Dodaj do ulubionych

Internet bezprewodowy - pytanie

16.07.07, 09:36
Jestem marynarzem.
Kiedyś na statku ktoś mi mówił, że spotkał kapitana, który na Dalekim
Wschodzie kupił urządzenie i zapłacił za rok z góry. Tam gdzie był zasięg,
korzystał z internetu bez ograniczeń. słuchał m.innymi radia Z. Niestety mój
informator nie znał się na tym i nic więcej nie mógł mi o tym powiedzieć.
Będę wdzięczny za informacje czy taką usługę można kupić w Polsce.
Jak dotąd mam smutne doświadczenie. W Ameryce Południowej nieopacznie
posurfowałem trochę z mojej komórki a rachunek z GSM przyszedł na 1200 zł.
Z góry dziękuje
Mariner
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Internet bezprewodowy - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:46
      Tak, slyszalem o tym. To tajne urzadzenie, dzieki ktoremu mozna surfowac po
      necie nie placac ISP. Ale nie moge Ci nic o nim powiedziec, bo musialbym Cie zabic.
    • Gość: marynarz Re: Internet bezprewodowy - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:59
      fajna opowieść :) rozumiem że chodzi ci o mobilny internet tylko nie wiem czy u
      nas czy za granicą. U nas to wygląda tak płacić musisz wszystkim ;) jednym mniej
      drugim wiecej, z abonamentów najniższy ma chyba orange 30zł miesięcznie, jak nie
      chcesz wiązać sie umowami to mozesz wziać internet na karte. Masz do wyboru
      iPlusa i orange free, w iPlusie 5gr/100kbs, orange free 3gr/100kbs w ten sposób
      rachunków nie będziesz miał ale płacić tak czy siak trzeba.Niestety nic nie ma
      za darmo
    • mysia1103 Re: Internet bezprewodowy - pytanie 19.07.07, 20:18
      Chodzi ci o dostep do netu przez Wifi,
      wiekszosc osob nie zabezpiecza swoich sieci i mozesz sobie za free latac po necie,
      inni nie stosuja szyfrowania WPA i mozesz wlamac sie w 5s do ich sieci i tez
      latasz za free.
      Za granica jest od groma darmowych punktow dostepowych gdzie tez latasz za free.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka