ania692i 18.03.08, 05:44 Dawid i Goliat... Może się okazać, że przez ten szum medialny Spray robi sobie reklamę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antyspray Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: *.wp.mil.pl 18.03.08, 08:02 Byłem jeszcze 2 tygodnie temu klientem Spray i po kilku latach z nich zrezygnowałem, bo nie umieją zadbać o klientów. Fatalny obraz, brak sygnału z satelity po większej wichurze lub deszczu (burzy) i kilka dni bez TV. Jak im napisałem wymówienie to dostałem pismo, że niestety odchodzę od nich, ale nikt nie zadzwonił aby mnie przekonać, skusić abym pozostał ich abonentem. są beznadziejni, a skarżą się że konkurent ich wyżyna, dodatkowo BOK Spray ma klientów w .... (słowo 4 literowe na d ). Trzymajcie się z daleka od Spray. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? 18.03.08, 14:18 Gość portalu: antyspray napisał(a): > Byłem jeszcze 2 tygodnie temu klientem Spray i po kilku latach z nich > zrezygnowałem [ciach] Pozdrowienia dla pracownika Aster :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 212.160.172.* 18.03.08, 17:00 hmm... albo pracujesz w spray'u albo nigdy nie korzystałeś z ich 'usług' ja podpisuję się obiema rękami pod tym co pisze antyspray. tak gó..anego operatora jak spray ze świeczką trzeba szukać prawie stówa miesięcznie na łącze 1MB w teorii symetryczne które na dodatek działa w kratkę woła o pomstę do nieba. w pewnym momencie net przestał mi działać zupełnie a badziewiarze nie byli w stanie przez miesiąc nic z tym zrobić (mniej więcej 5 minut działania sieci na każdą godzine), obsługa klienta leży i kwiczy trzeba mieć niezłego farta żeby się dodzwonić do BOK'u a jeszcze większego żeby ktoś łaskawie raczył zająć się problemem. Uzyskanie jakiejkolwiek informacji zwrotnej w zgłoszonym wcześniej problemie graniczy z cudem, za to po wypowiedzeniu usługi mieli czelność wydzwaniać i pytać 'dlaczego' - żenada. d. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? 19.03.08, 10:59 Spoko. Nie napisałem że są świetni. Ale sformułowania użyte przez antyspray-a to podręcznikowy przykład reakcji pracownika firmy dyżurującego na forach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty antyspray Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 15:34 Drogi Cyklopie :) To się nazywa "buzz marketing". Aster outsource'uje (płaci, znaczy się) grupie osób która pisze pozytywne komentarze na forach internetowych i w ten sposób oczyszcza ich "dobre" imię i oczernia konkurencję. Ale nie spodziewałem się że ktoś może być aż tak głupi i nazwać się "antyspray" :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 217.153.180.* 18.03.08, 08:30 zmien na aster to dopiero zobaczysz jak mozna pomiatac klientem. zmiana z pakietu drozszego na tanszy zajela im pol roku z klotniami. zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 217.17.41.* 18.03.08, 08:37 Zgadzam się, Aster jest drogi - gdzie nie ma konkurencji ceny powalają ! Przykładowo opłata za pakiet TV standardowy - prawie 65 zł !! - na pocieszenie rozbijaja to na 2 czesci - pakiet i utrzymanie sieci. UOKiK powinien ich ukarac ! Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi zmieniłem aster i tpsa na UPC 18.03.08, 08:55 i jestem bardzo zadowolony - cena za pakiet tv+net+tel jest niższa niż to, co dotychczas płaciłem za samo tv w aster i tel w tpsa, czyli wychodzi że net mam za friko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: zmieniłem aster i tpsa na UPC IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.08, 09:03 edukacja rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfsf Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.08, 09:05 Byłem klientem Astera przez 4 lata. Z jednej strony mogę uczciwie powiedzieć, że jakość usług jest pierwsza klasa. Pamiętam, że przez cały ten okres nie miałem net jeden raz, wtedy jak pół Ursynowa nie miało prądu. Z drugiej strony jakikolwiek kontakt z tą firmą to droga przez mękę. Najpierw bez słowa uprzedzenia podnieśli mi abonament o 40PLN. Następnie nikt nie był w stanie wyjaśnić dlaczego. Po wypowiedzeniu umowy windykacja odcięła mi sieć na 2 dni przed terminem końca umowy :) Suma sumarum nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: *.spray.net.pl 18.03.08, 09:11 ale sie usmiałam tym artkułem aster tani hah ha ha upc zawsze było najtansze i nadal jest maja lepsza oferte od astera i spreya wiecnie wem o co sie pikla niech spószcza ceny jak upc to sie oplaca to im tez powinno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greenwood Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: *.spray.net.pl 18.03.08, 09:40 A ja jestem zadowolona ze Spray. Kiedyś miałam Aster i za te samne usługi płaciłam więcej. Poza tym Spray bez żadnych ceregieli i dodatkowych opłat pozwolił mi przejść na bardziej korzystną ofertę (byłam abonentem sieci przejętej przez Spray i z tego powodu miałam inną ofertę). BOK działa dobrze, bez problemu zamówiłam sobie dodatkową usługę instalatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 212.160.172.* 18.03.08, 10:01 A mnie najbardziej zastanawia jak muszą się czuć sfrajerowani klienci Aster-a kiedy dokładnie za taki sam pakiet od tego samego operatora płacą 30 zł więcej niż sąsiad z pobliskiego osiedla> I to tylko dlatego, że na tamtym osiedlu jest też spray, do którego ewentualnie może odejść jak mu aster będzie nie w smak. Odpowiedz Link Zgłoś
jsegit Najlepiej by wszyscy placili DROGO, wtedy UOKiK 18.03.08, 10:03 bedzie zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewizor Re: Najlepiej by wszyscy placili DROGO, wtedy UOK IP: 82.146.248.* 18.03.08, 12:56 Bydgoszcz-wczoraj otrzymałem pismo z UPC,że z dniem 10.04.2008 podnosi ceny telewizji kablowej z 52,50 zł na 56,00 zł za 49 kanałów tj. o około 6,66 % a podobno inflacja wynosi tylko 4,2 % TO JEST ZDZIERSTWO a na dodatek nie ma możliwości zamówić pakietu min. lub pakietu pośredniego. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Drogo się płaci wtedy, gdy 18.03.08, 14:18 przelew w banku sporo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kpaxxx Re: Najlepiej by wszyscy placili DROGO, wtedy UOK 19.03.08, 13:23 Człowieku, nie wiesz o co w tym wszystkim chodzi ? Dlaczego Aster nie obniżył cen wszystkim klientom ? Chce wykosić konkurencję ... Obecni użytkownicy Astera płacąc tak niską cenę pewnie się cieszą, ale niech tylko skończy się promocja i niech wtedy okaże się że konkurencji już nie ma to będzie zgrzytanie zębami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danio Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 217.67.202.* 18.03.08, 10:12 Mam net w przez Spray. Płacę 99pln miesięcznie za łącze 1024... kumpel kilka bloków dalej za takei pieniadze ma łacze 4 razy szybsze. A ja nie mogę zmienic operatora bo Spray dogadał sie z administratorem budynku. Pytanie czy to są uczciwe praktyki rynkowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: *.ciao.com 18.03.08, 11:19 eee? To znaczy, że nie można telefonu z DSL'em od innego operatora założyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANIO Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 217.67.202.* 18.03.08, 12:45 Ano nie można, nie ma teoretycznie co z tym zrobić bo wszyscy mieszkańcy zmuszeni byli powierzyc AKTEM NOTARIALNYM (Sic!) możliwość wyboru operatora spółdzielni sam-81. I teraz nie bardzo jest jak to ugryźć. A sorry, możesz mieć net przez radio, nic przez kabel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 212.160.172.* 18.03.08, 17:06 jak masz telefon to możesz mieć net po linii telefonicznej, w teorii nawet przy telefonie w sprayu (swoja drogą też żenada) powinna być możliwość podłączenia DSL'a od innego operatora d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danio Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 217.67.202.* 19.03.08, 16:40 spoko, tak jak pisałem, jeden telefon i od 1 kwietnia za 99pln mam łącze 4Mb/s. Więc całkiem przyzwoicie, pozatym są wporządku. A linni tel nie mam, bo mam komórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayiv Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 217.67.202.* 18.03.08, 13:52 To dziwne, że płacisz 99, bo Spray oferuje 1024 kbps za 49zł. Dzwonisz do handlowca, podpisujesz aneks i gotowe. Fajne też to, że bez lojalki, czyli w każdej chwili możesz zrezygnować (z dokładnością do miesiąca wypowiedzenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danio Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 217.67.202.* 18.03.08, 14:37 ale opcja...postaram sie dzis czegos w tej kwestii dowiedzieć. jak mi powiedzą, że mają umowe ze społdzielnia i nie ma takiej opcji to donos do UOKiKU gotowy. O teraz to sie wk***iłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danio Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 217.67.202.* 18.03.08, 16:25 no i udało się. Zwracam Honor firmie Spray. Mogę zmienic umowę i za 79pln mieć łącze 4Mb/s. Są ok, nie robili problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danio Re: Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: 217.67.202.* 18.03.08, 16:25 no i udało się. Zwracam Honor firmie Spray. Mogę zmienic umowę i za 799pln mieć łącze 4Mb/s. Są ok, nie robili problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
kufel78 Aster obniża ceny, by wykosić rywala? 18.03.08, 11:11 hmm... jako klient aster moge potwierdzic ten proceder. Kiedy zakladalem kabel uslyszalem najpierw bardzo atrakcyjna cene. po wbiciu do systemu okazalo sie ze mieszkam na terenie gdzie aster konkurencji nie wiec mam do wyboru, albo zaplacic wyzsza cene ( bo nie ma konkurencji) albo nie korzystac z uslug aster. zagrania bardzo nie fair... Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Popieram Spray! 18.03.08, 12:15 i trzymam kciuki. Nawet nie wiedzialem, ze tak przeplacam Asterowi. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Paszkowski to dziecko komuny? 18.03.08, 12:20 "Paszkowski twierdzi, że Asterowi i tak nie w smak nowy konkurent i że celowo zaniża ceny na osiedlach, gdzie klienci mogą skorzystać z usług innych operatorów." To się nazywa wolny rynek i konkurencja - tam, gdzie nie ma monopolu ceny spadają. I to jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Paszkowski to dziecko komuny? 18.03.08, 14:21 > To się nazywa wolny rynek i konkurencja - tam, gdzie nie ma monopolu ceny spada > ją. > I to jest normalne. I normalną konsekwencją takiego sposobu wykoszenia konkurencji jest monopol. Pocieszysz się parę lat dumpingowymi cenami a potem obudzisz się z alternatywą: drogi, słaby, bezkonkurencyjny monopolista Aster albo antena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tekila Cajs A ja podziękuję Sprayowi IP: 217.149.242.* 18.03.08, 13:16 Dzięki temu, że wszedł na moje osiedle, skorzystałem z promocji Astera i jak do tej pory płaciłem 56,oo PLN za analogową tak teraz płacę 19,99 za cyfrową, z której zresztą i tak nie korzystam, terminal stoi odłączony, a ja za niecałe 20 zł mam fajne programy po analogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Sadowski Aster obniża ceny, by wykosić rywala? IP: *.spray.net.pl 18.03.08, 14:25 Brawo Spray !!!Bez "uwiązania" paruletnimi umowami,bez zbędnych kombinacji pseudo-promocjami( jak w Asterze),zawsze uczciwie,dobra jakość i niskie ceny,TO DEWIZA SPRAYa do zdobywania sobie nowych klientów. Jestem nowym klientem Spray a i z przyjemnością pożegnałem się z Asterem,po wielu latach płacenia Asterowi za zwykłą kablówkę prawie 65zł miesięcznie!!!Zdzierusy gwiezdne! BRAWO SPRAY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Vecrta też obniża ceny, by wykosić rywala !! 19.03.08, 08:19 Vectra robi to samo w Sieradzu. Banda pazernych ćwoków. Dobrze, że nie muszę mieć z nimi nic wspólnego. Taniej mam z satelity. Odpowiedz Link Zgłoś
janfranciszek Aster a BBC Prime 19.03.08, 14:07 Aster rżnie głupa. Co dwa lata to wprowadza to wycofuje program BBC Prime. Gdy wprowadza to podnosi cenę i pisze sążniste pochwały pod swoim adresem (podpisane przez p. Pasynkiewicz), gdy zaś program wycofuje (jak przed trzema miesiącami) to ceny oczywiście nie obniża, wręcz nabiera wody w usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiek aster tv-pakiet antena IP: *.centertel.pl 07.04.08, 19:27 czesc. chcialabym zeby ktos napisal mi jakie ma programy wchodzace w najtanszy pakiet telewizyjny antena. dzwonilam ale pani sie tyle nagadala ze w koncu nie udzielila mi konkretnych informacji.czy ktos moze mi powiedziec jakie ma programy i ile placi za ten pakiet??? bardzo dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś