zorellik 03.11.03, 17:27 po włączeniu komputera i kliknieciu w przegladarke internet explorer ta nie włacza sie,ale w menadżeże w procesach jest, dopiero po wywaleniu paru procesow moge ja wlączyć normalnie. Jak to naprawić do diabła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skynews Re: iexplorer w xp 03.11.03, 21:25 Zobacz w menadżeże co Ci pobiera(jaki program lub aplikacja)najwiecej zasobow i jakie ewentualnie procesy sa aktywne w tle. Stawiam na spyware i "zasmiecony" rejestr. Odpowiedz Link Zgłoś
zorellik Re: iexplorer w xp 04.11.03, 10:44 problem w tym że jestem laikiem, potrzebuje troche więcej podprowadzenia jeśli możesz poświęcić wiecej czasu dla mnie? wiem że do spy sa programy ale rejestru boje się ruszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: iexplorer w xp 04.11.03, 11:13 Hi zorellik, W praktyce ze startu systemu(msconfig)mozna "wyrzucic" prawie wszystko. Pozostaw jedynie myszke, klawiature i eventualnie program antywirusowy. Reszta jest niepotrzebna(zwalnia start a niekiedy "zawiesza" komputer przy starcie systemu). Niektore programy,samoczynnie przy instalacji lub aktualizacji wpisuja sie do startu systemu(msconfig). Zaraz po starcie komputera w Task-Manager sprawdz ile masz aktywnych procesow.Nie powinno ich byc wiecej jak 22 - 25(zaleznie od konfiguracji Darmowy programik do kontrolowanego oczyszczania rejestru z instrukcja obslugi wysle Ci przez E-Mail. Poczytaj tez w tym watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=8745474 daj znac jak czegos ewentualnie nie zrozumiales. Odpowiedz Link Zgłoś