Dodaj do ulubionych

Kto pomoże z Opery?

13.09.03, 14:29
2 pytania natury konfiguracyjnej:

1. Jak ustawić wyświetlanie "podpowiedzi" przy najechaniu na link na stronie.. mam na myśli tekst źródłowy z witryny, bo Opera wyświetla "Adress: ......." pewnie jakiś banał w pliku .ini, ale nie mogę dojść

2. Jak zmienić stronę wyszukiwania z google.com na google.pl dla paska szybkiego wyszukiwania? Zmieniłem adres URL w pliku search.ini, ale to chyba nie to, bo nie działa..

Z góry dzięki, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • da.killa Re: Kto pomoże z Opery? 13.09.03, 15:31
      Jeżeli się nie mylę, to wina autorów strony, a nie Opery. Jeśli dobrzę kojarzę
      to Opera jest przeglądarką trzymającą się standardów (co prawda w mniejszym
      stopniu niż Mozilla, ale zawsze). Opis który ma się pokazać w "dymku" po
      najechaniu na link powinien siedzieć w własności TITLE elementu IMG, a nie jak
      przyjęło się wśród odmóżdżonych przez IE łeboli ALT (ALT powinien zawierać tekst
      do wyświetlenia zamiast obrazka, np. przez przeglądarki tekstowe).

Jeśli strona byłaby poprawnie złożona, to poza "Adress: " pokazałoby się też
      "Title: ".
    • mapmuh Re: Kto pomoże z Opery? 13.09.03, 15:37
      mohtak napisał:

> 2. Jak zmienić stronę wyszukiwania z google.com na google.pl dla paska szybkieg
      > o wyszukiwania? Zmieniłem adres URL w pliku search.ini, ale to chyba nie to, bo
      > nie działa..
      Rzuć okiem na starzaki.eu.org/~hclan/operapl//index.html
      możesz stamtąd pobrać edytor wyszukiwarek i przeczytać o tajnikach pliku search.ini

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka