Dodaj do ulubionych

Reklama w internecie-nowe formy

06.04.09, 15:35
Reklama w internecie w zeszlym roku w naszym kraju osiagnela wartosc ponad 1mld zlotych. Nowe formy marketingu np. advergaming, marketing afiliacyjny i reklama behawioralna zyskiwaly na wartosci jeszcze szybciej.
Co uwazacie o tych nowych formach reklamy? Czy jeszcze ciekawia, czy juz denerwuja?

Czy ktos z was prowadzi bloga i korzysta z sieci afiliacyjnych (np. zanox) lub reklamy kontekstowej?
Obserwuj wątek
    • Gość: merca Re: Reklama w internecie-nowe formy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 00:06
      Jako użytkownik powiem tyle, że internetu bez blokowania reklam nie da się
      przeglądać. Jedyna rada to Firefox i Adblock oraz jakieś listy np Easylist lub
      adblocklist.org/
    • veganka.dl.pl Re: Reklama w internecie-nowe formy 17.04.09, 00:04
      Czy jeszcze ciekawia, czy juz denerwuja?
      -
      • wyro81 Re: Reklama w internecie-nowe formy 12.06.09, 10:53
        Internet jak każde inne media potrzebuje środków do zycia, czy jest
        to grand rządowy czy reklama bez tego NET wygladal by inaczej w
        Plain text.

Pozdro
        Intranet for schools -
        booking system.

• Gość: Gość Re: Reklama w internecie-nowe formy IP: *.torun.mm.pl 14.01.10, 11:46
          Nowe formy reklamy w internecie- zastanawia mnie sens umieszczania reklam wideo i wirtualnych modeli wyskakujących na portalach społecznościowych- moim zdaniem przynosi to skutki odwrotne do zamierzonych-bo denerwująca forma reklamy wyskakująca w nieodpowiednim momencie wydaje mi się że spowoduje negatywne skojarzenia z dana marka??
          Jednak taka forma reklamy ma swoje zastosowanie co sprawdza się zagranicą-czyli umieszczanie tego typu zastosowań, jednakże na własnej stronie internetowej-bo jeżeli szukam konkretnego produktu czy usługi i wtedy wyskakuje mi osoba, który ułatwia mi szukanie interesujących faktów- jest pomocna.
          Jesteśmy coraz bardziej wygodnie-leniwi-dlatego przyszłość wideo prezentacji zdecydowanie jest dobrym pomysłem-jednak jak wszystkie nowinki należny je odpowiednio dostosować do potrzeb rynku
    • kimip Re: Reklama w internecie-nowe formy - wyświetlanie 16.01.10, 10:06
      Mozna zarabiać przez wyświetlanie reklam!:

www.cpmprofit.com/?ref=Geoorganizer
      K.
      • kobieta_32 Re: Reklama w internecie-nowe formy - wyświetlani 20.01.10, 15:29
        Według mnie jedyna user friendly reklama w
        internecie
        to pozycjonowanie - wszystkie mailingi, wyskakujące okienka i
        tym podobne zwyczajnie wkurzają i kosztują fortunę! Do tego nie są skuteczne.
        • Gość: Gość Re: Reklama w internecie-nowe formy - wyświetlani IP: *.torun.mm.pl 21.01.10, 09:37
          No widzę,że ładna autoreklama...
          A może tak jednak więcej obiektywizmu-bo co jeżeli dwie firmy z tej samej branży
          korzystają z pozycjonowania... co wtedy??
          Chyba należy skupić się również na wyglądzie i jakości zaprezentowanej na
          stronie, bo klient wybierze tą firmę która go zaskoczy i przykuje jego uwagę.
          Weźmy na przykład stronę chirurgi plastycznej-czy potencjalna pacjentka nie
          wybrałaby lekarza, którego już miała okazje zobaczyć w filmie na stronie-jak
          opowiada o zabiegu itp. wydaje mi się że byłby to decydujący aspekt przy wyborze
          kliniki.
          • niki45 Re: Reklama w internecie-nowe formy - wyświetlani 13.12.10, 20:27
            A jeśli są dwie takie same firmy korzystające z pozycjonowania to po prostu pierwsza będzie ta, która korzysta z niego umiejętniej, lub zwyczajnie zleciła opiekę nad wizerunkiem lepszej, bardziej doświadczonej firmie.
            Zawsze mogę polecić www.netimage.pl/ na prawdę profesjonaliści.
    • partnership Re: Reklama w internecie-nowe formy 23.07.23, 11:32
      Witam.
      Zacząłem prowadzić stronę internetową o tematyce marketingu afiliacyjnego.
      Kompedium wiedzy, najnowsze informacje i trendy, moje projekty.
      Zapraszam na www.partner-ship.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka