Dodaj do ulubionych

Multimo - czy warto?

29.06.07, 13:49
Witam. Kończy mi się umowa na Neostradę w Tepsie i chciałbym zmienić dostawcę Internetu. Wobec tego mam pytanie do posiadaczy Multimo: czy warto przejść na Multimo, czy nie ma żadnych problemów z korzystaniem z łącza?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: Multimo - czy warto? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.06.07, 02:27
      Mam wrażenie, że od niedawna blokują P2P. Ale z torrentów się ściąga.
      • Gość: manhu Re: Multimo - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 15:11
        > Mam wrażenie, że od niedawna blokują P2P. Ale z torrentów się ściąga.
        Co to znaczy? Kto jak kto ale Ty powinieneś wiedzieć, np. jak sprawdzić czy masz otwarte porty albo czy walnęli tam niski priorytet.

Ja myślę o wzięciu Multimo 1024 na 3 lata, co da ze zniżkami śr.43zł na miesiąc, ale jeśli blokują p2p to także blokują gry online, a mi jest potrzebny dobry ping znaczy max.25ms do onetu i stabilne 256kbps uploadu (przydałoby się 512-bo moje gry chodzą niemal na 256-no ale na to w dobrej cenie przyjdzie poczeeeeekać)

W skrócie: proszę wykonaj tracert bbc.com -w 222 oraz ping onet.pl -n 10 i wklej tutaj oraz podaj jakie masz multimo (1024?).
      • stefan.bialystok Re: Multimo - czy warto? 30.06.07, 17:18
        Ooooo! To muszę się poważnie zastanowić! Obliczyłem, że przechodząc do Multimo to miesięcznie zaoszczędziłbym ok. 24 zł, co w sumie nie jest zbyt dużą kwotą, no i Neostrada sprawuje się bez zarzutu. Naprawdę mam dylemat!
        • Gość: fakit Re: Multimo - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:08
          może spróbuj z Netią; możesz u nich na stronie sprawdzić czy jest możliwość
          podłączenia i najlepiej zamówić net przez ich stronę bo dodatkowe rabaty się dostaje
    • Gość: hameron Re: Multimo - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 17:40
      raczej proponowalbym ci sie rozejrzec za netia, taniej niz w neo, w dodatku net
      masz na socjalce. polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka