Dodaj do ulubionych

jak zablokowac wyswietlanie stron erotycznych

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.10.03, 23:27
moja zona pracuje w szkolnej bibliotece z dostepem do netu i niestety musi
przeszkadzac mlodziezy w poznawaniu wdziekow kobiet via
internet.......niestety jest to cholernie upierdliwe bo chlopcy wykazuja sie
ogromna cierpliwoscia i co tu duzo mowic sa pelni zapalu ale do
rzeczy::::::::czy mozna programowo zablokowac wyswietlanie takich stron(miala
by kobitka troche spokoju)z poziomu windowsa na ie lub na innej przegladarce
??????? licze na kostruktywne podejscie do sprawy ;)))))
Obserwuj wątek
    • Gość: megi Re: jak zablokowac wyswietlanie stron erotycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 23:34
      kurcze nie znam sie na tym zbytnio ale odkad mam Outpost Firewall i wlaczona
      opcje blokowania stron z wyrazem sex i xxx to nie widzialam zadnego golego
      tylka a wczesniej czesto mi wyskakiwaly ale lepiej niech sie wypowie ktos
      bardziej obeznany bo ja internet mam od niedawna
    • Gość: JP Re: jak zablokowac wyswietlanie stron erotycznych IP: 64.75.243.* 20.10.03, 07:48
      Jezeli masz IE6 (mysle ze we wczesniejszych tez to bylo) to ustawia sie w menu
      Narzedzia - Opcje Internetu - Zawartosc.
      Musisz wpiew uaktywnic ta funkcje kliknac na przycisk a potem ustawic poziom
      tego co chcesz ograniczyc. Oczywiscie mozna wprowadzic haslo ktore uniemozliwi
      jego zmiane przez inne osoby. To jest proste i skuteczne, nie wymaga
      dodatkowych programow.

Zaznaczam ze nie wiem jak to dziala w Polsce. W USA jest stworzony "rating
      system" tzn wszystko co jest do ogladania czy sluchania ma swoja kategorie.
      Podobnie jest przy ogladaniu telewizji, kazdy odbiornik telewizyjny odczytuje
      ten system i mozna go ustawic tak aby np. dzieci nie mogly ogladac programow
      dla doroslych itd.
      • skynews Pani bibliotekarka ,musi... 20.10.03, 11:48
        ..."przeszkadzac mlodziezy w poznawaniu wdziekow kobiet"

A nie okresla sie "tego" jako
        pruderia (fr. pruderie od prude ‘skromnisia’) fałszywa skromność, udawana
        wstydliwość.

Mac,a moze to tylko twoj problem ze zona w niekontrolowany przez Ciebie
        sposob ma dostep do stron erotycznych? A moze to ona jest szczegolnie
        zainteresowana w "poznawaniu wdziekow kobiet"? Dlaczego nie?

Wizyta u psychoanalityka?
        Przeciez nie jest hanba byc chorym.

-------------------------------------------------------------------------------
        I greet Friend JP,
        "rating system" - piszesz,czyli jakis "kaznodzieja" klasyfikuje to co
        bedziesz ogladal.

Jest powszechnie wiadomo ze w USA pruderia jest najwieksza na swiecie.
        • Gość: janus Re: skynews IP: *.ipt.aol.com 20.10.03, 19:44
          odpusc sobie stary nihilistycznych uwag
          ten post byl napisany przez kogos kto ma konkretny zyciowy problem i chce
          uzyskac info, a nie rozczytywac sie o oportunistycznym spoleczenstwie
          zdominowanym przez kler i kaznodzieji.
          jesli masz jakies obiekcje do system szkolnictwa to napisz do ministra a nie
          zasmiecaj forum swoja frustracja.
          • skynews Re: janus-nihilizm, 20.10.03, 21:21
            Nihilizm, postawa poznawcza i moralna, po raz pierwszy sformułowana w
            filozofii przez greckich sofistów, a głównie przez Gorgiasza z Leontionoi na
            Sycylii. Z jego dzieła O przyrodzie przechowały się trzy tezy nihilistyczne
            dotyczące poznania, a w konsekwencji zachowań: 1) nie ma niczego. 2) gdyby
            nawet coś było, to nie byłoby poznawalne. 3) gdyby nawet było poznawalne, to
            nie mogłoby być przedmiotem porozumienia między ludźmi.

Nihilizm zakładał zatem bierność poznawczą i moralną. Pojawiał się najczęściej
            w okresach kryzysów społecznych, zaburzeń postępu społecznego lub naukowego.
            Niekiedy, jak na przełomie XIX i XX w., przybierał formę dekadentyzmu lub
            katastrofizmu.

Co to ma wspólnego ze mną?

Strony erotyczne - problem życiowy?Przesada.
            Jesteś wrogiem tzw,"stron erotycznych?
            Ok janus potraktuj to z przymrużeniem oka.Na żartach się nie znasz?
            Już dobrze,"odpuszczam".
            • Gość: janus Re: skynews IP: *.ipt.aol.com 22.10.03, 18:49
              witam ponownie
              musze powiedziec ze nie mam ochoty na wdawanie sie potyczki na temat pojec z
              kims kto nie rozumie istoty problemu , ale widze ze nic nie jest w stanie
              sklonic cie do zastanowienia i redefinicji samozauroczenia wlasna
              osoba.napisalbym redefinicji wlasnego narcyzmu, ale nie chce mi sie czytac w
              twojej odpowiedzi cytatow z encyklopedii onet- wybacz.
              co do twojw opinii o mojej nieznajomosci pojecia nihilizmu,jaka byles laskaw
              przedstawic w swojej odp do Maca, to polecam przeczytanie definicji nihilizmu
              z twojego zrodla, tj encyklopedia onetu, do konca. gdybys to zrobil zapewne
              dowiedzialbys sie ze nihilizm nie ogranicza sie do czasow starozytnej grecji.
              moglbym sprobowac wytlumaczy ci roznice w ewolucji pogladow filozoficznych pod
              wplywem nowych ideii ale wydaje mi sie ze i tak nic bys z tego nie zrozumial.
              dla pelnej jasnosci slownik Kopalinskiego:
              www.slownik-online.pl/kopalinski/D9952F9490B4B53DC125656F00782CA9.php
              - w slowniku tym podawane sa zwroty i pojecia w ogolnospolecznym rozumieniu
              obowiazujace obecnie.
              zeby jednak uzmyslowic ci o co mi chodzilo moze skometuje twoja plomienna
              odpowiedz:
              skynews napisal:

wstydliwość.

zainteresowana w "poznawaniu wdziekow kobiet"?Dlaczego nie?

- tej uwagi chyba nie trzeba komentowac-

- atak ad persona, stary widac od razu
              ze masz problem z deprecjacja wlasnej osobowosci i ze chcesz sie
              dowartosciowac-

I greet Friend JP,
              bedziesz ogladal.

Jest powszechnie [- POWSZECHNIE -] wiadomo ze w USA pruderia jest najwieksza
              na swiecie.

- dwa powyzsze zdania razem z definicja pruderii w zwiazku z

pelna opinia ideologiczna na temat systemu wartosci i oportunizmu otaczajacego
              nas swiata. sorry ale ja nie zaczalem z ideologia -
        • Gość: mac Re: Pani bibliotekarka ,musi... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.10.03, 23:20
          oj drogi kolego czy ty do wszystkiego musisz doklejac ideologie ?????masz
          sklonnosci do niekontrolowanego wyplywu mysli,czyt.monologowania i konfabulacji
          na poziomie szkoly sredniej,nie dociera do ciebie ze nie kazdy rodzic moze byc
          zadowolony jak dziecko zobaczy w szkole "przypadkiem" mala orgietke ??poczekam
          az dorosniesz i bedziesz mial swoje dzieci.......wtedy pogadamy ;))ciekawe czy
          swiadomosc ze twoja latorosl bedzie uwazala "anal" za cos spoko cie nie ruszy bo
          wzorujac sie na tych stronkach nietrudno o takie przekonanie
          • Gość: Marcin Re: Pani bibliotekarka ,musi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 23:22
            Wyluzuj, zawsze trafią się jakieś patafiany, co nie mają nic konkretnego do
            powiedzenia, to sie "produkują" filozoficznie :)
            • skynews Re: Pani bibliotekarka ,musi... 21.10.03, 00:43
              mac pytasz "jak zablokowac wyswietlanie stron erotycznych"- tak sprecyzowane
              pytanie wystarcza- JP odpowiedzial wyczerpujaco.

Mac - dalej opisujesz "cholernie upierdliwe" problemy swojej zony.
              Przeciez nie mozna tego traktowac powaznie.
              To janus zaczal z "ideologia" nie rozumiejac pojecia nihilizm,nie ja.

>..."jak dziecko zobaczy w szkole "przypadkiem" mala orgietke"<
              >..."ciekawe czy swiadomosc ze twoja latorosl bedzie uwazala "anal" za cos
              spoko cie nie ruszy bo wzorujac sie na tych stronkach nietrudno o takie
              przekonanie."<

Od kiedy to na stronach erotycznych mozna zobaczyc "mala orgietke" czy tez
              "anal"?
              Mam zdefiniowac Ci pojecie "erotyka".

Lepiej nie,bo posadzisz mnie znowu"o sklonnosci do niekontrolowanego wyplywu
              mysli,czyt.monologowania i konfabulacji na poziomie szkoly sredniej",zakladajac
              ze rozumiesz znaczenie uzytych przez siebie pojec.

pozdrawiam
              news-man
              • Gość: olo Re: Pani bibliotekarka ,musi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 06:24
                Skynews, ja bez filozofii. Nie czujesz, że jesteś tutaj pieprzonym intruzem .
                Spadaj , skoro nie masz w tym wątku nic do powiedzenia.
                • Gość: janus Re: skynews IP: *.ipt.aol.com 22.10.03, 18:52
                  witam ponownie
                  musze powiedziec ze nie mam ochoty na wdawanie sie potyczki na temat pojec z
                  kims kto nie rozumie istoty problemu , ale widze ze nic nie jest w stanie
                  sklonic cie do zastanowienia i redefinicji samozauroczenia wlasna
                  osoba.napisalbym redefinicji wlasnego narcyzmu, ale nie chce mi sie czytac w
                  twojej odpowiedzi cytatow z encyklopedii onet- wybacz.
                  co do twojw opinii o mojej nieznajomosci pojecia nihilizmu,jaka byles laskaw
                  przedstawic w swojej odp do Maca, to polecam przeczytanie definicji nihilizmu
                  z twojego zrodla, tj encyklopedia onetu, do konca. gdybys to zrobil zapewne
                  dowiedzialbys sie ze nihilizm nie ogranicza sie do czasow starozytnej grecji.
                  moglbym sprobowac wytlumaczy ci roznice w ewolucji pogladow filozoficznych pod
                  wplywem nowych ideii ale wydaje mi sie ze i tak nic bys z tego nie zrozumial.
                  dla pelnej jasnosci slownik Kopalinskiego:
                  www.slownik-online.pl/kopalinski/D9952F9490B4B53DC125656F00782CA9.php
                  - w slowniku tym podawane sa zwroty i pojecia w ogolnospolecznym rozumieniu
                  obowiazujace obecnie.
                  zeby jednak uzmyslowic ci o co mi chodzilo moze skometuje twoja plomienna
                  odpowiedz:
                  skynews napisal:

wstydliwość.

zainteresowana w "poznawaniu wdziekow kobiet"?Dlaczego nie?

- tej uwagi chyba nie trzeba komentowac-

- atak ad persona, stary widac od razu
                  ze masz problem z deprecjacja wlasnej osobowosci i ze chcesz sie
                  dowartosciowac-

I greet Friend JP,
                  bedziesz ogladal.

Jest powszechnie [- POWSZECHNIE -] wiadomo ze w USA pruderia jest najwieksza
                  na swiecie.

- dwa powyzsze zdania razem z definicja pruderii w zwiazku z

pelna opinia ideologiczna na temat systemu wartosci i oportunizmu otaczajacego
                  nas swiata. sorry ale ja nie zaczalem z ideologia -
                  • skynews janus, 23.10.03, 12:16

• skynews Re: janus, 23.10.03, 12:43
                      ups...ucieklo

jasne ze zerżnąłem z Onet'u - myslisz ze mam ochote dyskutowac na publicznym
                      forum w filozoficzny sposob o etyce,moralnosci czy religii.
                      Jezeli juz to w gronie prywatnym.
                      Wątek "jak zablokowac wyswietlanie stron erotycznych" wymknął sie troche
                      poza temat wlasciwy ale to Ty janus zaczales uzywac pojec z dziedziny
                      filozofii(nihilizm).
                      Ah,dajmy spokoj spokój.

...>"byles kiedys w stanach"< - wiele razy,jako turysta(urlop),a dlaczego
                      pytasz?
                      • Gość: janus Sky racja trzeba skonczyc ta przepychanke - pozdr IP: *.ipt.aol.com 23.10.03, 17:04
                      • skynews janus,Cos na wesolo, 23.10.03, 17:20
                        chcesz pocwiczyc karaoke? kliknij tutaj:

www.smileminutes.com/
                        zrob glosniej i jezdzij kursorem po glowkach urwisow na dole strony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka