Dodaj do ulubionych

netia - internet 12 misiecy gratis

13.07.07, 05:01
co sadzicie o tej ofercie ?
jak z "jakoscia i awaryjnoscia" i czasem usuwania awarii ?
czy sa limity na ilosc sciaganych GB ?
jestem uzytkownikiem neostrady 640 (umowa konczy mi sie 5 VIII i zastanawiam
sie czy nie przejsc do nich)
Obserwuj wątek
    • Gość: p2p Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.acn.waw.pl 13.07.07, 08:42
      Oferta kiepska - trzeba sie wiazac na 3 lata! Juz po roku nic nieplacenia okaze
      sie, ze to co wtedy bedziemy musieli placic przez kolejne dwa lata jest znacznie
      drozsze niz inne oferty.
      • Gość: manhu Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 14:02
        A skąd masz takie informacje:)

Po roku gość będzie bulić po 32,66pln za miesiąc! Widzę, że jesteś jednym z tych polecających branie na rok. OK, skoro twierdzisz że te 32.66 to będzie znacznie drożej, to znaczy że twierdzisz, że za rok łącze 1024kbps będzie za max 25pln (choć czy 32.66 to znacznie drożej niż 25? raczej 20).

No to powiedz mi na jakiej podstawie tak twierdzisz? Czyżby neostrada 128 staniała do 17pln na miesiąc (z 49, czyli tak jak 1024 ok.3-krotnie)? A może znikła z oferty?
        • jan-w Re: netia - internet 12 misiecy gratis 13.07.07, 14:31
          p2p ma rację. Internet może tanieć, ale może też wzrastać jego szybkość.
          Oddawanie się w niewolę na 3 lata w tej sytuacji, jest dużą lekkomyślnością.
          Netia też jest o tym przekonana. Dlaczego dawałaby 1 rok za darmo?
          Charytatywnie? Nie. Chce uwiązać ludzi na długo. Napewno przewidziane są też
          wysokie kary, dla rozwiązujących umowę.
          • warsiawiak1 Re: netia - internet 12 misiecy gratis 16.07.07, 09:41
            chciałbym zobaczyć te wielkie obniżki cen, które przewidujecie ;)
            jestem raczej umiarkowanym optymistą co do dalszego spadku cen; co do netii, ja
            jestem już ich klientem; pewnie, że żałuję, że nie załapałem się na tę promocję
            "rok za darmo", ale cóż takie życie; może następnym razem
        • Gość: p2p Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.acn.waw.pl 17.07.07, 14:24
          > Po roku gość będzie bulić po 32,66pln za miesiąc!

Po roku ... ale przez dwa następne lata.

> OK, skoro twierdzisz że te 32.66 to będzie znaczn
          > ie drożej, to znaczy że twierdzisz, że za rok łącze 1024kbps będzie za max
          > 25pln (choć czy 32.66 to znacznie drożej niż 25? raczej 20).

Sadzisz, ze cena ktora jest dzisiaj utrzyma sie przez trzy nastepne lata?
          No to popatrz jak spadala cena np neostrady:
          www.tp.pl/b/binaries/PL/357266/Konferencja_prasowa_TP_1_lutego_2007_365841370.pdf
          str 13.

Aha - i nie 32,66 tylko 49 (lacze 1 Mbit/s)- przynajmniej tak stoi w regulaminie
          promocji na stronie Netii.
          • manhu Re: netia - internet 12 misiecy gratis 17.07.07, 14:42
            Ja patrzę na cenę średnią, inaczej oferta 35 miesięcy gratis też byłaby kiepska bo ostatni bardzo drogi:)

>Sadzisz, ze cena ktora jest dzisiaj utrzyma sie przez trzy nastepne lata?
            Tak, właśnie tak sądzę. Po prostu tak jak 128kbps i 256 znikły z oferty, tak np.za 2lata zniknie 1Mbps. Czyli jak się stanie cud to może będziesz miał neostradę 6Mbps w cenie obecnej 1Mbps, tyle że dla zwykłej osoby to bez znaczenia-nie zauważy różnicy (mało tego-6Mbps wymaga odl.od centrali max.1,5km).
            • Gość: Radek Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 16:52
              No właśnie. Dochodzi jeszcze kwestia polityki Tp, która nie spieszy się do wprowadzania obniżek. Dlatego nie ma co czekać na lepszą promocję. Jeszcze długo może takowej nie być.
      • Gość: chp Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.chello.pl 16.07.07, 13:11
        mozesz sie zwiazac i na dwa lata, z pol rocznym netem za friko. mnie sadze, zeby
        jakos sie rewolucyjnie dalej zmieniala oferta cenowa, bo tepsa juz dawno
        zapowiadala, ze cen nie obnizy, bo nie moze. zatem to wyjscie jest dosyc
        rozsadne, co do innych operatorow mniejszych, to ich oferty jescze dlugo nie
        bede bral na powaznie.
        • juvergol Re: netia - internet 12 misiecy gratis 17.07.07, 13:36
          jakbym nie miał umowy z tp to brałbym te promocję netii; nie spodziewam sie
          lepszej oferty w najbliższym czasie
    • Gość: zeben Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.ingbank.pl 17.07.07, 16:40
      tylko okazuje sie ze netia zgodnie z umowa (gdzies maczkiem napisane) moze w
      trakcie umowy zmieniac ceny !!!! dzownilem do nich i sie okazuje ze
      teoretycznie faktycznie moga ale to sie nie zdaza :-)) taki maly myk
      • Gość: mariusz Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 16:36
        Nie mogą sobie pozwolić na takie numery, bo inaczej firma nie wyrobi. Mają obecnie straty przez Play-a, a i wcześniej kłopoty organizacyjne.
        Taki kawał spowodowały to, że firma upadnie. Więc nie ma co się bać.
    • Gość: adam Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 16:31
      Oferta jest świetna! Teraz Netia ma najtańszy internet spośród wszystkich dostawców :D
      • Gość: Zlosliwy Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.acn.waw.pl 18.07.07, 18:26
        > Oferta jest świetna! Teraz Netia ma najtańszy internet spośród wszystkich dosta
        > wców :D

No ... a Tesco ma najtańsze wina - tylko co z tego?
    • voker Re: netia - internet 12 misiecy gratis 18.07.07, 16:53
      di.com.pl/news/17011,0.html
    • Gość: ryszard Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 14:53
      jak masz dużo czasu i silne nerwy to możesz spróbować. Ja podpisałem umowę
      ponad miesiąc temu. Okazało się, że jest potrzebne nowe "oświadczenie".
      Wysłałem już je 4 razy listem poleconym, a oni dalej twierdzą, że nie dotarło.
      Dzwoniłem tam już kilkanaście razy i zdażylem sie zorientować, że mają tam
      niezły "bajzel", a niekompetencja tzw. "konsultantów" i ludzi z działu
      reklamacji jest wręcz porażająca. Myślę, że przy takiej "konkurencji" TP może
      spać spokojnie :)
      • Gość: fifity Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:04
        heh ale myśle że to zależy do jakiego oddziału sie trafia. ja na przykład do
        łódzkiego się zgłosiłem bo jestem spod Łodzi i spokojnie raz dwa wszystko
        załatwili, dostałem dokumenty, sprzęt i moge śmigać. w pracy się na netie nie
        skusili ale to tylko dlatego że nie chcieliśmy specjalnie zrywać umowy 5 mies
        przed skończeniem;)
        • Gość: eloy Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:54
          Czekam na przesłanie umowy od miesiąca. Wykonałem już 7 telefonów w tej sprawie,
          za każdym razem mówią, że w tym tygodniu umowa dotrze. Netia ma fajną ofertę,
          ale sposób traktowania (czyt. olewania) klienta jest jeszcze gorszy niż w Tepsie.
          • juvergol Re: netia - internet 12 misiecy gratis 21.08.07, 20:06
            no jednak z tepsa sie nikt nie moze rownac pod wzgledem traktowania
            klienta; u nich sie o cos doprosic to ruski rok zejdzie; Netia w tym
            roku ostro sie poprawila
            • Gość: Karol Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 15:56
              ja od tepsy juz nic nie chce, nawet jakby mi życzenia świąteczne przysłali to
              odeślę; po tym jak mnie potraktowali przy mojej reklamacji, której nie uznali
              nie chce miec z nimi nic wspolnego; juz sie kontaktowalem z Netia i stwierdzili,
              ze mogą u mnie zalożyc mi zarówno internet, jak i telefon
              • Gość: Krzyś Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.aster.pl 22.08.07, 19:24
                Ja spokojnie czekam na zamiane Astera na Netie.Mam nadzieje ze bede
                zadowolony.
                • Gość: swen Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 20:04
                  www.netcologne.de/privatkunden/dsl-fuer-privatkunden/surf-flat/produktbeschreibung.html
                  jak mi dają taką ofertę to się zastanowię.
                  • Gość: martin Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.it-net.pl 15.09.07, 11:30
                    mam 6Mb za 65PLN. to jest dopiero oferta. kabel w scianie zadnych modemow.
                    wszystko smiga
                    • marex59 Re: netia - internet 12 misiecy gratis 16.09.07, 20:43
                      Nikt nie daje takiej prędkości za tak małe pieniądze, jesteś w sieci
                      pewno i łAcze masz podzielone na ileś tam osób to się z tym zgadzam
                      ale w innym przypadku wydaje mi sie że to zwykła z twojej strony
                      ściema.
    • Gość: art Re: netia - internet 12 misiecy gratis IP: *.matarnia.pl 17.09.07, 11:08
      Te 12 miesięcy gratis to raczej jedynie chwyt reklamowy. Żadna firma
      nie jest instytucją charytatywną. Jeśli masz pierwsze 12 miesięcy
      rzekomo za darmo, to znaczy, że są one wliczone w cenę następnego
      roku, albo nawet dwóch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka