adamekk1985 15.06.03, 21:40 Jak oceniacie działanie neostrady+, chodzi mi o szybkość transferu, gry przez sieć np. q3,cs itp.....Po prostu czy opłaca się instalować, nie mając żadnej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polokokt Re: Neostrada+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.03, 22:50 Czesc No to ja bylem kilka miesiecy temu w takiej samej sytuacji jak Ty. Albo modem i impuls co 3/6 minut albo neo (SDI juz od dawna u mnie nie zakladali). Wtedy to byla nowosc i kosztowala 900zl montaz. Ja mam ja od pazdziernika (a moze listopada?) i do stycznia 2003 mniej wiecej polowe czasu mialem przestoj z ich winy. po nowym roku tepsa wymienila rutery i od tamtego czs mialem jedna awarie - wypadek losowy, spalila sie akurat moja wtyczka na centrali. tak smiga tak jak trzeba i jestem juz bardzo zadowolony. Co do tych transferow to zalezy oczywiscie z jakich serwerkow sciagasz. Ale jak serwer Ci gwarantuje upload 56kB/s to neo+ nie bedzie tego blokowala i taki download bedziesz mial. Co do gier, to ja osobiscie gralem tylko raz w q3 i bylo calkiem spoko. generalnie uwazam ze warto, tym bardziej ze teraz chyba oplata instalacyjna zmalala o ponad 50%. W sieci osiedlowej typu asterCity w stolicy niby maja download 128kbps ale znajomi ktorzy tego uzywaja juz dawno nie pamietaja aby mieli takie osiagi. W neo na razie transfer nie spada, a blokuje Cie jedynie druga strona. Do tego u mnie w miescie tez jest siec osiedlowa (ja nie mieszkam na osiedlu wiec nie mam mozliwosci podlaczenia) 128kbps ale oplata miesieczna to 80zl czyli zeby mieli 512kbps musieli by placic 320zl (tak lekko liczac), a w neo kosztuje 200zl. Inna sprawa przez jak dlugo wykorzystujesz neo+ na maxa mozliwosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś