUKT- SIÓDEMKA JAKO FIRMA POSIADA WŁASNYCH HANDLOWCÓW!
      HANDLOWIEC SIÓDEMKI POZYSKUJĘ KLIENTÓW DLA TZW PODWYKONAWCÓW , ALE PŁATNIKIEM WYPŁATY DLA HANDLOWCA JEST WŁAŚCICIEL SIÓDEMKI I NIE PODWYKONAWCA!
      HISTORIA
      HANDLOWIEC PODPISAŁ UMOWĘ Z KLIENTEM TZW BROKEREM KURIERSKIM!FIRMĄ KURIERSKĄ!
      NAWIĄZAŁA SIĘ WSPÓŁPRACA , PRZYDZIELONO PODWYKONAWCY PUNKT DO OBSŁUGI A PODWYKONAWCA PRZYDZIELIŁ DO ODBIÓRU PACZEK KURIERA , JEDNEGO ZE SWOICH ZIOMKÓW!
      PO KILKU MIESIĄCACH BROKER CZYLI FIRMA KURIERSKA KTÓRA WSPÓŁPRACOWAŁA Z SIÓDEMKĄ ZACZĘŁA MIEĆ PROBLEMY! STRATĄ SWOICH KLIENTÓW ORAZ WŁASNYMI PRACOWNIKAMI KURIERAMI! RÓWNIEŻ BROKER OTRZYMAŁ DONOS ŻE JEGO FIRMA JEST OKRADANA!
      SPRAWDZONO W JAKI SPOSÓB!
      KURIER PODWYKONAWCY SIÓDEMKI ODBIERAŁ OD BROKERA PACZKI, NASTĘPNIE ROZPAKOWYWAŁ JE PO TO ABY DOWIEDZIEĆ SIĘ KTO JEST NADAWCĄ PACZKI I KTO ODBIORCĄ.
      GENERALNIE PACZKI BROKERA ZAWSZE SĄ PAKOWANE W KOPERTY SIÓDEMKI PO TO ABY DOCHOWAĆ POUFNOŚCI NADAWCY , GDZIE NA KOPERTACH WIDNIEJĄ PIECZĄTKI NADAWCÓW!
      WYSŁALIŚMY KOPERTĘ TYPU SZPIEG!
      KOPERTĘ ZAPAKOWALIŚMY W DODATKOWĄ KOPERTĘ I NA TEJ W ŚRODU POSTAWILIŚMY PIECZĄTKĘ ! DO NASZEGO ODBIORCY DOTARŁA KOPERTA W ŚRODKU ROZDARTA!
      CZYLI OTWORZONO KOPERTĘ SIÓDEMKI NASTĘPNIE KOPERTĘ NASZĄ W KTÓREJ BYŁA KOLEJNA KOPERTA Z NASZĄ PIECZĄTKĄ KTÓREJ SIÓDEMKA NIE ZNAŁA!
      NASTĘPNIE NADAWCA JAK I ODBIORCA ZACZELI BYĆ NAGABYWANI TELEFONAMI Z OFERTĄ FIRMY KURIERSKIEJ !ALE NIE SIÓDEMKI!
      INFORMOWANO KLIENTÓW BROKERA O TYM ŻE SIÓDEMKA OBSŁUGUJĘ JEGO FIRMĘ ORAZ NAMAWIANO ICH DO WSPÓŁPRACY NIE Z SIÓDEMKĄ TYLKO Z TAŃSZĄ FIRMĄ OD SIÓDEMKI!
      SPRAWDZONO METODĘ DZIAŁANIA PODWYKONAWCY!
      TEN ROZPOCZĄŁ WSPÓŁPRACĘ Z SIÓDEMKĄ JAKO PODWYKONAWCA , PO CZYM ZOBACZYŁ ŻE FIRMA ZARABIA DOBRE PIENIĄDZE , I POSTANOWIŁ KRAŚĆ!
      OTWORZYŁ DZIAŁALNOŚĆ NA SWOJĄ PARTNERKĘ I ZACZĄŁ DZIAŁAĆ! ZDOBYWAJĄC KLIENTÓW.
      1 OKRADAJĄC SIÓDEMKĘ Z ICH KLIENTÓW - BROKERÓW ITD
      2 OKRADAJĄC BROKERÓW Z ICH KLIENTÓW !
      NASTĘPNE DZIAŁANIA!
      KURIER PODWYKONAWCY ODBIERAJĄC PACZKI OD BROKERÓW POZNAWAŁ ICH PRACOWNIKÓW KURIERÓW, NASTĘPNIE ZAPRZYJAŻNIAŁ SIĘ Z NIMI, NO I ZACZĄŁ SIĘ INTERES!
      PROPONOWAŁ NAIWNYM KURIEROM 150ZŁ ZA KAŻDY ODDANY LIST PRZEWOZOWY Z DANYMI KLIENTA BROKERA!
      JEDEN Z KURIERÓW BYŁ UCZCIWY WZGLĘDEM BROKERA I WSZYSTKO WYZNAŁ CO KURIER PODWYKONAWCY SIÓDEMKI JEMU ZAPROPONOWAŁ!
      NATOMIAST PO TYM PODSTAWIONO KURIERA SZPIEG ABY ZBADAĆ TEN FAKT!
      KURIER PODWYKONAWY SIÓDEMKI ZAPROPONOWAŁ KURIEROWI SZPIEG 150 ZŁ ZA KAŻDY LIST PRZEWOZOWY - KTÓRY MY PODSTAWILIŚMY Z KLIENTAMI DO ZBADANIA SPRAWY!
      NATURALNIE NASZ PODSTAWIONY KLIENT NADAWCA I ODBIORCA AUTOMATYCZNIE OTRZYMYWALI WSPANIAŁĄ OFERTĘ PODWYKONAWCY NA USŁUGI TRANSPORTOWE!
      NASZEMU KURIEROWI SZPIEG AUTOMATYCZNIE ZAPROPONOWANO PRACĘ WE WSPANIAŁEJ FIREMCE ZNAJOMEJ PODWYKONAWCY!
      KURIER SZPIEG MIAŁ NIE TYLKO ZA ZADANIE DOSTARCZANIE LISTÓW Z DANYMI , ALE TEŻ ZNIECHĘCANIE KLIENTÓW BROKERA DO WSPÓŁPRACY Z BROKEREM , OPÓZNIANIE PRZESYŁEK A NA KONIEC KURIER MIAŁ ZOSTAWIĆ SAMOCHÓD Z PRZESYŁKAMI NA ŚRODKU ULICY!
      BROKER ZACZĄŁ MIEĆ PROBLEMY Z PRACOWNIKAMI PONIEWAŻ KURIER PODWYKONAWCY SIÓDEMKI NAMAWIAŁ ICH DO ZREZYGNOWANIA Z PRACY BO SIĘ NIE OPŁACA LUB FIRMA NIE PŁACI WYPŁATY , TWIERDZIŁ ŻE ON WIDZI JAK KURIERZY W TEJ FIRMIE SIĘ ZMIENIAJĄ!
      PRZYKŁAD...BROKER PRZYJMOWAŁ NOWYCH PRACOWNIKÓW , A KURIER PODWYKONAWCY SIÓDEMKI PODCZAS ODBIORU PACZEK WOŁAŁ CZŁOWIEKA NA STRONĘ PO CZYM INFORMOWAŁ CZŁOWIEKA ŻEBY NIE PRACOWAŁ W TEJ FIRMIE,MĄDRY CZŁOWIEK NIE DAŁ SIĘ WCIĄGNĄĆ W COŚ TAKIEGO ALE NAIWNY REZYGNAWAŁ Z PRACY Z CIĄGU GODZINY, ZOSTAWIAJĄC BROKERA!
      ZA KAŻDYM RAZEM KIEDY KURIER PODWYKONAWCY SIÓDEMKI POJAWIAŁ SIĘ W FIRMIE BROKERA KURIER NOWO PRZYJĘTY ZWALNIAŁ SIĘ Z PRACY! TO BYŁ SYGNAŁ ŻE COŚ JEST NIE TAK!!!
      PODWYKONAWCA ŚWIADCZYŁ USŁUGI KLIENTOM KTÓRYCH UKRADŁ SIÓDEMCE ORAZ BROKEROWI!
      PO CO PRACOWAĆ NAD BAZĄ KLIENTÓW JAK MOŻNA JĄ ZDOBYĆ W ŁATWY ZŁODZIEJSKI SPOSÓB!!!
      ZAWALANIE PACZEK W SIÓDEMCE TO SĄ DZIAŁANIA PODWYKONAWCÓW ABY FIRMY ODCHODZIŁY Z SIÓDEMKI I W TEN SPOSÓB SĄ ZDOBYWANI KLIENCI DLA PODWYKONAWCÓW!
      CZYLI FIRMA SAMA SOBIE ZATRUDNIŁA ZŁODZIEJI!
      ZNAJAC FIRMĘ SIÓDEMKA Z PRZED WIELU LAT NIKT NIE SŁYSZAŁ CZEGOŚ PODOBNEGO!
      NIE BYŁO NEGATYWNYCH OPINI ITD!
    • grzesiek131975 kraków naprawa laptopów 12.02.13, 13:25
      Krakow.Jeżeli szukasz kogoś kto naprawi / zmodernizuje Twój komputer w domu bądź w firmie to znalazłeś się w dobrym miejscu! Zadzwoń 797 940 644. Kraków naprawa laptopów
    • stillinback E-sklepy: Kurierzy nie nadążają za rozwojem han... 15.02.13, 18:16
      OPEK firma kretaczy i zlodzei. Wlasnie musialam skorzystac z ich uslug. Paczka dotarla rozszarpana, podwojnie klejona, a co najwazniejsze zginal portfel razem z pieniedzmi. Zdaje sobie sprawe z tego,ze nie powinno sie wysylac pieniedzy paczka, ALE! to ich nie upowaznia do otwierania mojej przesylki. Firma OPEK to totalne dno. Zdarzenie mialo miejsce dzisiaj. To dopiero poczatek... Nie polecam i odradzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka