Dodaj do ulubionych

Pakiety internetowe

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 15:22
Witam.
Jestem użytkownikiem niezbyt wymagającym i nie mogącym sobie pozwolić na
stałe łącze. Chciałem dowiedzieć się, czy warto wykupywać w TPSA reklamowane
pakiety internetowe, np. taki, gdzie jest dostępnych 15 godzin połączenia z
siecią miesięcznie za 35 zł. Obecnie korzystam ze zwykłego połączenia
modemowego i szczerze mówiąc 65-70 PLN które płacę co miesiąc to dla mnie
trochę za dużo.
dzięki za ewentualne porady i podrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Pakiety internetowe IP: *.chello.pl 09.06.03, 22:13
      Ja wcześniej miałem pakiet internetowy 15h za 35zł mies.I szczerze mówiąc
      nawet chodził nieżle tylko ta aplikacja dostępowa.
      • da.killa Re: Pakiety internetowe 09.06.03, 23:00
        Gość portalu: x napisał(a):

> Ja wcześniej miałem pakiet internetowy 15h za 35zł
        mies.I szczerze mówiąc
        > nawet chodził nieżle tylko ta aplikacja dostępowa.

Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że do niczego tej
        aplikacji nie potrzebujesz? Ja nawet nie wyjąłem płyty z
        koperty, a jak widać dostęp do sieci mam...
    • Gość: kleicna Re: Pakiety internetowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 22:18
      kupic zawsze warto, bo taniej
      Ale czy straczy 15 godzin?
      Mam teraz ryczałt własnie na 15 godzin, ale juz teraz polowę godzin przesiedzialem w sieci
      • Gość: Z Re: Pakiety internetowe IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 15:24
        Dzięki za info i jeszcze pytanko...Można jakoś precyzyjnie mierzyć czas
        połączeń?
        Pozdrawiam...
        • Gość: Luke Re: Pakiety internetowe IP: 217.153.73.* 11.06.03, 16:14
          Pewnie, że można.. Wystarczy programik...;)

www.surgimed.com.pl/bankrut/html/bankrut/nowe.html
    • luisssa Re: Pakiety internetowe 10.06.03, 01:17
      Niech szlag trafi TPSA i te ich pakiety.

1. numer, pod ktory sie laczysz byl ciagle zapchany. Efekt byl taki, ze po
      kazdym wybraniu numeru naliczalo mi kwote za polaczenie, a wybrac musialam
      czasem i z 10 razy... . Tak wiec dobra polowa z 15 godz. poszla na proby
      polaczenia.

2. najwieksze jaja byly wtedy, gdy chcielismy zrezygnowac.

Usluge mielismy przez caly grudzien. Pod koniec grudnia ojciec wzial umowe,
      poszedl do biura obslugi klienta i powiedzial, ze chce zrezygnowac, bo w
      styczniu juz wiecej tego nie chce. Pani zabrala mu umowe, cos tam zrobila i
      powiedziala, ze to wszystko, usluga zablokowana od stycznia.

jak sie nietrudno domyslec, w styczniu na rachunku pojawila sie ponownie kwota
      za pakiet. Ojciec poszedl znow do b.o.k. i mowi, ze przeciez zrezygnowal w
      grudniu. pani powiedziala, ze ona nie widzi rezygnacji w kompie i ze mozna
      napisac reklamacje do Gorzowa (!) Ojciec napisal reklamacje. Za jakis czas
      przyszla odp z Gorzowa, ze oczywiscie mamy zaplacic.

W miedzyczasie przyszedl rachunek za luty. Jak sie nietrudno domyslic, tam
      znowu mielismy placic za pakiet... tym razem lutowy!!

Ojciec sie juz niezle wk..., poszedl znow do b.o.k. i powiedzial, ze to sa
      jakies jaja! i dlaczego oni jeeszcze sobie nie zapisali, ze my tej uslugi juz
      nie chcemy. Pani wtedy powiedziala, ze moze napisac reklamacje do Gorzowa...
      rece opadaja. Stary wtedy, ze on nie bedzie pisal do zadnego Gorzowa, bo skad w
      Gorzowie maja wiedziec, dlaczego pani ma na biurku burdel?!

Zazadal rozmowy z kierownikiem. Wyjsnil o co chodzi, opieprzyl i dopiero wtedy
      ten zaczal cos dzialac. Napisal mu rezygnacje z uslugi od stycznia i
      powiedzial, ze przy najblizszym rachunku mamy zaplacic roznice, a oni potem
      przysla jakies rachunki korygujace.

Zaplacilismy, wyrownalismy. Tydzien pozniej dzwoni kobita... tym razem z
      POznania i pyta moja mame, dlaczego my nie placimy rachunkow za telefon???!!!
      Matce rece opadly i nerwy puscily. Opieprzyla kobite, bo slow brakowalo... no i
      czemu dzwoni z Poznania?!

Potem jeszcze przyszly te rachunki korygujace, wiec na razie chyba sprawa
      zamknieta.

Dlatego szczerze nienawidze telekomuny, nienawidze ich wspanialych promocji, bo
      czegokolwiek oni nie wymysla, to i tak klient na tym straci. Jesli nie
      pieniadze, to czas i nerwy. A teraz uwaga... dla "umilenia" zycia klientowi
      wprowadzili "blekitna linie". Nie dosc ze ciagle zajeta, to jeszcze nie mozna
      niczego wyegzekwowac, bo zalatwiajac sprawe przez telefon klient nie ma niczego
      na pismie.

To tyle, odradzam.

luisssa
    • Gość: Luke Re: Pakiety internetowe IP: 217.153.73.* 10.06.03, 16:13
      Miałem usługę 30h/60zł (netto oczywiście) przez jakieś 1,5 roku.. Na początku
      był tylko taki pakiet i dostęp bez autoryzacji pod standardowy numer 202122..
      Ogólnie nie miałem powodów do narzekań, poza drobnymi problemami z połączeniem,
      ale nie były za często i można było wybaczyć...
      Co do opłacalności to jak najbardziej warto.. Wolę nie myśleć o rachunkach,
      gdybym przehulał 30h normalnie z naliczaniem za 3 min..
      Mały problem pojawił się przy rezygnacji, bo kasowali za pakiet za bieżący
      miesiąc i kiedy złożyłem rezygnację to od początku przyszłego miesiąca a z
      natępnego rachunku istotnie zniknął pakiet, ale pojawiło się normalne
      rozliczenie połączeń za grubo ponad 100zł.. Ale nie robili problemów przy
      zgłoszeniu reklamacji i wszystko uregulowali..
      Jesli jesteś "zdyscyplinowany" i nie korzystasz za dużo to naprawdę się opłaca..
      Tylko na Boga.. Nie korzystaj z aplikacji dostępowej!! porażka.. Stary, dobry
      dial-up'ik + aplikacja typu Bankrut i jest OK...
    • Gość: klecina Re: Pakiety internetowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 14:00
      Ja tam nie narzekam. Raz czy dwa nie mogłem sie połaczyć z siecią i to wszystko.

Z drugiej strony kiedyś też miałem problem z "zrezygnowanym" ryczałtem ,za który chcieli, abym zapłacił ;)) Ale pojechałem, załatwiłem i przychodziły mi potem korekty rachunków, potem korekty korekt! Porażka!
    • Gość: alicja Re: Pakiety internetowe IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 14:06
      Mniej więcej od pół roku mam ten pakiet 30/60 i jestem zadowolona. Na początku
      były problemy - a to się nie chciało łączyć, a to problem z autoryzacją... Ale
      chyba już naprawili, bo już od dobrych trzech miesięcy nie miałam żadnych
      problemów (tfu tfu - odpukać). Mieszczę się w tych 30 godzinach (mam lpm, stąd
      wiem kiedy zbliża mi się koniec pakietu)i za net płacę mniej niż bym normalnie
      płaciła. Reasumując -polecam. Popieram jednak pozostałych, którzy odradzali
      aplikację dostępową. Kompletny bezsens. Można się łączyć normalnie i bez
      niepotrzenych stresów.
      pzdr
    • Gość: Aśka Re: Pakiety internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 16:31
      Moi znajomi mają taki pakiet (15h). Jeśli nie korzystasz dużo z netu to warto -
      nie zrywa im połaczeń. Mają zainstalowany oddzielny licznik, ale i coś na
      kształt licznika istniej w zakładce narzędzia/historia połączeń w aplikacji i
      daje dobre wskazania (co prawda pracownik TP SA twierdzi, że te zapisy nie są
      podstawą do póżniejszych ewentualnych reklamacji, ale jako licznik "chodzi" a i
      nic znajomi przez te 4 m-ce nie reklamowali.
      P.S.
      Jak wezmiesz usługę na czas określony, to sprawdź, bo może jest nadal od 1 do 6
      h gratis w zależności od wielkości kupowanego pakietu.
      • Gość: asder Re: Pakiety internetowe o co chodzi IP: 212.160.117.* 12.06.03, 08:09
        o co chodzi z tą aplikacją dostępową - mam zamiera zamówić pakiet na 15 h i
        chciałbym wiedzieć w czym rzecz i druga sprawa jak kontrolować czy się nie
        przekroczyło tych 15 h.
        • Gość: qq Re: Pakiety internetowe o co chodzi IP: *.katowice.pik-net.pl 12.06.03, 09:48
          jest wiele programów pozwalających na kontrolę... zalezy jakiego windowsa
          używasz. Pozdr.
        • Gość: Luke Re: Pakiety internetowe o co chodzi IP: 217.153.73.* 12.06.03, 10:01
          Aplikacja dostępowa to programik, który dostajesz od TPsy.. Jest to generalnie
          mały syf, który rzekomo ma Ci pomóc skonfigurować połączenie i inne rzeczy a
          potem ma się łączyć.. Program będzie Ci startował razem z systemem, więc
          zawalał pamięć, nie ma żadnych ciekawych funkcji.. Nie wiem - w mojej dosyć
          starej wersji - (być może to poprawili) nie było nawet zliczania łącznego czasu
          połączeń .. Oprócz tego o ile dobrze pamiętam program dodaje też nową
          tożsamość, czyli profil w Outlooku dla nowego konta, co jest zupełnie zbędne i
          pewnie robi też kilka innych niepotrzebnych rzeczy.. Słowem - pożytku z niego
          mało..
          A co do kontroli czasu.. Zainstaluj licznik połączeń modemowych np. Bankruta:
          www.surgimed.com.pl/bankrut/html/bankrut/nowe.html
        • Gość: Aśka Re: Pakiety internetowe o co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 10:07
          Gość portalu: asder napisał(a):

> o co chodzi z tą aplikacją dostępową - mam zamiera zamówić pakiet na 15 h i
          > chciałbym wiedzieć w czym rzecz i druga sprawa jak kontrolować czy się nie
          > przekroczyło tych 15 h.

Po podpisaniu umowy dostaje się płytkę CD, która po wsadzeniu do komputera
          podaje Ci komendy i zainstalowujesz cobie coś jak programik (z wielkim logo
          tepsy) który jest sobie na ekranie i który się się otwiera jak łączysz się z
          internetem przez np. Eksporera (coś jak łączenie przez modem z tym miłym
          bipczeniem...) i tam w zakładce masz (sama tego nie mam więc nie pamiętam) w
          zakładce bodajże "narzędzia/historia połączeń" licznik (kiedy się łączyłeś i
          ile to trwało) poza tym możesz sobie jakiś dodatkowy programik ściągnąć do
          liczenia impulsów.
          Przy procesie instalacji podają Ci dodatkowo jakieś strasznie długie hasło i
          login (które się w ogóle do niczego chyba nie przydają), oraz inf. o danych
          skrzynki na Wirtualnej Polsce, którą Ci zakładają.
          Minusem jest że ta aplikacja jest chyba zawsze ściągnięta do paska na dole, jak
          się chce ją zamknąć, to się rozłączasz z internetem (cały czas widać logo
          tepsy :) - abyś pamiętał komu zawdzięczasz to że surfujesz.)
          • Gość: a Re: Pakiety internetowe o co chodzi pilne !!!!! IP: 212.160.117.* 12.06.03, 12:58
            czy można korzystać z pakietu np 15 h bez instalowania tej płytki cd i łączyć
            się "po staremu" a korzystać z jakiegoś bankruta ?? czy też ta płytka cd od
            tepsy jest konieczna, żeby naliczali opłatę wg pakietu a nie wg standardowego
            cennika ???????
            • Gość: Aśka Pojęcia nie mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 14:17
              Gość portalu: a napisał(a):

> czy można korzystać z pakietu np 15 h bez instalowania tej płytki cd i łączyć
              > się "po staremu" a korzystać z jakiegoś bankruta ?? czy też ta płytka cd od
              > tepsy jest konieczna, żeby naliczali opłatę wg pakietu a nie wg standardowego
              > cennika ???????

Dobre pytanie ale... jak wyżej. Znajomi prawomyślnie zainstalowali apikację-
              programik jak im kazano. Ale z tego jak ta aplikacja działa wnioskuję, że można
              i bez (ona w zamyśle twórców zawiera jakieśtam niby potrzebne, w praktyce
              raczej nieużyteczne udogodnienia). Choć może być i tak, że w razie kontaktu z
              BOKiem zapytają Cię o te hasła i loginy ktore dostajesz po instalacji (jak się
              coś popieprzy). No po prostu lepiej się dowiedzieć "u żródła".
            • Gość: leon Re: Pakiety internetowe o co chodzi pilne !!!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 17:58
              nic nie musisz instalować. Tylko się rejestrujesz na ich stronie, a potem
              ustanawiam nowe połaczenie z nowym numerem, w którym podajesz przypisany ci
              login i hasło. To wszystko.
        • Gość: leon Re: Pakiety internetowe o co chodzi IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 18:01
          ja mam programik "licznik połączeń modemowych". Działa bez zarzutu, wszystko
          się zgadza. Ale takich programików jest mnóstwo (poszukaj sobie jakiś na
          stronce www.chip.pl w dziale 'download'), często już mają taką opcję
          jak 'pakiety' więc nic nie musisz samemu ustawiać. A jak tylko połączysz się z
          netem, to on się zaraz uruchamia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka