Gość: Norweska firma IP: 74.125.16.* 17.04.09, 06:49 A nie fińska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zigzaur Program naprawczy jest prosty: 17.04.09, 08:27 Instalować w telefonach alkomaty oraz testery płodności. Wzrost sprzedaży gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 zatrudnią cudotówrcę Donka na stanowisko Prezesa 17.04.09, 09:53 zyski zaraz skoczą do nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc tylko iphone. Nokia Siemens to badziew taka przech IP: 78.43.244.* 17.04.09, 19:14 owalnia nieudacznikow - a w Polsce jeszcze jedna okazja kierowniczych stanowisk dla malo intelygentnych bachorow PO PZPRowskich aparatczykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeeCann Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.acn.waw.pl 17.04.09, 08:29 Fińska Panowie .. nie norweska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cor Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.acn.waw.pl 17.04.09, 08:31 pl.wikipedia.org/wiki/Nokia fińska, fińska... eh Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil To i ja sie przyczepie :) 17.04.09, 10:11 "nadal królują Aplle ze swoim iPhonem, Research i In Motion z BlackBerry." A moze po prostu Research In Motion? To jest tak jakby jedna firma :) Ech, matoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnnieW Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: 193.184.4.* 17.04.09, 08:35 Jak zawsze, GW pelna specjalistow... Fakt, ze z Finlandii blisko do Norwegii ale bez przesady Jutro napisza, ze stolica Polski jest Praga... Nokia – fińska firma elektroniczna zajmująca się obecnie produkcją urządzeń dla telekomunikacji, powszechnie znana z produkcji telefonów komórkowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystrzak Re: Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 08:49 W pewnym sensie częścią stolicy Polski jest PRAGA (dzielnica)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony indolencja powala IP: *.mgsp.pl 17.04.09, 08:36 >>zysk norweskiej spolki<< Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Kryzys, kryzys, kryzys... 17.04.09, 08:46 Wiążą spadek zysków z kryzysem i nie są bez racji. Ja bym wiązał też kondycję Nokii z jej arogancką postawą wobec klientów. Miałem dwa razy kontakt z ich polskim przedstawicielstwem i w obu przypadkach zostałem potraktowany w sposób gwarantujący, że ich gó...ne telefony nigdy w życiu nie wrócą do mojej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak To żaden dramat - są zyski! 17.04.09, 08:54 Zyski spadły o 99,9999% ! Dramat? A guzik! Oznacza to tyle, że firma NIE MA STRAT! Wychodzi mniej więcej na zero. W dobie kryzysu to może być bardzo dobra informacja. Gdyby zyski spadły o 200%, to byłby ból... Odpowiedz Link Zgłoś
monoekann Re: To żaden dramat - są zyski! 17.04.09, 13:27 zyski niemoga spac o 200% moga w najgorszym wypadku o 100% czyli wychodzimy na zero. dalej sa STRATY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oslo Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.208.169.76.getinternet.no 17.04.09, 09:11 Nokia nie jest firma norweska.To firma finska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N-retti Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 09:15 Jak to norweski koncern????????????????? Ludzie Wy bierzecie pieniądze za te artykuły!! Nokiaq norweska? Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 09:23 Przeniesienie produkcji do Rumunii czy Wegier tez mialo wplyw na to co sie dzieje z Nokia.Znajomy pracujacy w branzy mowil,ze gdy tylko klienci zauwazyli znaczek Made in Romania na wyrobie Nokii natychmiast odkladali produkt na polke.Panowie z Nokii nie trzeba bylo pozbywac sie swoich zakladow w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.tieto.com 17.04.09, 10:26 Znajomy znajomego znajomego... Jasne, odkładali i wybierali coś made in China. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizoo Re: Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 16:07 Od dziesięciu prawie lat większość telefonów Nokii na europejski rynek jest produkowane na Węgrzech. Zakłady w Bochum od lat nie robiły prawie nic, jakieś krótkie serie topowych modeli wyłącznie. Rumunia póki co też jeszcze niewiele produkuje. Także nie neguję wpływu negatywnej propagandy na wyniki sprzedaży (szczególnie w Niemczech) ale raczej mało kto zobaczył rzeczywiście napis "made in Romania" - szczególnie że na telefonach Nokii nie ma zwykle napisane gdzie były wyprodukowane, choć można to poznać po numerze seryjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
4v za mało innowacyjności 17.04.09, 09:38 problem Nokii polega na tym, że jest za mało innowacyjna. zawsze z tyłu za konkurencją. najpierw za Motorolą (pionowe wyświetlacze, dzwonki mp3, karty pamięci), później za SE (zaawansowane multimedia) dziś za Samsungiem, LG, a zwłaszcza RIM i HTC (ekrany dotykowe, design, lepsze funkcje biznesowe, lepszy GPS). nokia nie potrafi być innowacyjna, tylko kopiuje to, co już się na rynku przyjęło. i wszędzie wsadza, na przekór innym, tego swojego badziewnego Symbiana. to się musi zemścić, prędzej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzalez Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: 78.8.8.* 17.04.09, 09:51 Analfabeta chyba pisał (przepisywał) tą informację. Nie dość, że masa błędów ortograficznych i stylistycznych to jeszcze mylone są pojęcia dochód, zysk itd. Znów Agora wychodzi z założenia - jakość nie ważna, grunt, że jest miejsce na reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Zyski Nokii spadły o 90 proc. 17.04.09, 10:00 Aplle = Apple ? XpressMucic = XpressMusic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoL Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 10:01 "Aplle ze swoim iPhonem". Aplle? Co to takiego? Ani to po Polsku, ani tym bardziej po Angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q obniżą ceny, wykoszą konkurencje i wtedy podniosą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 10:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robiin Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 17.04.09, 10:31 Dla Mnie wszystko jasne. Czekam na N97. Zyski w 2 kwartale 2009 na pewno wzrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Kto to pisał? Analfabeta czy dziecko 5-letnie? IP: *.complex.net.pl 17.04.09, 10:55 To jest ogólnopolska gazeta??!! Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduch Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.acn.waw.pl 17.04.09, 11:34 To w końcu co spadło? ZYSK czy PRZYCHÓD. Jeżeli przychód to faktycznie słabo. Jeżeli zysk - to taki stan jeszcze nic nie mówi (należałoby zapoznać się z wydatkami firmy w tym okresie - może zainwestowali część zysków np. w opracowanie nowego modelu telefonu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fundak Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.ds10.agh.edu.pl 17.04.09, 11:37 Nie mają się też wiele co dziwić. Weszli na rynek teraz tylko i wyłącznie z superhipermulti kombajnami. Nie każdy chce wydawać ponad 1000 zł za telefon. No i nie każdy takie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goc Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 12:59 Ja mam N 5220 z mixa i nie narzekam, a slyszałem że bardzo duzo osob kupuje ogolnie nokie w sieciach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: *.plus.com 17.04.09, 13:46 czytalam ten artykul rano w londynskim 'metrze'. zywcem przetlumaczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Herzog Re: Zyski Nokii spadły o 90 proc. IP: 62.121.135.* 17.04.09, 16:19 no nie takim żywcem, bo masa błędów. Już prędzej po Żywcu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: longinus Produkty dobre ale firma nie zawsze postepuje FAIR IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 16:28 Naprzyklad: kupilem sluchawki tej firmy do mojej komorki - tez Nokii (pomyslalem ze w ten sposob niebede mial problemow z kompatybilnoscia ze wzgledu na dosc nietypowe zlacze - 4 polowy micro jack - oczywiscie zgodnie z zasada ze za marke sie placi sluchawki byly 3 razy drozsze niz konkurencja (dorownujaca im jakoscia)) ku mojemu wielkiemu zdumieniu okazalo sie ze "nie sa kompatybilne"... roznia sie od sluchawek ktorych moglbym uzywac na mojej komorce kolejnoscia pol (co jest rownowazne z tym ze conajmniej w jednej z tych wersji nie dalo by sie w zaden sposob niekozystac przy pomocy 99% przejsciowek czy sluchawek) a informacji o tym musialem dobrze sie naszukac na stronie producenta - szukajac modelu sluchawek i to z jakimi produktami sa kompatybilne. Wedlug mnie to jest ewidentny i beszczelny atak na kase klienta o ktorym swiadczy nietrzymanie sie wlasnego nawet standardu i brak jakiejkolwiek informacji o tym na opakowaniach komorki czy sluchawek. Najsmieszniejsze jest to ze nie dowiesz sie ze cos jest nie tak dopoki nie podlaczysz sluchawek - co niestety wymaga zniszczenia (jednorazowego) pudelka i uniemozliwia zwrot produktu... Coz wiecej moge powiedziec - maja dobrych inzynierow i programistow ale marketingowcow to bym wypier.... na zbity pysk - i mam nadzieje ze tak sie wlasnie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś