Dodaj do ulubionych

Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach?

IP: *.energoprojekt.pl 08.01.08, 12:42
jaką reklamę urządziliście naszej-klasie w ciągu ostatnich miesięcy,
zwłaszcza że Bebo słabo ciągnie to się chyba nie ucieszy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Dlaczego "Gazeta" kazda pie.. o N.-K. publikuje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.08, 12:54
      ???
      • Gość: 13.02 13.02 i nic IP: 195.124.114.* 08.01.08, 13:03
        13.02 i nic
        • Gość: manhu dzień bez naszej-klasy dniem straconym dla GW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:12
          >13.02 i nic
          Poczekaj 24 godziny:)
          Wiem, wiem, że o co innego Ci chodzi:)

ALE PYTAM SIĘ: O CO CHODZI Z TĄ NACHALNĄ REKLAMĄ?
          To jakaś paranoja, codziennie jakiś tekst na 1-szej stronie o nieistotnym serwisie. Czyżby Agora wykupiła to? Albo uzgodniła po cichu wykupienie, wali reklamy i niedługo poda info akcjonariuszom oficjalnie?
          • Gość: Rozmarynka Re: dzień bez naszej-klasy dniem straconym dla GW IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.08, 13:19
            Jaka reklama? Kurcze, naprawdę nie widzicie, że ten portal to
            fenomen socjologiczny na skalę całego kraju? Pomijam fakt, czy jest
            to wartościowe czy nie, bo nie to jest istotą zjawiska. Trudno o tym
            ciągle nie pisać, skoro 90% tematów 90% ludzi obraca się ostatnio
            tylko i wyłącznie wokół tej strony. Nawet Wy zajrzeliście tu chyba
            nie bez powodu. Gdyby nasza-klasa.pl kompletnie Was nie
            interesowała, to olalibyście temat i tyle :)
            • dan3iger od lat jest portal szkolnelata.pl 08.01.08, 13:29
              Nonsens, od lat jest portal szkolnelata.pl któremu GW codziennie reklamy nie
              robi. A nasza klasa to kiepska kalka, ponadto nie moderowana, jest śmietnik,
              nazwy szkół się tammieszają, nikt tego nie kontroluje.
              To co wyprawia GW to chore i nachalne.
              • Gość: Rozmarynka Re: od lat jest portal szkolnelata.pl IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.08, 13:38
                ... o którym praktycznie nikt nic nie wie i mało kto korzysta (osób
                o moim nazwisku na NK jest ponad 100, a na SL tylko jedna ;-). Chyba
                nie pojąłeś, co miałam na myśli pisząc "fenomen socjologiczny". Otóż
                właśnie to, że z niewyjaśnionych bliżej przyczyn "nasza klasa"
                zyskała popularność, jakiej żaden inny portal wcześniej nie zyskał.
                I bynajmniej nie jest to zasługa GW.
                • dan3iger Tak, to zapewnie ufoludki 08.01.08, 14:50
                  > z niewyjaśnionych bliżej przyczyn "nasza klasa" zyskała
                  > popularność, jakiej żaden inny portal wcześniej nie zyskał.
                  > I bynajmniej nie jest to zasługa GW.

Tak, to zapewnie ufoludki natchnęły ludzi żeby akurat iść na ledwo działającą na
                  zmianę z niedziałającą kalkę wieli portali.
                  Fenomet socjologiczny czy marketingowy że o każdej awarii jednego z tysięcy
                  portali trabi codziennie GW (a ma o czym trąbić bo awaria tam goni awarię). Bo
                  poza awariami i bałaganem nie opanowującym dużego zainteresowania (będącego
                  konsekwencją dobrego marketingu) nic tam nie mam.
                  Moim zdaniem to taka sama internetowa bańka jak tysiące innych.
                  • Gość: Rozmarynka Re: Tak, to zapewnie ufoludki IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.08, 08:29
                    > Tak, to zapewnie ufoludki natchnęły ludzi żeby akurat iść na ledwo
                    > działającą na zmianę z niedziałającą kalkę wieli portali.

Poczytaj sobie coś o zasadach działania marketingu szeptanego, a
                    może Cię olśni.
              • Gość: Rozmarynka Re: od lat jest portal szkolnelata.pl IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.08, 13:46
                I jeszcze coś - czy ktoś Cię zmusza do korzystania z tej wstrętnej i
                głupiej NK, albo do czytania GW? :)) To wolny kraj - GW może
                reklamować lub "reklamować" co tylko zechce. Ty możesz przerzucić
                się na portal innej gazety.
            • Gość: Robert Wilk. A jak miesiąc temu o tym pisałem, to nazwano mnie IP: 195.177.83.* 08.01.08, 13:40
              paranoikiem.
              Reklama to nie jest.
              Co najwyżej "publicity".
              Ale chodzi o to samo.

Mnie kojarzyło się to raczej z czarnym PR.
              Tyle że jeśli coś możesz sprawdzić osobiście,
              taki czarny Pr działa jak najlepsza reklama.
            • Gość: k Re: dzień bez naszej-klasy dniem straconym dla GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:03
              > fenomen socjologiczny

Z taką reklamą to każde gó.. można wypromować. Daliście sobie wmówić ze ta
              strona jest fenomenalna i do szczęścia tylko musicie jeszcze znajomych ściągnąć.
              Nasz-klasa to nic nowego, nic rewolucyjnego poza tym jest kiepsko wykonana.
              • Gość: Rozmarynka Re: dzień bez naszej-klasy dniem straconym dla GW IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.08, 14:12
                Następny, który nie rozumie zjawisk socjologicznych :-/
                Miśku - nikt nie twierdzi, że strona jest fenomenalna, że jest
                rewolucyjna, że nie jest kiepsko wykonana. Nie o to tu chodzi.
                Faktem niezaprzeczalnym jest tylko to, że potrafiła skupić blisko 5
                mln ludzi w bardzo krótkim czasie. To NIE JEST powszednie, zwykłe,
                powtarzalne zjawisko. I o tym pisałam.
                Rozbrajają mnie opinie, że GW robi NK reklamę. To jest po prostu
                niedorzeczne. Taka sama to reklama, jak nasze tutaj wypociny. Im
                więcej się o czymś pisze, tym większą wzbudza to ciekawość. Co w tym
                dziwnego? NK nie musi się reklamować z pomocą mediów. Wystarczy
                reklama szeptana. Jest w tym przypadku znacznie skuteczniejsza, bo
                bardziej wiarygodna.
                • Gość: Meggie Re: dzień bez naszej-klasy dniem straconym dla GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:53
                  W tym przypadku, gdy Wyborcza ciągle pisze o NK, to to już nie jest reklama
                  szeptana tylko, lecz, powiedziałabym, reklama KRZYCZANA ;)

Jak dla mnie fenomenem socjologicznym jest li i jedynie fakt, że tyle osób tam
                  wchodzi pomimo FATALNYCH serwerów. I że im się chce czekać 5 minut na otwarcie
                  każdej podstrony.

Bo co do popularności serwisu to można magisterki pisać - dlaczego tak nas
                  ciągnie do nawiązania kontaktów z ludźmi z czasów szkolnych? Ile osób robi to
                  tylko po to, by się pochwalić, jacy są popularni, bo mają TYYYYLU znajomych? Ile
                  z tych klas spotkało się tylko raz w realu, by stwierdzić, że tak naprawdę
                  niewiele ich łączy?
                  Itepe, itede...
          • Gość: Realista Re: dzień bez naszej-klasy dniem straconym dla GW IP: *.acn.waw.pl 08.01.08, 13:29
            > To jakaś paranoja, codziennie jakiś tekst na 1-szej stronie o
            > nieistotnym serwisie.

Tego "nieistotnego serwisu" używa ponad 6 mln osób. Jak myslisz - czemu nikt o
            tobie nic nie napisal? Bo to wlasnie ty jestes nieistotny.
          • hella_79 Re: dzień bez naszej-klasy dniem straconym dla GW 08.01.08, 15:20
            chyba w redakcji wisi przy wejściu hasło "dzień bez naszej-klasy dniem straconym"

normalnie rzygnąć juz idzie, ale i tak nic nie pobije "wiadomości" z alertu24, ze coś tam sie dzieje z naszą klasą ;]
    • Gość: cesio Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.azoty.pulawy.pl 08.01.08, 13:02
      minela 13 a portal nie dziala... 1 zasada "mow prawde i tylko prawde"
      • Gość: zegarmiszcz Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.chello.pl 08.01.08, 13:08
        nie zapominaj że 13 też jest jutro.
      • Gość: jasiek przerwa do 14 :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:10
        Po co podawac termin jak sie go nie dotrzymuje? :))
        • Gość: moik zaklad o browara ze nie zdaza do 14-tej ?? IP: 195.124.114.* 08.01.08, 13:12
          zaklad o browara ze nie zdaza do 14-tej ??
          • Gość: niedokształciuch a co to k... jest to bebo?? IP: 81.210.121.* 08.01.08, 13:15
            i po co?
            • Gość: lavinka z nielogu Wczoraj zdążyłam przeczytać kom. o6mln użytkoników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:29
              Przenieść 6mln osób na inny serwer to trochę mało czasu. Wcziraj widoczna była
              faza pośrednia. Adres n-k zamienniał sie na d.nasza-klasa
          • dan3iger I wygrałbyś, już 15 a pisza że bedzie o 17.00 08.01.08, 14:59
            Portal jest niedostępny do godziny 17:00: trwa przenoszenie danych do nowej
            serwerowni

W dukumencie HTML można doszukac się też informacji:
            Portal jest niedostępny: trwa podział bazy; Zapraszamy o godzinie 8.

Amatorszczyzna, brak kompetencji i nachalny marketing.
    • Gość: Uswiadomionu Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:16
      ... max kilka dni jakakolwiek wiadomosc promocyjna o naszej klasie musi sie pojawic.

Mysle ze przejal juz pakiet wiekszosciowy
      • Gość: dd Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:25
        całą wartość tej strony to baza danych
        w którą sie sami głupki wpisujemy :)
        juz policja z tego korzysta bo pięknie powiązania wychodzą :)
        • Gość: Rozmarynka Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.08, 13:32
          No faktycznie, zajebista baza danych :-/ Imiona i nazwiska. Coś, co
          widnieje w przeciętnej książce telefonicznej czy na spisie
          lokatorów. O innych instytucjach, do których policja ma dostęp bez
          żadnego "ale", nie wspominając.
          • Gość: Mr.X Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: *.adlex.com 08.01.08, 14:16
            > No faktycznie, zajebista baza danych :-/ Imiona i nazwiska. Coś, co
            > widnieje w przeciętnej książce telefonicznej czy na spisie
            > lokatorów. O innych instytucjach, do których policja ma dostęp bez
            > żadnego "ale", nie wspominając.

Oprocz nazwisk sa zdjecia (!), znajomi nie tylko z klasy i przyblizona data urodzenia, najczesciej miasto w ktorym mieszkaja.
            Policja moze i ma swoje dane ale dla innych firm/ludzi to WIELKA gratka
            • Gość: Rozmarynka Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.08, 14:33
              > Oprocz nazwisk sa zdjecia (!), znajomi nie tylko z klasy i
              > przyblizona data urodzenia, najczesciej miasto w ktorym mieszkaja.
              > Policja moze i ma swoje dane ale dla innych firm/ludzi to WIELKA
              > gratka

Jaka gratka? Przepraszam, ale co takiego konkretnego możesz zrobić,
              mając do dyspozycji czyjeś zdjęcie (często kompletnie niewyraźne),
              miasto i rok urodzenia? Pośmiać się w ukryciu, że Prezes Orlena miał
              kiedyś włosy do pasa, a minister spraw zagranicznych tańczyła na
              stole na studniówce? Co jeszcze? Napisz, autentycznie jestem
              ciekawa :)
              Czy wiesz poza tym, że masa profili szkół i klas jest prywatna i
              nikt - prócz członków zatwierdzonych przez moderatora - nie ma do
              niej dostępu?
              Robicie tanią sensację, a nie ma ku temu kompletnie żadnych
              powodów :)
              • Gość: Meggie Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:00
                Baza danych NK składa się także z (czasem niejawnych publicznie) numerów
                telefonów, adresów e-mail i numerów GG. Często ludzie podają je bezmyślnie, nie
                znając ich wartości.
                Każdy, kto kiedykolwiek miał do czynienia z przetwarzaniem danych wie, ile taka
                baza jest warta. Ja bym szła w setki tysięcy złotych, oczywiście przed selekcją.

Nie mam teraz dostępu do regulaminu, nie pamiętam, czy jest tam zapis o tym, iż
                NK ma prawo przekazywać te dane np. podmiotom wspólpracującym lub wykorzystywać
                je sama w celach jakichkolwiek poza swoimi własnymi.
                • Gość: Meggie Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:52
                  Update - juz wiem:

Wszelkie treści reklamowe związane z działalnością komercyjną Administratora i
                  jego kontrahentów mogą być przesyłane Użytkownikom wyłącznie za ich zgodą,
                  zgodnie z treścią art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług
                  drogą elektroniczną

W polityce prywatnosci napisane jest, że dane będą udostępniane w innych celach
                  NK oraz jej kontrahentom tylko za zgodą użytkownika. A gdzie przy rejestracji
                  można się określić, jeśli chodzi o zgodę? Bo nie widzę takiego pola...
                • Gość: Rozmarynka Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.08, 08:35
                  > Nie mam teraz dostępu do regulaminu, nie pamiętam, czy jest tam
                  > zapis o tym, iż
                  > NK ma prawo przekazywać te dane np. podmiotom wspólpracującym lub
                  > wykorzystywać
                  > je sama w celach jakichkolwiek poza swoimi własnymi.

Takich "baz danych" są setki (szkoły, przychodnie, banki,
                  administracje domów, telefonia i wiele innych). Tam też się podaje
                  (i to niekoniecznie dobrowolnie) wszystkie swoje dane. I też policja
                  ma prawo do nich sięgać. Więc pod tym względem "nasza-klasa" nie
                  jest żadnym novum.
                  • Gość: Meggie Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 13:09
                    I rzeczywiście dziwnym trafem firmy prywatne wymieniają się bazami danych.
                    Jesteś np. abonentem plusa, aż tu nagle znikąd dostajesz ofertę od banku X.

Ja nie mówię, że NK to unikat pod tym względem. Mówię tylko, że ta baza ma dużą
                    wartość, odpowiadając na Twoj post (ze tam niby tylko imiona i nazwiska i co z
                    tego).

A w naszym dziurawym internecie to tylko modlić się pozostaje, by zarządzanie
                    bazą danych osobowych było u nich O NIEBO lepsze, niż zarządzanie zmianą
                    serwerów - i by nikt im tej bazy nie ukradł.
              • Gość: tatto Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: 194.176.201.* 08.01.08, 15:21
                Rozmarynko - szkoda czasu na odpisywanie... Identyczne dyskusje tocza sie pod
                kazdym artykulem o n-k. Ja w pelni podzielam Twoje zdanie, ale setki
                malkontentow/zazdrosnikow nigdy tego nie pojmie i bedzie zawsze szukalo dziury w
                calym.

Pozdrawiam Ciebie i zwolennikow n-k :)
                • Gość: Rozmarynka Re: Ile gazeta ma udziałów w naszej-klasie ze co. IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.08, 08:39
                  Pozdrawiam również :) Nie ukrywam, że mnie to zjawisko fascynuje pod
                  każdym względem. Jako socjologa-hobbystę, jako użytkownika, jako
                  kogoś, kto po naprawdę wielu latach odnalazł dziesiątki dawnych
                  znajomych na całym globie i zdążył się już z nimi niejednokrotnie
                  spotkać. Warto było dla tego faktu przeżyć nawet wieszające się
                  serwery ;-)
    • Gość: Analytik Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: 86.156.177.* 08.01.08, 13:25
      Dzien bez kryptoreklamy dniem straconym. Ludzie z Wyborczej kultywujecie najlepsze polskie zasady kumoterstwa. Straszne.
      • Gość: zed Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.cec.eu.int 08.01.08, 13:56
        spox , juz napsiali ze do 17:)
      • Gość: dzidka Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:58
        ale co jest takie straszne?:) Reklama? Ejże!
    • Gość: Macias a teraz już 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:00
      ofermy, kasę chcą robić a taką kjaszanę odstawiają
    • Gość: amator Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.ostrow60.ptc.pl 08.01.08, 14:14
      To w jaki sposób goście z N-K organizują nowy kolokacje i przenoszen ie danych
      to jakaś totalna amatorszczyzna. Najpierw do 13 później niby do 14 a teraz h..
      wie do której. PANOWIE gdzie testy, gdzie jakiekolwiek przygotowanie? Jeden z
      największych serwisów społecznosciowych w PL, potężne pieniądze i KUPA. Czy
      naprawdę nie można było tego lepiej zaplanować i przygotować? Rozumiem, że były
      TB danych do przeniesienia, konfiguracja nowego środowiska itd. ale zewnątrz
      wygląda to jak błąd w obliczeniach czasu przy przenoszeniu przez pryszczatego
      nastolatka kilku GB zdjęć na dysk USB...
      • Gość: Rozmarynka Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.08, 14:23
        A kolega "Amator" jakimi osiągnięciami - oprócz taniego
        krytykanctwa - może się pochwalić?
        BTW - czy ktoś Cię zmusza do wchodzenia na tenże portal i
        korzystania z niego? Korzystaj z innego albo załóż własny. Nie
        będziesz się musiał denerwować.
        • Gość: amator Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.ostrow60.ptc.pl 08.01.08, 14:37
          Daleki jestem od udzielania samemu sobie negatywnych emocji. Dodam tylko, że
          właściciele N-K wykazali zupełny brak tzw, kultury technicznej i chyba nawet nie
          wiedzą o istnieniu takiego pojęcia. Twoja wypowiedź sugeruje, że Tobie także to
          pojęcie jest obce. Jeżeli więc nie masz nic konkretnego do powiedzenia poza
          powielaniem słowopotoku typowego dla zwykłego motłochu, radzę siedzieć cicho i
          nie kompromitować się dalej.
          • Gość: Rozmarynka Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.08, 14:44
            No cóż - szkoda, że kompletnie nie zrozumiałeś tego, co napisałam,
            ale tak też bywa...

> Daleki jestem od udzielania samemu sobie negatywnych emocji.

Wiesz, jakoś nie zauważyłam. Spieniłeś się jak woda w muszli i
            jeszcze zdążyłeś mnie obrazić. Cóż - anonimowe fora mają to do
            siebie, więc nawet niespecjalnie mnie to obeszło :)

:-*
            • dan3iger Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? 08.01.08, 14:53
              > . Cóż - anonimowe fora mają to do
              > siebie, więc nawet niespecjalnie mnie to obeszło :)

A kim TY jesteś niby, że innym zarzucasz anonimowość. Nie widze podpisu pod tym
              twoim nahalnym spamem.
              • Gość: Rozmarynka Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.08, 08:42
                A czy ja komuś ZARZUCAM anonimowość??? Stwierdzam jedynie fakt, że
                na anonimowych forach wszelkie chwyty są dozwolone i nie dziwi mnie
                to. To wszystko. Kim jestem? Takim samym anonimem jak cała reszta,
                łącznie z Tobą :)

Przy okazji - przeanalizuj sobie znaczenie słowa SPAM, bo chyba nie
                masz pojęcia, o czym piszesz.
            • Gość: amator Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.ostrow60.ptc.pl 08.01.08, 14:54
              Tak jak przypuszczałem... masz problemy w komunikacji. Musiałabyś się lepiej
              postarać aby zależało mi na obrażeniu Ciebie.

Na koniec dodamy tylko, że internet a zwłaszcza fora tego typu wcale nie są
              anonimowe...
          • kvakva Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? 08.01.08, 15:05
            Gość portalu: amator napisał(a):

> Daleki jestem od udzielania samemu sobie negatywnych emocji. Dodam tylko, że
            > właściciele N-K wykazali zupełny brak tzw, kultury technicznej i chyba nawet ni
            > e
            > wiedzą o istnieniu takiego pojęcia. Twoja wypowiedź sugeruje, że Tobie także to
            > pojęcie jest obce. Jeżeli więc nie masz nic konkretnego do powiedzenia poza
            > powielaniem słowopotoku typowego dla zwykłego motłochu, radzę siedzieć cicho i
            > nie kompromitować się dalej.

Amatorskie rady mają raczej mikry ciężar gatunkowy. Jesteś typowym Polakiem;
            wszystko co jest poza zasięgiem pojmowania jest złe i trzeba to tępić.
            • Gość: amator Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.ostrow60.ptc.pl 08.01.08, 15:14
              Tak, jestem typowym polakiem.
              Wstyd mi natomiast za całą rzeszę rodaków - totalnych malkontentów bez własnego
              zdania, zupełnie nieuzasadnionym wysokim mniemaniu o sobie i bezkrytycznie
              powtarzających z trudem wyuczone formułki, zaczytane na forach internetowych.
    • suhar3 oby, oby 08.01.08, 14:21
      przydałoby się bo zwisy są niesamowite
    • Gość: xxxxxxxxx A o facebooku nie slyszeliscie? IP: *.plus.com 08.01.08, 14:23
    • Gość: gbs Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.08, 14:28
      Agorka najwyraźniej nadal podszczypuje;)
      • Gość: kmiot prlu nie osmieszajcie sie buce z tymi serwerami IP: *.hsd1.or.comcast.net 08.01.08, 14:44
        co to znaczy przenoszenie danych wy tepe buce, przenosicie to w koszykach, siatkach na kartofle pudelkach po butach, czy jak do jasnej cholery! najpierw robi sie backup ten back up sie przenosi a stara strona dziala nadal, kiedy juz wszystkie siedzi na nowych serwerach zmienia sie tylko adres i wszystko dziala, co jest mam was uczyc buce pokomuny!
        • Gość: irreality Re: nie osmieszajcie sie buce z tymi serwerami IP: *.devs.futuro.pl 08.01.08, 16:11
          Wiesz ile czasu trwa przekopiowanie terabajta danych? A jak zrobisz
          backup, przekopiujesz go i odtworzysz na nowym serwerze to kto
          później wyłapie i przeniesie dane, które zmieniły się lub dopisano w
          trakcie tej operacji?
          • Gość: M Re: nie osmieszajcie sie buce z tymi serwerami IP: *.promax.media.pl 08.01.08, 16:36
            wiki kopia zapasowa > przyrostowa
    • borrka1 Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? 08.01.08, 14:43
      gazeta.pl sama zadbalaby o zwiekszenie mozliwosci swoich
      serwerow,zeby otworzyc jakas strone kwitniesz przed monitorem do
      usranej!To zreszta domena wszystkich polskich stron internetowych,z
      racji tego ze przebywam prawie non stop za granica zmuszony jestem
      korzystac z tej formy kontaktu z krajem,ale czasami rece opadaja i
      wstyd ze biznesmeni albo nie maja kasy albo maja ale weza w kieszeni
      bo nie inwestuja w technologie.Z kazdego innego kraju Europy,i
      calego swiata internet saity otwieraja sie szybko i sprawnie,jak
      zachodze na pl,dupa zimna i strata czasu.
      Krytyka n-k w tym swietle wyglada komicznie,zwlaszcza ze strony
      gazety.pl ,ktora sama nie moze sprawic sie ze swoim podworkiem.
      • Gość: zenon77 Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: 213.193.148.* 08.01.08, 15:09
        I tu się zgadzam. Portal gazeta.pl jest, moim zdaniem, najlepszym
        pod względem treści portalem polskim, ale szybkość transferu z
        serwerów gazeta jest po prostu tragiczna. Całe szczęście, że za
        serwery pocztowe weźmie się ktoś inny...
    • dorsai68 kolego redaktorze "łup" 08.01.08, 15:13
      a łupnij się porządnie w łeb i po ponownym przeczytaniu swojego tekstu "Popowicz stał się przy tej okazji najmłodszym chyba polskim milionerem."
      odpowiedz na pytanie:
      dlaczego nie jesteś pewien czy Popowicz jest polskim milionerem?
      • Gość: Meggie Re: kolego redaktorze "łup" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:43
        LOL
        CHYBA dotyczy się określenia "najmłodszy"
        czytaj ze zrozumieniem :P

Autor: dorsai68 ☺ 08.01.08

a łupnij się porządnie w łeb i po ponownym przeczytaniu swojego tekstu "Popowicz
        stał się przy tej okazji najmłodszym chyba polskim milionerem."
        odpowiedz na pytanie:
        dlaczego nie jesteś pewien czy Popowicz jest polskim milionerem?
    • kajetanb52 To prawie jak gazetowa poczta 08.01.08, 15:14
      Co się próbuję zalogować to mam "nie można połączyć się z serwerem pocztowym"
    • Gość: Irena wolno,wolniej, nasza-klasa :) IP: 193.59.102.* 08.01.08, 15:18
      :)
    • svetomir Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? 08.01.08, 15:27
      mój tekst o naszej-klasie:
      svetomir.blox.pl/2007/12/Co-sie-dzieje-z-nasza-klasa.html
    • Gość: old-admin dobra nauczka dla przyszłych mgr inż. informatyki IP: *.zus.pl 08.01.08, 15:28
      nie od dzisiaj wiadomo, że podstawą sukcesu projektu jest własciwe
      oszacowanie zasobów - czyli również i czasu trwania przedsięwzięcia.
      W przypadku wymiany serwerów nalezy przyjąć, że operacja zostanie
      bezpiecznie wykonana wówczas, gdy oszacowany na wstępie czas wydłuży
      sie 2,5 krotnie; czyli: jesli wyliczymy,ze wymiana serwera bedzie
      trwała 10 godzin to należy przyjąc czas wykonani operacji na 25
      godzin. Wówczas nie bedzie takich niespodzianek :-)
      • Gość: mimi Re: dobra nauczka dla przyszłych mgr inż. informa IP: 81.210.22.* 08.01.08, 18:16
        dobra nauczka to taka, żeby wylaczenie dzialania serwerow trwalo pare minut, a sprawe zalatwic kolejnymi backupami; aż kolejne inkrementy będą na pare minut transferu.
        W tym samym czasie drugi magik zmienia ustawienia hardware'owe.

Paronastogodzinny proces tak.
        Paronastogodzinne wylaczenie serwisu - idiotyzm.
    • Gość: bOND08 Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.gprs.plus.pl 08.01.08, 15:33
      To chyba jacyś partacze zmieniają te serwery skoro trzeci raz
      przesuwają godzinę włączenia. Albo się coś potrafi albo trzeba
      poprosić o pomoc fachowców.
    • Gość: ted Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.chello.pl 08.01.08, 15:38
      już chodzi ale prędkość....
      • t.o.m.e.k Znowu chodzi, ale wciąz się muli... 08.01.08, 15:54
        Nie ma też fotek, które wklejałem wczoraj ("czekają w kolejce"),
        cały czas jest literka "d" w adresie - chyba przełozyli uroczyste
        otwarcie "na zaś"...
        • Gość: Enzo Re: Znowu chodzi, ale wciąz się muli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 16:10
          Działa od kilkunastu minut, ale wlecze się tak że Boże dopomoz. Jak to jest ta
          zapowiadana prędkość światła to ja jestem...
          • Gość: Rozmarynka Re: Znowu chodzi, ale wciąz się muli... IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.08, 08:54
            > Działa od kilkunastu minut, ale wlecze się tak że Boże dopomoz.
            > Jak to jest ta
            > zapowiadana prędkość światła to ja jestem...

Grunt, to czytać WSZYSTKO ze ZROZUMIENIEM :-/
    • Gość: true Do pizdy ten serwis, bardziej mnie irytuje..... IP: *.bredband.comhem.se 08.01.08, 16:09
      Dupa, klapa, żenada. A liczba odwiedzin parę razy mniejsza niż głupi ONET.
    • Gość: Agent Orange To będzie klapa i bankructwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 16:16
      To będzie klapa i bankructwo. Teraz nk jest na krzywej wzrostu, okazuje sie ze
      niedoszacowali projektu i czesc techniczna nawala. Zainwestuja w to gruba kase
      na rozwoj infrastruktury. Wtedy krzywa wejdzie w obszar plateau. To bedzie
      decydujacy moment. Wróże im, ze nie beda w stanie utrzymac takiej ilosci ludzi
      przy serwisie. Ludzie poodnajduja swoje klasy, pododaja sie i na tym sie
      skonczy. Dogadaja sie poza serwisem, pospotykaja sie z tym, ktorymi chca sie
      spotkac i zostawia nk w spokoju, beda sie logowali raz na dwa miesiace. Wtedy
      spadnie gwaltowanie liczba odwiedzajacych uzytkownikow, spadna dochody z reklam
      i serwis bedzie chylil sie ku upadkowi.
    • Gość: marjan nasza klasa ma uklad z gazeta.pl. to ziomki ! IP: 192.16.134.* 08.01.08, 16:18
      bo tu caly czas o tym pisza i dlatego inne identyczne strony ktore
      oferuja to samo nie wybily sie.

beka. ale tak jest! to widac
      • richb Re: nasza klasa ma uklad z gazeta.pl. to ziomki ! 09.01.08, 22:55
        Usuneli mi post gdy napisalem ze nasza-klasa to partacze
    • Gość: cromi Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.48.jawnet.pl 08.01.08, 17:51
      chodzi jak tesciowa na rekolekcje
      za 10 minut szósta
      panie biora w usta

pzdr.
    • Gość: mimi Domorosli "administratorzy" i "specjaliści" IP: 81.210.22.* 08.01.08, 18:13
      kruca, czy przy jednym z najpopularniejszych serwisow w Polsce nie mozna zatrudnic lub przynajmniej poprosic o pomoc ludzi, ktorzy mieli do czynienia z powaznymi systemami web'owymi a nie domoroslych magikow, ktorym sie wydaje, ze to co jest adekwatne dla kola akwarystyki w Koziej Wolce są tez ok dla systemu z 6mln userow?

Transfer domeny i zmiana IP pokazały, że to niedoswiadczeni ludzie i wlasciciel powinien pare spraw przemyslec.

Zmiana serwera jest do zrobienia plynni lub z parominutową przerwą w dzialaniu serwerow "produkcyjnych" - chocby stosując backupy kroczące. To byle admin wie, ale admini naszej klasy wiedzą "lepiej"
      • Gość: Rozmarynka Re: Domorosli "administratorzy" i "specjaliści" IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.08, 08:50
        > Transfer domeny i zmiana IP pokazały, że to niedoswiadczeni ludzie
        > i wlasciciel powinien pare spraw przemyslec.
        >
        > Zmiana serwera jest do zrobienia plynni lub z parominutową przerwą
        > w dzialaniu serwerow "produkcyjnych" - chocby stosując backupy
        > kroczące. To byle admin wie, ale admini naszej klasy
        > wiedzą "lepiej"

Rany boskie, aż się nie chce wierzyć, że TYLU tu "geniuszy", którzy
        wiedzą wszystko lepiej ;-) Normalnie marnujecie się ludziska na tym
        forum. Proponuję zgłosić się do adminów NK i zaproponować swoją
        pomoc. Na pewno wszystko momentalnie ruszy jak z kopyta.
    • Gość: aras Re: Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 09:20
      Czy naprawde w naszym kraju ogolnoprzyjeta zasada musi byc ze sie podaje termin,
      ktorego pozniej i tak sie nie dotrzymuje?
      Nie latwiej bylo napisac "wrocimy kiedy nam sie uporac z tym co zepsulismy"... a
      ludzie sie potem denerwuja, bo mialo byc zrobione na godzine xx...
    • Gość: cavok Nasza-klasa.pl już dziś na nowych serwerach? IP: *.acn.waw.pl 09.01.08, 15:09
      Rzeczywiście zdumiewające. Gazeta nakręca taki PR serwisowi nasza-klasa, że
      dech, normalnie, zapiera.

Nie orientuję się kompletnie w powiązaniach własnościowych, albo budżecie PR
      naszej-klasy, ale dajcie mi tyle linków na głoówną stronę serwisu ile miała N-K
      w oststnich tygodniach - a wypromuję każdą witrynę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka