Dodaj do ulubionych

dostac sie do kompa?

IP: *.tkdami.net 23.08.03, 09:35
Jak dostac sie do swojego kompa z innego kompa? Czy w ogole jest to
mozliwe ?
Obserwuj wątek
    • qazwsx12 Re: dostac sie do kompa? 23.08.03, 09:54
      pulpit zdalny i typ podobne. poszukaj w googlach zdalna
      administracja
    • gray Re: dostac sie do kompa? 23.08.03, 10:03
      jest możliwe.

jakie pytanie - taka odpowiedź. może jakieś szczegóły? co twoim zdaniem
      znaczy 'dostać się do kompa'?
    • Gość: k Re: dostac sie do kompa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.03, 01:56
      czy o haking chodzi czy legalnie????
      • Gość: malutka Re: dostac sie do kompa? IP: *.tkdami.net 25.08.03, 10:40
        Chodzi o to abym sie dostała do SWOJEGO kompa np od kolezanki kiedy jest mi
        cos potrzebne z mojego dysku
        • Gość: piecyk gazowy Re: dostac sie do kompa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 10:45
          Komputery muszą się widzieć w sieci i musisz udostępnić swój dysk, albo
          konkretny folder, do którego chcesz mieć dostęp z innego komputera.

Udostępniasz, klikając prawym klawiszem na folderze/dysku i wybierając
          Właściwości (dalej sobie poradzisz). W Windows 98 - jeśli nie ma możliwości
          udostępniania folderów - należy doinstalować moduł udostępniania plików i
          drukarek (Panel sterowania -> Dodaj usuń programy -> Składniki systemu - czy
          jakoś tak).
          • gray Re: dostac sie do kompa? 25.08.03, 17:20
            to wszystko prawda pod warunkiem, że komputery są w sieci lokalnej w tej samej
            grupie roboczej. jeżeli są to różne sieci trzeba już postawić jakieś usługi. do
            pobierania danych z dysku wystarczy zwykłe ftp. oczywiście jest jeszcze sprawa
            NATu, firewalla itp ale o tym nam pani autorka nie chce nic powiedzieć.
            • Gość: piecyk gazowy Re: dostac sie do kompa? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 18:24
              gray napisał:

> to wszystko prawda pod warunkiem, że komputery są w sieci lokalnej w tej
              samej
              > grupie roboczej.

Wcale nie. Mogą być w różnych grupach, wiem z praktyki.
              • gray Re: dostac sie do kompa? 26.08.03, 08:52
                teoretycznie nie, praktycznie tak ale wtedy nie widzą się w otoczeniu
                sieciowym, można jedynie znaleźć komputer ('wyszukaj komputery') - wiem z
                laborek z sieci komputerowych :) tak czy inaczej to kolejny przykład kiepścizny
                w netbiosie.
                • Gość: piecyk gazowy Re: dostac sie do kompa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 10:25
                  gray napisał:

> teoretycznie nie, praktycznie tak ale wtedy nie widzą się w otoczeniu
                  > sieciowym, można jedynie znaleźć komputer ('wyszukaj komputery') - wiem z
                  > laborek z sieci komputerowych :) tak czy inaczej to kolejny przykład
                  kiepścizny

Eeee, ja mam w robocie w otoczeniu sieciowym CZTERY grupy (w każej po parę
                  kompów) i po komputerach chodzę jak chcę...
                  • gray Re: dostac sie do kompa? 26.08.03, 10:35
                    a są widoczne z 'cała sieć' czy z 'komputery w pobliżu'? jeżeli z 'cała sieć'
                    to wszystko w porządku.
                    • Gość: piecyk gazowy Re: dostac sie do kompa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 10:40
                      gray napisał:

> a są widoczne z 'cała sieć' czy z 'komputery w pobliżu'? jeżeli z 'cała sieć'
                      > to wszystko w porządku.

Cała sieć/MS Windows Networking/ dalej są widoczne poszególne grupy.

Pozdrawiam! :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka