Dodaj do ulubionych

czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z bramki

05.03.07, 17:44
pytanie jak w temacie. chodzi o to, że z moim chłopakiem dostajemy bardzo
niemiłe smsy z bramki plus gsm albo z bramki gg.
niestety podejrzewamy o to bliska nam osobę:(((
dlatego mam pytanie -czy można jakoś odzyskać treść smsa wysłanego z bramki???
jeśli tak to w jaki sposób??i czy istnieje jakiś sposób wykasowania takiej
możliwości??
bardzo proszę o odpowiedż. i nie odsyłajcie mnie do rozmowy z tą osobą:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: zz Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:14
      Jak to treść ? No chyba sms-a umiesz przeczytać, wiesz jaka jest treść.
      • Gość: anka8329 Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:15
        ręce mi opadły nad twoja odpowiedzią!!!
        czy tak trudno się domyślić z treści tego co napisałam, że chcę sprawdzić czy z
        danego komputera te obraźliwe smsy są wysyłane??
        • orissa Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b 05.03.07, 22:31
          A mi rece opadly nad Twoja odpowiedzia, Anka.
          Z Twojego pierwszego postu wcale nie wynika, ze chcesz sprawdzic czy z danego
          komputera sa te smsy wysylane.
          Nie sadze, zebys znala sie dobrze na komputerach, wiec moze na poczatek sprawdz
          historie na komputerze, ale zobaczysz ew. adres strony z ktorej mogl byc
          wyslany jakikolwiek sms, bez jego tresci i nr telefonu.
          • anka8329 Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b 05.03.07, 23:04
            to że ta osoba używa bramki Plus GSM to wiem.chcę wiedzieć czy to ona wysyła te
            smsy i właśnie dlatego, że się na tym nie znam pytam na tym forum
            • orissa Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b 06.03.07, 00:08
              anka8329 napisała:

> to że ta osoba używa bramki Plus GSM to wiem.chcę wiedzieć czy to ona wysyła
              te
              >
              > smsy i właśnie dlatego, że się na tym nie znam pytam na tym forum

To Ci wyraznie odpowiedzialam.
              • Gość: anka8329 Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:06
                wiec moze na poczatek sprawdz
                historie na komputerze, ale zobaczysz ew. adres strony z ktorej mogl byc
                wyslany jakikolwiek sms, bez jego tresci i nr telefonu.

to wg ciebie dokładna odpowiedź na moje pytanie??bo ja się pytam o to czy można
                sprawdzić JAKIEJ TREŚCI smsy były wysyłane a nie czy danego dnia ta osoba
                używała bramki
                • monika_04 Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b 07.03.07, 07:36
                  Hmm nie rozumiem. Skoro nie ty dostawałaś te smsy to po co chcesz znać ich treść?
                  • Gość: anka8329 Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 15:36
                    chodzi o to, że z moim chłopakiem dostajemy bardzo
                    niemiłe smsy z bramki plus gsm albo z bramki gg.
                    jak wyżej- ja i mój chlopak dostajemy te smsy. chcę sprawdzić czy z danego
                    komputera były smsy takiej treści wysyłane, żeby wiedzieć czy to właśnie ta
                    osoba je pisze. i dlatego pytam-czy można to jakoś sprawdzić. już jaśniej chyba
                    nie umiem spytać.
                • orissa Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b 07.03.07, 11:14
                  Gość portalu: anka8329 napisał(a):

> wiec moze na poczatek sprawdz
                  > historie na komputerze, ale zobaczysz ew. adres strony z ktorej mogl byc
                  > wyslany jakikolwiek sms, bez jego tresci i nr telefonu.
                  >
                  > to wg ciebie dokładna odpowiedź na moje pytanie??bo ja się pytam o to czy
                  można
                  >
                  > sprawdzić JAKIEJ TREŚCI smsy były wysyłane a nie czy danego dnia ta osoba
                  > używała bramki

"BEZ JEGO TRESCI I NR TELEFONU" - czy Ty naprawde masz takie problemy z
                  czytaniem, czy tylko udajesz?
                  • Gość: anka8329 Re: czy można sprawdzić treść smsa wysyłanego z b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 15:33
                    "BEZ JEGO TRESCI I NR TELEFONU" - czy Ty naprawde masz takie problemy z
                    > czytaniem, czy tylko udajesz?
                    to chyba ty masz jakieś problemy z czytaniem. skoro pytam jak sprawdzić jakiej
                    tresci były wysyłane smsy i na jaki numer z konkretnej bramki to twoje rady pt.
                    ale zobaczysz ew. adres strony z ktorej mogl byc
                    > > wyslany jakikolwiek sms, bez jego tresci i nr telefonu.
                    nic mi nie dają.

raz jeszcze -nie interesuje mnie czy ktoś używa bramki plusa tylko czy z jego
                    komputera z tejże bramki wysłał mi smsa o danej treści.
                    jak nie masz nic do dodania oprócz tego co już napisałaś to z łaski swojej daj
                    spokój,bo ja pytam konkretnie a ty ciągle swoje i nie na temat
                    • orissa kobieto !!! 07.03.07, 16:41
                      Rece opadaja po prostu.
                      Nie odczytasz tresci smsa na komputerze, KUMASZ????
                      • Gość: anka8329 orissa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 23:44
                        już się wypowiedziałaś dawno temu. daj szansę innym. to, że ty czegoś nie wiesz
                        nie znaczy, że czegoś takiego nie ma i nie da się zrobić. jak narazie są tu
                        praktycznie same twoje odpowiedzi. więc z łaski swojej daj już spokój, bo się
                        robisz po prostu śmieszna, cały czas sie przyczepiając. pytam o coś konkretnie-
                        nie wiesz, nie znasz OK. idź i zaśmiecaj inny wątek
                        • orissa Re: orissa 08.03.07, 00:19
                          Gość portalu: anka8329 napisał(a):

> już się wypowiedziałaś dawno temu. daj szansę innym. to, że ty czegoś nie
                          wiesz
                          >
                          > nie znaczy, że czegoś takiego nie ma i nie da się zrobić. jak narazie są tu
                          > praktycznie same twoje odpowiedzi. więc z łaski swojej daj już spokój, bo się
                          > robisz po prostu śmieszna, cały czas sie przyczepiając. pytam o coś
                          konkretnie-
                          > nie wiesz, nie znasz OK. idź i zaśmiecaj inny wątek

Odpowiedź konkretną otrzymałas, to że nie jest to taka odpowiedź jaką sobie
                          wymysliłas to już twój problem. Jestes nękana czy obrażana - zgłos się na
                          policję, może oni ci pomogą. Pomysl, że gdyby ktos jeszcze traktował cię tu w
                          miarę poważnie i chciał ci pomóc to by się dopisał. Ale jaki jest sens
                          pomagania komus, kto oczekuje cudów i jeszcze obraża innych. Szkoda klawiatury.
                        • monika_04 Re: orissa 08.03.07, 08:46
                          Heh to się dostało orissie- jakbyś anko nie zauważyła ori jest tu adminem i
                          trochę się jednak zna ;). To teraz łopatologicznie:
                          Jeśli ktoś ci wysłał sms z bramki sms to znasz jego treść. Chciałaś
                          poznać/upewnić się nadawcę. Nie napisałaś tego wyraźnie w pytaniu. Nie można
                          tych sms-ów przeczytać na komputerze. Chyba, że ktoś wysyłał z gadu gadu to ma
                          to u siebie w archiwum. Chyba nie chcesz się włamywać komuś na komputer, co ;)
                          • Gość: anka8329 Re: orissa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:51
                            > Heh to się dostało orissie- jakbyś anko nie zauważyła ori jest tu adminem i
                            > trochę się jednak zna ;).
                            jak sama zauważyłaś koleżanko- trochę się zn

ty wpadłaś na archiwum gg, ona jakoś nie:P mimo, że jestem taka ciemna też w
                            końcu to znalazłam. a nie musiałam się włamywać, bo tak się składa, że osoba,
                            którą (słusznie)podejrzewałam korzysta z tego samego komputera- taki już ból
                            mieszkania razem na jednej stancji.

Chciałaś
                            > poznać/upewnić się nadawcę. Nie napisałaś tego wyraźnie w pytaniu

oki może tak jak ty tego nie sformułowałam, ale już tak się naprodukowałam, że
                            chyba naprawdę trzeba bardzo nie chcieć zrozumieć o co mi chodzi? ale oki
                            zapamiętam, że na tym forum trzeba pisać bardzo wyraźnie i scisle na temat.

a to że ktoś jest adminem nie znaczy, że wie absolutnie wszystko i jest
                            nieomylny.
                            do wiadomości orissy- kilka uczelni o profilu informatycznym posiada programy
                            pisane m.in. przez studentów, umożliwiające inne możliwości monitorowania
                            komputera niż standardowe, m. in. dokładniejszą historię, umożliwiającą nie
                            tylko sprawdzenie jakie strony się otwierało. tego sie dowiedziałam od kolegi
                            studiującego właśnie ten kierunek. więc chyba jednak możliwe, tylko nie wszyscy
                            o tym wiedzą/mają dostęp.

informatyka jest chyba jedna z dziedzin, które bardzo szybko się rozwijają?
                            przynajmniej ja tak myślałam;P także to, że ktoś o czyms nie słyszał, nie
                            znaczy, że nie istnieje.

także drogi adminie- to że ktoś wie mniej niż ty nie znaczy że od razu tępy
                            jakiś i do kosza z nim. forum chyba jest od tego, zeby móc zapytać?a kto pyta
                            ponoć nie błądzi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka