Gość: malutka IP: *.tkdami.net 23.08.03, 09:35 Jak dostac sie do swojego kompa z innego kompa? Czy w ogole jest to mozliwe ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qazwsx12 Re: dostac sie do kompa? 23.08.03, 09:54 pulpit zdalny i typ podobne. poszukaj w googlach zdalna administracja Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dostac sie do kompa? 23.08.03, 10:03 jest możliwe. jakie pytanie - taka odpowiedź. może jakieś szczegóły? co twoim zdaniem znaczy 'dostać się do kompa'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: dostac sie do kompa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.03, 01:56 czy o haking chodzi czy legalnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: dostac sie do kompa? IP: *.tkdami.net 25.08.03, 10:40 Chodzi o to abym sie dostała do SWOJEGO kompa np od kolezanki kiedy jest mi cos potrzebne z mojego dysku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: dostac sie do kompa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 10:45 Komputery muszą się widzieć w sieci i musisz udostępnić swój dysk, albo konkretny folder, do którego chcesz mieć dostęp z innego komputera. Udostępniasz, klikając prawym klawiszem na folderze/dysku i wybierając Właściwości (dalej sobie poradzisz). W Windows 98 - jeśli nie ma możliwości udostępniania folderów - należy doinstalować moduł udostępniania plików i drukarek (Panel sterowania -> Dodaj usuń programy -> Składniki systemu - czy jakoś tak). Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dostac sie do kompa? 25.08.03, 17:20 to wszystko prawda pod warunkiem, że komputery są w sieci lokalnej w tej samej grupie roboczej. jeżeli są to różne sieci trzeba już postawić jakieś usługi. do pobierania danych z dysku wystarczy zwykłe ftp. oczywiście jest jeszcze sprawa NATu, firewalla itp ale o tym nam pani autorka nie chce nic powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: dostac sie do kompa? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 18:24 gray napisał: > to wszystko prawda pod warunkiem, że komputery są w sieci lokalnej w tej samej > grupie roboczej. Wcale nie. Mogą być w różnych grupach, wiem z praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dostac sie do kompa? 26.08.03, 08:52 teoretycznie nie, praktycznie tak ale wtedy nie widzą się w otoczeniu sieciowym, można jedynie znaleźć komputer ('wyszukaj komputery') - wiem z laborek z sieci komputerowych :) tak czy inaczej to kolejny przykład kiepścizny w netbiosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: dostac sie do kompa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 10:25 gray napisał: > teoretycznie nie, praktycznie tak ale wtedy nie widzą się w otoczeniu > sieciowym, można jedynie znaleźć komputer ('wyszukaj komputery') - wiem z > laborek z sieci komputerowych :) tak czy inaczej to kolejny przykład kiepścizny Eeee, ja mam w robocie w otoczeniu sieciowym CZTERY grupy (w każej po parę kompów) i po komputerach chodzę jak chcę... Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: dostac sie do kompa? 26.08.03, 10:35 a są widoczne z 'cała sieć' czy z 'komputery w pobliżu'? jeżeli z 'cała sieć' to wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: dostac sie do kompa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 10:40 gray napisał: > a są widoczne z 'cała sieć' czy z 'komputery w pobliżu'? jeżeli z 'cała sieć' > to wszystko w porządku. Cała sieć/MS Windows Networking/ dalej są widoczne poszególne grupy. Pozdrawiam! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś