Dodaj do ulubionych

Zyski Nokii spadły o 90 proc.

IP: 74.125.16.* 17.04.09, 06:49
A nie fińska?
Obserwuj wątek
    • zigzaur Program naprawczy jest prosty: 17.04.09, 08:27
      Instalować w telefonach alkomaty oraz testery płodności. Wzrost sprzedaży
      gwarantowany.
      • slon2002 każda technologia i strategia rozwoju zestarzeje s 17.04.09, 09:50
        się
        • slon2002 zatrudnią cudotówrcę Donka na stanowisko Prezesa 17.04.09, 09:53
          zyski zaraz skoczą do nieba
          • Gość: gosc tylko iphone. Nokia Siemens to badziew taka przech IP: 78.43.244.* 17.04.09, 19:14
            owalnia nieudacznikow - a w Polsce jeszcze jedna okazja kierowniczych stanowisk
            dla malo intelygentnych bachorow PO PZPRowskich aparatczykow
    • Gość: DeeCann Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.acn.waw.pl 17.04.09, 08:29
      Fińska Panowie .. nie norweska.
    • Gość: cor Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.acn.waw.pl 17.04.09, 08:31
      pl.wikipedia.org/wiki/Nokia
      fińska, fińska...
      eh
      • kretynofil To i ja sie przyczepie :) 17.04.09, 10:11
        "nadal królują Aplle ze swoim iPhonem, Research i In Motion z
        BlackBerry."

A moze po prostu Research In Motion?

To jest tak jakby jedna firma :)

Ech, matoly...
    • Gość: JohnnieW Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: 193.184.4.* 17.04.09, 08:35
      Jak zawsze, GW pelna specjalistow...
      Fakt, ze z Finlandii blisko do Norwegii ale bez przesady
      Jutro napisza, ze stolica Polski jest Praga...

Nokia – fińska firma elektroniczna zajmująca się obecnie produkcją
      urządzeń dla telekomunikacji, powszechnie znana z produkcji
      telefonów komórkowych....

• Gość: bystrzak Re: Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 08:49
        W pewnym sensie częścią stolicy Polski jest PRAGA (dzielnica)...
    • Gość: zmartwiony indolencja powala IP: *.mgsp.pl 17.04.09, 08:36
      >>zysk norweskiej spolki<<
    • jwojnar Kryzys, kryzys, kryzys... 17.04.09, 08:46
      Wiążą spadek zysków z kryzysem i nie są bez racji. Ja bym wiązał też kondycję
      Nokii z jej arogancką postawą wobec klientów. Miałem dwa razy kontakt z ich
      polskim przedstawicielstwem i w obu przypadkach zostałem potraktowany w sposób
      gwarantujący, że ich gó...ne telefony nigdy w życiu nie wrócą do mojej kieszeni.
    • and_nowak To żaden dramat - są zyski! 17.04.09, 08:54
      Zyski spadły o 99,9999% ! Dramat? A guzik! Oznacza to tyle, że firma NIE MA
      STRAT! Wychodzi mniej więcej na zero. W dobie kryzysu to może być bardzo dobra
      informacja.

Gdyby zyski spadły o 200%, to byłby ból...
      • monoekann Re: To żaden dramat - są zyski! 17.04.09, 13:27
        zyski niemoga spac o 200%

moga w najgorszym wypadku o 100% czyli wychodzimy na zero.

dalej sa STRATY.
    • Gość: oslo Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.208.169.76.getinternet.no 17.04.09, 09:11
      Nokia nie jest firma norweska.To firma finska
    • Gość: N-retti Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 09:15
      Jak to norweski koncern????????????????? Ludzie Wy bierzecie
      pieniądze za te artykuły!! Nokiaq norweska? Gratuluje
    • Gość: bruno Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 09:23
      Przeniesienie produkcji do Rumunii czy Wegier tez mialo wplyw na to co sie
      dzieje z Nokia.Znajomy pracujacy w branzy mowil,ze gdy tylko klienci zauwazyli
      znaczek Made in Romania na wyrobie Nokii natychmiast odkladali produkt na
      polke.Panowie z Nokii nie trzeba bylo pozbywac sie swoich zakladow w Niemczech.
      • Gość: M. Re: Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.tieto.com 17.04.09, 10:26
        Znajomy znajomego znajomego... Jasne, odkładali i wybierali coś made in China.
      • Gość: Kizoo Re: Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 16:07
        Od dziesięciu prawie lat większość telefonów Nokii na europejski rynek jest
        produkowane na Węgrzech. Zakłady w Bochum od lat nie robiły prawie nic, jakieś
        krótkie serie topowych modeli wyłącznie. Rumunia póki co też jeszcze niewiele
        produkuje. Także nie neguję wpływu negatywnej propagandy na wyniki sprzedaży
        (szczególnie w Niemczech) ale raczej mało kto zobaczył rzeczywiście napis "made
        in Romania" - szczególnie że na telefonach Nokii nie ma zwykle napisane gdzie
        były wyprodukowane, choć można to poznać po numerze seryjnym.
    • 4v za mało innowacyjności 17.04.09, 09:38
      problem Nokii polega na tym, że jest za mało innowacyjna. zawsze z tyłu za
      konkurencją. najpierw za Motorolą (pionowe wyświetlacze, dzwonki mp3, karty
      pamięci), później za SE (zaawansowane multimedia) dziś za Samsungiem, LG, a
      zwłaszcza RIM i HTC (ekrany dotykowe, design, lepsze funkcje biznesowe, lepszy GPS).

nokia nie potrafi być innowacyjna, tylko kopiuje to, co już się na rynku
      przyjęło. i wszędzie wsadza, na przekór innym, tego swojego badziewnego
      Symbiana. to się musi zemścić, prędzej czy później.
    • Gość: Gonzalez Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: 78.8.8.* 17.04.09, 09:51
      Analfabeta chyba pisał (przepisywał) tą informację.
      Nie dość, że masa błędów ortograficznych i stylistycznych to jeszcze mylone są
      pojęcia dochód, zysk itd.
      Znów Agora wychodzi z założenia - jakość nie ważna, grunt, że jest miejsce na
      reklamę.
    • gomory Zyski Nokii spadły o 90 proc. 17.04.09, 10:00
      Aplle = Apple ?
      XpressMucic = XpressMusic ?
    • Gość: LoL Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 10:01
      "Aplle ze swoim iPhonem". Aplle? Co to takiego? Ani to po Polsku, ani tym
      bardziej po Angielsku
    • Gość: q obniżą ceny, wykoszą konkurencje i wtedy podniosą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 10:29
    • Gość: robiin Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 17.04.09, 10:31
      Dla Mnie wszystko jasne. Czekam na N97. Zyski w 2 kwartale 2009 na pewno wzrosną.
    • Gość: A Kto to pisał? Analfabeta czy dziecko 5-letnie? IP: *.complex.net.pl 17.04.09, 10:55
      To jest ogólnopolska gazeta??!! Żenada...
    • Gość: gaduch Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.acn.waw.pl 17.04.09, 11:34
      To w końcu co spadło? ZYSK czy PRZYCHÓD. Jeżeli przychód to faktycznie słabo.
      Jeżeli zysk - to taki stan jeszcze nic nie mówi (należałoby zapoznać się z
      wydatkami firmy w tym okresie - może zainwestowali część zysków np. w
      opracowanie nowego modelu telefonu ;))
    • Gość: Fundak Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.ds10.agh.edu.pl 17.04.09, 11:37
      Nie mają się też wiele co dziwić. Weszli na rynek teraz tylko i wyłącznie z
      superhipermulti kombajnami. Nie każdy chce wydawać ponad 1000 zł za telefon.
      No i nie każdy takie potrzebuje.
    • Gość: goc Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 12:59
      Ja mam N 5220 z mixa i nie narzekam, a slyszałem że bardzo duzo osob kupuje
      ogolnie nokie w sieciach...
    • Gość: kate Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.plus.com 17.04.09, 13:46
      czytalam ten artykul rano w londynskim 'metrze'. zywcem przetlumaczony.
      • Gość: von Herzog Re: Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: 62.121.135.* 17.04.09, 16:19
        no nie takim żywcem, bo masa błędów. Już prędzej po Żywcu. pozdrawiam
    • Gość: longinus Produkty dobre ale firma nie zawsze postepuje FAIR IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 16:28
      Naprzyklad: kupilem sluchawki tej firmy do mojej komorki - tez Nokii (pomyslalem
      ze w ten sposob niebede mial problemow z kompatybilnoscia ze wzgledu na dosc
      nietypowe zlacze - 4 polowy micro jack - oczywiscie zgodnie z zasada ze za marke
      sie placi sluchawki byly 3 razy drozsze niz konkurencja (dorownujaca im
      jakoscia)) ku mojemu wielkiemu zdumieniu okazalo sie ze "nie sa kompatybilne"...
      roznia sie od sluchawek ktorych moglbym uzywac na mojej komorce kolejnoscia pol
      (co jest rownowazne z tym ze conajmniej w jednej z tych wersji nie dalo by sie w
      zaden sposob niekozystac przy pomocy 99% przejsciowek czy sluchawek) a
      informacji o tym musialem dobrze sie naszukac na stronie producenta - szukajac
      modelu sluchawek i to z jakimi produktami sa kompatybilne. Wedlug mnie to jest
      ewidentny i beszczelny atak na kase klienta o ktorym swiadczy nietrzymanie sie
      wlasnego nawet standardu i brak jakiejkolwiek informacji o tym na opakowaniach
      komorki czy sluchawek. Najsmieszniejsze jest to ze nie dowiesz sie ze cos jest
      nie tak dopoki nie podlaczysz sluchawek - co niestety wymaga zniszczenia
      (jednorazowego) pudelka i uniemozliwia zwrot produktu...
      Coz wiecej moge powiedziec - maja dobrych inzynierow i programistow ale
      marketingowcow to bym wypier.... na zbity pysk - i mam nadzieje ze tak sie
      wlasnie stanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka