plaszcz 22.10.08, 14:17 najzabawniejsze jest to, ze ta chińszczyzna ma kilka funkcji, których brakuje w oryginalnym iphone :) pozdrao dla iphone.maniaków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotdachowy Re: Chińskie podróbki iPhone'a 22.10.08, 14:52 najsmieszniejsze jest to, ze z badziewia robi sie ikone XXIwieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dysiu Chińskie podróbki iPhone'a IP: *.83.249.148.nw.nuvox.net 22.10.08, 18:26 kupilem na craigslist.com za $50 i mniej wiecej tyle jest wart. Dziala przyzwoicie jako zwykly telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Chińskie podróbki iPhone'a IP: 77.236.0.* 23.10.08, 09:31 Sprzedają podróbki za 265 a nowego i oryginalnego można kupić w stanach za 250 dolarów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Chińskie podróbki iPhone'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 20:29 Najśmieszniejsze jest to że ludzie którzy widzieli Iphone tylko na obrazkach i jest on całkowicie poza ich zasięgiem nazywają go "badziewiem". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Re: Chińskie podróbki iPhone'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 09:05 Całkowicie poza zasięgiem? Kogo? Chyba bezrobotnego z popegeerowskiej wsi. Dla ludzi, którzy popisać potrafią się tylko materialnymi rzeczami niska cena iPhone'a musi być tragedią. Teraz każdy przeciętnie zarabiający Polak może mieć ten synonim "luksusu" i "elitarności". Tak samo jest zresztą z komputerami apple - niezbyt kosztownymi zabawkami dla szpanerów nieużywających komputera do prawdziwej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: Chińskie podróbki iPhone'a IP: *.me.entel.pl 24.10.08, 13:16 Znafco siedze przy macu gdzies okolo 9 lat - 8-10 godzin dziennie. Nie jest to zabawa z kompem ale praca [prawdziwa i za nia mi bardzo dobrze placa] wiec prosze nie pierd...ol. Nie czuje sie elitarny, tym bardziej nie czuje ze wlasnie wklepuje ten tekst na luksusowej klawiaturze. Masz problem z macami? Zal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uh Re: Chińskie podróbki iPhone'a IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.08, 11:50 Hmm... Widziałem go na obrazkach... Kosztuje 700zł... Od kamienia różni go tylko dotykowy ekran... Badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badziewiarz Re: Chińskie podróbki iPhone'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 13:57 no wlasnie... widziales go na zdjeciu. ja tam bardzo lubie swoj "kamien" i przy znam szczerze, ze pomimo pewnych brakow jest to prawdopodobnie najlepszy aparat jaki mialem. moge tylko powiedziec tylko jeszcze tyle odnosnie ekranu, ze warto za niego wydac 700 (za sam ekran) bo ani samsung omnia ani zaden htc tak dopracowanego ekranu po prostu nie maja (i nie mowie tego na podstawie wizualnej oceny zdjec przytoczonych aparatow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavol Chińskie podróbki iPhone'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 07:38 Goście przepłacili jak ostatnie ciecie. W samych Chinach te podróbki, których wersji jest conajmniej kilka, chodziły po max 600 PLN. Sam zapłaciłem w kwietniu ok. 440 PLN razem z kartą, bodajże 4GB. A tak w ogóle, to do tej pory tego specjalnie nie używałem ... :) W końcu telefon służy do dzwonienia, a nie wyglądania - a tu się lepiej mój K770 sprawuje:D Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sheslostcontrol N95 24.10.08, 09:27 Z wyjątkiem kilku zbędnych bajerów (np touchscreen) iPhone nie umywa się do obecnej już na rynku od jakiegos czasu Nokii N95 8GB. No ale cóż, amerykańska moda dla noworuskich dzieciaków. PS. Jest też oczywiście chińska NOKLA :) Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: N95 24.10.08, 11:25 ekran dotykowy to przyszłość, a nie badziew. sam się tym będziesz podniecać, tylko odpowiednio później. tak jak w 2005 roku mówiłem ludziom "mam telefon z mp3 playerem i kartą pamięci." wzruszali ramionami. a 2 lata później sami tego chcieli. ale dopiero wtedy! z tą wyższością n95 nad iPhonem też bym nie przesadzał. powiedzmy że to porównywalne klasą telefony, dopiero gdyby je połączyć wyszło by coś fajnego. ... konkretnie HTC Touch HD. i to jest dopiero sprzęt wyraźnie lepszy od iPhone. od n95, n96 i reszty nokii - oczywiście też. Odpowiedz Link Zgłoś
sheslostcontrol Re: N95 24.10.08, 12:22 touchscreen - nie badziew, tylko niepotrzebny bajer. być może masz rację, że to przyszłość - może się będę podniecał ale tylko jeśli uczyni obsługę szybszą, wygodniejszą i dającą więcej możliwości, póki co z tą technologią jest dokładnie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a dotywkowy to nei zadna przyszlosc IP: *.aster.pl 24.10.08, 13:14 taki ekran mialy monitory w 95 roku, tylko sprzedawca powiedzial ze nie warto bo tylko smaruje paluchami a myszka wygodniejsza. No ale teraz ladne ikonki i suwanie, bajer, tylko szybko sie znudzi, ciagle tego iphona trzeba czyscic, a i sporbuj uzyc na zewnatrz w jesienie zimie, albo przy malym deszczu, albo z brudnymi lapami gy akurat pilnie musisz zadzwonic albo odebrac suwajac suwakiem, kompletna porazka chwilowa moda i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
blq o aparatach w komórce też mówili 'chwilowa moda' 24.10.08, 13:30 a jakoś są i będą, coraz lepsze. ekrany dotykowe... głupi ludzie myślą, że to Apple wymyślił. nie - Apple to spopularyzował. i chwała mu za to. tymczasem to rozwiązania stosowane od lat. większośc dotykowych ma rysik, co rozwiązuje problem odcisków (podobnie jak częste mycie rąk). obsługa jest lepsza i prostsza niż w tradycyjnych telefonach. wszystko mam dostępne pod ręką i nie muszę łazić jakimś śmiesznym zojstikiem albo klawiszami w menu, podmenu, podpodmenu i zastanawiać się gdzie co jest. oczywiście ludzie będą narzekać na dotyk, ale postępu nie zatrzymają. i rzecz jasna pozostaną im "tradycyjne" telefony - totalny lowend za 1 zeta, przynajmniej przez jakiś czas. a już za 5-10 lat rozpoznawalnym dla wszystkich symbolem telefonu komórkowego będzie po prostu pionowy prostokąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: o aparatach w komórce też mówili 'chwilowa mo IP: *.aster.pl 24.10.08, 14:00 bzdury. patrz wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: o aparatach w komórce też mówili 'chwilowa mo 24.10.08, 14:34 nie ma to jak zamiast dyskutować - odsyła się do swojego własnego postu, na który już odpowiedziałem. temu Panu już podziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: o aparatach w komórce też mówili 'chwilowa mo IP: *.aster.pl 24.10.08, 15:50 ktorego nei przeczytales, zaslepiony kolkiem w ipodzie bezmozg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszychu Re: o aparatach w komórce też mówili 'chwilowa mo IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.08, 14:02 > o aparatach w komórce też mówili 'chwilowa moda > a jakoś są i będą, coraz lepsze. Bo co, mają coraz większe matryce? Nie rozśmieszaj mnie! DOBRY aparat ma matrycę wielkości wyświetlacza w telefonie i OBIEKTYW a nie kropelkę plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: o aparatach w komórce też mówili 'chwilowa mo 24.10.08, 14:46 > Bo co, mają coraz większe matryce? nie. bo są po prostu coraz lepsze 2003: www.mobile-review.com/review/image/nokia/7250/foto5.jpg 2008: www.gsmarena.com/showpic.php3?sImg=reviewsimg/samsung-i8510-innov8/camera/gsmarena_006.jpg nie twierdzę że to poziom lustrzanki cyfrowej, stwierdzam tylko fakt, że aparaty w komórce są i będą i mają się dobrze. czy się to komuś podoba, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
blq żałosne to wszystko. 24.10.08, 11:32 sam nie wiem co bardziej? beznadziejne pierwsze zdanie artykułu? kto zaczyna artykuł od reklamowego sloganu? wygląda to jak wypracowanie niezbyt rozgarniętego gimnazjalisty. podróbka iPhona za 220 euro? Chryste Panie, u nas [w Polsce] za niewiele wiecej można mieć iPhona 3G. oryginalnego oczywiście. zwykłe iPhony za 700zł, czyli grubo poniżej 200 euro. poza tym wystarczy wejśc na internertowe aukcje, a podróbek jest tam do wyboru do koloru. od stosunkowo najelpszych CECT (one tylko czerpią filozofią z iPhona a technicznie często go przewyższają) poprzez różne aPhony hiPhony itp aż do naprawde podrzędnych podróbek wartych może 80zł, a sprzedawanych, ku uciesze gawiedzi, za nieco ponad 300. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master189 Re: żałosne to wszystko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 18:17 Jak już mowa o gimazjalistach wrzuć czasem chłopczyku swoje komenty do Word'a bo widze, że masz problemy z pisownią, a czepiasz się innych. Tak jak stwierdziłeś żałosny to jest, ale nie tekst autora tylko twój komentarz. Chciałbym zobaczyć gdzie w sklepie jakiejkolwiek telefonii kupisz iPhone'a za mniej niż 1000 złotych, bo nawet na allegro ciężko znaleść NIEużywanego po takiej cenie. Następnym razem polecam lepiej zainteresować się tematem niż pisać głupotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm ? IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 24.10.08, 15:44 W sumie nie wspomnieliście o systemie operacyjnym z prawdziwego zdarzenia, wydaje mi się, że to jest jedna z większych zalet bardziej zaawansowanych telefonów. Tak na marginesie to są jakieś podróbki telefonów HTC (lub inne marki tańsze) dorównujące im w sprzęcie i funkcjonalności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patka Chińskie podróbki iPhone'a IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 11:01 Spotkałam się z podróbą Iphona już. Moja koleżanka z klasy posiada taki wynalazek . Mogę nawet opisać jak wygląda:) Jest on mniejszy od orginału , ma 3-4 przyciski na przodzie telefonu, Aparat 2 mpx a robi foty jak VGA, Z tyłu pisze pod aparatem niby ORGINAL Iphone, angielska obsługa telefonu a poza tym można wyjmować akumlatorek:) Ja mam orginalnego Iphona i mam jeden przycisk , polskie menu, akumlatorek wyjmuje się w serwisie, aparat mpx2 i robi dobrze zdj. To wszystko jest kwestią użytkowania Jak ktoś jest głupi to powie że to Iphone nowejgeneracji Jak ktoś jest inteligentny to powie że to chińska podróba Na dodatek ma krótszą żywotność na pewno:) Odpowiedz Link Zgłoś