Dodaj do ulubionych

Dlaczego wchodąc na www otwiera się Acrobat Reader

08.04.09, 12:31
Witam,
Mam problem.
Chcąc wejść na tę stronę skudliegen.eu.interia.pl/strona/index3.html
otwiera mi się acrobat reader jakby chciał otworzyć jakiegoś PDF-a, którego na
tej stronie w ogóle nie ma, następnie wyskakuje komunikat o jakimś błędzie
związanym z plikiem wJQs.exe

Co się dzieje z tą stroną? Jest tam jakiś wirus czy co?
Czy u was ta strona chodzi normalnie (bez problemów).

Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Dlaczego wchodąc na www otwiera się Acrobat R IP: *.acn.waw.pl 08.04.09, 13:58
      Wirus, próbujący załadować zainfekowanego pdfa.
      • kalinowski11 Re: Dlaczego wchodąc na www otwiera się Acrobat R 08.04.09, 14:37
        img11.imageshack.us/img11/9372/syfek.jpg

Pozdrawiam :)
        • Gość: hascofungin Re: Dlaczego wchodąc na www otwiera się Acrobat R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 10:21
          Mozecie zerknac czy teraz juz jest wszystko ok?

skudliegen.eu.interia.pl/strona/index3.html
          dzięki
          • jap_1 Re: Dlaczego wchodąc na www otwiera się Acrobat R 10.04.09, 08:05
            Gość portalu: hascofungin napisał(a):
            > Mozecie zerknac czy teraz juz jest wszystko ok?

Nie jest OK. ESET też włącza alarm.
          • jap_1 Wchodź sobie sam! 10.04.09, 08:11
            Możesz powiedzieć, dlaczego nas zatrudniasz do sprawdzania tej strony??
            W ten sposób można sobie złapać trojana, ryzykuj sam. Ja sprawdziłem, bo m.in.
            taką mam pracę i mam oddzielny komputer do takich "zabaw", ale zwykły użytkownik
            może mieć poważne kłopoty.
            • Gość: hascofungin Re: Wchodź sobie sam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 09:14
              Proszę was o pomoc ponieważ mój antywirus i firewall nie pokazują nic, a klienci
              dzwonią, że ze stroną jest coś nie tak.

Nie wiem co zrobić bo wczoraj wyczyściłem stronę z zainfekowanych wpisów w
              źródle strony, a dziś pojawiły się znów kolejne zainfekowane skrypty - dopisują
              się one na końcu poszczególnych stron i dzieją się te szopki.
              • jap_1 Re: Wchodź sobie sam! 10.04.09, 09:57
                Czyli to twoja strona? Rozumiem, że strona jest hostingowana w Interii? Może tam
                ci coś pomogą, bo kody same zmieniać się nie powinny. Ktoś ci zmienia? Mało
                prawdopodobne, ale możliwe. Tylko ty masz dostęp do kodów twojej strony? Chyba
                że jest coś na twoim komputerze, co dopisuje złośliwe kody do wszystkiego, co
                wysyłasz na serwer. Co innego piszesz, co innego się wysyła ... Nie słyszałem o
                takim wynalazku, ale nie znaczy, że to niemożliwe.
                • Gość: hascofungin Re: Wchodź sobie sam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 18:45
                  Witam,
                  Sprawdźcie proszę jak w tej chwili zachowuje się ta strona. Czy nadal są
                  wykrywane jakieś trojany (robale)?

skudliegen.eu.interia.pl
                  Z góry wielkie dzięki
                  • kalinowski11 Re: Wchodź sobie sam! 11.04.09, 20:18
                    Wygląda, że czysto :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka