Dodaj do ulubionych

Neostrada+

15.06.03, 21:40
Jak oceniacie działanie neostrady+, chodzi mi o szybkość transferu, gry
przez sieć np. q3,cs itp.....Po prostu czy opłaca się instalować, nie mając
żadnej alternatywy.
Obserwuj wątek
    • Gość: polokokt Re: Neostrada+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.03, 22:50
      Czesc
      No to ja bylem kilka miesiecy temu w takiej samej sytuacji jak Ty. Albo modem i
      impuls co 3/6 minut albo neo (SDI juz od dawna u mnie nie zakladali). Wtedy to
      byla nowosc i kosztowala 900zl montaz. Ja mam ja od pazdziernika (a moze
      listopada?) i do stycznia 2003 mniej wiecej polowe czasu mialem przestoj z ich
      winy. po nowym roku tepsa wymienila rutery i od tamtego czs mialem jedna
      awarie - wypadek losowy, spalila sie akurat moja wtyczka na centrali. tak smiga
      tak jak trzeba i jestem juz bardzo zadowolony.
      Co do tych transferow to zalezy oczywiscie z jakich serwerkow sciagasz. Ale jak
      serwer Ci gwarantuje upload 56kB/s to neo+ nie bedzie tego blokowala i taki
      download bedziesz mial. Co do gier, to ja osobiscie gralem tylko raz w q3 i
      bylo calkiem spoko.
      generalnie uwazam ze warto, tym bardziej ze teraz chyba oplata instalacyjna
      zmalala o ponad 50%. W sieci osiedlowej typu asterCity w stolicy niby maja
      download 128kbps ale znajomi ktorzy tego uzywaja juz dawno nie pamietaja aby
      mieli takie osiagi. W neo na razie transfer nie spada, a blokuje Cie jedynie
      druga strona. Do tego u mnie w miescie tez jest siec osiedlowa (ja nie mieszkam
      na osiedlu wiec nie mam mozliwosci podlaczenia) 128kbps ale oplata miesieczna
      to 80zl czyli zeby mieli 512kbps musieli by placic 320zl (tak lekko liczac), a
      w neo kosztuje 200zl. Inna sprawa przez jak dlugo wykorzystujesz neo+ na maxa
      mozliwosci.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka