Dodaj do ulubionych

Czy naprawdę potrzebujesz MS Office?

• Gość: bobik23 Czy naprawdę potrzebujesz MS Office? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:24
      argumenty przytoczone przez ludzi wspierających M$ są ciekawe

mam postęp do Akademickiego systemu MSDNAA firmy m$ i nawet nie ściągam

wolę przygotować wszystko do pracy w OpenOffice i exportować do PDF.
      prezentacje, arkusze,dokumenty są identycznie proste do zrobienia o ile nie
      łatwiejsze.

pozbycie się Windowsa i przejście w 100% na linuksa (w moim przypadku UBUNTU)
      nie zmieniło nic w mojej pracy, a nawet polepszyło mój stosunek do sprzętu
      (miejsze wymagania lepsze wykorzystanie sprzętu), o wsparciu technicznym już nie
      wspomne (ludzie na forach linux'owskich się wspierają pomagają wchodzącym w te
      systemy, natomiast w M$ tylko pluzgają na lamerskie tematy)

JESTEŚMY BOGATYM KRAJEM, A RACZEJ NABIJAJĄCYM kase w państwowych instytucjach
      komputery się wymienia średnio co dwa lata i warunek windows+office.......
      ADMINISTRACJA PAŃSTWOWA NIE SZKODA PIENIĘDZY WYRZUCAĆ W BŁOTO!!!! Pani
      sekrekarka, która i tak i tak musi być przeszkolona aby nie połanać paznokci na
      klawiaturze może być szkolona w zakresie obługi oprogramowania OpenSource jak i
      drogiego kiczy M$
      • Gość: abbak Re: Czy naprawdę potrzebujesz MS Office? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.07.08, 12:27
        W pełni się zgadzam.
        MSO to czarna skrzynka, tylko nieliczni wiedzą co tak naprawdę jest w środku
        dokumentu.
        Lubię OO bo mam pełną i jasną kontrolę nad stylami i formatami.
        Jak dokument się rozwala - to najczyściej jest to winna nieprawidłowego
        formatowania.
        Najbardziej bardziej mnie wkurza niestosowanie zasad interpunkcji komputerowej -
        właściwe zastosowanie zwykłej i "twardej" spacji, nowego akapitu, łamanie
        wiersza, kolumny i strony - czy to takie trudne?
        Calc OO jest sto razy prostszy, a kto używa formatowanie warunkowe z własnymi
        stylami. Jak wytłumaczyć, ze operacji artmetycznych dokonuje się na liczbach, a
        przedstawiać je można w różny sposób, a stosują makra dla 1/2-" zamiast wpisać
        0,5 i formatem warunkowym dać ".
        Wczytaj szybko i prawidłowo arkusz tekstowy w różnym kodowaniu i z wyborem znaku
        rozdzielającego w Excelu, calc robi to zadziwiająco sprawnie.
        Wiele można pisać, ale dla mnie wersja Office 2007 standardowo dołączana do
        Visty to chłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka